- 3 Kasım 2017
- 11.601
- 34.311
- 598
- 31
- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
-
- #69.481
Amin hayırlı huzurlu cumalar olsun inşallahGunaydinlar efemmmmm
Hayirli huzurlu cumaalar
Allahtan dolabımda hazır vardı yoksa kim yapacaktıBenmde @kendinisevenbiri yuzunden aklima dustu
haklısın . öyle olur şimdi . normaldir . ama ileri dönemde kendini daha enerjik hissedersin emin ol ki.Sonunda cuma geldi kızlar ya
2 gündür eve gidip duş alıp akşam 20.30 olduğunda çoktan uyumuş oluyorum ve aralıksız sabah 6.30 a kadar uyuyorum ama yinede uykumu alamıyorum
ay inşallah 3. aydan sonra enerjik olmayı bekliyorum dört gözlehaklısın . öyle olur şimdi . normaldir . ama ileri dönemde kendini daha enerjik hissedersin emin ol ki.
tek çok kilo almamaya bak . o zaman enerjin tavan olur her daim . 10-12 kilo alabilirsen şayet . daha rahat geçer hamileliğin ve doğumun .
benim 3 gebeliğimde de gebelik şekerim olduğundan bana hamur işi . makarna , pilav , tatlı , kızartma yasaklanmıştı.
tek yediğim .meyve , süt ürünleri , yumurta bakliyat olmuştu.
karatay beslenmesi oldu yani.
mecbur kaldım öyle beslenmeye yasak konunca.
12 kilo aldım her hamilelikte . bu şekilde beslenince bebek kilo alıyor . sen almasan da .
karbonhidratı bebeğe yaramaz , bunun yanında sana kilo yapar .
aa. dikkat et o zaman .ay inşallah 3. aydan sonra enerjik olmayı bekliyorum dört gözle
benim iştahsızlık bulantılardan falan toplamda 5 kilo verdim gebeliğin başından beri, ama bünyem çok çabuk kilo almaya müsait o yüzden çok dikkat etmeye çalışacağım, nefes darlığı vs. yaşamamak için kalp ameliyatlıyım çünkü inşallah bende sizin gibi 10-12 kg arası tamamlarım
aa. dikkat et o zaman .
5 kilo vermişsin . kaç kilosun şu an . çok zayıf olursan da serum bağlıyorlar . ilk dönemde. özellikle kusma çoksa.
ilk 3 ay az az bulantılar zorlamıştı beni de. koku hassasiyeti , tiksinme . kilo vermedim ama ilk 3 ay kilo da almadım . zaten normali buydu. ilk 3 ay kilo almamak .
bununla ilgili bi tablo vardı.
aklımda kalanı yazayım .
3. aya kadar 0 kilo
4. ayda 1 kg
5. ayda 1 kilo
6. ayda 1 kg
7. ay 2-3 kg
8. ay 2-3 kg
9. ay 3 kg
böyle bi şeydi .
son aylarda bebek çok hızlı büyüdğünden aslında bebek almış oluyor kiloyu. dolayısıyla plasenta da büyümüş oluyor . suyu vs . si toplamda
doğum ile birlikte plasenta , bebek , su ,hepsi 6 kg yapıyor .
ben 3 bebeğe de 52 kilo ile hamile kaldım . 63-64 ile doğuma girdim . normal oldu doğumlarım . zordu ama iyi ki öyle olmuş . şimdi epidural var . onu isterdim açıkcası.normalde 65 gibi bişeyle başlamıştım 60 a düştüm, çok sağlıklı besleniyordum bulantılar gelene kadar 2-3 kilo vermiştim son 1 haftadır hiçbişey yiyememektende yine bi 2 kilo verdim
bakalım inşallah uzun sürmez ama bu tabloyu aldım ekran görüntüsünü dikkat edeceğim mutlaka
günlük 2 ceviz mutlaka ye. ilk 3 ay .normalde 65 gibi bişeyle başlamıştım 60 a düştüm, çok sağlıklı besleniyordum bulantılar gelene kadar 2-3 kilo vermiştim son 1 haftadır hiçbişey yiyememektende yine bi 2 kilo verdim
bakalım inşallah uzun sürmez ama bu tabloyu aldım ekran görüntüsünü dikkat edeceğim mutlaka
ne güzel valla hiç 50 li kiloları görmedim nerdeyseben 3 bebeğe de 52 kilo ile hamile kaldım . 63-64 ile doğuma girdim . normal oldu doğumlarım . zordu ama iyi ki öyle olmuş . şimdi epidural var . onu isterdim açıkcası.
neyse.
şimdi yine 52 kiloyum . benim vucut bu kiloyu sabitlemiş . evlenmeden önce de böyleydim . yine aynı.
folik asiti gebelik planlamaya başladığımdan beri alıyordum hala devam ediyorumgünlük 2 ceviz mutlaka ye. ilk 3 ay .
havuç salatası . roka salatası . ve günlük meyve mutlaka ye. yoğurt . süt , yumurta , peynir .
bunları ye mutlaka ve zaten başka bi şey de aramayacaksın .
balık da önemli ama ben yiyemedim diyebilirim . onun yerine işte vitamin takviyesi aldım .
et hele hiççç sevmem . köfte et de yemedim . vitaminler o dönemde işimi gördü
bi de folik asit biliyorsun .
kullanıyorsun belki.
onu her çocukta kullandım . maşallah zehir gibiler . akil küpü hepsi. Allah ömür versin hepsine , hepimizin çocuklarına inşallah
günaydın .günaydın çokoprensesler
günaydın kuzummgünaydın çokoprensesler
evet ilk 3 ay bu yeme düzeni pek oturmaz . çoğu hamile aynı şeyleri yaşıyor .folik asiti gebelik planlamaya başladığımdan beri alıyordum hala devam ediyorum
yoğurt süt ilk öğrendiğim haftalar düzenli tüketiyordum ama bu bulantılar hiçbir şey yedirmiyor şu sıralar bana maalesef
Aminn tüm çocuklara ömür versin Rabbim
3. ayı dört gözle bekliyorumm inşallahevet ilk 3 ay bu yeme düzeni pek oturmaz . çoğu hamile aynı şeyleri yaşıyor .
yediğinden bi şey anlamazsın . hazımsızlık yüzünden de acıkmazsın . mide sürekli dolu olur .
üst üste yememeye çalış o dönemde . miden hazmetmezse yani . daha kötü olur ,iyice dolar miden .
3. aydan ssonra yani düzelir mide sıkıntın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?