Son görücü vakam🤦🏻‍♀️, iç dökme

ya şimdi fiziksel beğeniler tartışmaya açık konular değil
beğenmemiş olma ihtimali de var ama kendisi çok hoş biri olsa 40 yaşında görücü usulüne kadar düşmezdi bence
şimdiye kadar çoktan biri kapar nikahı da basardı

sen adamın boyu ortalama dedin
1.63'e 51 kg sıkıntılı durmuyor aslında
ama topuklu giysen zaten 170e yakın olacaksın
ortalama boy dediğin de erkekte 170-175 falandır. 180 üstü asla olamaz
sen topuklu giyince boylarınız birbirine çok yakın olacak ve adam bunu kompleks yapacak
adamın seni kısa bulabilmesi için kendisinin en az 190 falan olması lazım
kaldı ki çoğu uzun boylu erkek kadının kısa olmasını dert etmez. iş yerinde 185 civarı bi erkek arkadaş var
geçen biriyle tanıştıralım dediler, kızın fiziksel özelliklerini sordu. 160 anca vardır, çok uzun değil dedi arkadaş
oo iyi iyi kısa olsun zaten öylesi daha güzel dedi çocuk.

ama ben senin yerinde olsam boydan foto istediği an ışık hızıyla soğurdum ve cevap bile vermezdim
çünkü boydan foto isteme olayı bana çok cringe ve çok demode geliyor
ergenken falan yapardık yani bunları :KK70:
boydan foto istemek demek ben seni fiziksel özelliğine göre değerlendiririm demek oluyor
ee ben bi ürün değilim eşya değilim benim boyumdan, mememden, götümden çok daha önemli şeylerim var kendimde
her şeyden önce bi kişiliğim bi auram var yani kimse bunları es geçip sadece boyuma orama burama göre değerlendiremez
kendimi beğendirmeye çalışıyormuşum gibi hissederim ben bunu yaparsam eğer

bi insan herşeyi pas geçip fiziğe bu kadar odaklanıyorsa
yarın öbür gün senden daha güzeli çıkınca aklı ona kayacak demek ki
güzelden de güzeli var çünkü bu dünyada.
veya yarın öbür gün kilo alsan/versen, güzelliğin bozulsa yanında olmayacak demek ki

bu hikaye bana üniversite zamanımdaki bi travmamı anımsattı :KK70:
20 bile yokum o zamanlar, birisiyle internetten konuşmaya başladık
görüntülü konuşmak istedi, yurtta kalıyorum ve oda dolu, pek müsait değildim aslında
yine de kırmak istemedim, çıktım koridora açtık kameraları
bu bi açtı, pofur pofur sigara içiyor dumandan yüzü gözükmüyor
ben normal sohbet edicez zannettim bu başladı orama burama yorum yapmaya
yok saçını neden topladın, açsan daha iyi olmaz mı. bi açsana bilmem ne
yok kaç kilosun, yok boyun ne falan
2 insan gibi cümle kurmaktan aciz pat diye bunlardan girdi konuya
ben pek hoşlanmadım. enerjimi de düşürdü çünkü kendimi güzellik yarışmasında seçmelerde gibi hissettim
baktım başka bi muhabbet dönmüyor, adamı da pek sevmedim kapatmak istedim ve kapadım
sonra benden boydan resim istedi ben de yollamadım ve dedim ki
ben öyle fotodan kameradan falan anlamıyorum ayrıca dumandan seni göremedim bile
tanışmak istiyorsan gelirsin buraya bi kahve içeriz , gelmiyorsan da sen bilirsin dedim
bu sustu. 2 gün sonra bi kadınla el ele göz göze resimler paylaşmaya başladı. bende msj attım
sen ne şerefsiz birisin sevgilin varmış neden başka kadınlarla konuşuyorsun dedim epey bi saydırdım :KK70:
bu demez mi bana, ben seni pek beğenmedim zaten diye :KK70:
sen yakışıklı olsan kendini sigara dumanıyla gizlemeye çalışmazdın geri zekalı dedim engelledim ahahajsddwjd

o gün bugündür bu foto moto muhabbetlerine ben pek girmem, merak eden insan gibi date yapar bi kahve ısmarlar, aradaki uyuma bakar
öyle fotoyla motoyla olmaz
benim instagramım fotolarımla dolu zaten. fazlasını merak eden kanlı canlı karşıma çıkar, bu kadar basit
Bir de şu tanışma tanıştırma olayları bir benim çevremde yok galiba.30 yaşına geldim Ne birisinin birisiyle tanışırildığını duydum gördüm ne de bana böyle bir teklif geldi.ne diyelim keşke toplumumuz kendini geliştirmeyi becerebilseydi de bu tarz saçmalıklara gerek kalmasa.herkes medeni cesaretiyle kendisi bulsa ilişkisini.
 
Ay hödük! Bari sohbete devam edip biraz sonra hayat görüşümüz uyuşmuyor bilmem ne deseydi. Büyük ayıp etmiş. Ben boyla alakalı olduğunu sanmıyorum fotodan boyunuzu ölçemez ki, yanlış anlamayın ama muhtemelen fiziğinizi beğenmedi.
 
Sizde adama hitap etmeyen bir şey olmuştur. Adam yakışıklı mı, brad pitt mi diye sinirlenmeye de gerek yok. Dünya güzeli/ yakışıklısı değilsek her gösterileni beğenmek zorundayız diye bir şey yok. Görücü usulü böyle bir şey. Fotoğraftan beğenmemiş ve devam ettirmemiş. Bunda alınacak bir şey yok. Yarın başkasını gösterirler, belki siz de onu beğenmeyip iletişimi kesersiniz. Ayıp olmasın diye konuşmaya devam edecek değilsiniz.
 
Bir de şu tanışma tanıştırma olayları bir benim çevremde yok galiba.30 yaşına geldim Ne birisinin birisiyle tanışırildığını duydum gördüm ne de bana böyle bir teklif geldi.ne diyelim keşke toplumumuz kendini geliştirmeyi becerebilseydi de bu tarz saçmalıklara gerek kalmasa.herkes medeni cesaretiyle kendisi bulsa ilişkisini.
Ben tanıştırılma işine olumsuz bakmıyorum. Ki kendim de öyle evlendim. Ama ismine görücü usulü deyince kafamızda başka bir şey canlanıyor. Arkadaş ortamında tanışmayla, görücü usulü bir yerde oturup tanışmanın teoride olsa da pratikte bir farkı yok.
 
35 yaşında bekar öğretmenim. Arkadaş, yakın çevrenin önerisiyle tanıştığım kişiler oldu ama bu görüşmeler birer kahve içimi olarak kaldı hep. Son olayda bir tanıdık 40 yaşında bir beyefendiden bahsetti. Aynı şehirde değiliz önce bir süre telefonla görüşür eğer uygun görürse iki taraf da yüz yüze görüşme gerçekleşir dedim. Aracı olan kişiden fotoğraf istedik onlar da fotoğraf istediler sonrasında telefon numaraları verildi. Mesajla görüşmeye başladık. Gayet güzel sohbet ettik bütün bir gece. Ertesi sabah uyanacağım saatte günaydın mesajı gönderdi gün içinde yine mesajlar devam etti sohbet akıp gidiyordu ta ki bir boydan fotoğrafımı isteyinceye kadar. Fotoğrafı gönderdikten sonra 2 saat kadar herhangi bir yanıt gelmedi. 2 saat sonra da kıymetli vaktinizi aldım teşekkürler mesajı aldım. 🤣🤣🤣 Olaya hâlâ bir mana verebilmiş değilim. Evet öyle woow güzellikte biri değilim ama önceden fotoğraf gördü zaten aşırı kısa da değilim. Manasız bir durum oldu.
Bunu diyenin de tipi Allah bilir nasıldır.
 
Adamin gidis yolu inanilmaz yanlis, boydan fotograf istemeler gorunce direkt konusmayi kesmeler falan...Ilk bulusmadan sonra olumsuz deseydi bu kadar kotu duruma dusurmezdi kendini. Hos ben boydan fotograf istedigi anda gondermez ve konusmayi sonlandirirdim, ilk hata bunu istemesi zaten.

Onun disinda dis gorunus olarak begenmemis olabilir, kendi sanki Brad Pitt mi diye dusunmeyi dogru bulmuyorum. Benim icin esimin fit olmasi onemli, sporunu aksatsa ya da yeme duzenini bozsa uyaririm. O yuzden begenmediyse begenmemistir ama bunu olcme ve tepki verme yolu yanlis olmus. 40 yasina kadar iletisim kurmayi ogrenemeyen birine katlanilmaz zaten ucuz kurtulmussunuz.
 
Bır insanın diğer insandan hoslanmamasi için illa ki çok yakışıklı ya da çok güzel olmasi gerekmez öncelikle.

İnsanlarin değişik değişik beğenileri var.Belli ki sizin attığınız foto ona hitap etmemiş.Ne bileyim siz zayifmissiniz, belki o balık etli kadınlardan hoşlanıyordir gibi...

Milyarlarca insandan biri sizden hoşlanmamis.Hem de fiziksel olarak.bence üstüne çok düşünülmesi gereken bir şey değil.Dusuncelerinizden ötürü olsa acaba haksız mıyım denebilir? Kendini geliştirmek adına fikirler sorgulanabilir.
Milyarlarca insanlardan 1 benden hoşlanmıcak aman hoşlanmasın başkasına mı kaldım banane.... Salla gitsin....
 
Görücü usulünden ne bekliyorsun işte.saçma sapan işler.ne yapacaksan kendin yapacaksın valla arkadaşım.40 yaşında kendine kadın bulmaktan aciz, önüne getirilen kadını beğenmiyor haspam.ben olsam o kadar kendini beğenmişsen çıkıp kendin bulsaydım beceriksiz herif yazıp engelledim.
Görücü usulunde iş vardır çok kişinin arası yapılır. Zaten artık görücü usulü modernleşti. Çok kişinin arasını yaptım severim çöp çatmayı... özellikle muhafazakar kesimde işler böyle yürüyor. Bizimde eşimle aramızı ortak arkadaşlarımız yaptı. Onlar tanıştırdı gerisini biz ilerlettik zamanı gelincede aileler öğrendi ki bu işin doğrusuda budur zaten... Aracı durumu bilmeli ki bi daha bu kişi için aracı olmasın. Ben kuzenimi biriyle görüştrmştm. İkiside 40 yaşındaydı. Biz aslen Erzurumluyuz ama hepimiz batıda doğduk büyüdük.çocuğun ablası da Erzurumlu birinden boşanmış. Bi kafede buluştuk bi baktım çocuk ablası yeğeni (çocuk 6 yaşında) cümbür cemaat gelmişler çok sinirlendim neyse onları tanıştırıp biz başka yere geçtik.Çocuk ılımlıydı ama ablası Erzurumlu olmaz demiş ki bile bile gelmişlerdi. Ben direk söyledim aracıya hiç uğraşma bu adam evlenemez abla kendini kaynana sanıyor diye 😉 sonuç kuzenim 3 yıldır evli çocuk hala bekar çünkü artık kimse aracı olmuyor.
 
Ya bana da annem musallat etmişti bir keresinde birini. Daha doğrusu annem ve arkadaşı X teyze diyelim.
Çocukla 3-4 kere buluştuk ettik, fena değildi. Sonra bana kışın annemler bize gelir, yazları da yurt dışından akrabalarım kalmaya gelir deyince film koptu.
Kaynanamla oturmam, misafirden hoşlanmam yatılı misafir hele hiç sevmem demiştim dan diye :KK53:
Hayatımda verdiğim sayılı doğru tepki ve karardı.
Görücü usulüne hiç iyi bakmıyorum ben şahsen. Çok düz ve kırıcı geliyor. Yani kırılmakta haklısınız ama değmez bence.
 
Görücü usulunde iş vardır çok kişinin arası yapılır. Zaten artık görücü usulü modernleşti. Çok kişinin arasını yaptım severim çöp çatmayı... özellikle muhafazakar kesimde işler böyle yürüyor. Bizimde eşimle aramızı ortak arkadaşlarımız yaptı. Onlar tanıştırdı gerisini biz ilerlettik zamanı gelincede aileler öğrendi ki bu işin doğrusuda budur zaten... Aracı durumu bilmeli ki bi daha bu kişi için aracı olmasın. Ben kuzenimi biriyle görüştrmştm. İkiside 40 yaşındaydı. Biz aslen Erzurumluyuz ama hepimiz batıda doğduk büyüdük.çocuğun ablası da Erzurumlu birinden boşanmış. Bi kafede buluştuk bi baktım çocuk ablası yeğeni (çocuk 6 yaşında) cümbür cemaat gelmişler çok sinirlendim neyse onları tanıştırıp biz başka yere geçtik.Çocuk ılımlıydı ama ablası Erzurumlu olmaz demiş ki bile bile gelmişlerdi. Ben direk söyledim aracıya hiç uğraşma bu adam evlenemez abla kendini kaynana sanıyor diye 😉 sonuç kuzenim 3 yıldır evli çocuk hala bekar çünkü artık kimse aracı olmuyor.
Ne güzel ifade etmişsiniz🌼 ortak tanıdıklar ortak arkadaşlar aynı yere çıkıyor gibi geliyor bana zaten o sebeple kabul ettim.
 
35 yaşında bekar öğretmenim. Arkadaş, yakın çevrenin önerisiyle tanıştığım kişiler oldu ama bu görüşmeler birer kahve içimi olarak kaldı hep. Son olayda bir tanıdık 40 yaşında bir beyefendiden bahsetti. Aynı şehirde değiliz önce bir süre telefonla görüşür eğer uygun görürse iki taraf da yüz yüze görüşme gerçekleşir dedim. Aracı olan kişiden fotoğraf istedik onlar da fotoğraf istediler sonrasında telefon numaraları verildi. Mesajla görüşmeye başladık. Gayet güzel sohbet ettik bütün bir gece. Ertesi sabah uyanacağım saatte günaydın mesajı gönderdi gün içinde yine mesajlar devam etti sohbet akıp gidiyordu ta ki bir boydan fotoğrafımı isteyinceye kadar. Fotoğrafı gönderdikten sonra 2 saat kadar herhangi bir yanıt gelmedi. 2 saat sonra da kıymetli vaktinizi aldım teşekkürler mesajı aldım. 🤣🤣🤣 Olaya hâlâ bir mana verebilmiş değilim. Evet öyle woow güzellikte biri değilim ama önceden fotoğraf gördü zaten aşırı kısa da değilim. Manasız bir durum oldu.

35 yaşında bekar öğretmenim. Arkadaş, yakın çevrenin önerisiyle tanıştığım kişiler oldu ama bu görüşmeler birer kahve içimi olarak kaldı hep. Son olayda bir tanıdık 40 yaşında bir beyefendiden bahsetti. Aynı şehirde değiliz önce bir süre telefonla görüşür eğer uygun görürse iki taraf da yüz yüze görüşme gerçekleşir dedim. Aracı olan kişiden fotoğraf istedik onlar da fotoğraf istediler sonrasında telefon numaraları verildi. Mesajla görüşmeye başladık. Gayet güzel sohbet ettik bütün bir gece. Ertesi sabah uyanacağım saatte günaydın mesajı gönderdi gün içinde yine mesajlar devam etti sohbet akıp gidiyordu ta ki bir boydan fotoğrafımı isteyinceye kadar. Fotoğrafı gönderdikten sonra 2 saat kadar herhangi bir yanıt gelmedi. 2 saat sonra da kıymetli vaktinizi aldım teşekkürler mesajı aldım. 🤣🤣🤣 Olaya hâlâ bir mana verebilmiş değilim. Evet öyle woow güzellikte biri değilim ama önceden fotoğraf gördü zaten aşırı kısa da değilim. Manasız bir durum oldu.
Acaba boydan fotoğraf istediğinizde atmanıza takılmış olabilir mi? Yani çok saçma, ben yazarken de çok saçma geliyor ama muhafazar erkekler şaşırtmıyor. Eğer böyle düşünerek bu şekilde davrandıysa bence siz çok şanslısınız
 
Aşık da değilsiniz ki görücü işte. Dışarıda gördüğümüz her yakışıklıya aşık olmuyoruz neticede belki güzelsinizdir ama ona hitap etmemişsinizdir. Çok da takılmaya gerek yok. Ortak tanıdıgımız araciligiyla tanıştığım eski sevgilim içlerinde en kötüsüydü beni beğenmiyordu. ama başkaları için güzeldim o sebeple aşk en iyisi 30 yaşımda aşık oldum 35 yaşında da olabilirsiniz ama biraz önyargılarınızdan vazgeçin ben sevgilimle buluştuğumda ne olabilir ki en kötü arkadaş oluruz demiştim 🙃
 
çok kıymetli yorumlarınızı kendinize saklayın iyi günler
ya sen kızmışsın ama çok da yanlış bişi dememiş bence
mis gibi mesleğin var, öğretmensin
bir kadının en hoş olduğu çağlarındasın
sende ne 20li yaşların toyluğu var ne de 40lı yaşların yorgunluğu
üstelik saçma sapan şeylere kanmayacak kadar da akıllısın artık
gerçekten kala kala 40 yaşında olmasına rağmen kendine birini bulamayacak kadar, evlenmem lazım diye diye ortada gezen zavallı bi erkeğe mi kaldın ?
tabi ki hayır
o yüzden boşver böyle hödükleri sen
adamın vasatlığı fizikselliğin de dışında. insan olan konuşmayı usulünce bitirir
bu ne böyle ergen gibi, yok boydan foto yok bilmem ne
allahın ayısı
erkeğin, kadınların dilinden anlayanı makbuldur
boşver
 
Benimde iyi bitmeyen böyle bir görüşmem oldu.ama karşı taraf yine kibarmis.Değil boydan normal fotoğraf bile istemedi.
Çok kaba dingil bir adammış hiç takilmayin
 
Vaktinizi calmamasi iyi....beğenmemiş olabilir bunda birşey yok yalandan beğenmiş gibi yapıp 3 ay sonra hayır olsa daha can sıkıcı....Sizinde beğenmediğiniz ama daha kibar ifadeler kullandığınız durumlar olabilir mesela biz kadınlar kırılmasın karşıdaki diye net olmayıp sonradan nasıl desem nasıl siyrilsam diye garip durumlara dusebiliyoruz....ben kendimden örnek verirsem bu tavrı ayıp bulmazdim olabilir der geçerdim duygusal yada üzülecek birşey bulmazdim dert de etmezdim normal gelirdi hatta bu kadar direkt kestigine memnun olurdum zaman kaybı olmadı diye ....fikrim bu bir elbise bakarken bile her elbise bize uymuyorsa insan ilişkilerinde de böyle başlayan durumlar bu hale gelebilir büyütecek birşey yok insan ve elbise aynı değil diye düşünülse de sonuçta aranızda duygusal kopulmaz bir bağ yoktu ....samimiyet sahtelikten iyidir her zaman geçerdim bu adayı önüme bakardım
 
X