- 7 Ağustos 2018
- 11.448
- 69.380
- 518
- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
-
- #27.581
Alıp bakmamayı tercih eder anlarım, ama bakana laf söylemek neyin nesi ya.. Hiçbir hayvansever görmedim ki evinde neden hayvan bakmıyorsun diye insan fırçalasın. Ama hayvan nefretlileri resmen bakana tonla laf söylüyor. İnanılır gibi değil mirandam..Ağzına sağlık cicim iyi yapmışsın. Bende küçükken çok seviyorum verdim ama bi kazadan sonra korkuyorum artık. Ama onların ne haddine sana laf söylemek. Hayvan sevmemekte de değil baya bildiğin kötü kalpliler.
Bende eskiden korkardım gülişimBenim de köpeğim olmadı çok severim ama korkuyorum değişik bir şey işte
tosiaaaaa:) kaçta kaldırdın bebisi :)
Günaydın ballarımSinirden uyku tutmadığı için pazar pazar okul saatinde kalktım resmen Eşimi geçirdim, koşup geldim yamacınıza..
Kusura bakmayın dün bir sinir harbi ile yazıp sonra giremedim
Dün evdeki bazı yerleştirilecek şeyleri hallettik eşimle, akşam için de çerezimizi alıp televizyon falan izleyecektik. Akşam 8 de kuzen aradı hadi bize gelin diye. Kardeşimle eşi de aradı gelin diye. Ben gitmeyelim dedim eşim tutturdu gidelim de gidelim. Baş başa bir vakit geçirecektik 3 hafta sonra.., eşim tutturunca tamam gidelim dedim. Ama bir yere ne zaman gitmek istemesem illa birşey çıkıyor beni haklı çıkaracak. Seksü geyşanın da şu sosyal kelebek halleri beni benden alıyor
Neyse gittik..
Kuzen, kuzenin eşinin teyzesi, kardeşim, ben içeride oturuyoruz. Erkekler balkonda nargile içiyor, okey falan oynuyor.
İyi hoş sohbet devam ediyordu. Ama herkesin böyle bir bam teli vardır ya basınca çok kötü şeyler olur. Benim de o telim hayvanlar. Eşimin de öyledir.. İşte o telime fena bastılar.
Kuzenin eşinin teyzesi laf arasında kedim olduğunu öğrenince bir sürü laf söylemeye başladı. Ki bu kadınla ben ilk defa tanışıyorum. Kuzenim ve kardeşim de hayvanlardan hoşlanmaz. Kuzenimi hayvan sevmediği için 1 kez bile evime davet etmedim. Kardeşim de aslında seviyor, kedimi teyzecim diye sıka sıka sever ama hayvan sevmeyen insanların yanında sevmiyor gibi davranıyor nedense.
Kadın başladı hayvan bakılan ev çok pis olurmuş, kokarmış, şöyle böyle sürüyle laf söyledi. Üçü de birlik oldu hayvanlara nefretlerini kusuyorlar.
Kuzenin yaş 40a yakın, teyze dediğim şahıs 60 yaşlarında. Normal şartlarda benim o ortamda kafalarına sandalye falan fırlatmam lazımdı ama yaşlara hürmeten laf sokmakla yetinmek zorunda kaldım. Kadın hayvansever bir tanıdığını anlatıp hayvanlar için yaptığı fedakarlıkların ne kadar berbat olduğunu anlatıyor falan.
Bende 'siz hayatınızda hayvan bakmamış birisiniz ne anlatsam anlamazsınız zaten bende size laf anlatmaya uğraşmam. İyi ki o tanıdığınız gibi insanlar var Allah onlardan razı olsun herkes sizler gibi olsa o canların hali haraptı. Ben öğrencilerime bile hayvan sevgisini temelden aşılamaya çalışıyorum ki büyüyünce sizin gibi insanlar olmasınlar.' deyip sustum. Hepsi bozuldu.
Onun dışında hayvan meselesinin dışında da hep bozacak şekilde konuştum. Açık açık ne kadar isteksiz geldiğimi, gelirken eşimi bak erken kalkalım diye tembihlediğimi, sabırsızlıkla kalkmak için eşimin oyununu bitirmesini beklediğimi falan söyledim. Ortamı ölüm sessizliği aldı. Eşime msj atıp duruyorum kalkalım bak kan çıkacak diye. O da tamam diye diye 1 saati etti, oyunu nasıl bırakayım ayıp olur diyorDedim birazdan benim çığlıklarımla oyunu bırakmak zorunda kalırsan daha iyi hissetmeyeceksin.. Neyse kalkalım diye geldi. Şükür dedim. Kalktık.
Eve giderken eşime de anlattım durumu. O da çok sinirlendi. Okey oynuyorlarmış ondan hemen kalkamamış. Bir daha gitmeyiz dedi.
Arkadaş ortamı olsa ya da yaşı hürmet gerektiren insanlar olmasa evlerini başlarına geçirirdim ama yapamadım ya sinirimden kudurdum tüm gece. Kardeşimin de özellikle o konuşmalara ortak olmasından dolayı ayarını 9 şiddetinde deprem etkisinde vericem.
Sevmeyebilirsin, Allah kalbine böyle bir ayrıcalık vermemiş olabilir, kalbin son derece fakir olabilir ama seven insanların yanında bunları konuşmak resmen saygısızlıktır. Ben konuşmaları şahsıma saygısızlık olarak aldım.
Ağzı yok, dili yok, verirsen yiyen vermezsen aç duran, sokakta hep felaketlerle sınanan, evine alsan onun bunun diline düştüğün bu hayvanlar kime ne ediyor ya. Bu aptal nefret neden. Gerçi nedeni çok belli, leş insan egosu kendisine benzemeyeni sevmiyor. Yoksa afedersiniz insan dışkısı da gül kokmuyor, bakımlı olmayan insan karanfil kokmuyor, erkekler de az tüy dökmüyor. Bakımlı olan her canlı güzel kokar. Bakımsız olan her canlı çevreye rahatsızlık verir. İnsan hayvan farkeden şeyler değil bunlar..
Keşke reenkarnasyon olsa da şu insanlar bir dahaki hayatlarında hayvan olarak gelse şu hayata..
Vallahi hala çok sinirliyim
Çok geçmiş olsun aslananam. Allah beterinden saklasın..
Dedim ya gülüm kalpleri kötü. O kadar kararmış ki göremiyorlar. Sanki evrende sadece onlar yaşıyor. Ben evimde bakamam, çünkü ciddi anlamda korkuyorum ama bakanı neden kınayayım. Ne güzel merhametlidir yani. Hadsizlik ve kötü kalplilik.Alıp bakmamayı tercih eder anlarım, ama bakana laf söylemek neyin nesi ya.. Hiçbir hayvansever görmedim ki evinde neden hayvan bakmıyorsun diye insan fırçalasın. Ama hayvan nefretlileri resmen bakana tonla laf söylüyor. İnanılır gibi değil mirandam..
Allahım sizin gibi güzel kalpli bıcır bıcır bebekler nasip etsin inşAllah size kuzum.Öyle demeyin kutsişim. Bak siz ne kadar büyük bir hayır yaptınız. 1 cana yuva oldunuz. Öldü ama sıcak yuvasında, karnı tok, kötü insanlardan uzakta öldü. Gözümüzle görmediğimiz için bilmiyoruz ama asıl acı içinde ölenler sokaklardakiler...
Ben bugüne kadar evde sokakta onlarca hayvan baktım. Ve eşimle konuşuruz hayatımızdaki dönüm noktaları hep onlar sayesinde oldu.
Biz çok yoklukla evlendik, açtık ama hayvanların karnını doyurduk. Rabbim de bize memuriyet nasip ederek karnımızı doyurdu. Eşim 103 kilodan 1.5 ayda hiç zorlanmadan 85 e düşerek, parkur çalışmalarında 48 saniye yapıp sınav günü 41 saniyeyle mucize şekilde 95 puan alıp polis oldu. Mülakatta 100 aldı, komisyon eşimi çok beğenmiş tam polis kumaşı görmüş. Ve 10 bin polis alımında 300. Olarak sıfır torpille derece ile girdi. Polis okulunda derece yaptı ve kendi şehrine atanma hakkı elde etti. Rabbim resmen bize çok doyurdunuz şimdi siz doyun dedi.
2 yaz önce kapının önüne 1 anne köpek ve 3 yavru köpek geldi. 1 hafta boyunca besledik.1 hafta sonra tatile gittik. Çok büyük bir kazadan (içinde bulduğumuz arabaya kural ihlali yapan kamyon çarptı) kağıt gibi dümdüz olmuş, havada taklalar atmış arabadan diğer iki arkadaş kırıklarla biz burnumuz dahi kanamadan çıktık. Polisler bize mucizesiniz sizin hayatta dahi olmamanız lazımdı dedi. Ve eve döndüğümüz günden beri o köpekleri bir daha göremedik. Belediyeyi aradık toplanmamış. Komşulara sorduk gören olmamış.. Onlar bizim sınavımızmış meğer.
Anlatsam örneklerim çok fazla. İnan bana bu hayatta onlar insanların sınavı olarak var. Vazgeçmeyin hayvan bakımından ve sevgisinden. Zaten hayvan acısı başka bir hayvanla aşılıyor sadece.
Ayyy günah kızTam 8 15 de kaldırdım canim
Simdi de kahvaltimizi yaptık, iyi oldu boyle
Esneyip duruyor
Ayyy günah kız
Haketmiş o zamanNe yapayım canım ya onun iyiliği için :)
11 de 12 de uyanan bebek mi olur, gece 2 de yatıyor :)
Başımıza bela oldu, bebek mi akşamcı mı belli değil
Haketmiş o zaman
Kardeşime sıra ayrı gelecek tosyam..Cicişim maalesef benim etrafımda da çok var böyle tiplerden, canını sıkma. Çünkü sen ne anlatırsan anlat değişmeyecekler. Ama kardeşin gerçekten ayıp etmiş şaşırdım ben de
Onlar cevabını aldı da ben hıncımı alamadım be diloşumHayvan sevgisi olmayan kişilerde insan sevgisi ne arar B Brunello Cicinelli canım senin o güzel cevaplarinla onlar almıştır mesaji
Amin limonsuzum, ne güzel dua..Dedim ya gülüm kalpleri kötü. O kadar kararmış ki göremiyorlar. Sanki evrende sadece onlar yaşıyor. Ben evimde bakamam, çünkü ciddi anlamda korkuyorum ama bakanı neden kınayayım. Ne güzel merhametlidir yani. Hadsizlik ve kötü kalplilik.
Allahım sizin gibi güzel kalpli bıcır bıcır bebekler nasip etsin inşAllah size kuzum. ❤❤
Şöyle düşün koyduğum cevap yetti onlara ohhhh beeeee de aşkımOnlar cevabını aldı da ben hıncımı alamadım be diloşum
Yaa ben o kabusu profili Tuvana yaptım ya burda da konuştuk bilinç altima işlemiş sanırım ne biliyim ondan gördüm kesinsen o kabusu esinden bir gün uzak kalacağın için görmüşsün demekki
adama balığa gitme diyememis de sen nasıl ruyamda bana bunu yaparsin demis
Günaydın canımın içi ağzım açık okudum valla, sevmeye bilir bakmaya bilir ama besleyen bakan seni veya bir baskasini yargılamak kimin ne haddine saygısızlık resmenGünaydın ballarımSinirden uyku tutmadığı için pazar pazar okul saatinde kalktım resmen Eşimi geçirdim, koşup geldim yamacınıza..
Dün evdeki bazı yerleştirilecek şeyleri hallettik eşimle, akşam için de çerezimizi alıp televizyon falan izleyecektik. Akşam 8 de kuzen aradı hadi bize gelin diye. Kardeşimle eşi de aradı gelin diye. Ben gitmeyelim dedim eşim tutturdu gidelim de gidelim. Baş başa bir vakit geçirecektik 3 hafta sonra.., eşim tutturunca tamam gidelim dedim. Ama bir yere ne zaman gitmek istemesem illa birşey çıkıyor beni haklı çıkaracak. Seksü geyşanın da şu sosyal kelebek halleri beni benden alıyor
Neyse gittik..
Kuzen, kuzenin eşinin teyzesi, kardeşim, ben içeride oturuyoruz. Erkekler balkonda nargile içiyor, okey falan oynuyor.
İyi hoş sohbet devam ediyordu. Ama herkesin böyle bir bam teli vardır ya basınca çok kötü şeyler olur. Benim de o telim hayvanlar. Eşimin de öyledir.. İşte o telime fena bastılar.
Kuzenin eşinin teyzesi laf arasında kedim olduğunu öğrenince bir sürü laf söylemeye başladı. Ki bu kadınla ben ilk defa tanışıyorum. Kuzenim ve kardeşim de hayvanlardan hoşlanmaz. Kuzenimi hayvan sevmediği için 1 kez bile evime davet etmedim. Kardeşim de aslında seviyor, kedimi teyzecim diye sıka sıka sever ama hayvan sevmeyen insanların yanında sevmiyor gibi davranıyor nedense.
Kadın başladı hayvan bakılan ev çok pis olurmuş, kokarmış, şöyle böyle sürüyle laf söyledi. Üçü de birlik oldu hayvanlara nefretlerini kusuyorlar.
Kuzenin yaş 40a yakın, teyze dediğim şahıs 60 yaşlarında. Normal şartlarda benim o ortamda kafalarına sandalye falan fırlatmam lazımdı ama yaşlara hürmeten laf sokmakla yetinmek zorunda kaldım. Kadın hayvansever bir tanıdığını anlatıp hayvanlar için yaptığı fedakarlıkların ne kadar berbat olduğunu anlatıyor falan.
Bende 'siz hayatınızda hayvan bakmamış birisiniz ne anlatsam anlamazsınız zaten bende size laf anlatmaya uğraşmam. İyi ki o tanıdığınız gibi insanlar var Allah onlardan razı olsun herkes sizler gibi olsa o canların hali haraptı. Ben öğrencilerime bile hayvan sevgisini temelden aşılamaya çalışıyorum ki büyüyünce sizin gibi insanlar olmasınlar.' deyip sustum. Hepsi bozuldu.
Onun dışında hayvan meselesinin dışında da hep bozacak şekilde konuştum. Açık açık ne kadar isteksiz geldiğimi, gelirken eşimi bak erken kalkalım diye tembihlediğimi, sabırsızlıkla kalkmak için eşimin oyununu bitirmesini beklediğimi falan söyledim. Ortamı ölüm sessizliği aldı. Eşime msj atıp duruyorum kalkalım bak kan çıkacak diye. O da tamam diye diye 1 saati etti, oyunu nasıl bırakayım ayıp olur diyorDedim birazdan benim çığlıklarımla oyunu bırakmak zorunda kalırsan daha iyi hissetmeyeceksin.. Neyse kalkalım diye geldi. Şükür dedim. Kalktık.
Eve giderken eşime de anlattım durumu. O da çok sinirlendi. Okey oynuyorlarmış ondan hemen kalkamamış. Bir daha gitmeyiz dedi.
Arkadaş ortamı olsa ya da yaşı hürmet gerektiren insanlar olmasa evlerini başlarına geçirirdim ama yapamadım ya sinirimden kudurdum tüm gece. Kardeşimin de özellikle o konuşmalara ortak olmasından dolayı ayarını 9 şiddetinde deprem etkisinde vericem.
Sevmeyebilirsin, Allah kalbine böyle bir ayrıcalık vermemiş olabilir, kalbin son derece fakir olabilir ama seven insanların yanında bunları konuşmak resmen saygısızlıktır. Ben konuşmaları şahsıma saygısızlık olarak aldım.
Ağzı yok, dili yok, verirsen yiyen vermezsen aç duran, sokakta hep felaketlerle sınanan, evine alsan onun bunun diline düştüğün bu hayvanlar kime ne ediyor ya. Bu aptal nefret neden. Gerçi nedeni çok belli, leş insan egosu kendisine benzemeyeni sevmiyor. Yoksa afedersiniz insan dışkısı da gül kokmuyor, bakımlı olmayan insan karanfil kokmuyor, erkekler de az tüy dökmüyor. Bakımlı olan her canlı güzel kokar. Bakımsız olan her canlı çevreye rahatsızlık verir. İnsan hayvan farkeden şeyler değil bunlar..
Keşke reenkarnasyon olsa da şu insanlar bir dahaki hayatlarında hayvan olarak gelse şu hayata..
Günaydın ballarımSinirden uyku tutmadığı için pazar pazar okul saatinde kalktım resmen Eşimi geçirdim, koşup geldim yamacınıza..
Neyse gittik..
Yav saçımı kurulsam deprem oluyo sanıyorum.
Sola yatsam kalbimin atışını deprem sanıyorum.
Koltukta biri hareket etse noluyo diyorum.
6 aya anca geçermiş
babam hep der ki Allah'ın yarattığı hayvanı bitkiyi sevmeyen insan sevemez. daha da bisey demek istemiyorum. Allah akıl fikir versin çok kızdım hepsine tek tek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?