SONA GELDIK :(

2ARADA1DEREDE

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2022
20
5
6
43
merhaba.. 7 yıllık evliyim 2,5 yaşında cocugumuz var. Sanırım artık yolun sonuna geldik. Eşimle severek ama bir o kadar da zorlukları aşarak evlendik. Evlenmek istemedi, korktu vs.. Biraz benim diretmemle evlendik ama bence hiç evlenmemeliymişiz. Bencil ve ataerkil kafada bi tip. Evlendiğimiz gunden beri sorunlarımız var, takıntılı- temizlik düşkünü- duygularını pek belli etmez. Bir sorunumuz olur konuşmaz, içine kapanır kendini odaya çeker oyle oturur. Evde kurallar var, sürekli camları açar sıkıntılıdır, söylediğim hiçbirşeyi zamanında yapmaz. Bulaşık yıkama, sofra toplama, temizlik yapar ama yapmasa da olur, temizlikçi alabiliriz sorun yok. Cinsel hayatımız da hiçbi zaman çok hareketli olmadı, cocuktan sonra sekteye ugradı, artık yanına bile gidesim gelmiyor. çok da onemsemiyorum cinsellik benim için cok son sırada. Onun için de ilk sıralarda oldugunu soyleyemem. Son 2 senedir surekli kavga halindeyiz, çocugun yanında da kavga ettik sonra aklımız başına geldi kestik. ama aramızdaki sogukluk cıg gibi buyudu. Elinden telefon düşmüyor, paso twitter instagram boş boş işler.. Ben banyoyu bile 5 dk da yapıp cıkarken, işten eve gelip hem yemek hem cocukla ilgilenirken, onun bu rahatlıgı bana cok fazla batıyor. Sen annesin tabiki sen daha yogun olacaksın diyor bana ama bu bakış açısını kabul etmiyorum. Ben anneysem o da baba. Cocukla parka gittiklerinde bile içim pır pır cunku cok dikkatsiz. cocugun başına mutlaka birşey geliyor onun bu rahatlıgından dolayı. Soguk havada cocuga bere takıyorum, bi bakıyorum çıkarmış. neymiş hava iyiymiş terlermiş. ÜStüne vazife olmayan her konunun içinde mübarek. Cimri değil ama para konularında yalan söylüyor. Borsa oynuyor kaybediyor ve vazgeçmiyor. Evin bütün masrafı benim üstümde, o da ev kredimizi ödüyor gerçi. Ama krediyi odedikten sonra kalan parayı ne yaptıgı belli değil. Akılladım, her ay bana şu kadar para gondericeksin diyorum 2 aydır gonderiyor, biriktiriyorum. İyi bir insandır, evcimendir, kötü alışkanlıgı yoktur. Ama bunlar malesef yeterli değil. Ben yemek yaparken vs cocukla oynar ama özbakımıyla alakalı hiçbişeye elini surmez. cok yoruldum cok tukendim. Onun bu rahatlıgı, laf dinlemezliği, kendinde hata gormemesi ve aramızın bu halde olmasından surekli beni suçlaması artık tak etti. İş hayatında kariyer sahibi bi insanım maddi sıkıntım yok ama boşanmak istemiyorum çocuk çok küçük. Annem babamdan da destek görmüyorum, onlar kendi dertleriyle mesgul. Ayrıca cok ciddi bir sorun olmadıkca ( alkol, aldatma, şiddet) boşanmanın olmaması gerektiğini düşünüyorum, bir cocuk anne babasıyla birlikte büyümeli. Tabi normal bir anne babayla, böyle bir ortamda değil. Bir arada kalamıyoruz artık sinirlerim harap oldu. Ayrı mı yaşasak diyorum, zaten bir aradayken de varlıgı yok gibi. yada çift terapisine mi gitsek, yoksa biraz kararlı olup gercekten bir sure evden gitmesini ve anasının evinde sürünmesini mi saglasam da aklı başına gelse. Çok çaresizim:(

Bazen eşime bir konuda kızıyorum ne yani alko alıp senimi ddövüyorum ,senimi aldatıyorum diyor tabi önemli konular değil ben biraz büyütüyorum,ama alkol almıyor sizi aldatmıyor diye iyi koca diyemeyiz dimi,anlattıgınız şeyler gayet boşanma sebebi,ilği yok, borsa oynuyor ,paranın nereye gittiği belli değil,umursamaz vs vs ...

Çok ciddi bir sorun var. Aldatma, boşanma, şiddet değil ama var..
Paylaşabildiğiniz hiçbir şey kalmamış,anlattığınıza göre tüm yük sizde.. Evlilik birliği temelinden zaten sarsılmış; ne sevgi var ne ilgi.. ne cinsellik..
Sizce ciddi bir sorun yok mu ???

Çok ciddi bir sorun var. Aldatma, boşanma, şiddet değil ama var..
Paylaşabildiğiniz hiçbir şey kalmamış,anlattığınıza göre tüm yük sizde.. Evlilik birliği temelinden zaten sarsılmış; ne sevgi var ne ilgi.. ne cinsellik..
Sizce ciddi bir sorun yok mu ???
belki de var ama ben bu gerçekle yüzleşemiyorum sanırım :(

Ha ayrıca borsa oynuyor, kaybediyor ama ona rağmen vazgeçmiyor ama kötü alışkanlığı yok öyle mi ? Çocuğun rızkını yiyor ayol daha ne kötüsü ne aLışkanlığı ?
borsanın kötü alışkanlık oldugunun farkındayım, boşanmadan bir çıkış yolu arıyorum sadece.. olmazsa da olmayacak ne yapalım:(

Haklı olduğunuz çok yer var ama ben eşinizin kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum.
Biraz silkelenmesi lazım bence. İnsan zaten arada çocuk oldu mu çocuğa üzülüyor
ama belki eşiniz kendini toparlayabilir.
Aslında her şeye yetiştiğimiz için biraz da biz o rahatlığı veriyoruz onlara.
Sonra da bunu düşünemiyor bunu yapmadı diye kendi kendimizi yiyoruz.
Eşinizi dediğim gibi silkeleyin biraz en azından ileride pişman olmazsınız.

merhaba.. 7 yıllık evliyim 2,5 yaşında cocugumuz var. Sanırım artık yolun sonuna geldik. Eşimle severek ama bir o kadar da zorlukları aşarak evlendik. Evlenmek istemedi, korktu vs.. Biraz benim diretmemle evlendik ama bence hiç evlenmemeliymişiz. Bencil ve ataerkil kafada bi tip. Evlendiğimiz gunden beri sorunlarımız var, takıntılı- temizlik düşkünü- duygularını pek belli etmez. Bir sorunumuz olur konuşmaz, içine kapanır kendini odaya çeker oyle oturur. Evde kurallar var, sürekli camları açar sıkıntılıdır, söylediğim hiçbirşeyi zamanında yapmaz. Bulaşık yıkama, sofra toplama, temizlik yapar ama yapmasa da olur, temizlikçi alabiliriz sorun yok. Cinsel hayatımız da hiçbi zaman çok hareketli olmadı, cocuktan sonra sekteye ugradı, artık yanına bile gidesim gelmiyor. çok da onemsemiyorum cinsellik benim için cok son sırada. Onun için de ilk sıralarda oldugunu soyleyemem. Son 2 senedir surekli kavga halindeyiz, çocugun yanında da kavga ettik sonra aklımız başına geldi kestik. ama aramızdaki sogukluk cıg gibi buyudu. Elinden telefon düşmüyor, paso twitter instagram boş boş işler.. Ben banyoyu bile 5 dk da yapıp cıkarken, işten eve gelip hem yemek hem cocukla ilgilenirken, onun bu rahatlıgı bana cok fazla batıyor. Sen annesin tabiki sen daha yogun olacaksın diyor bana ama bu bakış açısını kabul etmiyorum. Ben anneysem o da baba. Cocukla parka gittiklerinde bile içim pır pır cunku cok dikkatsiz. cocugun başına mutlaka birşey geliyor onun bu rahatlıgından dolayı. Soguk havada cocuga bere takıyorum, bi bakıyorum çıkarmış. neymiş hava iyiymiş terlermiş. ÜStüne vazife olmayan her konunun içinde mübarek. Cimri değil ama para konularında yalan söylüyor. Borsa oynuyor kaybediyor ve vazgeçmiyor. Evin bütün masrafı benim üstümde, o da ev kredimizi ödüyor gerçi. Ama krediyi odedikten sonra kalan parayı ne yaptıgı belli değil. Akılladım, her ay bana şu kadar para gondericeksin diyorum 2 aydır gonderiyor, biriktiriyorum. İyi bir insandır, evcimendir, kötü alışkanlıgı yoktur. Ama bunlar malesef yeterli değil. Ben yemek yaparken vs cocukla oynar ama özbakımıyla alakalı hiçbişeye elini surmez. cok yoruldum cok tukendim. Onun bu rahatlıgı, laf dinlemezliği, kendinde hata gormemesi ve aramızın bu halde olmasından surekli beni suçlaması artık tak etti. İş hayatında kariyer sahibi bi insanım maddi sıkıntım yok ama boşanmak istemiyorum çocuk çok küçük. Annem babamdan da destek görmüyorum, onlar kendi dertleriyle mesgul. Ayrıca cok ciddi bir sorun olmadıkca ( alkol, aldatma, şiddet) boşanmanın olmaması gerektiğini düşünüyorum, bir cocuk anne babasıyla birlikte büyümeli. Tabi normal bir anne babayla, böyle bir ortamda değil. Bir arada kalamıyoruz artık sinirlerim harap oldu. Ayrı mı yaşasak diyorum, zaten bir aradayken de varlıgı yok gibi. yada çift terapisine mi gitsek, yoksa biraz kararlı olup gercekten bir sure evden gitmesini ve anasının evinde sürünmesini mi saglasam da aklı başına gelse. Çok çaresizim:KK43:
Bir aile terapisti ile görüşün ve destek alın gerçekten çok faydasını görürsünüz.

Haklı olduğunuz çok yer var ama ben eşinizin kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum.
Biraz silkelenmesi lazım bence. İnsan zaten arada çocuk oldu mu çocuğa üzülüyor
ama belki eşiniz kendini toparlayabilir.
Aslında her şeye yetiştiğimiz için biraz da biz o rahatlığı veriyoruz onlara.
Sonra da bunu düşünemiyor bunu yapmadı diye kendi kendimizi yiyoruz.
Eşinizi dediğim gibi silkeleyin biraz en azından ileride pişman olmazsınız.
işte o silkeleme kısmı nasıl olmalı onu kestiremiyorum. şu an hem benle kavga ediyor çekişiyor, hem de oturup yaptıgım kekleri poğaçaları löp löp yiyor. Onun da ayarı bozuldu, 2 senedir home office çalışıyor, sosyallik sıfır. Bence evden/bizden biraz uzaklaşması onu silkeler ama gitmiyor ki :D

borsanın kötü alışkanlık oldugunun farkındayım, boşanmadan bir çıkış yolu arıyorum sadece.. olmazsa da olmayacak ne yapalım:KK43:
Hayır kötü aLışkanlığı yok demişsiniz de gayet var yani.. Ha sorun sizde de olabilir.. Eşinizi ihmal etmiş olablrsnz ilgiyi sevgiyi kesmiş olablrsnz..
Ama boşanmak için illa aldatma şiddet bunlara gerek yok..
Sevgi saygı olmayan ilgi olmayan cinsellik olmayan tüm yükün kadın da olduğu bir evlilikten bahsediyoruz.. Bazı şeyleri çözmek için ya da masaya yatırmak için aldatılmayı şiddet görmeyi beklemeyin. Oturun konuşun en azından.. Halledebiliyor musunuz bir bakın eksiklerinizi söylemesini isteyin, onun eksiklerini yüzüne söyleyin. Baktınız olmuyor daha da zorlamayın.

buldum bir danışman, görüşeceğim.Tabi eşimi ikna edebilirsem. Ben cok normalim, gidip ne anlatıcaz bi de bi ton para vericez der cıkar içinden
Bende kızım 3 aylıkken boşanmaya karar vermiştim.
Hiç bir sorunumuz yoktu, ilgili bir baba, ilgili bir eş idi... Ama hamileliğimden beri saçma sapan sebeplerden dolayı aramızda kavga ckmaya baslamıştı.. saçma sapan bağrıyorduk birbirimize küfür bile ediyorduk.
Sırf kızım öyle bir ortamda büyümesn diye boşanmayı düşündüm. Sonra burada konu açtım terapist dediler , eşime söyledim ben gideceğim diye o da glmek istediğini söyledi 3 seans gttik ve suan her şey çok güzel.. kızım 8 aylık oldu 5 ay geçti evde ne bir küfür oldu ne bağırışma.

işte o silkeleme kısmı nasıl olmalı onu kestiremiyorum. şu an hem benle kavga ediyor çekişiyor, hem de oturup yaptıgım kekleri poğaçaları löp löp yiyor. Onun da ayarı bozuldu, 2 senedir home office çalışıyor, sosyallik sıfır. Bence evden/bizden biraz uzaklaşması onu silkeler ama gitmiyor ki :KK70:
giden siz olmalısınız o değil
siz alın çocuğunuzu ailenizin yanına gidin
biraz yalnız kalsın
o evde hem çocuğun hem de sizin olmadığınızı görsün
bu da zaten bak bu şimdilik fragmanı demek oluyor.
toparlamak istiyorsa çaba gösterecektir

giden siz olmalısınız o değil
siz alın çocuğunuzu ailenizin yanına gidin
biraz yalnız kalsın
o evde hem çocuğun hem de sizin olmadığınızı görsün
bu da zaten bak bu şimdilik fragmanı demek oluyor.
toparlamak istiyorsa çaba gösterecektir
ben çalışıyorum, gunduz çocugumuza bakıcı bakıyor. Benim evden gitmem mumkun değil yani.

Bende kızım 3 aylıkken boşanmaya karar vermiştim.
Hiç bir sorunumuz yoktu, ilgili bir baba, ilgili bir eş idi... Ama hamileliğimden beri saçma sapan sebeplerden dolayı aramızda kavga ckmaya baslamıştı.. saçma sapan bağrıyorduk birbirimize küfür bile ediyorduk.
Sırf kızım öyle bir ortamda büyümesn diye boşanmayı düşündüm. Sonra burada konu açtım terapist dediler , eşime söyledim ben gideceğim diye o da glmek istediğini söyledi 3 seans gttik ve suan her şey çok güzel.. kızım 8 aylık oldu 5 ay geçti evde ne bir küfür oldu ne bağırışma.
cok sevindim sizin için

ben buna cok katılmıyorum. yok diyemem , oldugu kadarı da her 2 tarafa da yetiyor gorunuyor. bu kadar hayat mücadelesinin içinde bence seks yoksa sorun vardır düşüncesi bi evliliğe yuklenecek en buyuk yuk
Sekse bakış açınız yük olduğu için bunu yazmanız normal.Ama sekse bakış açısı farklı olan insanlar için (paylaşmak arzulamak özlemek mutlu olmak deşarj olmak dokunmak vs)cinsellik olmayan evlilik olamaz

Back
X