Son Arizona Kertenkeleleri BuluşmaTopiği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seni sezonun ilk velisi seçiyorum
Kuzum bunlar oyun çocuğu olduğu için kendi isteği ile ders çalışan çocuk bulmak yolda çeyrek altın bulmaktan çok daha zor.
Ben sömestr ve yaz tatillerinde ders için çocuklara yüklenme taraftarı bir öğretmen değilim. Tabiki farklı bakış açıları mevcut ama ben kendi fikrimi paylaşayım.
Ben yaz tatillerinde velilerimden sadece kitap okutmalarını ve yazı yazdırmalarını istiyorum.
Tabiki test çözdürmeyi deneyin ama red ediyorsa üstüne gitmeyin derim.
Eğitimde en korktuğum şey soğutmaktır. Şevk kırmaktır.
Çocuk okuma yazma becerilerini unutmadan o konuda mümkün olduğunca gerilemeden yeni döneme başlasın bu yeterli.
Çünkü müfredat sarmal ilerlediği için her sene bir önceki senenin konularının detaylandırılmış şekli şeklinde ilerliyor o yüzden her sene her konu tekrar etme ile başlar. Nasılsa unuttuklarını hatırlayacak.
O kadar yanlış çıkarmasının nedeni isteksiz yapması o havada olmaması.
Şimdi test çözdüremediğin çocuk, dönem içinde herkes öğretmenin önerdiği test kitabını alırken sen alma bak nasıl yırtar ortalığı
Üstüne gitme efom yalnız her gece okuma yaptırmadan yatırma. Okuduğu metinden kendi seçtiği 3 cümleyi yazdır. Hiç havasında değilse 1 cümle yazması bile kafidir. Gerekirse bırak en kısa cümleyi seçsin ama yeter ki yazsın. Onu da red ediyorsa bana danış birkaç etkinlik paylaşırım.
Okullar açılıp üniformaları giyip sıralara oturmadan ders havasına girmiyor sıpalar
Hatta ilk haftalar da adaptasyon ile, ihtiyaç malzemesi edinme ile geçtiği için Ekim başı itibari ile anca oturuyor herşey.
3.sınıf ilkokulun en zor sınıfıdır, konuların bir anda çok detaylandığını farkedeceksin. 9 ay zaten herşeyi fazlasıyla yapacak test kitaplarını bir kenara koyup tatilin son günlerini tatilden bıktırırcasına geçirtin. Sinemalar, tiyatrolar, geziler, piknikler, deniz havuz vs ile geçirin ki iyice enerji depolasın yeni döneme fullenip girsin.
Yerim ben onu ya. Şuan öğrencilerimi özledim.
Not:Okullar açılır açılmaz ilk iş çarpım tablosu ezberletmeye başla efom.

B Brunello Cicinelli canımın içi güzel bı katliam yapmışsın az çok,amma ve lakin lütfen o sinirin eşin uyanmadan dinsin,adamı neye uğradığına şaşırtma bende sbh eşimi yollayıp koltuğa uzanmistim TV açık öyle dalmışım bı an,rüyamda halamın üzerine enişte bey kuma getirmiş birlikte yasiyorlarmis flndi,hatta akrep fln kovalıyordu halamı da benide evin içinde,bir degisik antin kuntin rüyada ben gördüm bugünneyse ki etki metki kalmadı bende

Laaa düğünden kaba etlerin yere degiyor mu feno diye sormuyondaa mictigimin selvisini sor ancaaa
Hiiiicbiswy oldugu yok bacim o ot gibi durumlara bakiyo bende pok gibi durum koyuyom..
Öküz ve tren meselesi gibi. Kimse memnun degil herkes çok gergin fuat abi B Brunello Cicinelli

Yaa çok sağol, böyle sorular gıcık ediyordur tahmin ediyorum
Yazma aklıma hiç gelmedi okuduğu kitabı baştan sona anlatır, okuduktan sonra anlattırıyordum.
Gezme, piknik vs bol bol yapmaya çalışıyorum, haftada üç gün basketbol kursu var çok seviyor, babasıyla haftada iki kere soğuk kaplıcaya gidiyor iki saat suda yüzme öğrenmeye çalışıyor.
Ben unutur diye korktum ondan panik oldum ama sen öğretmen olarak endişe etme diyorsun, inan rahatladım şimdi.
Çarpım tablosu 4 lere kadar ezberledi. Defter vermiştim günlük yapsın diye ama tenezzül etmemişti.
Okula giden ilk çocuk olunca ne doğru ne yanlış insan bilemiyor.
Hakkını helal et teşekkür ederim

Bende hep.öyle rüyalar goruyirm görüyordum
Bu ara nasıl Çamış gbi uyuyorsam.karanlıklar iceriaindeyim

Hep hakkımda konuşanları konuşulanları harfi harfi görüyorum demekki artik konuşmuyorlar derslerini almışlar

Cicim çok mu çok hoşsun kıııızz

Aslında nasıl inanırsan öyle cicim mesela bu rüyanın gerçekleşme ihtimali var mı tabiki yok, ama yinede çok söz etmemek daha güzel hani dillendirince üzerinde durunca başta bizim kafamızı kurcalıyor çünkü. Ama ben de kötü rüya görünce çok darlık verdiyse bana suya anlatıyorum sonra hiç düşünmemeye çalışıyorum.

Yalnız değil mişim neyse ki kendimden korkmaya başlamıştım
Bende camış gibi uyumak istiyorum bende bendeee

Hep diloşun D Dilos06 konusu yüzünden. Korktun korktun noldu şimdi?

benim annem babam da deli gibi kitap alır okur. ben pek okumam. zorla olacak bişey değil bence. aileden görünce kesin o da sever denecek bisey değil
ben her sene bütün öğrendiklerimi unutur okul açılınca tekrar öğrenir yapardım. bence bu da çok büyük bi sıkıntı değil çarpım tablosu da ortaokulda öğrenmiştim
üniversiteyi pek çalışmadan ilk girişte kazandim. eğer zekiyse yapar merak etme efo

bunları sürekli söyleyip sikarsan sogutup tersine itebilirsin. biraz rahat birakmayi mi denesen :)

Ya canım derler ya siz örnek olun ki okusun diye hiç alakası yokmuş doğru
Çok seviyorum kitap okumayı, o da sevsin istiyorum ama olmuyor işte

İçim rahatladı ya, ne bileyim ben çocukken kimse ilgilenmedi, belki ailem ilgili olsa benimde bir mesleğim olurdu, farklı bir hayatım olurdu diye çocuğuma yansıtıyorum bu durumu

Kimbilir ne kadar değişirdi hayatımız ve bize olan bakış açıları... nasıl bir mesleğim olurdu acaba?

Benim ergen kitap okumaktan nefret ediyorum diyo bana.

iyiyim canım sen nasıl oldun napiyosun
Canım nasilsin? İnşallah kafanı birazda olsa dağıtmışsindir canim
Biraz daha iyiyim canlarım. İyi olmam gerekiyor zaten. Dün annemi kendi kendine konuşurken yakaladım arada gidip yatıyor. Babamın yastığına sarılmak için.
Ben de hala hissizim, kabullenemiyorum, sanki hala babamı hastaneye ziyarete gidecekmişiz gibi. Ama geçecek değil mi?

yok kuzum hiç alakası yok. mesela benim oğlum aşırı sever kitap okumayi. sabahtan akşama kadar kitap okutuyo bana içim dışım zürafa timsah fil köpek ve bilimum hayvan oldu

ben de çalışmayınca dökülürdü her dersim sonra bi kac haftaya kendi rutinime dönerdim. sen biraz daha sakin geri planda dur. hani artık zorla bisey yaptiracak yaşı geçmiş. sen sadece rehber olabilirsin ona. benim 2 yaşına girmemiş velet bile direniyo yapmiyo.

ha ama mesela değişik yerler gezdirsen meslekleri tanıma fırsatı olsa belki o da ulasmak için daha farklı çalışır.

mesela bı gün veterinere götürürsün veterinerle bira, sohbet eder. bi gün ekmek alırken firindaki calisanla sohbet edersin. oğlun da biseyler sorar....

ben lisede vergi dairesine gidince çok etkilenmiştim ne kadar içten istediysem şimdi maliyeciyim

Canım ne yazsam bilmiyorum, Rabbim dayanma gücü versin

Yalnız değil mişim neyse ki kendimden korkmaya başlamıştım
Bende camış gibi uyumak istiyorum bende bendeee
Ahahaha
Bende yalniz olmadigima sevndm efoo

Rüyalar rüyalar
Çok basit kız yastığa kafayı göm saniyesinde uyu camislasiyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…