- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
-
- #33.101
Yeniden günaydın kertenkelelerim.Öncelikle dünkü oyunu elimde olmayan sebeplerden dolayı bozduğum için çok üzgünüm Ben ByNkoaLa a siz oynayın diye ısrar ettim aslında. O kısımları iletmemiş sultanım. Zaten ben bozmuşum oyunu, oynasanız kırılmazdım ki.. Ama ben yokum diye oynamak istemeyen herkes de çok duygulandırdı beni Zaten duygusallığım üzerimde her yerimdeki tüyler diken diken oldu, iyi ki varsınız Arizona kardeşliği destan yazmaya devam ediyor
Gelelim şu nahoş sebeplere.. (Yalnız uyarıyorum çok uzun olacak, kısa anlatılacak gibi değil)
Karşı komşunun 2 3 yaşlarında kızı var ve evlerinden çok gürültü geliyor. Bazen uyumak bile güç hale geliyor. Ev duvarları sadece alçıpandan olduğu için, duvarlarda tek bir tuğla dahi olmadığı için ve katta 8 daire olduğu için ses aşırı geçiyor. Herkes herkesin evinin içinde. Adam bize 2'dir çocuk sesinden rahatsız olup olmadığımızı soruyor. Bizde 2'dir (asla böyle şeyleri kafaya takacak insanlar olmadığımız için) nezaketen ses gelmediğini, gelse de mühim olmadığını söylüyoruz. Çocuk o tabi ses yapacak falan diyoruz.
Bu adamla dün okula giderken annem ve ben yine kapıda karşılaştık. Adam çocuk sesinden rahatsız olup olmadığımızı 2.ye sordu. Bizde aynı nazik cevabı (rahatsız oluyor olmamıza rağmen) verdik. Hatta ben ses gelse de rahatsız olmayız merak etmeyin dedim. Adam bunun üzerine ama biz sizin evden gelen sesten rahatsız oluyoruz dedi. Şaşırdım ne sesi dedim. Eşimin abartılmayacak bir horlama sesi var. Ben şahsen tüm gün okulda çocuk sesine maruz kalan ve bu yüzden seslere aşırı duyarlı hale geldiğim için tv bile izleyemeyen biri olduğum halde eşimin yanında rahatsız olmuyorum. Adam bu sesten rahatsız olduğunu söyleyince kısa süreli bir şok yaşadım. Anlıyorum, eşimle bir konuşayım çaresine bakarız dedim. Benim rahatsız olmamam bir kıstas değil olabilir rahatsız olmuşlardır belki çok takıntılıdırlar diyerek çözüm düşünmeye başladım. Bu arada bu durumu benimle konuşması da bir enteresan da her neyse..
Sen bu nezaketten anlamayan mal, benle konuştuktan sonra bir de gidip sesi yöneticiye şikayet etmiş.Yönetici eşimi aramış. Dün okuldayken sinirden tırnak yiye yiye gezdim. Üstüne eşim iş yerinde gribal enfeksiyon, ateş ve öksürükten iyice rahatsızlanınca rapor alıp eve gelmiş bir de ona üzüldüm. Bende okuldan döndüğümde yöneticiye gittik. Bu arada site dışarıdan profesyonel (güya) yöneticiler ile yönetiliyor. Ben sinirlerime biraz (belki de çok) hakim olmakta zorlanarak konuştum. Sitenin duvarlarının ne kadar leş olduğunu, biz karşı daireden gelen sesleri (çocuk ve sevişme sesleri) sorun etmezken onların abartılmayacak bir sağlık problemini sorun etmelerini, üstelik benle konuşup çaresine bakarız dememe rağmen yönetime şikayet etmelerinin nahoşluğundan bahsettim. Ama muhtemelen dışarıdan çok kibar görünemedim ki kadın şikayetin tek daireden olmadığını söyledi daha doğrusu uydurdu. Nasıl yani kim etmiş başka dedik, kem küm etti daire numarasını söylemediler dedi, sanırım TV sesindendi, sanırım yan daireydi gibi şeyler geveledi. Yönetici deyince gözde büyütmeyin takım elbise giymiş 20 li yaşlarda bir kız. Evimde televizyon haftada 1 defa açılırsa açılır. Tabiki inanmadık çünkü kızın gözlerinde ben sinirliyken o dehşeti gördük. Eşim de çıktığımızda polis içgüdüleri ile yalan söylüyor dedi. Yönetimden çıktık yan daireleri dolaştık bizden ses geliyor mu rahatsızlık veriyor muyuz, veriyorsak lütfen söyleyin dedik, herkes şaşırıp gelmediğini söyledi. Yani şikayet sadece karşı dairedendi. Ama yönetici bende kavga etme potansiyeli görünce tek daireye yüklenmemem için, hmm demekki bizde sorun var demem için böyle bariz bir yalan uydurdu.
Her neyse karşı komşuya gittik, adam evde yokmuş. Eşine eşim telefon numarasını bıraktı. Beyefendinin aramasını rica etti. Dünden beri bekliyoruz henüz bir arama gelmedi.
Ama tüm günü moralim bozuk geçirdim. Nasıl bir insan, çocuk sesinden rahatsız olmadığını olsa da çocuk bu yapacak birşey yok diyen hoşgörülü karşı komşusuna sağlık problemi dolayısıyla hoşgörü ile yaklaşamaz. Eşimle hasta hasta ses yalıtımcı aradık. Uygun fiyatlı birşeyse yaptıralım insanlar rahatsız olmasın dedik. Ama tek duvara 6. 500 TL diyorlar. Ne bizim ev sahibi yaptırır ne biz yaptırabiliriz. Biz kiracıyız karşı dairenin kendi evi, ses yalıtımını yaptırsınlar çok rahatsız oluyorlarsa.
Kız kardeşime gittik durumu anlattık o da şaşırdı. Eşimin ciddi bir ses çıkarmadığını abarttıklarını söyledi. Ki cidden öyle.. Sonuç olarak içimiz rahat etmeyince yatak odasına en uzak odada yer yatağı kurarak uyuduk.
Hoşgörü ile yaklaştığın insanlardan aynı hoşgörüyü bulamamak beni sinirden kudurtuyor. Bunu yönetime şikayet etmenin nasıl bir mantığı olabilir. Tv sesi olsa edersin tamam, süpürge sesini edersin.. Ama böyle birşeyi etmezsin ne yapabilirim yani gece yastıkla boğayım mı adamı..
Bir de rahatsız edici olmamasına rağmen kafaya taktık randevu aldık. Hadi bu problemi tamamen aşsak yarın öbür gün bebek olacak. Sabaha kadar ağlayacak. O zaman da aynı rahatsızlığı duyar bu hoşgörüsüz insanlar. Diken üstündeyim. Kedim kum kabını kazarken bile ses çıkmasın diye müdahale eder oldum. Eşime çıkalım evden diyorum. Sinirleniyor, sen zaten eve alışamadın çıkmak için bahane arıyorsun taşınma konusu kapandı açma bir daha diyor. Tartışıp durduk dün. İstemiyorum bu evi diye saatlerce ağladım. Göz yaşı bezlerimde kronik ve ne yaptıysak çözülemeyen bir iltihap olduğu için ne zaman ağlasam ertesi gün gözlerim arı sokmuş gibi oluyor. Şuanda da öyleyim.
Kısacası dün sinir krizleri ile, hastalıklarla, tartışmalarla geçti..
Sanırım hayatımın en kötü kararını vermişim taşınarak.. Rüyalarımdaki eski evimi falan görüyorum ya bildiğiniz gibi değil.
2 tane de güzel haberim var ama msj çok uzun oluyor diye yazmaya çekiniyorum kısa yazayım
1. Güzel haber- Geyşamla müstakbel kadın doğumcumuza gittik. Gebelik öncesi kontroller ve çikolata kistim için. Doktor konusunda ne kadar doğru birr seçim yaptığımızı gördük. Mükemmel tatlı bir kadın. Kistim 6 cm e yaklaşmış. Acilen hamile kalman gerek cici dedi. Beslenme önerileri verdi. Benim kırmızı üzüm eşimin keçi boynuzu yememizi önerdi. Smear testi dahil birkaç test istedi gebelik öncesi. Korunmayı bıraktıktan sonra 6 aydan önce olmuyor diye gelme dedimüthiş bir kadın. Tam tatlı sert bir doktor. Ama şu ev yüzünden çocuk fikrinden iyice uzaklaştım. Hatta ses gider diye münasebet bile kuramaz hale geldim. Sadece 1 kez temas oldu taşındığımızdan beri. Sürekli adamdan kaçar haldeyim. Resmen Allah belamı verdi, neyin bedeli bu anlamış değilim kimsenin horozuna kışt bile demedim oysa ki
2. Güzel haber- Ülke durumları biraz ferahlayınca dün inanılmaz güzel bir haber aldık. Ya çalışma saatleri günlük 20 den 12 ye düşecek ya da 1+1 e geri dönülecek diyorlar. Henüz kesinlik yok ama bu bile bizim için öyle büyük bir umut oldu ki
Vallahi okuyan herkese helal olsun, diyecek sözüm yok. Bu uzunlukta msjı anca bana aşık biri okur, okuyamanın da canı sağ olsun
@Amecey
hilal nickli arkadaşı ben bildirdim yöneticilere. Kadın olduğu anlaşılana kadar hesabı pasifleşmiştir. Tabi kadınsa..
öncelikle geçmiş olsun kuzum hem sana hem eşine ve gözünüz aydın çalışma saatleri icin:)
ben sizi fazla iyi buldum bu konuda
bence bu koca katta tek ses gelen daire siz değilsiniz. adam ali kıran baş kesencilik oynamaya çalışmış. en yeni taşınıp sessiz sakin bi çift diye size yüklenmiş
inadına bütün ev aletlerini çalıştırırdim ben mikser mutfak robotu başta olmak üzere.
ayrıca da ben aşırı takık bi insanim horlama sesine. esim azcik hihh dese kalkip oda değiştiririm. ama sizin durumunuzda o adamin şikayet etme hakkı yok. madem oturduğu evin sahibi söyleyin yalıtımını yaptirsin ses gelen duvara
kadın doğum doktorunu çok sevdim