• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son Kez Tüp Bebek Transferi Olacak Birine Bebek Sahibi Olanlar Tavsiye Verecek Olsa

meliseken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
19
11
3
36
Maddi, manevi ve psikolojik olarak tükenmiş, son denemesini yapacak birine pozitif sonuç almış ya da doğum yapmış anne ve anne adayları neler söylerdi? Deneyimleriniz ve görüşleriniz benim için çok çok önemli. Özelin de özeli, başarılı bir yerde titiz bir takiple transferimi oldum ama negatif sonuç aldım. Belki birşeyleri yanlış yaptığımdan olmadı, sizden dinlersem o hataları yapmam. İnanın askıdan birşey almak, çelik kapıyı itip açmak, eğilip çöp kovasına bir şey atmak hatta yürümekten bile pişmanlık duydum. Basit sandığınız şeyleri bile yazın n’olur, Bu benim son şansım. Özellikle başarıya ulaşmış kişilerden cevap bekliyorum Zaten bu başlığı açmamın sebebi gelecekte tüp bebek umuduyla burayı okuyacak olanların bilgi karmaşası yaşamadan sadece sonuç odaklı, başarıya götürmüş tavsiyelere kolayca erişebilmeleri. Soru cevap olmazsa, sonradan diğer tüp bebek başlıklarındaki gibi konudan kopmazsak çok sevinirim💜 Çünkü 2 ay kadar sürekli bu başlığa bakacağım. Kendi pozitif hikayelerini paylaşanlara evlatlarıyla musmutlu, uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum🥰 Bu arada 4AA embriyo transfer edilecek, Pgt yapılmayacak. Ek bilgi olarak söylemek istedim.

Maddi, manevi ve psikolojik olarak tükenmiş, son denemesini yapacak birine pozitif sonuç almış ya da doğum yapmış anne ve anne adayları neler söylerdi? Deneyimleriniz ve görüşleriniz benim için çok çok önemli. Özelin de özeli, başarılı bir yerde titiz bir takiple transferimi oldum ama negatif sonuç aldım. Belki birşeyleri yanlış yaptığımdan olmadı, sizden dinlersem o hataları yapmam. İnanın askıdan birşey almak, çelik kapıyı itip açmak, eğilip çöp kovasına bir şey atmak hatta yürümekten bile pişmanlık duydum. Basit sandığınız şeyleri bile yazın n’olur, Bu benim son şansım. Özellikle başarıya ulaşmış kişilerden cevap bekliyorum Zaten bu başlığı açmamın sebebi gelecekte tüp bebek umuduyla burayı okuyacak olanların bilgi karmaşası yaşamadan sadece sonuç odaklı, başarıya götürmüş tavsiyelere kolayca erişebilmeleri. Soru cevap olmazsa, sonradan diğer tüp bebek başlıklarındaki gibi konudan kopmazsak çok sevinirim💜 Çünkü 2 ay kadar sürekli bu başlığa bakacağım. Kendi pozitif hikayelerini paylaşanlara evlatlarıyla musmutlu, uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum🥰 Bu arada 4AA embriyo transfer edilecek, Pgt yapılmayacak. Ek bilgi olarak söylemek istedim.
Öncelikle inşallah bu denemenizde Rabbim gönlünüze göre verir. Ben kendi açımdan psikolojimi çok yüksek tutmaya çalıştım, komedi filmleri açıp izledim. Onun dışında zaten siz sağlıklı beslenmenin önemini biliyorsunuz. Ben ayaklarımı sıcak tutmaya Özen gösterdim. Aslında hepimizin yaptığı belli aynı şeyler bu işte asıl başarıyı pes etmemek getiriyor sanırım. Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın.

Seni çok iyi anlıyorum canım benim aynı şeyleri yaşadım 5AA transfer edildi 12 haftalıkken bebeğimi kaybettim o kadar zordu ki çökmüştm maddi manevi herşeyim gitmişti... yeniden ayağa kalktım 30 Ekim'de tekrardan transfer edildi 4AA embriyo ama benimde pgtli değil doktorum gerek duymadı şuan uzanmışm inşallah yazılanlar banada moral olur 🥹siz neden pgt yaptırmayı tercih etmediniz merak ettim

Buraya ne yazsam izafi kalacak birilerine göre, ama ben de arkadaşıma sormuştum, ne yapmalıyım diye, onun beni rahatlatan cevabını vermek istiyorum size. "Allah o bebeğe alacak nefes verdiyse seninle olacaktır." O tam 7 yıl uğraşmıştı. Bu kadar gönlünün sıkışmış ise zamanı gelmiştir inşallah. Duamda olacaksınız, güzel haberlerinizi alalım inşallah💐🤲🏻.

Rabb'im sürecini hayırlı eylesin 🤲 kuzum kısaca kendi surecimden bahsedeyim ben dış merkezli tedavi oldum 24 saatlik yolculuk sürece başlamadan önce sağlıklı beslendim Spor yürüyüş egzersiz yaptım sürece başladık ilaçlarını dakik aldım sigara içiyordum transfer günü de bu güzel hastane bahçesinde sigaramida içtim transfer oldum dahada ağrıma sürmedim takı transferin 9 gününe kadar hiç bir iş yapmadım hafif yürüyüş haricinde kısacası çok çok dikkat ettim ve koskoca bir negatifle evime döndüm doktorum yüzde 70 lerde de olur demişti çünkü olmaması için hiç bir engel yok 5 AA kalitede nasip tabi ikinci adetle gel dendi bana o sürede hormonal düzensizlikler adet gecikmesi azalmasi vs dördüncü adetle gittim ve transferimin üçüncü günü evime geldim 24 saatlik yolculuk ilk transfer de de test gününe kadar gelmemistim riske atmamak icin eve geldiğimde ağır iş anı hareket dışında tüm işlerimizde yaptım ilaclarimi yine dakik aldımbi hafta on gün kadar nar suyu içtim sabahları avokado ceviz badem kabak çekirdeği yedim bol su içtim çok şükür rabbim nasip etti 9 aylık olacağız 🌹🥰

Buraya ne yazsam izafi kalacak birilerine göre, ama ben de arkadaşıma sormuştum, ne yapmalıyım diye, onun beni rahatlatan cevabını vermek istiyorum size. "Allah o bebeğe alacak nefes verdiyse seninle olacaktır." O tam 7 yıl uğraşmıştı. Bu kadar gönlünün sıkışmış ise zamanı gelmiştir inşallah. Duamda olacaksınız, güzel haberlerinizi alalım inşallah💐🤲🏻.
Bu arada minik bir not düşmüş olayım O'nun durumu "Assisted hatching" ile çözüldü. Embriyo zarının inceltilmesi 💐 Bir de trombofili panelinize baktırmanızı, kan sulandırıcı kullanmanız gerekiyorsa takviye almanızı önerebilirim.

Seni çok iyi anlıyorum canım benim aynı şeyleri yaşadım 5AA transfer edildi 12 haftalıkken bebeğimi kaybettim o kadar zordu ki çökmüştm maddi manevi herşeyim gitmişti... yeniden ayağa kalktım 30 Ekim'de tekrardan transfer edildi 4AA embriyo ama benimde pgtli değil doktorum gerek duymadı şuan uzanmışm inşallah yazılanlar banada moral olur 🥹siz neden pgt yaptırmayı tercih etmediniz merak ettim
doktor bana da tavsiye etmedi, ikinci sebebi masraflı olması. üçüncü sebebi de pgt denen şey aslında embriyoya yapılan biyopsi çok düşük de olsa embriyoya zarar verme ihtimali var, kaybedecek embriyom yok🙁 allah güzel haber almayı nasip etsin size

Amin inşallah 🙏🏻

Çok teşekkür ederim duaya ihtiyacım var gerçekten🙏🏻

Rabb'im sürecini hayırlı eylesin 🤲 kuzum kısaca kendi surecimden bahsedeyim ben dış merkezli tedavi oldum 24 saatlik yolculuk sürece başlamadan önce sağlıklı beslendim Spor yürüyüş egzersiz yaptım sürece başladık ilaçlarını dakik aldım sigara içiyordum transfer günü de bu güzel hastane bahçesinde sigaramida içtim transfer oldum dahada ağrıma sürmedim takı transferin 9 gününe kadar hiç bir iş yapmadım hafif yürüyüş haricinde kısacası çok çok dikkat ettim ve koskoca bir negatifle evime döndüm doktorum yüzde 70 lerde de olur demişti çünkü olmaması için hiç bir engel yok 5 AA kalitede nasip tabi ikinci adetle gel dendi bana o sürede hormonal düzensizlikler adet gecikmesi azalmasi vs dördüncü adetle gittim ve transferimin üçüncü günü evime geldim 24 saatlik yolculuk ilk transfer de de test gününe kadar gelmemistim riske atmamak icin eve geldiğimde ağır iş anı hareket dışında tüm işlerimizde yaptım ilaclarimi yine dakik aldımbi hafta on gün kadar nar suyu içtim sabahları avokado ceviz badem kabak çekirdeği yedim bol su içtim çok şükür rabbim nasip etti 9 aylık olacağız 🌹🥰
Ayyy maşallah çok güzel anlattmissiniz allah uzun ömürler versin darısı hepimizin başına inşallah 🌸

Bu arada çay kahve kullanımınız nasıldı? Ben normalde çok içerim ama transfer öncesi azaltmıştım transferden sonra günde iki küçük bardak çok açık çay içtim. bir de bu transferinizde 3. gün eve geldiniz, uçakla seyahat ettiniz doğru mu anladım? ben de uçağa bineceğim

Ayyy maşallah çok güzel anlattmissiniz allah uzun ömürler versin darısı hepimizin başına inşallah 🌸
Aminnn canım Rabb'im bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine isteyen bu yolda olan tüm bacilarimi en güzeliyle mukafatlandirsin hayırlı sağlıklı bebisler nasip etsin 🫂🥰🤲🏻

Bu arada çay kahve kullanımınız nasıldı? Ben normalde çok içerim ama transfer öncesi azaltmıştım transferden sonra günde iki küçük bardak çok açık çay içtim. bir de bu transferinizde 3. gün eve geldiniz, uçakla seyahat ettiniz doğru mu anladım? ben de uçağa bineceğim
İlk transferde açık çay içiyordum ama ikinci transferde hemsiren çayı yasakladı kahvaltıda yada gün içi sade su kaynatip çay niyetine içerdim ki caysiz asla duramayan biriydim ve takımı bebeğim 4 5 aylık olana kadar çay içmedim sonrasında bı tık dem koyup öyle içiyordum kahvede asla ağzına sürmedim kendi arabamizla geldik arkayı hazırladı eşim uzanırsin diye ama arka sallanıyordu öne geçtim tabi saate bı durup biraz yuruyuş yapıyordum

6 sene düşüklerlepgt den sağlıksız gelen embriyolar kimyasal gebeliklerle uğraşan biriyim
Doktorunuza ıvıg (octagam) serumu sormanızı mutlaka histeroskopi öneririm

6 sene düşüklerlepgt den sağlıksız gelen embriyolar kimyasal gebeliklerle uğraşan biriyim
Doktorunuza ıvıg (octagam) serumu sormanızı mutlaka histeroskopi öneririm
Ivig diye bir şeyi hiç duymamıştım öğrendiğim çok iyi oldu. Siz nk ölçümü hiç yaptırdınız mı yoksa doktorunuz direkt seruma mı başladı? Önceki transferlerde herhangi bir tıkanıklık, miyom, polip vs görülmedi sonuçta kamerayla bakılıyor ya yine de histeroskopi yaptırmalı mıyım sizce ?

Geçtiğimiz şubat ayinda ilk pgtli transferimle pozitif aldım. Embriyo glue uygulanmıştı ek olarak standart prosedüre. Odaya getirilince eşime ilk söylediğim şey, artık hamileyim olmuştu :) çok inandım ben tutunacagina, hiç aklıma olumsuzu getirmedim, tutunmazsa nolur naparimi düşünmedim. Hasta gibi yatmadım, günlük yaşantıma devam ettim. Moralimi bozacak hiçbir şeyi radarıma sokmadim o on gün boyunca. Gülüp eğlendiğim şeyler izledim, bol bol dua ettim, kitap okudum örgü ördüm. Ustelik belirtim de yoktu pek, olanları da olduğum iğnelere bağladım geçtim. Ustune düşünmemeye çalıştım çok bu olayın. Elimi hep karnıma koyup konuştum o potansiyel yavrumla☺️
Bizim hikayemiz malesef mutsuz sonla bitti, ama harika bir yedi ay geçirdik oğlumla🪽Dilerim miniğiniz de size sımsıkı tutunur, güzel müjdeli haberlerinizi buradan alırız 🩵

Ivig diye bir şeyi hiç duymamıştım öğrendiğim çok iyi oldu. Siz nk ölçümü hiç yaptırdınız mı yoksa doktorunuz direkt seruma mı başladı? Önceki transferlerde herhangi bir tıkanıklık, miyom, polip vs görülmedi sonuçta kamerayla bakılıyor ya yine de histeroskopi yaptırmalı mıyım sizce ?
Üç defa rahim filmi çekildi transferde hiç problem görünmedi yapılan işlemde saçaklı görünüm ve polip görüldü bence pozitif almam da büyük etkisi oldu
Bir sorun görülmedi ama yine de serum aldık

İlk transferim 6 ekimde oldu. Transferden sonra bir saat dinlendikten sonra hastaneden çıktım ve 4 saatlik yola gittim. İlaçlarımı dakik aldım aksatmadım çay serbestti ama hiç kahve tüketmedim sonucumu görene kadar 🙂 ağır işler yapmadım süpürmekte dahil itmek çekmek olan işlerden uzak durdum. Ben ağır kabızlık yaşadım zaten günlük hayatta da kronik kabızlık var bende ilaçların etkisiyle baya zorlandım transfer günü de dahil ıkındım da yani bunlar insanın doğal yaşamına aykırı şeyler değil. Bir de çok inandım olacağına ümitsiz ve stresli olmadım. Kahvaltıda yumurta çiğ badem çiğ fındık avokado ve çay bardağının yarısından az nar suyu içtim. Kan sulandırıcı kullanıyorsanız çok tüketmeyin dendi bana. Rahim içi Kanlanmayı artırıyor ama işte herşeyin fazlası zarar. Akşam öğünlerimde çorbasız asla menüm oluşturmadım. Gelen her lekeyi ağrıyı anlamlandırmaya çalışmadan stressiz geçirmeye bakın. Bir de madem son ya hani çok daha rahat olun. Kasmayın umarım herşey çok güzel olsun 🌺

Merhaba canım bende yurt dışında transferim oldu transferden sonra 2 saat uzandım uzun yolculuk yapacağız diye bekleme süresi havaalanında falan toplam 12 saat yolculuk yaptım eve geldim evdeki surectede g c iş yapmadım ama fazlada yatmadım komşuya gittim oturdum eve geldim uzandım ilaçlarımı düzenli kullandım bol ama gerçekten bol kabak cegirdegi yedim sabahları yarım avakado 2 yumurta günlük yedim bol su ictim asla strese gitmedim akrabalardan kayinvalide annem dahil kimseye söylemedim herkes ayrı bişey söylüyor kafanı takiyorsunson kan testine kadar da söylemedim keseyi gördüm öyle dedim sigara kullanıyorum doktor 3 taneye kadar izin verdi günde 2 fincan kahve içtim çay içmedim eşim bu süreçte çok destek oldu sinir stres yaşamadım Allah'ım bu surectede inşallah hayırlı haberler alırsın şuan bende riskli dönemi atlatmış değilim ama yazmak istedim.8+0 dayim

Back
X