• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son zamanlarda, ok kilo aldm normal deil? Yardm bayanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi Konyaliii
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben depresanlar yüzünden 3 ayda 12 kilo almıştım ilaçları bıraktım yok gitmiyo böyle kafayı yiyodum hiçbişeyim üzerime olmaz görenler nolduu sana der falan filan moral0 sonra otur evde ağla dur ama ne kadar kafana takarsan kilo vermen o kadar zorlaşıyo onu anladım napsam veremedim ki gerçekten de az yemek yerim
bi ay önce dra gittim mide rahatsızlığım vardı kilo almama o da neden olmuş ilaçlar şişkinliğimi aldı bide işsiz evde kalınca bi ayda yaklaşk 5su kilo gitti =)
kafana takmamaya çalış ve yinede bi dr a görün cnm

bencede bı dr a gıt..tıroıt geldı benımde aklıma..allah korusun ınsallah saglıkla ılgılı bır problem degıldır..o kadar ani kılo alman bıraz garıp olmus..

su an bile ders calisirken abur cubur yiyorum tutamiyorum kendimi, inanirmisiniz aglayarak yiyorum yemek istemiyorum ama karsi koyamiyorum, son 3 4 ayda oldu. mutsuz eden sebepler oldu diger konumu okursaniz anlarsiniz beni daha iyi hanimlar..

Triot demeyin yaaa cidden urkuyorum, birdenbire cikarmi bu triot denen sey...

oo çikolatayı ben kendimi bildim bileli yiyorum valla hemde öyle tek tük değil mümkünse en kocamanından kaydirigubbakcemile3

troit bezinin az çalışması çok anormal ve olağanüstü bi hastalık değil, tedavisi var.
princess sormuşsun, şişlik falan olmuyo. guatr farklı bi olay. guatr bildiğim kadarıyla vücuttaki iyot eksikliğinden tirod bezinin zarar görmesi..

uzman falan değilim de sınırlı bilgimle şu kadarını söyleyebilirim (lise biyoloji bilgisi), bu boğazda bulunan troid bezleri bir hormon salgılıyor ve bu hormonun görevi metabolizmayı belli bir seviyede çalışır tutmak. bu troid bezi az çalışırsa daha az bu hormondan salgılıyor, dolayısıyla metabolizma yavaşlıyor. metabolizma yavaşlayınca yediğini de daha az veya yavaş yakar hale geliyosun, bu da kilo yapıyor. bildiğim kadarıyla bu rahatsızlığın en temel belirtisi aynı beslenme düzenine devam edildiği halde kilo almak.. aynı zamanda yorgunluk hissi de çoğalıyor.. tedavisi dersek, bunun için ilaç alınabiliyor.. hormon takviyesi ilaçları olmalı.. benim annemde de bikaç senedir var, hipotroid deniyo bu olaya. doktor aynı zamanda sporu da öneriyor, sporun da metabolizmayı düzenleyici etkisi var..

bi de bu troid fazla çalışırsa - ki ona da hipertroid deniyor- insanlar kilo alamaz hale geliyor. herşeyin fazlası da azı da zarar göreceğin üzere..

sonuç olarak yapacağın en mantıklı şey bi doktora görünmek. belki gerçekten vücudunda problem vardır, belki de seni psikiyatre yönlendirir. yaşın gençken hallet biran önce, yaş ilerledikçe herşey zorlaşıyor. biraz da iradeli ol tabi.

canim hemsom sagol tavsiyelerin icin ama bendede asiri tembellik hissi olustu son aylarda, motivasyon cok dusuk hep evdeyim disari cikasim gelmiyor tembellikten oda, yok simdi kim hazirlanip cikcak disari gibi seyler, cidden siyirmak uzereyim galiba, annem bile o kadar cocuk dogurmasina ragmen benden coooook zayif su an :(

canim hemsom sagol tavsiyelerin icin ama bendede asiri tembellik hissi olustu son aylarda, motivasyon cok dusuk hep evdeyim disari cikasim gelmiyor tembellikten oda, yok simdi kim hazirlanip cikcak disari gibi seyler, cidden siyirmak uzereyim galiba, annem bile o kadar cocuk dogurmasina ragmen benden coooook zayif su an :(

ayıptır sorması, reglinde düzensizlik var mı? cevaplamayabilirsin dilersen.

Evet canim baya var su son zamanlarda gecen 8 hafta olmamistim mesela, simdide 5 hafta olcak olmadigim.. Niyeki ?

o duyguyu bende bilirim cnm..ki sen gene sanslısın boyun uzun benm boyum 1.63 falan ve bi ara 65lere falan cıkmıştım 1 senede 55 den 65 e cıktım..10 kilo..en yakın arkadasımda uzun boylu incecik bi kızdı..bi mağzaya giderdik begendiğim şeyler üztümde iğrenç olurdu..yada arkadasım s alıosa ben l alırdım..cok kötüydü..bi genç kız için cok kötü bi durum..tutamıodum kendimi bende..benmde stres ve sıkıntı gibi nedenlerim vardı bununiçin..ama sonra bi sirkelendim kendime geldim..ekmek yemeği cok azlattım..ben cikolata cips falan cok severim onlarıda azalttm..ama özlellikle aksam 7 den sonra bişey yemedim..ilk günler zorlanıosun ama sonra alısıosun..zaten sonraları aksam yiyemiyosun..ama yaptıklarımın karsılığınıda aldım..şimdi 53 kiloyum..umarım cnm sende verirsin

Kilo almanın sebebini sen kendin söylüyosun zaten.normalin üzerinde abur cubur çikolata tatlı vs..

Bilemiyorum başka sebep var mıdır_? Varsa da burdan kimse net bir teşhis koyamaz..

Mutlaka diyetisyene gitmen lazım, o gerekli kontrollerden sonra sana uygun diyeti verecektir..

Zararın neresinden dönersen kardır,,biran önce git, diyetisyensiz olmaz senin işin..

Evet canim baya var su son zamanlarda gecen 8 hafta olmamistim mesela, simdide 5 hafta olcak olmadigim.. Niyeki ?

8 hafta diyosun az mı, şimdiye kadar hiç olmazsa jinekoloğa gitmen gerekirdi.
şey demişsin, annem zapzayıf ama ben böleyim.. şimdi şişmanlık birnevi aileden gelen bişeydir bizim toplumda. ama annen zayıf olduğuna göre sizin evde öle anormal yağlı yuğlu şeyler pişmiyo. benim bi arkadaşım da bu konuda aynı senin gibiydi, bi de ağrılı oluyodu onunkisi, yumurtalığında kist çıktı.. onun da annesi çöp gibi kendisi kilolu. gerçekten metabolizma sorunu olabilir canım, ihmal etme derim..

2 ay olmadınız ve doktora gitmediniz.....Bence biraz kendinize özen göstermelisiniz, jinekolojiden başlayın, diyetisyene vs..kadar uzayın siz..Geç kalınmış bir durum var ortada..

Doktora gittim doktor ara sira olabilir daha 20 yasindasin dedi pek kafana takicak bisey degil dedi :S

Simdi cidden kafami kurcaladi bu konu. annem zapzayif dediysem bana bakis zayif yoksa oda baliketli ama disardan bakan beni kilolu gormuyor tek hafif almissin diyor, ama kendime gore cok kiloluyum. Yada ben cok takiyorum bilmiyorum, zaten kemiklerim haddinden iri oldugu icin kilo alsam bile o kadar cok belli olmuyor derler..

Yumurtalikta kistten korktum ya ben, ama evli degilim bunun onemi yokmu bu kistlik konusunda?

yoo arkadaşım bekar..

Kilolu olmak çok zor bir deneyim kendimden biliyorum.. Öncelikle çikolatayı unut, üstüne aburcuburuda sil, ardından beyaz olan her gıdadan kaç, işine hangi spor dalı geliyorsa onu mutlaka yap.. Hiç aç kalma ama düzenli yeee ve önce kararı kendin vericeksin başkasının gazıyla nereye kadar kararlı ve hırslı olmalısın. Bak sonrası nasılda çorap söküğü gibi geliyor ama sakın pes etme hemen öyle zayıflayamazsın zamanla göreceksin sonuç seni mutlu edecektir...
Ne kadar kilo okadar sağlık sorunuymuş arkadaşım:çok üzgünüm:. daha bu nekii kilo almaya devam edersen adet olmayı unut eyice bozulacak düzenin kanımca...:kahve:

canim saglikli beslen ve bol spor yap..gercekte sorunun yoksaaa..ozaman bak nasil kilo veriorsun:D ama spor mecburrrr

Back
X