- Konu Sahibi pinkangell
-
zaten ben eşide akrabalarıyla görüşsün,konuşsun demiyorum.demede kendisi bilir.ben eşimide zorlamam ister görüşür ister görüşmez.ama benim dediğim kendi görüşmüyor diye bizide zorlayamaz ilişkimizi kesemez.
evlilik nedir ? kadının tüm heveslerinden, alışkanlıklarından, ailesinden, dostlarından kocası istemiyor diye vazgeçmek mi ? acaba arkadaşın yaşadığı durumda tam tersi eşine "benim ailemde akrabalık ilişkileri önemlidir. sende bundan sonra görüşmediğin akrabalarınla görüşeceksin" dese eşi ne tepki verirdi acaba ? tabi olur karıcığım mı derdi ? demezdi tabi... çünkü o erkek öyle şey olur mu ? oysa ki kadın dediğin fedakar olur, evinin kadını olur martavalları ile kadınların böyle durumlarda alttan alması, kocası ne emrederse onu yapması gerektiği empoze edilmiş hepimize..
aile sadece anne baba kardeşten oluşmaz... Türk aile yapısının en önemli özelliği kalabalık olması ve birbirleri ile olan ilişkileridir. annanne, babanne, dedeler, halalar, dayılar, amcalar, teyzeler, kuzenler... bunlar bütündür. televizyondaki basit bir dizideki bir öpüşme sahnesi sözkonusu olduğunda "türk aile yapısı yabancılara benzemez, bu tarz şeyler aile yapımızı bozuyor" diye ayağa kalkıyoruz ancak eşiniz anne babana neysede annanene, dedene gidemezsin, halanı göremezsin,kuzenlerinle konuşamazsın dediğinde haklı oluyor.... biri bana bunun mantığını anlatsın...
evlenince insanın hayatı değişmez, hayatına yeni bir insan katılır sadece... hayat kocanın yada karının üzerine kurulmaz... pinkangel, bence kocanla ciddi cidddi konuş. yaptığının yanlış olduğunu söyle.. tavizde verme... aile çok önemli bir kurumdur. yarın bigün kocan hayatında olmaz ama aile hep arkada olur bunu unutma canım ...
ya tamam yavaş yavaş olucak tabi ama benim demek istediğim konu sahibi eşi istemiyor diye birden akraba ilşkisini kesmesin,demek istediğim bu.
Benim erkek arkadaşımda öyleydi.Ne kendi ailesinin,akrabalarının gelip gitmesini ne de benimkilerin gelip gitmesine sıcak bakmadı,hatta kendi bu şehirde yaşayacaktık ama herkes başka yerde yaşadığımızı zannedecekti.Kendi ailesiyle sorunu vardır istemez ama tüm akrabalarıyla bir insanın nasıl sorunu olur hatta daha tanımadığı benim ailem ve akrabalarımla ne tür sorunu olurda istemez anlamadım.
Bende yapamayacağıma karar verince soğumaya başladım
Çoğu zaman erkekler hayır dedikleri şeyde bir sebep aramadan da itiraz ediyorlar.Sırf saçma sapan egoları ya da benim sözüm geçecek hesabı.Onun yerine daha nasıl iyi olur herşey diye düşünseler Dünya huzur bulacak ama nerde onlarda o kapasite
evet kadınlar değil erkekler üstünlük sağlamaya çalışıyorlar.sözüm geçsin diyorlar adamlar kendi yuvalarını kendileri tehlikeye atıyorlar,sonra eşlerine milletin sözüne bakma ara bozmaya çalışıyor diyor :roflol:sempatiksalakcinnisaçmalık işte söyledikleri,gözleri açılıyorya işlerine gelmiyor.:umursamaz:
ozaman gelip buralarda ağlamasın kimse...
herkes sussun otursun kocasının sözünden çıkmasın...
evet gerektiğinde baş ta kaldıracak tabiki... her sözünü dinlemedi diye evlilik yıkılacaksa kusura bakmayın öyle evlilik zaten olmaz...
hep tek taraflı anlayış sabır hiçbir işe yaramaz, olan çile çeken kadına olur herzamanki gibi...
iyi canım.eşinin dediğini yapmasın.olumlu olmaya çalışmasın...
sonra evde gürültü patırtı...
siz ne kadar kolay sanıyorsunuz bu evliliği...
ne yapmaya çalışıyorsunuz kocasına baş mı kaldırsın?
dine bağlıyorsun en basiti kadın yatarken eşine sırtını döndüğü anda izin alması gerekir...
bunun dinle felan alakası yok.herşeyi dine bağlamayın...
eşi görüşmesini istemiyorsa görüşmeyecek.
kusura bakmayın da yuvayı dişi kuş yapar....yine kusura bakmayın da erkeklere iki güler yüz ve iki oynaş... herşeyi yaptırır kadınlar...
evliliği iyice yapboza çevirdiniz....
üstünlük taslamak mı evlilik...!
sen kimsin de bana karışıyorsun demek mi?
sen benim hayatıma ne karışıyorsun demek mi?
ya lütfen bayanlar....ooo siz yuva kurmak yerine yuvayı yıkmak peşindesiniz...
herşey zamanla ve sabırla olur....
yapma arkadasim ne diyosun sen
bayan olucaksin bir de !
evlilik müessesinde bir tek erkegin sözü mü gecer ,hep erkek hayir der kadin boyun mu eyer sizin yetistirilme tartiziniza göre
kadinlar ezile ezile ,sindirile sindirile hep mutsuz yasamaya mahkum edildi
amaaa yoooook uzunca evlilik icin ezilmek koca karsisinda büzülmek sart
evet böyle bi evlilik icin yuva yikiici gruptanim bende ,kadinlarin artik hayatindaki kangrenli yeri kesip atmalari gerekiyor
boyun eye eye kadinlarimiza her kötü hastalik yapisiyor ve erkenden cöküyorlar
NEEDEEENN?? aman yuvam yikilmasin ,kocamin sözünden cikmiyim
aman amann amandaa amannn
burada sadece ne yapmalıyım diyor?
sizde destek yerine köstek oluyorsunuz...
isteyen istediğini yazar,ağlarda sızlarda...kimseye anlatamadığını burda anlatabilir...sonuçta kimse kişisel olarak onu tanımıyor ve sadece yazdığı hakkında yorum yapılıyor.
niye olayı tek taraflı anlayışa çekiyorsunuz?
sonuçta kimse dörtdörtlük değil.
ve kimse de bizim istediğimiz gibi olamaz...
ne yani beni akrabalrımla görüştürmüyorsun diye baş mı kaldırsın?
evde huzursuzluk mu olsun?
saçmalamayın...
kusura bakmayın ama baş kaldırana kadar iki tatlı söz,iki gülücük herşeyi hallder...
siz üstünlük peşindesiniz.
üstünlük taslayana,baş kaldırana kadar tatlı dille herşey halledilebilir...
sonuçta tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır....
minikyaramaz demişki
kusura bakmayın da yuvayı dişi kuş yapar.
Bir kaç gün önce psikolog beyin bi cümlesi vardı.Toplum kadınlara yuvayı dişi kuş yaparı benimsetti erkekler hiç bir şeye dokunmuyorlar artık erkeklerde sorumluluk almalılar
Kadın yuvayı yapmaktan ne dişiliği kaldı ne erkekliği
Artık dişi kuş olmaktan çıktı resmen erkek kuş oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?