sonradan görme misafirler !!

hokipokitonino

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2011
4
0
36
Eskişehir
kızlar öncelikle merhaba..
geçen ay köyden babamın asker arkadaşının 3 kızı 4 gün boyunca bizde misafirdiler,beraber büyümüştük ama bu misafirliklerinde çok farklıydılar resmen canımızdan bezdirdiler beni ve ailemi
ilk olarak annem yorgun argın işten gelip yemek yapmasına rağmen hiçbirini yemediler 3üde taze fasulye sevmezlermiş,annelerinin pilavından başka pilav yemezlermiş,tatlımızda da neden tarçın varmış sevmezlermiş,suyumuz kokuyomuş dışarıdan özel su özel et döner aldık istekleri bitmedi tabi her gece cipsler çerezler derken ne ben dayanabildim ne de para bütçem ee tabi öğrenciyiz 250 lira bursum vardı gezdirirken eğlendirirken isteklerini alırken yol paralarını karşılarken 4.günün sonunda cebimde sadece 5 lira kalmış..
ee tabi bi de bunlar planlarını yapıp da gelmişler bizi ablalarına dayılarına taşıcaklar yüzcez eğlencez daha para harcıcaz ayrıca sonrada 1 hafta onlarda kalıcakmışız.. ay sonu tabi evdekilerde de para yok napalm edelim sivilce ilacı kullanıyorm çıkamam yüzemem doktor kesinlikle yasakladı deyip yırttk , yırttık diyeceğimi sanmayın evde patırtı gürültü koptu üstüme yürüdüler resmen dövücekler beni eğer eylülde onlara gidip bi hafta kalmazsak küsüp bir daha konuşmayacaklarını söylediler para konusunu açamıyorum onlara kesinlikle çünkü sonradan zengin oldular durumları çok iyi, anlamazlar bu nedenle ayıp olur bide küçük düşürmek istemiyorum kendimi (biz şehir merkezindeyiz köyden alışverişe diye yanlarnda milyarlarla gelmişler düşünün) ama eylül ayı bu yani masraf ayı üniversite harcım var zaten 2.öğretimim kitap parası lazm yurt parası lazım + kardeşim de liseye başlıyor onun da bi sürü masrafı olacak bu nedenle oraya ayıracak bütçemiz yok ve ben gene atlatmak istiyorum kızlarr sizden güzel çözüm önerileri ve yorumlar bekliyorum lütfen yardım edinn
:2:

ayy bune böyle yaa tazmanya canavari gibiymisler valla en sinir oldugum seylerden biridir benimde yok onu yemem yok bunu sevmem anneminki yerim insanin bilmem neyimi ye diyesi geliyo senin yerinde olsam canim tekrar bu kadar üstelerlerse acik acik soylerim ben sizin gibi milyarlarla gezemiyorum normal bi insanim okul acilicak param yok derim ayip degil günah degil sonucta dahada bisey diyemezler heralde

madem milyarları var ellerini de ceplerine atsınlar bi zahmet.
misafir de misafirliğini bilsin.
hata sizde her istediklerini niye yapıyorsunuz ki.
akraban değil birşey değil kullanmışlar resmen sizi.
küserler falan demişsin küserse küssün yokluklarından değil varlıklarından zarar geliyor baksana.

Valla şekerim iyi dayanmışsınız ben olsam yolardım saçlarını başlarını valla hiç hazetmem böyle insanlardan bak sinirlendim şimdi gece gece gitme sende evlerine bırak küssünler kurtulmuş olursun

Bekara karı boşamak kolay diye amiyane bir tabir vardır aslında ama ben olsam evlerine gider bende aynısı yapar harcamamı fazla fazla çıkarırdım

Bu kızlar kaç yaşındaki. İnşaallah ergenlik döneminde falandırlar. :26:
Sert bir çıkış yapmayın sadece sizin arkadaşınız olsa babanız arada sonuçta. Onu da düşünün. Olgun davranın ki farkınız ortaya çıksın. Müsait değilim sağlık sorunlarım var annemler izin vermez deyin.(Annenizle de anlaşın danışıklı döğüş hesabı)
Bir de fazlaca yüzgöz olmayın nezaketinizi de muhafaza ederek mesafe koyun ufaktan.

benim de geçenlerde kuzenlerim geldi aynı tablo.yook dolma yemezlermiş, limonata vardı kola yok muymuş,gece cips kuruyemiş yemez miymişiz biz hiç vs vs...3 gün dayandım 4. Gün yeter be diye patladım.biraz tavrını belli et

ayyyy bana en yakın akrabam bile böyle yapamaz.
ben içimden gelir yaparım,alırım,yediririm de.
bi de bizde tabii ki misafir memnun ettirilir ama biz de misafirken öyle isteklerde bulunmayız,çünkü ayıp kaçar.
misafir umduğunu değil,bulduğunu yer.

hem bu insanları sevmek zorunda mısınız? babanız arkadaşıyla tabii ki görüşmeye devam etsin ama siz mecbur musunuz?
babam çok arkadaşı var,ben çocuklarını tanımam bile.
hem öyle her istediklerini yaparsanız değeriniz ya da size duyulan saygı kalmaz işte böyle.
az resmi olsaydınız ben gelemem deyince öyle üstüne yürüyemezlerdi.
ayyyy en sevmediğim şey,kendinize böyle davrandırtmayın.

Bu tarz davranacak hakkı nasıl görüyorlar ki kendilerinde
Anlaşılan gereğinden fazla değer vermişsiniz
Hem onlar gelince siz harcama yapıyorsunuz da,onlara gidince neden siz düşünüyorsunuz ki
Birazda onlar atsın ellerini ceplerine bi zahmet
Oh ye iç yan gel yat

madem zenginler paralari var bi otele gitseylermis
yerlerdi ne istiyorlarsa
misafir umdugunu degil buldugunu yer yemegin üstüne disardan döner ismarlamakda neymis

hep sizmi verdiniz paralarını inanılır gibi değil.ben öyle insana değil cips almak parmağımı yerinden oynatmam.yemezlerse aç kalsınlar sende geçip karşılarına yeseydin bu ne böyle.insan biraz misafirliğni bilir bilmiyosada bildirilir.şimdi sen şişirmişsin onları onlarda hayatlarından memun bişede diyememişsin çıkmışlar tepene falan.sende git aynısını yap onlara onlara gittiğinde annemin yemeklerinden başka yemek yiyemiyorum de de sonrada onlra da senin karşına geçip bi güzel midelerine löp löp indirsinler seninde aklın başına gelsin.bakalım senin gibi iyi niyetli kimse varmıymış.

kusseler ne kusmeseler ne?
maddi manevi zarar veriyor bu insanlar size bu kadar da olmaz paralari olmasa hadi buldumcuk oldular diyecegim
remen gorgusuzluk harcinizi yatiramazsaniz ne olacak? Bence mesafe koymalisiniz

sadece görgüsüzlük ve terbiyesizlik.
çok biliyorlar madem, bi güzel alıiveriş yapsalarmış da yeselermiş.

kızlarr küsün diyosunuz ama arada aileler olduğu için küselim diyemiyorum

ayrıca yiyecek içecek isteyip ceplerinden 5 kuruş çıkartmayınca ben vermek zorunda kaldım yoksa bu kadar kullandırtmak istemem kendimi

ama haklısınız gereğinden fazla değer verdik sanırım nasıl atlatıcağımı halaaa bilemiyorum

he bide evimizi de batırdılar yeni temizlik yapmamıza rağmen her gün çıkarken biri saçını maşa biri düzleştici yaparken etraf saç pislk içinde kaldı tabi kardeşmle ben evimizi işgal ettklerinden süssüz salaş dolaşmak zorunda da kaldık..
yaşları da küçük değil aslnda ablalaları 22 yaşında , kardeşler 14 ve 12 yaşlarında

ayyy ben okurken küplere bindim Allah sabır versin diyeceğimde sabretmenize gerek yok..
küssünler canım konuşmasınlar onlardan arkadaş mı olurmuş..
eğer ben senin yerinde olsaydım hiç altta kalıp ezilip büzülmezdim
param yoksa param yok utanılacak bişey değil
yeter diye isyan bayrağını çekerdim bi güzel ağızlarının payını verirdim..
onların üstüne yürüdüğünü söylüyorsun sende armut mu topladın be canım
hayatın gerçeklerini yüzlerine vururdum
"dün b*ktunuz bugün koktunuz" derdim bi güzel soğuk su etkisi yapardım

asla katlanamayacım insan modeli

insan ne oldum dememeli ne olacağım demeli

veren Allah almasını da bilir senin ahını almışlar zaten reziller.. seninde ileriyi düşünerek hareket etmen gerekiyor cebindeki parayı onlara yedirme

türklerin misafir ağırlaması güzel gelenek ama misafirler kötüfe kullanmasalar . benimde akrabalarımdan biri yeni evli her hafta gelir baş köşeye oturur alır çayını sigarasını sohbet edecek sanırsınız .çıkarır çantasındanb bir kitap okuyormu artık okumuyor mu çözemedim gitti ayrıca konunuzu böldüm ama yazmadan geçemedim inanın kovmak çok zor ben kovamadım sadece sinir oluyorum bakaım ne olacak

Madem bu senin derdin ve buraya yazıyorsun.
Neden onlara haddinizi bilin demiyorsun?
Bence bunu de asıl böyle ezdiriyorsun kendini onlarda oh susuyor bu deyip yaparlar her görgüsüzlüğü.
Onları bi şekilde boz lafını sok saçmalıyorlar çünkü daha fazla susmamalısın.

Bu hiç bir yemeği beğenmiyenler kaç yaşında merak ettim,ben kızım eşimin asker arkadaşıma emanet etmen nasıl bir aile bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…