• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son zamanlarda yaşadığım enerji düşüklüğü ve kilo alımı

Kendimi tek saniyordum o kadar uzgundumki. Mevsimsel gecis diye tahmin ediyorum bende genede baktiracahim hormonlara ne cikacak merak ediyorum
Vitamin eksiklikleri, tiroid hormonu bozuklukları da sebep olabilir. Bende genelde bu sonbahar aylarında oluyor bunalım halleri. Sanırım biraz olumlu düşünmek gerekiyor. Bu dönemde küçücük olumsuzlukları daha da büyütebiliyoruz, kendimize dert edinecek şeyler buluyoruz mutlaka. Biraz zaman gerek sanırım. Siz vitamin değerlerinize mutlaka baktırın. Kilo problemi beslenmeniz her zamanki gibiyken ortaya çıktıysa hormonal bir problemden kaynaklı olabilir. Çok geçmiş olsun. Yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. Umarım bu dönemi atlatabiliriz.

Tüm derdimi başlığa yazdım ama son zamanlarda elimi etegimi herseyden çektim. Buyuk bir halsizlik hiçbir ise el surmeme gibi seyler bas gosterdi bende. Arti bunun yaninda 4 kilo almamla da iyice kotu oldum. Ben bu halsizligi isteksizligi nasil geciririm. Mevsimsel midir sizce?
Öncelikle bir kan tahlili yaptırın, hemogram hormon vs hepsini kapsayacak şekilde.
Tiroid, hormon bozukluğu, kolestrol, şeker gibi rahatsızlıklarda; depresyon, kilo alımı, halsizlik gibi belirtiler oluyor. Tedavi olursunuz.

Eğer tahlilleriniz temiz ise mevsime bağlı depresyondasınız maalesef. Kendiniz aşamayacak gibiyseniz, onun içinde bir uzman yardımı alın.

Back
X