Son Arizona Kertenkeleleri BuluşmaTopiği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
He canım he kendini avut sen
Sen içinde tutuyormuşsun neyse, benimki önüne gelene dedikodu yapıyor

o burçtan değil o kaynanalik uflemisler onun içine

gece rüyasında ak saçlı cadi bi kaseden fesatlık kin nefret riya icirmis ona benimkide öyle ordan biliyom

helbuki aksakalli dede elinden bade icmek varken

Benim yükselenim ne acaba. Sabaha karşı doğmuşum kimbilir kaç burç yükseldi bana

yok bonusum iki saatte bir degisiyo yükselen burc. mesela besle alti arasi doğdun derlerse buluruz :)
bide bi kac burc arasında kalirsan özelliklerini okur yakin olandan gene bulursun:)

sağol benim tatlıcılar kralicem
sen napiyosun bakalım :) nasil gidiyo
İyim canım başımda ağırlık var bugün keyifsizim sanki aslında,bilmiyorumogelene kadar uyudum resmen bugün eşim yine lahana almışonu haşlayıp saricam daha eriniyorum

Bugün ankaraya gittiler kuzum. Çok duygulu karışığız bizde. %2 ihtimali var başarının.
Olsun, belki Allah yüzlerine bakar o 2 ihtimal rast gelir bilemeyiz inşallah da öyle olur,Allah'tan ümit kesilmezama merak ediyorum açıkçası durumu bildir bize de

merak ettim kız burayada atsana
İnsan önce kendini bilme özgürlüğüne kavuşmalıdır. Yunus, bunun için «İlim, kendin bilmektir» demiştir, toplumun genel ve özel niteliklerini öğrenen ve daha geniş anlamda komşu ulusların yaşayışını, düşünüşünü izleyebilen İnsan özgürlüğün eşiğine adımını atmış demektir.

Hem maddî, hem de manevî yaşantımızın gerçeklerini okuma, deney ve gözlem yolu ile öğrenme özgürlüğüne sahip olmalıyız. Bu da önce disiplinli bir aile ve okul eğitimiyle gerçekleşebilir. İnsanın yaşamındaki en önemli bilinçlenme öncelikle ailesinde almış olduğu eğitim ile başlar. Aile çocuklarının duygu ve düşüncelerini başka insanların özgürlüklerine zarar vermeyecek şekilde dile getirebilmeyi yetisini öğretmelidirler.Kişi ilgi duyduğu her alanda, öğrenmek istediği varlıkların sırrını çözebilme özgürlüğüne kavuşabilmelidir.

İnsan, her şeyden önce, düşünen bir varlıktır. Descartes, “Madem ki düşünüyorum, o halde varım” diyerek insan olarak yaşamanın ancak düşünme yetisiyle mümkün olabileceğini söylemiştir. Çünkü insanın var oluş sebebi diğer canlılardan ayrılması sadece düşünce yetisiyle gerçekleşir. İnsan var olduğunu ancak dünyayı kavrayabildiği ölçüde anlar. İnsan düşündüklerini açıkça ifade edildiği zaman özgürlüğe ulaşmış demektir.

Düşünce özgürlüğüne açılan kapı ilgi yolundan geçer. ilgi duyduğumuz varlıklar karşısında düşünebiliriz. Zevk duyduğumuz, hoşlandığımız bir varlığın diğer varlıklarla olan ilişkisini kıyaslamalı bir şekilde değerlendirmeye çalışırız. Bu değerlendirme bizi gerçeğe ulaştırır. Sevdiğimiz, saydığımız ve zevk duyduğumuz varlıkların niteliklerini araştırır ve sonuca varmaya çalışırız. Bu yoldan giderken kafamızda çeşitli kavramlar doğar ve bu da bizi düşünme özgürlüğüne götürür.

İnsana gerçek huzuru veren inanç duygusu; büyüklüğü karşısında etkilendiğimiz, faydasını gördüğümüz iyiliğinden yararlandığımız, güzelliğine hayran kaldığımız, bize mutluluk getiren varlıklarla doğar. Ayrıca olumlu, cesaret yapıcı kuvvet, faydalı enerji, şaşmaz adalet de bizde inanç duygusunu kökleştirir ve geliştirir.

O halde bilgimizi, düşüncelerimizi hiçbir çıkar gözetmeden önce ailemizin, sonra çevremizin ve ulusumuzun yararına dile getirebilmeliyiz. Bilgisini, düşüncesini özgürlük havası içinde söyleyebilenler gerçek özgürlüğün olumlu ışığında yollarını aydınlatmış olurlar.

eline sağlık canımm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…