merhaba hanimlar cuma gunu doktora gttik polikistik over oldugumu soyledi ama adetimde hic gecikme yok gunu gunune olurum killanma vs yok ustelik kan tahlilide yapmadi bugune kadar kac doktora gittim hic biri bunu soylemedi bana acaba sonradan polikistik over olanlar varmi aramizda ?
merhaba hanimlar cuma gunu doktora gttik polikistik over oldugumu soyledi ama adetimde hic gecikme yok gunu gunune olurum killanma vs yok ustelik kan tahlilide yapmadi bugune kadar kac doktora gittim hic biri bunu soylemedi bana acaba sonradan polikistik over olanlar varmi aramizda ?
Pko anne karnindayken olusan bir durum. Sonradan olmaz. Varken yok olmaz, yokken de sonradan gelmez. Dort cesiti var belirtilerine gore. En hafifine sahipsinizdir. Regl duzenli tuylenme vs normaldir ama stresli bir doneme girersiniz. Hareketsiz oldugunuz, sagliksiz beslendiginiz bir donem hoop regl duzensizligi baslar. Veya kist olur. Veya sivilce cikarirsiniz. Dr a gidersin. Pko teshisi koyar. Bu aslinda hep olan seydir. Belirtileri artinca yeni kesfedilmis olur.
Benim 1 çocuğum var hayatımda herşey yolunda gidiyordu ta ki geçen yıl suratında aşırı bir sivilcelenme ve kilo almaya başladım pekte yeme icmeyle aram yoktur ayrıca 2. Çocuğu istiyorduk o da olmadı vee gittim pcos olduğumu öğrendim değerlerim sınırda ama hayatımı alt üst etti bende de sivilce ve sebepsiz infertiliteye yol açtı en son aşılama bile yaptırdım tutmadı umarım atlatırız arkadaşlar illet bir hastalik
Benim 1 çocuğum var hayatımda herşey yolunda gidiyordu ta ki geçen yıl suratında aşırı bir sivilcelenme ve kilo almaya başladım pekte yeme icmeyle aram yoktur ayrıca 2. Çocuğu istiyorduk o da olmadı vee gittim pcos olduğumu öğrendim değerlerim sınırda ama hayatımı alt üst etti bende de sivilce ve sebepsiz infertiliteye yol açtı en son aşılama bile yaptırdım tutmadı umarım atlatırız arkadaşlar illet bir hastalik
e onceden yokmus demekki sonradan olmssin iste bendede yoktu adetim gunu gunune sivilcelenme killanma hic bisi yk ama pcos musum smdi adeti bekliorm tekrsr gidecm
e onceden yokmus demekki sonradan olmssin iste bendede yoktu adetim gunu gunune sivilcelenme killanma hic bisi yk ama pcos musum smdi adeti bekliorm tekrsr gidecm
Evet önceden yoktu ben kilo ve çenemin alt kısmındaki sivilcelerden ayrıca ilk denemede olur diye umutlanıp 1 yıl oluşmayan gebelikten sonra öğrendim malesef
Kızlar benim de adetim gecikince doktora gittim karından ultrasonla baktı ve polikistik var az bişey dedi daha önce de çok gittim doktora hormon tahlili felan çok yaptırdım iki yıl içerisinde ilk defa böyle bir şey duydum en son ki muayene de hatta Ekim ayında hsg çektirmiştim onun sonucunda da rahim de sol tarafta az yapışıklık varmış o çıktı yani anlamadım neden olduğunu bu ay adet söktürücü kullanıp adet oldum 10.gün oldu hala adetim bitmedi normal de 5 gün sürerdi bide son zamanlarda kilo artışı da oldu ondan mı acaba anlamadım böyle bir yaşayan var mı ne yapmalıyım sizce iki yıldır da çocuk istiyoruz olmuyor eşim tedavi gördü şu an değerleri normal onun doktoru da 3 ay bekleyin dedi ilaç ve iğne tedavileri devam ediyor