- Konu Sahibi tynkerbell
-
Güzel bir noktaya degindiniz bence, benim ailemde dar veya die üstü seyler giyince uyarirlardi, annemle bu konularda cok kavga etmisligim oldu. Güzel giyindigimde disari o sekilde cikmaya utaniyorum, öggüvensizliktende olabilir. Analiz etmeye calisiyorum kendimi.Ben de hiç hafif de olsa dekolteli kıyafet, mini etek, abiye tarzı şeyler giyemiyorum maalesef.birkaç defa giymeye yeltendim.orama burama baka baka bir hâl olup, tam evden çıkacakken üstümü değiştirdim.bir kere de giydim ama çok rahatsız oldum.evet kapalı giyinmeyi isteyen bir ailede büyüdüm ama diğer hiçbir konuda onların fikirlerinden etkilenmezken bir tek bu konuda etkilenmiş olmam da garip.ya da etkilenmedim sadece utanıyorum.bilmiyorum.ben de yapamıyorum.süslenirim de hiç adam gibi dekolteli kıyafet giymedim mesela bu yaşıma kadar.düğünlerde bile abiye giymedim.hep siyah yüksek belin üstüne büstiyer falan giydim.bir de garip bir şekilde ben üst beden dekoltesinden pek rahatsız olmuyorum.beli açık falan giyebiliyorum ama nedense bacak dekoltesi giyemiyorum ben bile kendimi anlamadım.ama bence kılık kıyafet çok etkilemiyor günümüz ilişkilerini.doğru dürüst bakan eden bile yok.bence enerji meselesi bu işler.kafanda büyütme yani.pek de birsey değişmiyor.insanlar kılık kıyafetle ilgilenmiyor artık.
Dediğim gibi bence çok da takılmıyor insanlar bu tarz şeylere.ben öyle hissediyorum.eksiklik hissetmeye gerek yok bence.Güzel bir noktaya degindiniz bence, benim ailemde dar veya die üstü seyler giyince uyarirlardi, annemle bu konularda cok kavga etmisligim oldu. Güzel giyindigimde disari o sekilde cikmaya utaniyorum, öggüvensizliktende olabilir. Analiz etmeye calisiyorum kendimi.
Onların ütü derdi varKim ne derse desin iyi giyinmek çok önemli. Kot pantolon bana günlük kahve içme kıyafeti gibi geliyor, bir konferans için fazla özensiz. Aslında kot rahat bir kıyafet de değil, kumaş pantolonlar, elbiseler alışında çok daha rahat geliyor. İnsan iyi giyinince de ister istemez özgüveni daha bir yerine geliyor
Herkese günaydin, dün bir arkadasimla (onla ilgili de konu acacagim) üniversitede düzenlenen bir sunuma katildik. Sunum cok güzel gecti, konusmaci cok basariliydi. Daha sonrasinda ayak üstü insanlar birbiriyle sohbet etti, Finger Food tarzi atistirmaliklar yendi. Genel olarak güzel bir aksamdi ama eve gelince kendimi kötü hissettim. Birincisi oradaki herkes özellikle kadinlar cok güzel giyinmisti, hafif makyajlarini yapmislardi. Ben kot pantolon ve üzerine hayat normal bir bluz giymistim. Aralarinda cok sönük kaldim ama artik özenli giyinmeye, elbise,etek giyinmeye, makyaj yapmaya cok üseniyorum ama bazi ortamlarda bunun gerekli oldugu ve benim buna uyum saglayamadigim hissine kapildim. Ikinci konuda insanlar güzel konusuyorlardi, kendilerini ilgiyle dinletiyorlardi, konusmalari cok akiciydi. Benim maalesef bu konuda cok eksiklerim var. Düsüncelerimi her zaman cümlelere güzel bir sekilde dökemiyorum, small Talk dedigimiz ayak üstü konusmalarda konusacak bir sey bulamiyorum ve insanlar kisa bir süre sonra yanimdan ayriliyorlar. Bu konuda kendimi nasil gelistirebilirim? Ben de ilgiyle dinlenen bir ortama girdiginde merak uyandiran biri olmak istizyorum.
Kitap okumak , güncel hayatı takip etmek, Türkçeyi akıcı ve anlaşılır kullanmak. Konudan konuya atlamamak vs bunlar etkiler. Gerisi zaten ortamına göre giyinmek .Örneğin kuru fasulye tarifi konuşulan bir ortamda bitcoin konusu dinlenmez.harfleri yutarsaniz soyledikleriniz anlaşılmaz vs vs uzar gider.Herkese günaydin, dün bir arkadasimla (onla ilgili de konu acacagim) üniversitede düzenlenen bir sunuma katildik. Sunum cok güzel gecti, konusmaci cok basariliydi. Daha sonrasinda ayak üstü insanlar birbiriyle sohbet etti, Finger Food tarzi atistirmaliklar yendi. Genel olarak güzel bir aksamdi ama eve gelince kendimi kötü hissettim. Birincisi oradaki herkes özellikle kadinlar cok güzel giyinmisti, hafif makyajlarini yapmislardi. Ben kot pantolon ve üzerine hayat normal bir bluz giymistim. Aralarinda cok sönük kaldim ama artik özenli giyinmeye, elbise,etek giyinmeye, makyaj yapmaya cok üseniyorum ama bazi ortamlarda bunun gerekli oldugu ve benim buna uyum saglayamadigim hissine kapildim. Ikinci konuda insanlar güzel konusuyorlardi, kendilerini ilgiyle dinletiyorlardi, konusmalari cok akiciydi. Benim maalesef bu konuda cok eksiklerim var. Düsüncelerimi her zaman cümlelere güzel bir sekilde dökemiyorum, small Talk dedigimiz ayak üstü konusmalarda konusacak bir sey bulamiyorum ve insanlar kisa bir süre sonra yanimdan ayriliyorlar. Bu konuda kendimi nasil gelistirebilirim? Ben de ilgiyle dinlenen bir ortama girdiginde merak uyandiran biri olmak istizyorum.
ya bu arkadaşım diye bahsettiğiniz kişi ben olabilir miyimYerine göre giyinmek önemli. Bir arkadaşım var bu konuda dikkat etmeyen. Birkaç kez güzel bir restorana akşam yemeği yemeye gittik, tayt, evde giydiği belli olan kapüşonlu sweatshirt’le geldi. Sanki evden çıkmış gelmiş gibi. Bir daha böyle bir yere onunla gitmedim. Demek ki bana da özen göstermiyor diyorum.
Bu arada ben de sizin gibiyim, rahatlığıma önem verir oldum, topuklu ayakkabı pek giymem. Rahat ama şık giyinmeyi öğrendim. Kaliteli parçalar seçerseniz kotla bile şık olunabilir. Çantanız, ayakkabınız ve dış giyim kaliteli olmalı. Altın takı kullanabilirsiniz. İndirim dönemlerinde (marka adı vermek yasak mı bilmiyorum) İp..l gibi mağazalardan çok güzel parçalar bulabilirsiniz uyguna.
Özensiz giyindiğimde yaşım çok düşüyor bir de benim, o zaman gerçekten insanların ciddiye almadığını beni öğrenci gibi gördüğünü farkediyorumMaalesef durum bu. Her zaman bakımlı olmak içimizden gelmiyor olabilir, yine de bakımlı olduğumuzda daha iyi hissettiğimiz, o günün daha iyi geçtiği de bir gerçek.
Kiyafetlerinize özenmek için illa ortam olsun diye beklemeyin. En günlük halinize de özenmeye başlayin alışkanlik olsun, böylece daha cok özenmeniz gereken zamanlarda garip hissetmezsiniz bence.
Bir kot bir, sade dumduz bir bluz giydigimde bilekligim, kolyem, küpem hafif makyajim mutlaka olur. Saclarimi söyle doğal bir dalgali şekillendiririm. Çok şey fark ediyor. Bence bunlar bile olsa o kadar sönük kalmazdiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?