Sona geliş

Smoothieee

Zuzu
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2020
324
423
53
Selamlar çok uzatmadan konuya gireceğim .
Evliliğimin son gününü yaşıyorum.
Bitti aklımda bitti kalbimde bitmese de.
Bir önceki konumda ekleyemedim Buraya bahsetmiştim , cinsellik yok . Birlik beraberlik yok . Sürekli küsen koca , psikolojik baskıyla manupule edip beni insanlıktan çıkarmasından söz etmiştim .

Daha önce boşanmak istediğimi kendisiyle konuşup kabul ettirememiştim . ( kendim için değil çocuk için kabul etmiyordu .)
Şimdi ise onun ailesine aşırı düşkünlüğü sebebiyle sona geldik . Sürekli akrabalarını ziyaret etmemizi isteyip aileme gidip kaldım diye ömrün tükeniyor diye tehdit etti beni
Tabi yetişkin bir birey gibi konuşmak yok boşanmak istediğini .
Artık tahammülümüz kalmadı birbirimize, bundan sonraki hayatım için beni neyin beklediğini bilmiyorum 1 haftadır boşlukta gibiyim .
Boşanmak istiyorum ancak bu kez onunla bunu konuşmayacağım beni tahrik edip atak geçirtmekten başka bir şeye yaramayacak biliyorum yoruldum değmezmiş.
Nasıl ilk adım atılır evden ben mi gitmeliyim ki boşanırsak bu evde yaşamayacağım . Kendime yeni bir hayat kuracağım ama geçici bir süre ailemde kalırım .
Hiç birşey söylemeden eşyalarımı toplayıp çekip gitmeli miyim ?yoksa dilekçe verip aynı evde yaşamaya devam edip dilekçe geldikten sonra mı öğrenmeli ? Yüreğim çok yorgun ve güçsüz hissediyorum güzel mantıklı yorumlarınıza ihtiyacım var .

Hadi gözün aydın,aramıza hoşgeldin

Öyle mi dersiniz nasılsınız ne zaman boşandınız nasıl atlattınız biraz anlatırsanız belki ışık olursunuz
Benim 1 sene bitti Aralık'ta. Şükür diyorum boşandım da kurtuldum. Bizde de cinsellik yoktu,bunun yanı sıra evde psikolojik şiddet,muhabbetsizlik,kayitsizlik diz boyuydu. Anlaşmalı boşandık. Diyeceğim o ki kimsenin kahrını çekecek kadar ömrümüz yok,bizim de bir tane canımız var kıymetini bilelim. Değişmeyecek şeyler için beyhude çabalara girmeyelim. Zararın neresinden dönersek kar

Aynılarını yaşamışız çok haklısınız umarım bende böyle diyeceğim zamana gelebilirim

Aynılarını yaşamışız çok haklısınız umarım bende böyle diyeceğim zamana gelebilirim
İstikrarlı ve dik durursaniz atlatirsiniz. Kimsenin dediğini duymayın. Akşam olup o kapı kapandığında siz maruz kaliyorsunuz elalem degil

"Ömrün tükeniyor" diye tehdit etmiş. Madem eşinizden habersiz dilekçe vereceksiniz evden de gidin dilekçeyi görünce belki çok sinir olacak tehdit eden birinin sağı solu belli olmaz ...
Bunu ayrılık tehditi olarak algıladım ben ama Bu da olabilir

Bunu ayrılık tehditi olarak algıladım ben ama Bu da olabilir
Ama daha önce ayrilmak istemedi demişsiniz ya oyüzden bu sefer de habersiz dilekçe yazacaksınız onu aniden görürse ne yapacağı belli olmaz. Bu konuda eşinizi en iyi siz tanırsınız daha önceki boşanma teklifi bulunduğunuz da ne tepki verdi? Sinirli biri mi? Böyle bir şeye sessiz kalıp kabul edecek biri mi?

Evlilikte evi terketmek kusur olarak sayılıyor. O yüzden dilekçe verip resmi olarak boşanma adımı atmadan evden ayrılmayın. Dilekçeden sonra hemen ayrılınca bir problem olur mu bilmiyorum. Bunun için bir avukata danışın.

Şimdi bende aynısını yazacaktım. Bunun için bile pürüz çıkarabilir eğer biliyorsa. Evi terk etmeden önce bı konuşun bence

Vala bende bosanma aşamasındayım ama ben ağlayarak babami aradim gel beni al diye gelip aldi ev zaten kira idi annem orda tek oturmama izin vermezdi iyike burdayım ayni sehirde bile onu görmek istemem bi sure atlatana kdr burda kafami dağıtıyorum orda kimsemiz yok hep onun cevresi ve yakin yakin oturuyorlar tacizleri bitmezdi tlf ile bitmiyor herkese derdimi anlatiyorum cocuk cocuk tek bahaneleri cocuk oluyor kucuk diye daha temin kuzeni yaziyor ayrılmayın sans verin diye surec cok cok zor inan cocuk icin encok insan üzülüyor hatami yapiyorm diye ama biyerde yime kayis kopuyor. Biryerde okumuştum yilan deri degistirir ama özünü kaybetmez Kadinlarda burda cok destek oluyor sağolsun lar bir kadın cocuguna ragmen boşanıyorsa o is bitmistir o hadde gelmek kolay degil Allah bizimle ve cocuk saglikli ise gerisi gelecek cok zor olacak hastalik saglik okul kar kis vs vs olacak turkiyede dul damgasi yemek erkklerin sapikca yaklasimlari olacak calisirsan yani hep dik durmak lazım 1 kere degil 200 kere bence ben bu ara hep dua okuyorum baska carede yok şuan Allaha biraktim diyoru. Neyse o olsun

Zaten durum böyleyse o da bence diretemez. Bundan sonrası belki bundan iyi olacak , belki kötü. Ama emin olun iç huzurunuzu bulacaksınız. Asla evden ayrılmayın, konuşun ve çocuğun düzenini bozmayacağınızı söyleyin. Kararlı olun.

Bu erkekler kadar aptal bir varlık yok. Yuvaları yikildiktan sonra akıllaniyorlar. Kadın bi kere gidince dönmüyor... kolay gitmiyorlar ya cepte sanıyor erkekler halbuki yaniliyorlar sonra mal gibi kalıyorlar tabiri caizse.. hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah..

Çok güzel anlatmışsınız. Şöyle bir çevreme bakıyorum da evlilikleri bitenlerin genelde evlilik bitene kadar hep erkek bitirme taraftarı olur kadın başlarda mücadele eder. Sonrasında kadının sabrının tükendiği yerde artık kalbi tamamen buz olmuştur kadın gider erkek bu sefer kamyon çarpmış gibi olur

Erkekler şunu anlamıyor kadın bitti dediğinde gerçekten hem kalbinden hemde aklından bitirmiştir.

Önce konuşun bence. Siz terk etmeyin evi tabi size zarar verebilecek biriyse gidebilirsiniz de eşinizi siz tanıyorsunuz sonuçta. Ama boşanma süreci ilklerde böyledir insanı yıpratır depresyona sokar sonra da bir oh çekersiniz çünkü hayatınızdan büyük bir yükü boşaltırsınız. Ben tabi bekarım yaşamadım ama çook fazla yaşayanlar var etrafımda hatta en kötüsü boşanamayanlar. Mesela kuzenime hep derdim bu adamla mı evleneceksin gerçekten seni herkesin içinde rencide ediyor evlenince Allah bilir neler yapar diye oda umursamazdı tahmin ettiğim gibi oldu kıza çektiriyor resmen daha beterlerini söylüyor ne biçim annesin sen diye söyleniyor aptal. Hasta oldu kız mutsuzluktan ama tabi çevreden ve çocuğunun velayetini alamayacağı için boşanmaktan bahsetmiyor aksine hep şunu diyor daha beteri var valla başkaları küfür ediyor dövüyor gibisinden kendini insan neden iyisiyle değilde kötüsüyle kıyaslar ki? Annesi bile boşanmak istiyorum dese hemen boşatırım diyor ama çevrede bizim çok baskı var bir de eşi astsubay maaşı en az 7 bin kız çalışmıyor velayeti alamaz ki eşi de vermez çok iyi tanıyorum. O korku da var. Sen boşanabilirsen cidden yine de mutlu ol. Umarım hakkında hayırlısı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…