Son Noktaya geldik(lütfen Allah Aşkına Akıl Verin)

boşan ama ailenle konuş desteklerini istediklerini bu zor günde evlatlarınla sığınabilecek liman onlar çünkü asla rahatzıslık vermezsin

Aynı hatayı tekrar tekrar yapması kabul edilebilecek birşey değil.
Ben çocuk aldırma kısmına karşıyım. Böyke bir vebale girmeni istemem.
Boşanma konusu geçince eşin ne yapıyor?
Boşanmaya kalsan ailen arkanda durur mu? En azından hamilelik sürecinde sana destek olacak birileri var mı?

Bebeği aldırma bence eğer bakamam diyorsanız evlatlık verin ama aldırmayın bence
Bana kalsa evlatlık olarak da vermeyin derim devlet yardımcı olur size yardımlaşma vakfına başvurun.

Oy bu ne zor hayat böyle.

Boşanmak verebileceğin en doğru karar olmuş canım. Eşin bu borsa işini şimdiye kadar bıraksa bırakırdı zaten. Hep böyle borca sürükleyecek bütün aileyi. Boşan, kurtul.

Şimdi ilgiye muhtaç bir çocuk var zaten ortada. Anladığım kadarıyla eşinin bütün maaşı borçlara, senin maaşın da diğer giderlere gidiyor. Yani çocuğun maddi işlerine sen bakıyorsun, e işten çıkarılmışsın bu çocuğa kim bakacak? Okula nasıl gidecek ne yapacak? Çocuğuna yedirecek ekmek bulamadığında ne yapacaksın? Bir anne için ne kadar kötü bir durum. Bu adamla bir adım ileriye gidemezsin maddi açıdan. Çocuk büyüdükçe maddi ihtiyaçları büyüyecek nasıl yetişeceksiniz? İkinci bir çocuk da geliyor ama ilkine bakamayacak duruma gelmişsiniz. Boşanmayacak olsanız bile ikinci çocuğu doğurmaman en doğru karar olmaz mı?

Öğle arasında "ben aç değilim zaten" diyip kenarda köşede oturan sınıf arkadaşınız da mı olmadı hanımlar? Yoksulluk öyle düşündüğünüz gibi bir şey değil. Yoksa yoktur. Allah verir deyip kenara çekilmek kolay geliyor sizlere.

Konu sahibi verdiğin karar çok doğru geldi bana. Yapılabilecek en mantıklı şey bu. Bakamayacaksan doğurmamak en doğrusu. Bazı konularda duyguları bir kenara bırakıp mantıklı düşünmek gerekiyor.

Esin tedavi olsun bir iş bul ve o borçlar içinde kredi kartı çek faizsiz. Bebegine aldırma günah, çok pişman olursun. Geçim derdi zor, varlığını da bilirim yokluğunu da. Ama hemen iş bulmam lazım. En önemlisi esin. Hemen tedavi olsun.

Berbat bir gün geçirdim.
Tüm gün ağladım.
Üstüne şuan ''Böylesi hayatı nasıl seveyim? Canıma kastım var yaşamam artık...'' şarkısı çalıyor.
Ve ben bu konuyu okudum.
B.k gibi hissediyorum

Sizi yargılamak istemiyorum maalesef ki kadın olarak duygusal hareket ediyoruz. Ama maddi durumu olmayan insanların ikinci çocuk ısrarı bana normal gelmiyor hem doğacak çocuğunuza hem de var olan çocuğunuza haksızlık yapıyorsunuz lütfen bayanlar bu ısrarınızdan vazgeçin bakın pek çok insan 1 evlat için yanıp tutusuyor siz kocanızın yaptığı hatalar yüzünden bir cana kıyıyorsunuz..

Sen niye ölüyorsun borcu sen mi yaptın borsayı idaayi sen mi oynadın anlamadım yazının başında eşinin yaptığı hatalardan bahsetmişsin sonununda da yapamadık ölmek istiyorum demişsin beraber mi oynadınız idda kuponlarini?

Bu arada aptalın en önde gideni sen değilsin..
Belki ben daha önde gidiyorumdur.

Üzülme, annesin sen dik durmak zorundasın.
Hayattan soğumamızdan daha doğal ne olabilir?
Ama ölmek istemeye hakkın yok..
Toparlayacaksın kendini.
Bunu kendi başarısızlığın gibi de hissediyorsun çok iyi anlıyorum seni..
Ama bu hikayedeki en masum kişi sensin.
Lütfen kendine yüklenme ve acıma artık.

Aynı sorunlarla savaştım, savaşıyorum..
Bu yüzden söylüyorum..
Bunaldıkça özelden yaz..

Siz calisiyor musunuz? Tek tavsiyem iyi kotu demeden ise girin ayaklarinizin uzerinde durun.sonrada birakin su adami.

tedavi olsun bundan kurtulmayı istesin bunuda deneyin. En azından bitirdiginizde keskeleriniz olmasın.

Çogu insan bebeği aldırın demiş ama yaparken nerdeydiniz nefes alıyor bu da bir can vebali büyük keşke yapmasaydınız ama madem yaptınız sporumlulugunu da alın onun sucu günahı yok.
Varsın babasız büyüsün ne olur böyle babası olacagına olmasın daha iyi.
İşe girebilir yenşden düzen tutturabilirsiniz.
Beterini yaşadım hamileyken evsiz kaldık bir de biz.
Tek fark kocam kumara yatırmadı kredi borcu çoktu ödeyemeyip birikmişti.
Çocugum 3 yaşında onun için kah ben çalıştım kah eşim beraber çalıştık ama aç koymadık ben aç kaldım çocuklarım aç kalmadı.
Gittim kaymakamlıga yardım aldım
Şimdi durumumuz iyi evimiz var kira ama olsun bacamız tütüyor huzurmuz var çok zengin değiliz ama borç yok şükür.
3 yıl önce bende böyleydim çocuklar ne yer ne içer yeni doğan masraflı olacak bez vs diye üzülüyordum ama Allah yardımcı oluyor.Gerekirse kıyafet ihtiyacın neyse yazarsın göndeririz elinde olan fazla kıyafet var verecek yer bulamıyorum diyen çok kişi var .Allah yardımcınız olsun bol bol dua edin siz dik durun düzelir ama o adamı da boşayın.

canım hepimiz sıkıntı çektik,6 kardeştik doğrudüzgün bayramlık alınmazdı ama annemiz bizi aldırmadı doğurdu,şimdi sıkıntısı olsa biz kızlar koşuyoruz.Sen Allah tan yardım dile dua et Rabbim eşine akıl fikir versin inşallah.kıyafet için 2.el al yine o bebeğin canına kastetme.Neylerse mevla güzel eyler.

O Bebeğe kıymayın lütfen annesisiniz siz onun. Büyük kızınızı gözden çıkarabilir misiniz ? Onu da çıkarmayın.

Kuranda da yazar. Yoksulluk korkusuyla evlatlarinizin canına kıymayın Allah rızkını gönderir der. Yapmayın

Okurken göz yaşlarımı tutamadım. İşte güçlü kadın , iyi günde kötü günde destekçi eş ve en önemlisi çocuğunu her zaman her şekilde bakabileceğini gösteren Harika anne...

Konu sahibi sizinle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Bu kadar sene sıkıntı çekmişsiniz inşallah imtihanı kazananlardan olursunuz. Bu yorumuma tepki gösterenler olacak belki ama kendi Canına kıymayı bile yazan biri var karşımızda , lütfen psikolojinizi ve düşüncelerinizi olumlu olarak yüksek tutun ve umut etmekten dua etmekten vazgeçmeyin.

• Bakara Suresi, 186. ayet: Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar.

Bebeği aldırmak dediğiniz şeyin size tutunup yaşamaya çalışan yavrununuzu içinizden kazıyıp öldürmek olduğunu biliyorsunuz sanırım? Rızkı veren allah..kocaya ona buna güveneceğinize biraz da alleh a güvenin.. çocuğunuza kıymayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…