sonumuz belli, boşanmak! peki ya sonrası...

Bence oturdugunuz sehri degistirin(tabi mumkunse)
Kimse icin esinle arani bozma,esine ailesi hakkinda olumsuz bir yorum yapma(canina tak etmedikce)nekadar cok yorum yaparsan iliski laçkalaşır yuz goz olunur(ailesi ile)
Esin bisey soylese bike olabilir onlarin fikri de,o yanlis dogrusu bu falan diye duzeltmeler yapma,esin senden tepki goremeyince ailesiyle ilgili sana bisey soylememeye baslar iki tarafi ayri tutmaya baslar
Kultur farki zordur bilirim bende esimle basta sorunlar yasadim ama zamanla birbirimize alistik.onemli olan onun yada senin dedigini yapmak degil onemli olan dogru olani yapmak

Evlenmeden önce Ailesiyle tanismadinmi?
Nisan dügün, isteme söz , yani bir sekilde Ailesiyle tanismis olman gerekiyor..
Ve azda olsa tanimis.olman gerekiyor.

Hadi diyelim , Tanismadin anlamadin ..
Esini seviyosun , ama ailesiyle anlasamiyorsun diye bosanilmaz..
Ailesiyle elbetteki gorusmek zorunda degilsin Esinde bu konuda seni desteklerse , esin gorussun ona gorusme diyemezsin zaten..

Ama ailesiyle gorusmuyosun diye , Esin sorun cikariyosa ve kavga ediyosaniz huzurunuz yoksa , birgun bosanirsiniz evet..
Yani senin esinle bu konuda anlasman lazim.
Yada ailesini boyle kabul etmen lazim.

çok bunalmışsın çare olarakta boşanmayı düşünüyorsun
ama eşinizin yaptığı bi olumsuzluk falan yoksa neden boşanmak!
hiçbirimizn evliliği mükemmel değil sen ailesinden çekerken başkası eşinden çekiyor
onlarla aynı şehirde kalmama gibi bi seçeneği düşünebilirsiniz
hem sizde tekrardan iş hayatına girersiniz
ama sırf bu sebeplerden boşanmayı düşünmeyin

Bende aynen sizin dediginiz gibi yasamaya calistim sorunda bu zaten. Onlarin aile kulturlerinde boyle birsey yok. Gelin sık sık gelecek her seyi yapacak evine bir sey alirken bile kayinvalideye soracak yoksa kayinvalide eve yeni alinan bir bibloya bile surat yapacak. Gorumceler coluk cocuk hep gelecek ama asla gelini cagirmayacaklar. Gelin degisik pasta yemekler yaptiginda bile sorun olacak. Fasulye pilav yapacak sadece. Onlar icin ozene bezene hazirladigim yemek masalari bile sorun olacak cunku onlar yere oturup ortadan yerler. Bakin ben onlara guzel guzel masa hazirladim bir hevesle bana bunu icin trip attilar surat yaptilar. Kayinvalideme dogum gunu icin hediye alip surpriz yaptim kayinpederim trip atti. Cok tuhaflar anlayamiyorum. Maddi konulara gelince bende beklenti icinde degilim zaten bunu anlatmamin sebebi hani boyle herseyi istedigi gibi yaptirmis insanlari biktirmis bir insan profili cizmek istemedim. Onlar istedilerki hem evimin koltuk takimini kayinvalidenin begendigi olsun hemde onun parasini ben odeyeyim. Gorumcemin evinde dusa kabin yok diye bende yaptirmayayim. Bunlar normal mi sizce

Boşanarak sadece ailesini mutlu edersiniz, olan kendinize/birbirinize olur. Ne şiddet görüyorsunuz nede alkolik bir kocanız var, savaşmaya değer derim ben..
Savasmaya calistim hala da calisiyorum ama artik bosa kurek cekiyormusum gibi hissediyorum

ya şimdi bu kadar yükün altına baştan girmemeliydiniz diyecem ama olmayacak iş işten geçmiş zaten...sizin ailenizin kredi borcu olsa eşiniz bu kadar müsamafa gösterirmiydi acaba?

siz baştan samimiyet kurmaya çalışmışsınız ama bence bu kadarı yersiz yani....biraz mesafe iyidir...tabiki iyi niyetinizle yaklaşmışsınız ama karşılığı hiç iyi olmamış...

onlar eşinizin ailesi ve eşinizin dolduruşa gelmesi çok normal.aile bu yani ne kadar kötü olursa olsun atsan atılmaz satsan satılmaz...

bakın ben 24 yaşındayım evli değilim kesinlikle akıl vermek gibi algılamayın söyleyeceklerimi öyle bir niyetim yok...siz eşinize aşık birisiniz ve evliliğinizde de eşinizin ailesiyle olan sorunlarınızı eşinize yansıtmayın bence.sizin aranız ne kadar iyi olursa eşinizde sizi kaybetmekten okadar çok korkar ve yeri gelincede ailesine karşı ezdirmez sizi diye düşünüyorum...

İlk olarak benim istemeye geldiklerinde tanistim dugune kadarki 4, 5 ayda sadece 3 kez gorustuk cunku cok uzak farkli sehirlerdeyiz. Bu bir hataydi bence keske daha uzun nisanli kalsaydik. Esimde bana destekti ama simdi nolduysa farkli davranmaya basladi

Öyle güzel bir çözum sundunuz ki bende aynen bunu esime daha onceden sunmustum farkli bir sehire gitmek ama kabul etmedi bunun da sebebi tahminim ailesi.

Değil evet normal değil yani bir duşakabin ,bir biblo bile sorun oluyorsa normal değil.Onlar sizi boyunduruğu altına almak istemiş doğal olarak siz de karşı çıkmışsınız ..Ama bu eşten boşanma sebebi değil bence ..Onlarla kısıtlı zamnalarda görüşün ,ne bileyim bir çay içip kalkın,madem ki düzenden ozenden anlamıyolar koyun ortaya bir k.fasulye bulgur pilavı kaşıklasınlar dursunlar ,böylelikle onlar için yorulmamışta olursunuz ..50 küsür yaşına gelmiş ve sosyo kültürel açıdan alt tabaka da olan insanların hayatları bir sihirli değnekle maalesef düzelmez..Ama eşiniz için minimum düzeyde katlanmaya çalışın ...Sonuçta aynı evde yaşamıyorsunuz ,evinize yeni eşya mı aldınız göstermeyin ,hediye diyin ...Ya da sizi çağırmadılar mı ohhh işte ne güzel katlanmak zorunda değilsiniz..Kitap okuduğunuzu göstermeyin ,bilgili olduğunuzu belli etmeyin ,çok bilmiş ,katip mi olacak başımıza gibi laflar canınızı sıkacaktır ...Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan güçtür biliyorsunuz ..ANLATMAYIN ..

Beni gercekten anladiginiz icin teşekkür ederim cok iyi ifade ettiniz hislerimi. Bende hep bunu dusundum bastan bazi seyleri kabul etmemeliydim ama dediginiz gibi is iaten gecti. Ben gercekten cok ii niyetli yaklastim uzak sehirde olmama ragmen cicekler mi gondermedim kucuk cocuklarini hediyeler mi almadim guler yuz tatli dil benim zaten herkese gosterdigim sey. Cok hevesle ilgiyle yaklastim onlara ama onlar beni enayi salak yerine koydular.
Uzak kalmaya calistim ve basardimda ama iste bir yerde tikandik daha onceleri sesini cikarmayan adam simdi bunu sorun yapmaya basladi

Bayramda seyranda gorusmek bana zarar vermiyor ama onlara yetmiyor bu. Boyle birseyi kabul etmiyorlar. Dediginiz gibi oldu esimde benim ailemden uzaklasiyor (ki hep derdi ki senin annenin babanin yaptigini benim ailem bana yapmadi haklarini odeyemem)

Ne guzelmis. Ben de onlara gittigimde onlarla beraber yere oturdum asla sivrilk yapmadim. Ama onlar istiyorlarki ben kendi ev hayatimi da oyle yasayayim.ben bunu yapamam

Biraz yasadiklarimi benziyo
Bende esimin ailesiyle gosrusmuyorum4 yildir esimse yanimizda olup arkamda durdu ama bu sene bisi oldu adama annemde annem oldu ufacik bisiyde annemmm diyip kavga cikariyo

Bende artik sinirlenmeye basladin
Haksizda olsalar bir defa tamam haksiLar demiyo
Uff benimde kafam inan fena karisik

Telefonun azizligi cok ozurdiliyorum
Msj tekrati

Ne guzelmis. Ben de onlara gittigimde onlarla beraber yere oturdum asla sivrilk yapmadim. Ama onlar istiyorlarki ben kendi ev hayatimi da oyle yasayayim.ben bunu yapamam
bu durum onları değil eşini bağlar.eşinde mi öyle yaşamak istiyor.

Evet ayni durumdayiz. Daha once sen haklisin dedigi bir olay aradan 3 ay gecince annem hakli oluyor. Nereye kadar dayanirim bilmiyorum

Evet ben varım ve eşim her iki aileye şöyle bir mesafe koydu. Ne ben onları ne de eşim bizimkileri görecekmiş böylece unutulup gidecekmiş. Bizdeki kültür ve eğitim farkı da dağlar kadar

eşini seviyorsun madem onun için katlanırsın o zaman , sabırlı olursun... boşver ne yapıyorlarsa yapsınlar bence eşine hiç şikayet etme bırak arada sırada sende görüş çağır onları güler yüz göster birşeylerini eksik etme sadakan olsun öbür dünyada karşılığını alırsın sırf eşin için katlan onlara da saygısızlık etme sonra eşin sen de şunu demiştin demesin sana
haklısın hayatım sen elinden geleni yapıyorsun desin yıkıcı olma biraz yapıcı ol
canın sıkılınca gel buraya konu aç derdini paylaş hatta bana anlat arkadaş olalım gerçekten.. ama boşanma yani bir yuva kolay kurulmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…