- 12 Haziran 2019
- 19.824
- 122.289
- 598
- 37
- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
-
- #82.381
Günaydın balım. Hepimiz üzgünüzAmma kaynatmışsınız be hepsini okuyamadım bile
Kuzularım çok üzgünüm vaka sayısı 47 olmuş. Çalışmak zorunda olmayanlar lütfen ama lütfen dışarı çıkmayın kalabalık ortamlara girmeyin. Geçenlerde virüsler üzerine çalışmalar yapan bir doçent doktor tavsiyeler verdi dinledim. Öğrendiklerimden sizlere de bahsedeyim:
1- Tavanı alçak basık yerlerde bulunmayın tavanı yüksek yerlerde bulaşma ihtimali daha düşükmüş. Bu tip basık yerlerde bulunmak zorunda kalanlar 20 dk 30 dk da bir gidip boğazına ve burnuna gargara yaptırmalıymış. Ellerini yıkamalıymış.
2- Virüs nemli yerlere tutunuyormuş. Ellerde tırnaklar, göz, burun ve dil en çok tutunduğu yerlermiş. Ellerde tırnakları dikkatli yıkayıp 20 saniye sabunla kuralına uyumalıyız. Sık gargara önemli.
3- maske ve eldiven kullanmayın dedi. Maske ağızda bir süre sonra ısındığı için nemlenip virüsleri daha çok çeken bir hale geliyormuş. Eldivenin de yarım saat sonra gözenekleri açılıp nemlenen ele daha fazla virüs yapıştırıyormuş. O yüzden doktorlar ameliyatlarda bunları çift takıp yarım saatte bir üsttekini çıkarıp atıyorlarmış. Takmayın dedi adam.
4- güneşten gelen ultraviyole ışınlarının dik gelmesiyle bu virüsün etkisinin kırılacağını söyledi. Nisan sonunda kuzey yarım küreye ışınlar dik gelmeye başlayacakmış.
5- El dezenfektanları eli nemli ve yapışkan bıraktığı için önermiyor en iyi dezenfektanın 80 derece kolonya olduğunu söyledi. Kolonya mikrobu %99 öldürürmüş. Su ve sabun kolonyadan daha etkiliymiş. El yıkma imkanı olmayan yerlerde kolonya kullanılmalıymış. Ama azıcık değil de elden akacak gibi sıkacakmışız kolonyayi.
Şimdilik aklımda kalanlar bunlar kuzularım.
Lütfen dikkatli olalım moralim çok bozuk bu konuya ya. Tüm tadım kaçtı.
@ByNkoaLa
@Kendinisevenbirii
@Youlost16
@Psikolojik Deliii
@Blue_Perii
Limonsuzzcay
@Elhan
@Yengec anasi
@malii
kk birinci noteri
HayatSevinceGuzel
@Siyah_incim
@Tatlianne20
poncikvegece
@KedidirKedii
@_Gulnihal_
@Dilos06
C Cay6
@mehlika nur
@BUSR4
@bi prenses annesi
aypare ackerman
@Casper25
@Yasnaz
diloyloy1
@ZuhalYildizi
@LadyMorganas
@Kar perisi
@BBlair
@demirleke
@MigiMadid
@Pembis Hayaller
@imzaben
@Night Club
@H M
@Negoo
Aynen ponçiğim gece ben de senden sonra haberlerde denk geldim sonuçları da bir gün içinde mi ne çıkıyormuş devlette.Kızlar dün ki test olayına açıklık getiriyorum, dün tv de söylenen tabi ki sadece devlet hastaneleri imiş; eşimle görüştüm testi yaptırmış görüntüsünü de attı covıd19 solunum vs falan yazıyor, bildiğiniz korona için test yani
hepsinin karşısında yazan NEGATİF
Testin özel hastane ücreti ( hastaneden, hastaneye fark illaki gösterir, bu bizim gittiğimiz hastane fiyatı ) 900 TL
Devlet hastaneleri 40 TL ye yapıyormuş sanırım.
Aynen kuzucumm devlet 1 günde çıkarıyor, 40 tl ücreti var ama öyle mesela boğazım ağrıyor ya da ne bileyim ateşim var diye herkese test yapmıyorlarmışAynen ponçiğim gece ben de senden sonra haberlerde denk geldim sonuçları da bir gün içinde mi ne çıkıyormuş devlette.
Hadi geçmiş ossssuuunnnn ❤
Aynen öylee ponçiğim gelin bakalım yamacımıza diyiipp hooppppAynen kuzucumm devlet 1 günde çıkarıyor, 40 tl ücreti var ama öyle mesela boğazım ağrıyor ya da ne bileyim ateşim var diye herkese test yapmıyorlarmış
Özelde de 1 saat içinde sonuçlar çıkıyor şikayetlerini söylediğinde zaten özel olduğu için maksat para
Kesinlikle telatabikimmAynen öylee ponçiğim gelin bakalım yamacımıza diyiipp hooppppama imkanın varsa en iyisi
Aynen kuzucumm devlet 1 günde çıkarıyor, 40 tl ücreti var ama öyle mesela boğazım ağrıyor ya da ne bileyim ateşim var diye herkese test yapmıyorlarmış
Özelde de 1 saat içinde sonuçlar çıkıyor şikayetlerini söylediğinde zaten özel olduğu için maksat para
cicim nolcak bole bilmiyorum insanlar niue bu kadar cahilAllah sonumuzu hayretsin yaa
Off gece gece çok moralim bozuk valla
Evet şamdanım, negatif.geçmiş olsun patilim
bide hemen sonuç veriyomus testler. eğer negatifse kesin negatifmis. pozitifse tekrar uzunca bakiliyomus. pozitif çıkarsa kesin pozitif demek değilmiş.
negatifse bence rahatla artık patilim
Sen nasıl güzel bir arkadaşsınCansin yaa bulasij yikarken @Limonsuzzcay i dusunuyordum
Çay la değil ama kolonyalı olanla aramız gayet iyi cicim@Limonsuzzcay koronavirüsü bile seni limonla barıştıramadı mı limonsuzum
O senin de guzelliginden arkadasimSen nasıl güzel bir arkadaşsın❤❤
Çay la değil ama kolonyalı olanla aramız gayet iyi cicim
Evet şamdanım, negatif.
Rahatım artıkk
malesef ben çalışmak zorunda olanlardanım cici çalıştığım ortam allahtan kalablık değil ama ortamda olan hergün evlerine giderken illaki biriyle görüşüyolarlar başta benim eşim sürekli işi dışarıda bir sürü insanla muhattap oluyo biz elimizden geleni yapıyoruz ama bi yerden sonrada allaha emanetiz hem bu korona hemde 6. aydan sonra başlayan gebelik problemlerim beni x2 sterse sokuyo yeminle bir an önce herkesin normal hayatına dönemesini okadar çok istiyorumki anlatamamAmma kaynatmışsınız be hepsini okuyamadım bile
Kuzularım çok üzgünüm vaka sayısı 47 olmuş. Çalışmak zorunda olmayanlar lütfen ama lütfen dışarı çıkmayın kalabalık ortamlara girmeyin. Geçenlerde virüsler üzerine çalışmalar yapan bir doçent doktor tavsiyeler verdi dinledim. Öğrendiklerimden sizlere de bahsedeyim:
1- Tavanı alçak basık yerlerde bulunmayın tavanı yüksek yerlerde bulaşma ihtimali daha düşükmüş. Bu tip basık yerlerde bulunmak zorunda kalanlar 20 dk 30 dk da bir gidip boğazına ve burnuna gargara yaptırmalıymış. Ellerini yıkamalıymış.
2- Virüs nemli yerlere tutunuyormuş. Ellerde tırnaklar, göz, burun ve dil en çok tutunduğu yerlermiş. Ellerde tırnakları dikkatli yıkayıp 20 saniye sabunla kuralına uyumalıyız. Sık gargara önemli.
3- maske ve eldiven kullanmayın dedi. Maske ağızda bir süre sonra ısındığı için nemlenip virüsleri daha çok çeken bir hale geliyormuş. Eldivenin de yarım saat sonra gözenekleri açılıp nemlenen ele daha fazla virüs yapıştırıyormuş. O yüzden doktorlar ameliyatlarda bunları çift takıp yarım saatte bir üsttekini çıkarıp atıyorlarmış. Takmayın dedi adam.
4- güneşten gelen ultraviyole ışınlarının dik gelmesiyle bu virüsün etkisinin kırılacağını söyledi. Nisan sonunda kuzey yarım küreye ışınlar dik gelmeye başlayacakmış.
5- El dezenfektanları eli nemli ve yapışkan bıraktığı için önermiyor en iyi dezenfektanın 80 derece kolonya olduğunu söyledi. Kolonya mikrobu %99 öldürürmüş. Su ve sabun kolonyadan daha etkiliymiş. El yıkma imkanı olmayan yerlerde kolonya kullanılmalıymış. Ama azıcık değil de elden akacak gibi sıkacakmışız kolonyayi.
Şimdilik aklımda kalanlar bunlar kuzularım.
Lütfen dikkatli olalım moralim çok bozuk bu konuya ya. Tüm tadım kaçtı.
@ByNkoaLa
@Kendinisevenbirii
@Youlost16
@Psikolojik Deliii
@Blue_Perii
Limonsuzzcay
@Elhan
@Yengec anasi
@malii
kk birinci noteri
HayatSevinceGuzel
@Siyah_incim
@Tatlianne20
poncikvegece
@KedidirKedii
@_Gulnihal_
@Dilos06
C Cay6
@mehlika nur
@BUSR4
@bi prenses annesi
aypare ackerman
@Casper25
@Yasnaz
diloyloy1
@ZuhalYildizi
@LadyMorganas
@Kar perisi
@BBlair
@demirleke
@MigiMadid
@Pembis Hayaller
@imzaben
@Night Club
@H M
@Negoo
O zaten hafta başına kadar raporlu şamdanım, dün rapor vermişler ona :)eşin izin falan alacak mi peki:)
Oh oh size de eğlence çıktıiyiyim canım ev hanımı mod on
kreş mail atmış etkinlik yapmak için. sagolsunlar onlardan yapıp vakit gecirticez poncige :)
sen nasılsın napiyosun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?