Son günlerdeki gündemden yoruldum ve anksiyetem yavaş yavaş ayaklanıyor

flower_rose

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
2.427
3.360
333
İzmir
Sürekli kötü haberler okumaktan bir şey olacakmış gibi yaşamaktan eskiden atlattığım anksiyetem geri dönüyor. Her şeyi unutur oldum. Allerjim tavan grip de gibiyim kötü senaryolar düşünmeye başladım. Ben babam öldüğünden beri annemi kaybetme korkum var hep. Anneme virüsün ciddiyetini de anlatamadım. Çarşı pazarda sürekli. Ben öğretmenim okuldan taşır mıyım düşüncesi beni benden alacak? Çok şükür tatil olduk. Bugün allerji ilacımı aldım mı almadım mı bilemedim sonra içtim. 2 ilaç kullanıyorum bir de 2 sinide aldım şimdi 2 doz mu aldım diye korktum. Afedersiniz kustum ama çıktı mı bilmiyorum. Bir şey bulaşır ve bu saatte annemi korkutmamak için doktora da gitmedim. Anlıyacağınız bekliyorum. Nolur anksiyetem geri gelmesin. Çok zor atlatmıştım. İnşallah iki doz da içmemişimdir. Dua edin😔

Lütfen sakin olun. Diyaframdan nefes alın. Umuyorum iki doz içmemişsinizdir. Ve haberleri takip etmeyi bırakın paniğinizi yükseltmekten başka bir işe yaramaz. Dr. Yavuz Dizdarın bu virüs işe ilgili açıklamalarını izleyin. Şuan bu durumunuz aşırı kaygıdan kaynaklanıyor. Kaygınızı azaltmaya çalışın. Ve tevekkül edin. Önlem alınır gerisi Allahın takdiri bu kadar hayatınızı zehir etmeye gerek yok. Sağolsun medya virüsten değil ama panik ataktan insanları götürecek.

Lütfen sakin olun. Diyaframdan nefes alın. Umuyorum iki doz içmemişsinizdir. Ve haberleri takip etmeyi bırakın paniğinizi yükseltmekten başka bir işe yaramaz. Dr. Yavuz Dizdarın bu virüs işe ilgili açıklamalarını izleyin. Şuan bu durumunuz aşırı kaygıdan kaynaklanıyor. Kaygınızı azaltmaya çalışın. Ve tevekkül edin. Önlem alınır gerisi Allahın takdiri bu kadar hayatınızı zehir etmeye gerek yok. Sağolsun medya virüsten değil ama panik ataktan insanları götürecek.
Çok teşekkür ederim. Bu saatte desteğiniz için. haklısınız vesvese yaptım iyice. Bir de aslı olup olmayan haberler var ortalıkta. o hastaneye gitmeyin buna gitmeyin Allah korusun. Çok teşekkürler. Gerçekten mesajınız iyi geldi bana. 🙏🙏🤗🤗

Çok teşekkür ederim. Bu saatte desteğiniz için. haklısınız vesvese yaptım iyice. Bir de aslı olup olmayan haberler var ortalıkta. o hastaneye gitmeyin buna gitmeyin Allah korusun. Çok teşekkürler. Gerçekten mesajınız iyi geldi bana. 🙏🙏🤗🤗

Rica ederim iyi gelmesine sevindim.💐🥰

Canım ya. Tedbirimizi alıyoruz takdir Allahın. Haberlere ve kötü yorumlara bakmayın. Hastalığa karşı önlemler var. Hepsini uyguluyoruz. Bu virus tabii ki kötüdür ama medyanın bizlere aktardığı sanki amansız bir hastalık gibi. İyileşen sayısı çok yüksek. Önlemini almak bizim elimizde. Elimizden gelen birşeyler var. Korkmayın ve kendi kendinizi doldurmayın. Vesveselere kapılmayın.

Valla ben anksiyete sebebi ile ilaç kullanıyorum 1.5 aydır.
Şu an dünya umrumda değil.
Acayip iyi denk geldi bu ilaç olayı.
Şu an kesin karantinaya almıştım ailemi falan.
Şu an hijyene dikkat edelim çok kalabalıklara karismayalim modundayım.
Umarım modum değişmez.

Valla ben anksiyete sebebi ile ilaç kullanıyorum 1.5 aydır.
Şu an dünya umrumda değil.
Acayip iyi denk geldi bu ilaç olayı.
Şu an kesin karantinaya almıştım ailemi falan.
Şu an hijyene dikkat edelim çok kalabalıklara karismayalim modundayım.
Umarım modum değişmez.
ne güzel. ben de çok taktım şu ara. müthiş bir gündem takip etme durumum da var maalesef. annemin üzerine titriyorum. ama ben üsteledikçe tersini yapıyor😀. hakkımızda hayırlısı sizin adınıza sevindim.

Haber takip etmeyi bırakın lütfen. Hem nasıl tahammül edebiliyorsunuz izlemeye? Ben yıllardır haber bülteni izlemiyorum. Arada bir denk geliyorum. O nasıl bir üslup o nasıl bir gevezelik o nasıl bir saçmalıktır.
haklısınız bir müddet izlememe kararı aldım. yoksa kafayı yiyeceğim. tek haber de değil üstelik tartışma programı her şeyi izler oldum Allah sonumu hayır etsin.

Canım ya. Tedbirimizi alıyoruz takdir Allahın. Haberlere ve kötü yorumlara bakmayın. Hastalığa karşı önlemler var. Hepsini uyguluyoruz. Bu virus tabii ki kötüdür ama medyanın bizlere aktardığı sanki amansız bir hastalık gibi. İyileşen sayısı çok yüksek. Önlemini almak bizim elimizde. Elimizden gelen birşeyler var. Korkmayın ve kendi kendinizi doldurmayın. Vesveselere kapılmayın.
çok teşekkür ederim haklısınız biraz kulakları tıkamakta yarar var. yoksa mahvolcam.

İki doz alerji ilacından ölmezsiniz korkmayın. Hastaneye gitmeye, kusmaya falan gerek yok en fazla biraz daha fazla uyursunuz.

Bu anksiyete moda mı oldu ne, herkeste var. Hastalık hastalığı bulaşıcı heralde

Annene söyle evde dursun kalabalığa girmesin bir ihtiyaç olunca sen al gel. Zaten gençler çabuk atlatıyor kendin için değil annen için endişelen. 43 yaşındaki koreli kadın evde kendi kendine iyileşmiş

Annene söyle evde dursun kalabalığa girmesin bir ihtiyaç olunca sen al gel. Zaten gençler çabuk atlatıyor kendin için değil annen için endişelen. 43 yaşındaki koreli kadın evde kendi kendine iyileşmiş
zaten anneme bulaştırırım diye korkuyorum. bakalım artık çıkmaz inşallah. ben evde yokken mutlaka çıkıyordu🤦‍♀️.

Lütfen haber kanallarından uzak durun kendinize odaklanın başkalarının başına geldiği için ister istemez empati yapıp başıma ya gelirse diye korku içinde yaşıyoruz paronoyaklaşıyorz hiç bir şekilde sosyal medyadaki haberlerdende televizyondaki haberlerdende uzak durun korka korka ne kadar yasayacagizki ? Sakin olun pozitif düşünün herşey güzel olacak inanın

Lütfen haber kanallarından uzak durun kendinize odaklanın başkalarının başına geldiği için ister istemez empati yapıp başıma ya gelirse diye korku içinde yaşıyoruz paronoyaklaşıyorz hiç bir şekilde sosyal medyadaki haberlerdende televizyondaki haberlerdende uzak durun korka korka ne kadar yasayacagizki ? Sakin olun pozitif düşünün herşey güzel olacak inanın
çok teşekkürler pozitif yorumunuz için. 🙏

Endişe, korku ve paniğe şu an ihtiyacınız yok. İmkanınız varsa kendinizi bir süre izole edin. Ailenizdeki yaşlıları koruyun. Olumlu filmler açın izleyin. Paranoyaklığa hiç gerek yok. Bir şey olacaksa herkese olacak, olmayacaksa da zaten geçip gidecek. Bilmemiz gerekenler korunma yolları, olma durumunda neler yapabileceğimiz. Sonuçta bilimsel yayınlar var. Bir uzman görüşü istiyorsanızda Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının açıklamalarını okuyun, diğer popüler kültür saçmalıklarını, her isminin başında Dr yazıp saçma sapan, dayanaksız atanları sallamayın.

Bende etkilenmemek için kendimi zorluyorum çünkü eğer dusunursem kendimi kaptirirrm kötü olurum tıpkı senin gibi onceden Bende de vardı atlatmistim ama şimdi yeniden baslamasin diye direniyorum..bide hastaneye gidiip geliyoruz bebeğim hala kuvezde aklım cikcak Allahim yardimcimiz olsun :(😯

Medyayı az takip etmeye çalışsanız. Biliyorum mecburuz ama sürekli haber , Twitter falan bakmamaya çalışın. ben Twitter falan hiç açmıyorum. Çok az yeteri kadar haberdar olacak kadar güvendiğiniz tek bir yerden takip edin.
çok gerginlik oluşturuyorlar.
Bir de doktora gitseniz. Anksiyete için ilaç verirler belki rahatlarsınız.
Alerji ilaçları konusunda yaşadığınız durum da bence anksiyeteye bağlı. En kötü seneryoyu düşünüyor beyin. Oluşabilecek en kötü yan etkiyi. En olumsuz ihtimalleri. Bende de var. Bazen artıyor boğulacak gibi oluyorum. Sizi anlıyorum.

Bugün eşime aynısını dedim bu cep telefonları olmasa biz bukadar olayları bilmeyeceğiz nerde ne varsa okuyoruz ve psikoloji kalmadı sanıyorum herkez hasta aslında telefonlardan uzak durmak lazım

Back
X