Son günlerde eşimle çok sık tartışır olduk..

Demek istediğim bu değil ki...lmaz:

Eşi, konu sahibinin akrabalarıyla görüşmek zorunda değil,
zaten eşini bu konuda zorlamıyor da.
Akraba ziyaretlerine, sık sık gidip gelmelere,
özel günlerde, mahal durumlarda hediyeleşmeye alışkın olmayan erkek;
kadının gitme-gelmelerini de algılayamaz ki, kendi gitsin gitmesin,
eşinin bu kadar sıkı iletişim içinde olmasına da anlam veremez,
kendinde böyle bir alışkanlık olmadığı için,
eşinin yapıyor olmasından da rahatsızlık duyabilir.
Olaya bir de eşinin gözünden bakmayı deneseniz?
Adam için ilginç geliyordur bu kadar sıkı akraba ilişkileri,
görmemiş ki, alışmamış ki, bilmiyor...

Öğrenmek, alışmak zamanla olan şeylerdir.
Kimse arabaya ilk oturduğunda ustaca süremez ki,
zamanla sürmeyi öğrenir ve zamanla da ustalaşır.
İlk oturduğumda ben sürerim diye trafiğe çıkarsanız;
hem kendinize hem de trafikteki diğer insanlara zarar verirsiniz.

Zamanla bu sıkıntının üstesinden gelebileceklerine inanıyorum ben,
akrabam akrabam diye diretip;
kesinlikle gidicem, karışamazsın diye kestirip atarsa
eşinden, huzurundan da olabilir.

evlilik nedir ? kadının tüm heveslerinden, alışkanlıklarından, ailesinden, dostlarından kocası istemiyor diye vazgeçmek mi ? acaba arkadaşın yaşadığı durumda tam tersi eşine "benim ailemde akrabalık ilişkileri önemlidir. sende bundan sonra görüşmediğin akrabalarınla görüşeceksin" dese eşi ne tepki verirdi acaba ? tabi olur karıcığım mı derdi ? demezdi tabi... çünkü o erkek öyle şey olur mu ? oysa ki kadın dediğin fedakar olur, evinin kadını olur martavalları ile kadınların böyle durumlarda alttan alması, kocası ne emrederse onu yapması gerektiği empoze edilmiş hepimize..

aile sadece anne baba kardeşten oluşmaz... Türk aile yapısının en önemli özelliği kalabalık olması ve birbirleri ile olan ilişkileridir. annanne, babanne, dedeler, halalar, dayılar, amcalar, teyzeler, kuzenler... bunlar bütündür. televizyondaki basit bir dizideki bir öpüşme sahnesi sözkonusu olduğunda "türk aile yapısı yabancılara benzemez, bu tarz şeyler aile yapımızı bozuyor" diye ayağa kalkıyoruz ancak eşiniz anne babana neysede annanene, dedene gidemezsin, halanı göremezsin,kuzenlerinle konuşamazsın dediğinde haklı oluyor.... biri bana bunun mantığını anlatsın...

evlenince insanın hayatı değişmez, hayatına yeni bir insan katılır sadece... hayat kocanın yada karının üzerine kurulmaz... pinkangel, bence kocanla ciddi cidddi konuş. yaptığının yanlış olduğunu söyle.. tavizde verme... aile çok önemli bir kurumdur. yarın bigün kocan hayatında olmaz ama aile hep arkada olur bunu unutma canım ...

ya tamam yavaş yavaş olucak tabi ama benim demek istediğim konu sahibi eşi istemiyor diye birden akraba ilşkisini kesmesin,demek istediğim bu.

a.sa.salkisalkisalkisalkisalkisalkisbuyrunnnnnnnnn

ya tamam yavaş yavaş olucak tabi ama benim demek istediğim konu sahibi eşi istemiyor diye birden akraba ilşkisini kesmesin,demek istediğim bu.

Canım birden kesmez zaten, pat diye kimse kopamaz aileden, akrabadan...
Zaten akrabaları gerçek dost ise, gerçekten sevgi varsa aralarında;
konu sahibini anlayacaklardır.
Arasıra görür, annesi evinde görür,
eşi alışana kadar annesine gider sık sık,
akrabalarıyla iletişimini telefonla sürdürür,
akrabalarından zaman ister.

Konuşa konuşa, anlata anlata, eşi de
arkadaşın akrabalarını tanıya tanıya alışacaktır onlara,
zamanla bu baskısı kalmayacaktır.

Evlilikte olaylara tek taraflı baktığımız zaman sıkıntılar çıkıyor.
Bize göre anlamsız gelen, eşimize göre anlamlıdır veya tam tersi,
bize göre önemli olan, eşimize göre önemsizdir.

Ben şahsen eşim her akşam her akşam, haftasonları
akrabasına gitsin, kuzenleriyle görüşsün,
arkadaşlarıyla dışarı çıksın istemem.
Beni buna zorlamasa bile kendi de bu kadar sık görüşsün istemem,
huzursuz olurum.
Ha ne olur zamanla o fedakarlık yapar görüştüğü kişi sayısını ve süresini azaltır,
zamanla da ben fedakarlık yapar eşime anlayış gösteririm
ortak nokta buluruz.

evlilik kocaların sözünden cıkılmayan ne denırse o yapılan bır kurum halıne donustude benımmı haberım yok..ozaman neden heryerde su cumleyı okuyorum:evlenırken bır kısıyle evlenmıyorsunuz okısının ailesi hatta sülalesiyle evlenıyorsunuz.bu cumle sadece erkekler ıcın mı soylenıyor yanı.kadınlarda aynı seyı beklemeyıp ısteyemezmı kocalarından..

Arayı bulmak sadece kadına düşen bir sorumluluk değil.
Erkekte elinden geleni yapmalı bu konuda.
Beyefendi alışık değil diye, kimseyi akrabalarından koparamaz.
Bizim de akraba ilişkilerimiz çok sıkı fıkı değildir,
bu da ailelerin geçmişten kendi aralarında yaşadığı sıkıntılardan kaynaklanıyor,
bu da çocuklara yansıyor ve kopukluk oluyor dolayısıyla.
Eşimin ailesi de tam tersine, aşırı birbirine bağlılar,
öyle ki bütün sülale neredeyse her akşam yemeklerini beraberler yerler.
Hergün saatlerce mutlaka telefonla görüşürler.
Bunlar bana ters, ama eşime mümkün olduğunca uyum sağlamaya çalışıyorum, silemem.
Aynı şekilde erkekte bunu yapabilmeli, ama erkekler,
erkekliği yasak koymak zannediyorlar, yapmayacaksın dedi mi iş bitmiştir.
Böyle bir hayat yok kusura bakmasınlar.
Kimse kimseyi sokakta bulmadığına göre, bir ailesi olduğunu da kabullenmeli.
Ayrıca burada sınırlı görüşme isteği gibi bir istek yok,
tamamen silinmesi isteniyor, tamamen bencillik, saçma sapan bir düşünce.
Bu insanın da ileri ki zamanlarda ne kadar esnek davranacağıda şüpheli ve vahim ayrıca.
Kadın huzurum bozulmasın diye herşeye evet diyecekse, bu mantıkta ise,
evet diyebilir, o zaman durumu kabullenip sesini çıkarmayacak.
Gün gelir düzelirse şansınıza.

Okuyamadım tüm yorumları ama,
bence,
öyle 'eşin öyle diyosa bir bildiği vardır, ağırbaşlı olmanı istiyodur, sana zarar gelmesininden korkuyodur ''filan falaann
hiç ama hiiçç tatmin edici değil.
Akrabalarınızın bir yanlışını görmüştür, bir lafından rahatsız olmuştur v.s o ayrı, onuda size söylemeli. Bu bu sebepten görüşmeni istemiyorum diye. Sizde o zaman anlayışla karşılarsınız ki doğrusu budur.
Ama sanırım eşiniz genelleme yapmış, anne baba dışında hiç bir akrabanla görüşmeni istemiyor.
ee napalım o zaman akrabalarımıza doyunca evlenelim, evlenincede onları unutalım mı?
Ama siz gidiyorsunuz -gitmek zorundasınız_ öyle mi?
arkadaşım çok yeni evlisin, baştan tavrını koy. eşin anladığım kadarıyla böyle yapıyor baştan rengini belli ediyor. Size yapılanın haksızlık olduğunun farkına varın.
Usturupluca söyleyin. Ağlayıp karşısında zayıf olmayın
kararlı olun, sebepsiz hiç birşey olmaz
ya doğru düzgün sebep olsun, yada eşit muamele

şunu söylim öncelikle kesinlikle eşinle yaşadığın problemleri ailene yansıtmamanı öneririm çünkü onlar bizim gibi düşünmezler sen barışırsın eşinle ama ailen senin mutsuz olduğunu düşünür.
Erkeklerde genellikle akraba aile problemi oluyor daha yeni evli olduğunuz için seni yönetmeye çalışıyor bunu zamanla atlatıcağınıza eminim ilk 6 ay evliliğin rayına oturma dönemi bence

Benim erkek arkadaşımda öyleydi.Ne kendi ailesinin,akrabalarının gelip gitmesini ne de benimkilerin gelip gitmesine sıcak bakmadı,hatta kendi bu şehirde yaşayacaktık ama herkes başka yerde yaşadığımızı zannedecekti.Kendi ailesiyle sorunu vardır istemez ama tüm akrabalarıyla bir insanın nasıl sorunu olur hatta daha tanımadığı benim ailem ve akrabalarımla ne tür sorunu olurda istemez anlamadım.
Bende yapamayacağıma karar verince soğumaya başladım

Çoğu zaman erkekler hayır dedikleri şeyde bir sebep aramadan da itiraz ediyorlar.Sırf saçma sapan egoları ya da benim sözüm geçecek hesabı.Onun yerine daha nasıl iyi olur herşey diye düşünseler Dünya huzur bulacak ama nerde onlarda o kapasite

evet kadınlar değil erkekler üstünlük sağlamaya çalışıyorlar.sözüm geçsin diyorlar adamlar kendi yuvalarını kendileri tehlikeye atıyorlar,sonra eşlerine milletin sözüne bakma ara bozmaya çalışıyor diyor :roflol:sempatiksalakcinnisaçmalık işte söyledikleri,gözleri açılıyorya işlerine gelmiyor.:umursamaz:

Erkekler kadının hayatı benden ibaret olsun mantığında
Kadın ne kadar aileden uzak olursa erkeğe o kadar bağımlı olur
Kimiside kendi ailesinden görmediği sevgiyi,ilgiyi eşinden bekliyor ve bu da kendi içinde farklı şekilde kısıtlamalara yol açıyor
Sonra adı akrabalar fitne sebebidir oluyor
Benim sevgilimde düğün istememe düğüne gitmeme sebebi olarak oralar fitne yeri, herkes nazar değdirir, arkamızdan laf ederler mutluluğumuzu bozarlar demişti :)))))
Bozacak adam sen evdeykende bozuyor düğündeykende bozuyor ama erkek kafası basit çalışıyor gamyoncuiremsu

Son düzenleme:

burada sadece ne yapmalıyım diyor?

sizde destek yerine köstek oluyorsunuz...

isteyen istediğini yazar,ağlarda sızlarda...kimseye anlatamadığını burda anlatabilir...sonuçta kimse kişisel olarak onu tanımıyor ve sadece yazdığı hakkında yorum yapılıyor.

niye olayı tek taraflı anlayışa çekiyorsunuz?

sonuçta kimse dörtdörtlük değil.

ve kimse de bizim istediğimiz gibi olamaz...

ne yani beni akrabalrımla görüştürmüyorsun diye baş mı kaldırsın?

evde huzursuzluk mu olsun?

saçmalamayın...

kusura bakmayın ama baş kaldırana kadar iki tatlı söz,iki gülücük herşeyi hallder...

siz üstünlük peşindesiniz.

üstünlük taslayana,baş kaldırana kadar tatlı dille herşey halledilebilir...

sonuçta tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır....

yapma arkadasim ne diyosun sen

bayan olucaksin bir de !

evlilik müessesinde bir tek erkegin sözü mü gecer ,hep erkek hayir der kadin boyun mu eyer sizin yetistirilme tartiziniza göre

kadinlar ezile ezile ,sindirile sindirile hep mutsuz yasamaya mahkum edildi

amaaa yoooook uzunca evlilik icin ezilmek koca karsisinda büzülmek sart

evet böyle bi evlilik icin yuva yikiici gruptanim bende ,kadinlarin artik hayatindaki kangrenli yeri kesip atmalari gerekiyor

boyun eye eye kadinlarimiza her kötü hastalik yapisiyor ve erkenden cöküyorlar

NEEDEEENN?? aman yuvam yikilmasin ,kocamin sözünden cikmiyim

aman amann amandaa amannn

cnm bende senınle aynı durumdayım 3 aylık evlı 3 aylıkda hamıleyım. ne kadar aglarsam aglayım esım vicdana gelmıyor.gece benı bırakıp gidiyor .1 hafta ıyıyız 3 gun kavgalıyız. bu ısın sonu ne olacak bılmıyorum.hayırlısı olsun. allah kımsenın yuvasını yıkmasın

siz sadece algılamak istediklerinizi algılıyorsunuz...

bence benim yazdıklarımı sadece tabularınıza göre bakıyorsunuz...

ben öyle mi demek istemişim bir daha okumanı tavsiye edeerim.

evet bayanım.ve düşünceleriminde arkasındayım.

siz evliliği incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden dolayı yıkabilecek insalarsınız...

bu ne ya...evlilik bu kadar mı basit?????

canım başından gecenlerin her detayını annene verme.. kol kırılır yen icinde kalır olmadı hiç olmazsa hıncını kocandan cıkar. annene yazık ama ..en cok aileler uzuluyor en fazlada anne..senın yuzunden kadına da bişey olmasın..
bir iş bul calıs.. ister istemez asosyal oluyorsun ..yoksa böyle gitmez hayatın sana oyalancak meşgale lazım..

evde huzursuzluğu çıkaran kocası zaten durduk yere konu sahibini üzüyor.biz ne kadar huzursuzluk çıkarabilirizki burdan?adam adam olsa zaten 3.kişiler ne yapabilirki.:sm_confused:kocası bence üstünlük peşinde ki bakın evde huzursuzluk olmuş,

minikyaramaz demişki

kusura bakmayın da yuvayı dişi kuş yapar.

Bir kaç gün önce psikolog beyin bi cümlesi vardı.Toplum kadınlara yuvayı dişi kuş yaparı benimsetti erkekler hiç bir şeye dokunmuyorlar artık erkeklerde sorumluluk almalılar

Kadın yuvayı yapmaktan ne dişiliği kaldı ne erkekliği
Artık dişi kuş olmaktan çıktı resmen erkek kuş oldu

tabi herşeyi kadınlara yüklüyorlar sonra sorumluluk alamıyor erkekler,sonra uğraş dur.benneyaptımkitek taraflı olmaz bu evlilik işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…