Sonbahar Ayları kilo Vermeyi Zorlaştırıyor mu?

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Sonbahar gelir, akşam olur ve dökülür şairin yaprakları. Üzerine birçok şiir yazılan sonbahar, hep hüzünlüdür. Yazın bitmesi bir habercidir insanlara. Yağmurlar başlar, ağaçların yaprakları sararır. Doğa hangi ruha giriyorsa insan da, doğanın ruhuna girer. Sonbaharın insanlar üzerindeki bu garip etkisi vücudumuzda belli değişikliklere sebep olur. Bu dönemde bazılarımız mevsimsel depresyonlara girebilir. Bu da birçok sorun yaratır insan ruhu ve bedeninde. Kilo alımı, mevsimsel durumlara bağlanır mı bilinmez ama söylenenlere göre böyle bir etkisi da var sonbaharın.

Mevsimsel depresyonun mutsuzluk, karamsarlık, ümitsizlik, isteksizlik, uyku bozukluğu, çabuk yorulma, sinirlilik, işe ya da derse yoğunlaşmada sorun nedeniyle hem verimi, hem de sosyal iletişimi, daha önce zevk aldığı işleri yapmaktan keyif alamama gibi sorunlara yol açmasına, çoğunlukla daha fazla yemek yeme isteği duyulduğu için kişinin kilo alımına sebep olmaktadır. Ancak nadiren iştahsızlık ve buna bağlı olarak kilo kaybına rastlanabilmektedir. Özellikle zayıflama programında olan kişilerde en çok görülen diyeti bırakma, yapamama gibi sorunların yaşandığı mevsimdir bu aylar. Peki, bu süreçte ne yapmalıyız? Evi ya da iş yerini daha aydınlık hale getirmek fayda sağlar.

Ayrıca dostlarımızla zaman geçirmek, bu hastalığa bağlı kilo almayı engellemek üzere zayıflama sürecinde sağlıklı biçimde beslenmek, şekerli gıdaları ölçülü tüketmek, vitaminden zengin meyve ve sebze gibi besinler ile süt, yoğurt gibi faydalı besinleri bolca tüketmek faydalı olmaktadır. Haftanın belirli günleri detoks yapmak, hafta sonları kapalı ortamlardan hava soğuk da olsa biraz uzaklaşmak, temiz hava alınabilecek, anlaşabileceğimiz dostlar ve arkadaşlarla bir arada olmak doğru bir davranış olacaktır.

Sonbahar Depresyonundan Kurtularak Zayıflamak

Mevsimsel depresyondan kurtulmak, sonbaharın etkisini üzerimizde bu kadar hissetmemek kilo almamak konusunda kişilere yardımcı olacaktır. Hele kışın da gelmesiyle iyice evine, işine kapanan insanlar, bu psikolojik durumun nelere sebep olabileceğini düşünmeliler. Çünkü insan psikolojik bir varlık. Bu kadar çok şeyden etkilenip kilo almak işin bahanesi olabileceği gibi işin temeli de olabilir.

Bir önceki yazımız olan Zayıflamak istiyorum ama irademe sahip olamıyorum diyenlere başlıklı makalemizde Zayıflama yöntemleri, Zayıflamak istiyorum ve Zayıflamak istiyorum ne yapmalıyım hakkında bilgiler verilmektedir.

Back