Son Noktaya geldik(lütfen Allah Aşkına Akıl Verin)

Ben boşanacağınızı düşünmüyorum. Bebeği aradan çıkarmak için böyle konuşmuşsunuz büyük ihtimalle. Yazık, ana ve babalarının sorumsuzluğunu canıyla ödeyecek bir bebek!. Bu bana acı veriyor.

En doğru karar.

Birazdan Allah rızkını verirciler gelir ama küçük bir bebekle çok zor olur.

Büyük çocuğunuz da gereğinden fazla yıpranır.

Boşanın evladınızla yeni bir düzen kurun.
Yani ne yapayım bebeği dogursam cokkkk zorlanirim tamamıyla yük bende sıkıntı bende.ben nasıl yapayım büyük kızım var .hayatıma yeni bir yön versem hep tüm yük bende olucak.zaten bu zamana kadar hep yıllık sıkıntı çektim.onume bakıp yeni bir hayat kurmak istiyorum

Bu keyfekeder bir aldırma değil.Sizinki mecburiyet.Düşüncelerinizde çok haklısınız.Kızınız büyümüş.

Onu ailenizde destekse okul annane dede derken idare edersiniz.Çalışırsınız.Ama bebek çok zor.

Bu bebeğimde sıkıntı çeksin istemiyorum.yokluk gerçekten çok zor

canım benim sıkıntısıız kul yok sen görmek istediğini görüyorsun piskolojin iyi değil sana yüklenmekte istemiyorum yaşayan bilir tabikide ama bak bi arkadaşımvar bollukk içinde ama hastaneden evine giremiyor evinde çocuğunu odasında uyuduğunu göremiyor lüks arabası var bienmiyor parsı var tatile gidemiyor
kimisinde para var güzellik var çocukları var ama eve gelen kocası yok alemci güzelelr güzeli karısı var ama kadın pazarda elele pazar gören çiftleri kıskanıyorum diyor 90 60 90 ama sevgisiz ilgisiz hep aşağılanmış özgüvensiz üni mezunu hatta memur kend,ne güvenip boşanmıyor
dayka yiyenleri var onu geçtim işkence göreni var herşeyi geç enggeli çocuğu büyüten bakan ölmekten korkan bensiz evladıma kim bakacak diyen...
lütfen olumlu düşünmeye çalış olumsuzluklara kapılıpta intihar etmek pes etmekmi çözüm
arakadşımın annesi 6 çocuğu var en küçüğüolan benim arkadşım hamile kalınca sinek ilacı içmiş ölsün bebek diye çok uğraşmış öldürememiş hep der ben çok uğraştım düşsün diye ama sen bakıyosun beni der çok hasta 8 kere ameliyat oldu arkadşım evinde annesine bakıyor

Siz daha yanınızdaki çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayamıyorsunuz.
Birde kızınızın aklına uyup çok istiyor diye çocuk yapıyorsunuz.
Ne denilir bilmem.
Bebeği doğurun rızkıyla gelir falan demiyeceğim zira bebeğin rızkını anası babası hazırlar
Tek diyebileceğim eşinizden boşanın.

Bu sizin imtihanınız çocuğu aldırmayın bence çünkü bunun vebali tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır Allah korusun başka türlü çıkar insandan (Allah bağışlasın diğer çocuğunuzu).Yaşadıklarınız çok ağır ama hamilelikte iki kat ağır gelir insana ,bunlar bir yıl sonrasında kötü anılar olarak kalacak hayatınızda.Öyle ya da böyle bu günler geçecek su akacak ve yatağını bulacak sürekli dua edin sabır dileyin Allahtan.Boşanma konusunda size bir şey diyemem ama çocuğunuzu aldırmamanızı tavsiye ederim...

Soylediklerinz anlattıklarının çok ama çok mantıklı hayatın gerçekleri biliyorum.ama kendimi köşeye sıkışmış hissediyorum.
Çok çaba sarf ettim çok emek verdim bende yoruldum ve psikolojim sağlıklı düşünmemek bile izin vermiyor
İlaç kullanamama diye ve parasizliktn psikiyatri ye bile gidemiyorum.
Sağlıklı düşünsem doğru karar vereceğim.ama hicbiseyden emin değilim artık yıldım pes etmek gitmek istiyorum kızımı alip

İnanın çok çaresizim
Çok ağladım çok üzüldüm ne oldu bebeğime bile bilmiyorum
Psikolojim bozuk herşeye ağlıyorum.asir duygusalim

Bosanin bosanmayin demiyecegim o sizin kararininiz ama sizden Rica ediyorum o karşınızda masumu aldırmak için trkrar düşünün rabbim nasip etmiş vermiş rızkını inanın verir belki zor olur sizin için ama kiymayin lutfen

İnanın çok çaresizim
Çok ağladım çok üzüldüm ne oldu bebeğime bile bilmiyorum
Psikolojim bozuk herşeye ağlıyorum.asir duygusalim
Allah un isinlerini sürekli zikredip dua edip çocuğu aldırma fikrini aklınızdan çıkarıp sakin olmaya çalışın eşinizle yolunuzu salim kafayla çizin.Çocuk aldırmanın vebali çok büyük insanın diğer çocuklarından çıkar Allah korusun

arkadaşım kim hayatından memnun bi baksana çevrene yaa ben çocukluğumda komşuya yemek saatini denk getirip karnımızı doyurmaya giderdik daha neler neler çok şey yazıcamda şimdi herkes okuyor tam anlatamıyorumda şunu bilki evet sen belki güçlüsün belki bu zman kadar başka kadın olsa çoktan kaçmıştı başka kocaya kaçanıda gördük çocuğunu terkedip sırrakadem basanıda yada hala evli kalıp başlkasına metres olup geçinenide sen zaten güçlü bi kadınsınki kimseye eğilmeden bu yaşa getirmişsin çocuğunu böyle bi adamla evliliği sürdürmüşsün karnındaki bebek benim olayım inançlı biriysen bilki Rabbim kolaylığını vericek ister boşan ister boşanma ama eğer aldırırsan bilki bunun cezasınıda vericek sana ben böule gördüm herkes işlediği günahın bedelini ödüyor yaşadıkların bi imtihan lütfen herkes gibi olup kolayı seçme zoru başar bu yoklukta sorumsuz kocaylada olsa çocuğunu doğurmaktan vazgeçme rızkı veren yaradan 1 çakmak bakar koca evi yok etmeye bi hastalık bakar malı mülkü olup sana hava atanalrı pişman etmeye

Arkadaşlar çok basit temel kurallar var bakın bunlara göre seçiminizi yapın.

1. Kadınlar okuyun, meslek edinin aşk peşine değil aş peşine koşun.
2. Aşırı kıskanç, cahil, kumarbaz, alkolik, çapkın, şiddet eğilimli adamları iyi tahlil edin DEĞİŞTİREMEZSİNİZ ve EVLENMEYİN.
3. Bunları anlamadan evlendiyseniz ve farkettiyseniz çocuk evliliği kurtarmaz DOĞURMAYIN! Çare arayın ve boşanın!
4. Çocukların sadakatsiz, kumarbaz, şiddet eğilimli, yalancı babalara ihtiyacı yoktur! ÇOCUK İÇİN BİR ARADA KALMAYIN! Böyle babalarla yaşamaktansa babasız yaşamaları çok çok çok daha iyi! Aksi ÇOCUK İSTİSMARIDIR!
5. İnsanların kardeşe ihtiyacı yoktur. Kardeş gibi seveceği dostları olacaktır. Kardeşi sevmek gibi bir zorunluluk yoktur. Sırf yalnız kalacak diye ÇOCUK YAPMAYIN! İstemiyorsanız 2. çocuğu, odağı ilk çocuğa yönlendirin tüm gücünüzle o çocuğu yetiştirip okutun! Aksi çocuğa travma yaşatmaktır. Omuzlarına yük vermektir, maddi manevi yıpranmaktır.

Bence çocuğu aldıramazsın ama boşanma kararını erteleyebilirsin. Bebeklikten biraz çıkana kadar sabret ne kadar borcu var hiç mi çeviremeyeceksiniz evi... Belki ailelerden birinin yanına taşınabilirsiniz 1-2 yıl idare edip sonra yolları ayırın. Allah sabır versin çok zor bi durum keşke 2. çocuk olmasaydı ama artık çok geç.

2. çocuğu bu devirde yapmak zaten buyuk risk. butun ilgiyi ilk çocuğa yönlendirmek çok mantıklı geliyor bana da. ayrıca şartlar tam oluşmadan 2. yi 3. yü yapınca hep önceki çocuk/çocukların hakkından çalınıyor gibi geliyor. ben en büyük çocuktum çok yaşadım mesela istediğin gibi arkadaşlarıma katılamadım hiç bir zaman hep bir yokluk vs vardı. aynı şekilde eşim en büyük çocuk ve örgün üniye bile gidememiş eve yardım etmek için erkenden çalışmaya başlamış ev almalarına diğer kardeşlerinin üniversiteye gitmesine yardım etmiş. hayatından çalınmış yıllar sanki bu o annenin evladı değil miydi? çok su götürür bu konu...

Hepsini cahilliğe yoruyorum.
Çocuk çocuk diye yırtınıp bir sürü doğurup o çocuklara insani bir hayat tarzı ve sevgi dolu bir aile vermedikten sonra ne işe yarar.
Bakın hadi kıt kanaat bir aile olur bir çocuğunuz olsun, 2. yi durumunu düzeltmeden neden yaparsın???
Geçen gün kaymakamlıkta bir aile gördüm ana-baba demir gibi ayakta ama üst baş perişan, 3 çocuk ayağında çorap dahi yok, bir tanesi de yolda 4 çocuk. Para verecek 7 tl mi ne veremem param yok diyor.
Bu ne yani ne çocuğu ne evladı ya?
Adam çakı gibi belli.
Ama çalışmıyor perişan hepsi.
Bu nasıl hayat bilmiyorum.
İnsanın beyni var ama zikri yok!

Çocuğa yazık.aldırmadan aynı ayrılık fikri hayata geçemez mi

"bebeği aldır evladınla kendine hayat kur" diyenleri anlayamıyorum. bakın o bebek henüz doğmamış olsa da ana rahmine düşmüş yani ARTIK VAR. madem burada fikir soyuyorsunuz kesinlikle aldırmayın. boşanacaksanız yine boşanın. yada bir süre daha sabredin, zamana bırakın. ama bedelini doğmamış çocuğunuza ödetmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…