- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Yani ne yapayım bebeği dogursam cokkkk zorlanirim tamamıyla yük bende sıkıntı bende.ben nasıl yapayım büyük kızım var .hayatıma yeni bir yön versem hep tüm yük bende olucak.zaten bu zamana kadar hep yıllık sıkıntı çektim.onume bakıp yeni bir hayat kurmak istiyorumEn doğru karar.
Birazdan Allah rızkını verirciler gelir ama küçük bir bebekle çok zor olur.
Büyük çocuğunuz da gereğinden fazla yıpranır.
Boşanın evladınızla yeni bir düzen kurun.
Yani ne yapayım bebeği dogursam cokkkk zorlanirim tamamıyla yük bende sıkıntı bende.ben nasıl yapayım büyük kızım var .hayatıma yeni bir yön versem hep tüm yük bende olucak.zaten bu zamana kadar hep yıllık sıkıntı çektim.onume bakıp yeni bir hayat kurmak istiyorum
Bu bebeğimde sıkıntı çeksin istemiyorum.yokluk gerçekten çok zor
Siz daha yanınızdaki çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayamıyorsunuz.Yani ne yapayım bebeği dogursam cokkkk zorlanirim tamamıyla yük bende sıkıntı bende.ben nasıl yapayım büyük kızım var .hayatıma yeni bir yön versem hep tüm yük bende olucak.zaten bu zamana kadar hep yıllık sıkıntı çektim.onume bakıp yeni bir hayat kurmak istiyorum
Bu sizin imtihanınız çocuğu aldırmayın bence çünkü bunun vebali tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır Allah korusun başka türlü çıkar insandan (Allah bağışlasın diğer çocuğunuzu).Yaşadıklarınız çok ağır ama hamilelikte iki kat ağır gelir insana ,bunlar bir yıl sonrasında kötü anılar olarak kalacak hayatınızda.Öyle ya da böyle bu günler geçecek su akacak ve yatağını bulacak sürekli dua edin sabır dileyin Allahtan.Boşanma konusunda size bir şey diyemem ama çocuğunuzu aldırmamanızı tavsiye ederim...İnanın yerdemiyim goktemiyim bilmiyorum geçenlerde konu acmistim.
Ne yapacagimizi bilmiyorum .
Ben 9 yıllık evli 7.5 yaşında kızı olan üstüne hamile 9 haftalık bir akilsizim
Eşimin yaptığı hatalar sonucunda(borsa idaa)herşeyi kaybetmiş maddi manevi yıpranmış kisileriz.kizimi evliliğim ikinci yılında doğurdun hiç bir şeyden haberim yoktu.ondan sonra hep bir borç batağına geçim derdi sonra kızım büyüdü okula absladi ise girdim.yine duzenimizi tam oturması çünkü eşimin aldığı maaşı borçlarına anca yetiyordu.sonra biraz nefes aldık son dönem düzeldi diye ikinciye hamile kaldım.(işten çıkarıldım) inanmak istedim eşime kızında kardeşiz kalmasın dedim.
Hamile kaldığını öğrendikten bir hafta sonra eşimin kirayı vermeyip biriken parayla borsa oynadığını ogrendm.
Aynı eski günlere döndük ayın yarısında ekemek paramız bitti .eve yiyecek biselr zor alıyoruz.ikimizde dün ağladıkça konuştuk tartıştık.son noktaya geldik bebeği aldırıp bosamadim diyoruz.
Biz BU HAYATİ BASARAMADİK GECİNMEYİ BASARAMADİK.HERZAMAN HAYATİM YOKSULLUKLA BORCLA GECTİ.NE YAPACAGİMİ SASİRDİM.HAYATTAN OYLE SOGUDUM OLMEK İSTİYORUM
Soylediklerinz anlattıklarının çok ama çok mantıklı hayatın gerçekleri biliyorum.ama kendimi köşeye sıkışmış hissediyorum.canım benim sıkıntısıız kul yok sen görmek istediğini görüyorsun piskolojin iyi değil sana yüklenmekte istemiyorum yaşayan bilir tabikide ama bak bi arkadaşımvar bollukk içinde ama hastaneden evine giremiyor evinde çocuğunu odasında uyuduğunu göremiyor lüks arabası var bienmiyor parsı var tatile gidemiyor
kimisinde para var güzellik var çocukları var ama eve gelen kocası yok alemci güzelelr güzeli karısı var ama kadın pazarda elele pazar gören çiftleri kıskanıyorum diyor 90 60 90 ama sevgisiz ilgisiz hep aşağılanmış özgüvensiz üni mezunu hatta memur kend,ne güvenip boşanmıyor
dayka yiyenleri var onu geçtim işkence göreni var herşeyi geç enggeli çocuğu büyüten bakan ölmekten korkan bensiz evladıma kim bakacak diyen...
lütfen olumlu düşünmeye çalış olumsuzluklara kapılıpta intihar etmek pes etmekmi çözüm
arakadşımın annesi 6 çocuğu var en küçüğüolan benim arkadşım hamile kalınca sinek ilacı içmiş ölsün bebek diye çok uğraşmış öldürememiş hep der ben çok uğraştım düşsün diye ama sen bakıyosun beni der çok hasta 8 kere ameliyat oldu arkadşım evinde annesine bakıyor
İnanın çok çaresizimBu sizin imtihanınız çocuğu aldırmayın bence çünkü bunun vebali tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır Allah korusun başka türlü çıkar insandan (Allah bağışlasın diğer çocuğunuzu).Yaşadıklarınız çok ağır ama hamilelikte iki kat ağır gelir insana ,bunlar bir yıl sonrasında kötü anılar olarak kalacak hayatınızda.Öyle ya da böyle bu günler geçecek su akacak ve yatağını bulacak sürekli dua edin sabır dileyin Allahtan.Boşanma konusunda size bir şey diyemem ama çocuğunuzu aldırmamanızı tavsiye ederim...
Bosanin bosanmayin demiyecegim o sizin kararininiz ama sizden Rica ediyorum o karşınızda masumu aldırmak için trkrar düşünün rabbim nasip etmiş vermiş rızkını inanın verir belki zor olur sizin için ama kiymayin lutfenAilem arkamda durur.evi kendinin anne babanın yanında kalırım.cocugumada bakar ama hamile halimle gitmek doğum yapmak onu büyütmek çok yıpratır gücüm kalmadı artık cokkkk şeyler yaşadım.ben bu hayatı nasıl yaptım kendime inanamiyorum
Allah un isinlerini sürekli zikredip dua edip çocuğu aldırma fikrini aklınızdan çıkarıp sakin olmaya çalışın eşinizle yolunuzu salim kafayla çizin.Çocuk aldırmanın vebali çok büyük insanın diğer çocuklarından çıkar Allah korusunİnanın çok çaresizim
Çok ağladım çok üzüldüm ne oldu bebeğime bile bilmiyorum
Psikolojim bozuk herşeye ağlıyorum.asir duygusalim
Arkadaşlar çok basit temel kurallar var bakın bunlara göre seçiminizi yapın.
1. Kadınlar okuyun, meslek edinin aşk peşine değil aş peşine koşun.
2. Aşırı kıskanç, cahil, kumarbaz, alkolik, çapkın, şiddet eğilimli adamları iyi tahlil edin DEĞİŞTİREMEZSİNİZ ve EVLENMEYİN.
3. Bunları anlamadan evlendiyseniz ve farkettiyseniz çocuk evliliği kurtarmaz DOĞURMAYIN! Çare arayın ve boşanın!
4. Çocukların sadakatsiz, kumarbaz, şiddet eğilimli, yalancı babalara ihtiyacı yoktur! ÇOCUK İÇİN BİR ARADA KALMAYIN! Böyle babalarla yaşamaktansa babasız yaşamaları çok çok çok daha iyi! Aksi ÇOCUK İSTİSMARIDIR!
5. İnsanların kardeşe ihtiyacı yoktur. Kardeş gibi seveceği dostları olacaktır. Kardeşi sevmek gibi bir zorunluluk yoktur. Sırf yalnız kalacak diye ÇOCUK YAPMAYIN! İstemiyorsanız 2. çocuğu, odağı ilk çocuğa yönlendirin tüm gücünüzle o çocuğu yetiştirip okutun! Aksi çocuğa travma yaşatmaktır. Omuzlarına yük vermektir, maddi manevi yıpranmaktır.
Bence çocuğu aldıramazsın ama boşanma kararını erteleyebilirsin. Bebeklikten biraz çıkana kadar sabret ne kadar borcu var hiç mi çeviremeyeceksiniz evi... Belki ailelerden birinin yanına taşınabilirsiniz 1-2 yıl idare edip sonra yolları ayırın. Allah sabır versin çok zor bi durum keşke 2. çocuk olmasaydı ama artık çok geç.
2. çocuğu bu devirde yapmak zaten buyuk risk. butun ilgiyi ilk çocuğa yönlendirmek çok mantıklı geliyor bana da. ayrıca şartlar tam oluşmadan 2. yi 3. yü yapınca hep önceki çocuk/çocukların hakkından çalınıyor gibi geliyor. ben en büyük çocuktum çok yaşadım mesela istediğin gibi arkadaşlarıma katılamadım hiç bir zaman hep bir yokluk vs vardı. aynı şekilde eşim en büyük çocuk ve örgün üniye bile gidememiş eve yardım etmek için erkenden çalışmaya başlamış ev almalarına diğer kardeşlerinin üniversiteye gitmesine yardım etmiş. hayatından çalınmış yıllar sanki bu o annenin evladı değil miydi? çok su götürür bu konu...
İnanın yerdemiyim goktemiyim bilmiyorum geçenlerde konu acmistim.
Ne yapacagimizi bilmiyorum .
Ben 9 yıllık evli 7.5 yaşında kızı olan üstüne hamile 9 haftalık bir akilsizim
Eşimin yaptığı hatalar sonucunda(borsa idaa)herşeyi kaybetmiş maddi manevi yıpranmış kisileriz.kizimi evliliğim ikinci yılında doğurdun hiç bir şeyden haberim yoktu.ondan sonra hep bir borç batağına geçim derdi sonra kızım büyüdü okula absladi ise girdim.yine duzenimizi tam oturması çünkü eşimin aldığı maaşı borçlarına anca yetiyordu.sonra biraz nefes aldık son dönem düzeldi diye ikinciye hamile kaldım.(işten çıkarıldım) inanmak istedim eşime kızında kardeşiz kalmasın dedim.
Hamile kaldığını öğrendikten bir hafta sonra eşimin kirayı vermeyip biriken parayla borsa oynadığını ogrendm.
Aynı eski günlere döndük ayın yarısında ekemek paramız bitti .eve yiyecek biselr zor alıyoruz.ikimizde dün ağladıkça konuştuk tartıştık.son noktaya geldik bebeği aldırıp bosamadim diyoruz.
Biz BU HAYATİ BASARAMADİK GECİNMEYİ BASARAMADİK.HERZAMAN HAYATİM YOKSULLUKLA BORCLA GECTİ.NE YAPACAGİMİ SASİRDİM.HAYATTAN OYLE SOGUDUM OLMEK İSTİYORUM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?