Merhaba arkadaşlarım burada bir sıkıntımdan bahsetmiştim. Uzak mesafe konuştuğum kişinin ruhsal bunalımları, sebepsiz mutsuzluklarını, kardeşinin düğününü bahane etmesi, iş yerinde sürekli hata yapması ve okuduğu bölümün zorluğu sınavların kötü gelmesi gibi saçma şeyler söylüyordu.
Sınavlarıma kadar idare et beni diyordu anlayışlı davrandım ben de. Bundan öncesinde Kasım’dan bu yana klasik sabahtan yazar akşama kadar konuşurduk gece de yatmadan hep arardı. Nisan gibi görüşürüz diyorduk. İlkten çok farklıydı. Ben ilişkiden kaçarım genelde iş sevgililiğe geldi mi uzaklaşırdım kaldı ki evlilikten konuşayım. Ama huyları kişiliğiyle yaşam tarzı vs önceki ilişkilerimden flörtlerimden başkaydı her anlamda içime siniyordu hatta arkadaşlarım da baya onaylıyordu bu sefer. Bir günün başlangıcıyla aynı sabahlara uyanacağız inşallah, şurda otururuz sen seversin merkezi yer, buraya gelin gelmemek için sebebin yok, daha iyi işe sahip olmalıyım ikimiz için, işte abisi yengesi ve o fotoğraf atıp benim yan tarafı da sana ayırdık demeler vs hep evlilik üzerine ve sürekli ileriye yönelik konuşmaları(şimdi batıyor bana bu lafları) 2-3 yıl yan yana tanışmak şart, görüştükten sonra tayin durumuna göre ortak noktaya varmaya çalışacaktık.
Bu kişi sınavları olduğu dönem tam bitene kadar 20 gün yazmamıştı bana diğer konuda anlatmıştım detaylı. Ondan sonrasında tamam eskiye döneriz artık derken yine aynı yazmamalar aramamalar, aradığında bu içsel sıkıntılarından bahsetmesi(yakın çevresi de psikoloğa git diyormuş) sinirlerimi bozmaya başladı bana karşı düzelmesi için uyarıyordum. Sitem dinlemek istemiyordu “kristalcim bu konuları daha sonra konuşsak, şu an çözüm üretemiyorum” dedi. Sen bilirsin ben uyarımı yapmış oldum dedim.Bir de alınıyor benim işim var kapatıyorum dediğimde sanki ayıp oluyor üzüyorsun bazen beni demeleri, ama beni sürekli üzmeye başlaması..
Neyse uyarılarımın üzerine birkaç gün aradı ilgilenmeye başladı akşam telde konuşurken bir gün “kristal ya, uzak mesafe ilişkisi..” dedi ee dedim çok zor demi dedi. Çok zor tabi emek istiyor dedim. Bir de benim çevremde hiç yok böyle bu tarz ya, sende var mı peki? Dedi. Ohoo dedim biri Muğla’da biri Bursa’da, biri Afyon’da biri Yozgat’ta biri İzmir’de biri Hollanda’da diye sıraladım uzak mesafe ilişkisi olan arkadaşlarımı. Ünide de oluyor 4 ay mesafe giriyor dedim ya o sayılmaz kavuşacağını biliyorsun sonuçta dedi. İçerli konuştu. Evet yani? Dedim. Yok bir yere bağlamayacağım, düşünüyorum öyle o yüzden sordum dedi. Bi laf arasında da zaten şu an maddi olarak iyi değilim uzun zaman ciddi bir şey düşünemem dedi aradı kaynadı.(öyle evlilik endeksli olmuş ki sanırım pek sevgililik kavramı yok). Kapatırken yarın konuşuruz iyi geceler falan dedik. Kapatış o kapatışş 10 gün ses yok(ben zaten sınavlarım var bahanelerinden beri hiç arayıp yazmıyordum hep o atıyordu)
10.gün sonunda bir baktımm
Numaramı silmiş.. Ve hikaye burada biter. Yorum sizin