- Konu Sahibi pinkangell
-
Hangi yazılara tepki olarak yazdığının farkındayım, o yazılara ben de katılamıyorum,
ama yazında, benim kullandığım kelimelere de çok yer vermişsin,
yani birkaç taşı birden attın ufaklarından biri de bana geldi. yerimseniben kaydirigubbakcemile3
Masal, saygıdan bahsetmişsin ki;
bence evlilikte saygı ve sadakat sevgi ve aşktan daha kıymetli.
Arkadaşın eşi evet saygı göstermiyor malesef,
ama bize saygı göstermeyen birine; o kişiyle kavga, gürültü, patırtı ederek
zorla bize saygı duyacaksın diyemeyiz ki, zorla kimse kendine saygı duydurtamaz ki.
Saygı duyuşsal bir kavramdır, zamanla güzeli, iyiyi göre göre kendiliğinden oluşur.
Kadın, kendisine saygı duymayı eşine öğretecek bunun başka yolu yok,
zorbalıkla saygı duyulması öğretilemez, kadın eşine model olarak öğretecek bunu.
Emeksiz rahat,huzur yok. Bu dünyada emeksiz ne var ki, herşey için emek harcıyoruz,
alınteri döküyoruz, yaşamın kendisi zor.
Biz kadınlar erkeklerden çok daha güçlü duygulara sahibiz,
onlar sinirlenir, asar, keser, yasaklar...
Ama biz gücümüzü kullanmak yerine ağlayıp, sızlanıp, sineye çekiyoruz
ya da tam tersi bilinçsizce bağırıp çağırıyoruz.
Kendim de dahil, aklını, duygularını doğru kullanamayan, yanlış tepki veren bayanlara kızıyorum ben, aşırı duygusallığa kapılmadan, aklımızı kullanırsak;
erkeği ele geçirmek şurda dursun,dünyayı ele geçiririz bizler. :enbuyukkk:
tabi herşeyi kadınlara yüklüyorlar sonra sorumluluk alamıyor erkekler,sonra uğraş dur.benneyaptımkitek taraflı olmaz bu evlilik işi.
Ya arkadaslar tabiki herkesin evliligi, herkesin, sevgili dönemi, flört dönemi ayri.
Ben kendi acimdan konusuyorum, ne olursa olsun ben kocami tutarim gerisi bos.
Madem evlendim kocaminda arkasindayim, oda benim arkamda.
Eger esim birsey söylüyorsa bir bildigi vardir, eger bende söylüyorsam benimde bir bildigim vardir.
ikimizinde hedefi kendi kurdugumuz aile kurumunu korumak, mutlu olmak, rahat etmek.
Ama hersey karsilikli, ne ezerim, nede ezdiririm kendimi.Ama gercekten bir seyden emin isem esimi zaten kendi tarafima cekmek icin daha dogrusu ikna etmek icin, kesin cok güzel argumanlarim vardir.
Bilmiyorum, eger aciz isek o baska o zaman, ezdirme kendini git akrabalarinda kal, esin istemese bile git diyebiliriz tabi, sonuc?
Benim kendi felsefem bu, esimin arkasindayim!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?