- 18 Aralık 2011
- 4.237
- 2.369
- 373
- Konu Sahibi kita_kitta
-
Sizi uzmk ya da elestirmek degildi ki amacim, sadece gercekleri gostermek istedim. Adami seviyorum demissiniz, yazdiginiz paragrafta da adamdan tek kelime sikayetiniz yok, o zaman bence bosanmak icin de bir sebep yok.
Bu insanlardan hicbir sey beklemeyin, beklentiniz 0 olsun. Gorumce, kv, bilmem kim davet etmezse etmesin, cok mu gerekli ? Yani bunlarin yuvanizdaki huzurla, esinizle olan iliskinizle hicbir alakasi yok ki. Siz evliliginizden mutlusunuz, dis kapinin mandallari size yeterince dostluk gostermedi diye bosanacak misiniz, buna dikkatinizi cekmek istedim. Bosanmak mutsuz evlilikler icindir sekerim, ne gorumcenin ne kv nin evinizle, evliliginizin mutluluguyla bir alakasi yok ki.
Yalniz geldiysaniz de geldiniz ne olacak? Siz de baska arkadas bulursunuz, kafaniza gore, sevdiginiz, iyi vakit gecirdiginiz insanlar. Zaten bu insanlarin cahilce davrandigini dusunuyorsunuz, o zaman zaten arkadaslik etmek icin birbirinize uygun degilsiniz demektir, siz de beraber gecirdiginiz zamani minimuma indirgeyin o zaman.
Evinizin esyasini tabi ki siz yapacaksaniz, ben mi yapayim? Evin icinde oturacak olan esyayi almali, ekonomik durumlari kisitlidir belki, alacak guzleri yoktur, olamaz mi? Durumlari olsa bile size cop alma zorunluluklari yok, siz yetiskin bir insansiniz, kendi esyanizi kendiniz almalisiniz zaten. Esiniz de anasina babasina elbise almis, bunda buyutecek ne var?
Dediginiz gibi sosyo-ekonomik duzeyi dusuk insanlar olabilir, o zaman zaten bir beklentiniz olmamali diye dusunuyorum.
Ya da sizi sevmemislerdir, ya da kaba saba insanlardir vs vs vs yani burda ya da'lar bitmez, bu insanlari niye dusunup kendinizi bos yere strese sokuyorsunuz? Kotu davrandilarsa da davrandilar, bosverin gitsin, kafaya takmaya degmez.
Is bulun calisin, isiniz yoksa; komsularla takilin, kursa gidin dansa gidin, spora gidin gunduzleri olmazsa, insan icine karisin. Gorumce onu dedi, kv onu yapti, beriki surat astidan ibaret olmasin hayatiniz.
Savasmaya calistim hala da calisiyorum ama artik bosa kurek cekiyormusum gibi hissediyorumBoşanarak sadece ailesini mutlu edersiniz, olan kendinize/birbirinize olur. Ne şiddet görüyorsunuz nede alkolik bir kocanız var, savaşmaya değer derim ben..
Evlenmeden önce Ailesiyle tanismadinmi?
Nisan dügün, isteme söz , yani bir sekilde Ailesiyle tanismis olman gerekiyor..
Ve azda olsa tanimis.olman gerekiyor.
Hadi diyelim , Tanismadin anlamadin ..
Esini seviyosun , ama ailesiyle anlasamiyorsun diye bosanilmaz..
Ailesiyle elbetteki gorusmek zorunda degilsin Esinde bu konuda seni desteklerse , esin gorussun ona gorusme diyemezsin zaten..
Ama ailesiyle gorusmuyosun diye , Esin sorun cikariyosa ve kavga ediyosaniz huzurunuz yoksa , birgun bosanirsiniz evet..
Yani senin esinle bu konuda anlasman lazim.
Yada ailesini boyle kabul etmen lazim.
çok bunalmışsın çare olarakta boşanmayı düşünüyorsun
ama eşinizin yaptığı bi olumsuzluk falan yoksa neden boşanmak!
hiçbirimizn evliliği mükemmel değil sen ailesinden çekerken başkası eşinden çekiyor
onlarla aynı şehirde kalmama gibi bi seçeneği düşünebilirsiniz
hem sizde tekrardan iş hayatına girersiniz
ama sırf bu sebeplerden boşanmayı düşünmeyin
Bende aynen sizin dediginiz gibi yasamaya calistim sorunda bu zaten. Onlarin aile kulturlerinde boyle birsey yok. Gelin sık sık gelecek her seyi yapacak evine bir sey alirken bile kayinvalideye soracak yoksa kayinvalide eve yeni alinan bir bibloya bile surat yapacak. Gorumceler coluk cocuk hep gelecek ama asla gelini cagirmayacaklar. Gelin degisik pasta yemekler yaptiginda bile sorun olacak. Fasulye pilav yapacak sadece. Onlar icin ozene bezene hazirladigim yemek masalari bile sorun olacak cunku onlar yere oturup ortadan yerler. Bakin ben onlara guzel guzel masa hazirladim bir hevesle bana bunu icin trip attilar surat yaptilar. Kayinvalideme dogum gunu icin hediye alip surpriz yaptim kayinpederim trip atti. Cok tuhaflar anlayamiyorum. Maddi konulara gelince bende beklenti icinde degilim zaten bunu anlatmamin sebebi hani boyle herseyi istedigi gibi yaptirmis insanlari biktirmis bir insan profili cizmek istemedim. Onlar istedilerki hem evimin koltuk takimini kayinvalidenin begendigi olsun hemde onun parasini ben odeyeyim. Gorumcemin evinde dusa kabin yok diye bende yaptirmayayim. Bunlar normal mi sizce
ya şimdi bu kadar yükün altına baştan girmemeliydiniz diyecem ama olmayacak iş işten geçmiş zaten...sizin ailenizin kredi borcu olsa eşiniz bu kadar müsamafa gösterirmiydi acaba?
siz baştan samimiyet kurmaya çalışmışsınız ama bence bu kadarı yersiz yani....biraz mesafe iyidir...tabiki iyi niyetinizle yaklaşmışsınız ama karşılığı hiç iyi olmamış...
onlar eşinizin ailesi ve eşinizin dolduruşa gelmesi çok normal.aile bu yani ne kadar kötü olursa olsun atsan atılmaz satsan satılmaz...
bakın ben 24 yaşındayım evli değilim kesinlikle akıl vermek gibi algılamayın söyleyeceklerimi öyle bir niyetim yok...siz eşinize aşık birisiniz ve evliliğinizde de eşinizin ailesiyle olan sorunlarınızı eşinize yansıtmayın bence.sizin aranız ne kadar iyi olursa eşinizde sizi kaybetmekten okadar çok korkar ve yeri gelincede ailesine karşı ezdirmez sizi diye düşünüyorum...
Bayramda seyranda gorusmek bana zarar vermiyor ama onlara yetmiyor bu. Boyle birseyi kabul etmiyorlar. Dediginiz gibi oldu esimde benim ailemden uzaklasiyor (ki hep derdi ki senin annenin babanin yaptigini benim ailem bana yapmadi haklarini odeyemem)Elbet birgün sizin görüşmemeniz rahatsız edecek eşinizide.Ve bu konu evliliğinizde huzursuzluklara yol açacak. Muhtemelen oda sizin ailenizle görüşmeyi kesecek.
Tamamen bir tarafın ailesini silmek genelde kötü sonuçlara yol açıyor. Bayramda seyranda görüşmeniz size ne zarar verebilir ki?
Ne guzelmis. Ben de onlara gittigimde onlarla beraber yere oturdum asla sivrilk yapmadim. Ama onlar istiyorlarki ben kendi ev hayatimi da oyle yasayayim.ben bunu yapamambir tanıdığım var.köy hayatı bilmez.kaç kuşak şehirliler.eşinin ailesinde de tek okuyan eşi.köyde yaşıyor bir çok aile üyesi.ünide okurken tanıştılar.2 aile de karşı çıktı,eşinin ailesi bu kız bize uygun değil,bizimle yapamaz,bizi beğenmez diye istemediler.kendi ailesi bu aile bize uygun değil kültür farkı var diye biraz küçümsediler.bunlar birbirlerinden vaz geçmedi evlendiler .kız köye gider şalvar giyer,oturur yerde yemek yer.işlere girişir,herkes hayranlık duymaya başladı tabii.hatta köyde yaşayan eltiden çok uyum sağladı aileye.sevgi olduktan sonra aşılmayacak bir şeyin olmayacağını gösterdi.
bu durum onları değil eşini bağlar.eşinde mi öyle yaşamak istiyor.Ne guzelmis. Ben de onlara gittigimde onlarla beraber yere oturdum asla sivrilk yapmadim. Ama onlar istiyorlarki ben kendi ev hayatimi da oyle yasayayim.ben bunu yapamam
Biraz yasadiklarimi benziyo
Bende esimin ailesiyle gosrusmuyorum4 yildir esimse yanimizda olup arkamda durdu ama bu sene bisi oldu adama annemde annem oldu ufacik bisiyde annemmm diyip kavga cikariyo
Bende artik sinirlenmeye basladin
Haksizda olsalar bir defa tamam haksiLar demiyo
Uff benimde kafam inan fena karisik
Evet ben varım ve eşim her iki aileye şöyle bir mesafe koydu. Ne ben onları ne de eşim bizimkileri görecekmiş böylece unutulup gidecekmiş. Bizdeki kültür ve eğitim farkı da dağlar kadarHerkese merhaba uzun zamandir takip ediyorum burayi, evet yeni üye oldum ama fake degılim arkadaşlar sadece bir çıkmazdayim bunu sizlerle konusmak istedim.
1 yıllık evliyim ama sonumuz belli. Birbirimizi seviyoruz ve ben kocama gerçekten aşığım. Ama ailesi ile problemler yasadim ve aylardir görüsmuyorum onlarla. Esim baslarda bana hak veriyordu ve asla baski yapmadi onlarla gorusmem icin ama son zamanlarda sanirim aklina girdiler sorun cikmaya basladi. Dun aksam da cok fena kavga ettik. Ben artik farkindayim bu evlilik yurumez belki 1 ay belki 1 yil. Ailesiyle ve hatta akrabalariyla artik gorusmem mumkun degil. Ne sorun yasadin derseniz, cok ciddi kultur farkimiz var, onlara dogru gelen bana yanlis geliyor bana yanlis gelen onlara dogru. Asla yuzleri gulmez, tesekkur, lutfen , kusura bakma gibi sozleri duyamazsiniz onlardan, birbirleriyle bugun kavga edip yarin hicbirsey olmamis gibi oturup baskasinin dedikodusunu yaparlar. Kizlari asla okutmazlar hatta erkek cocuklari bile okumasa olur onlara gore. İşin özü çok cahiller. Sakin yanlis anlamayin benim annem babam da ünv. Mezunu değil yani kastettiğim eğitimsizlik değil görgüsüzlük ve cahillik. Nice ilkokul mezunlari vardir son derece kibar ve görgülüdür ama nice ünv. mezunlari vardir oturup kalkmasini bilmez. Neyse umarim kendimi doğru ifade edebilmisimdir.
Ben ailesiyle görüşmediğim zamanlarda oh çok rahatim da demedim asla çünkü ben insan canlisi biriyim ve isterdimki yeni bir aileye gireyim güzel insanlar taniyayim vs. Olmadi yani.
Beni şu an düşundüren şey şu, tamam boşandık diyelim ama sonrasi nasil geçiyor, insan nasil atlatiyor o dönemi? Düşündükçe deliriyorum. Eşimi aşığim. Diyeceksiniz ki madem o kadar seviyorsun ailesine katlan. Olmadi kizlar gerçekten denedim ama olmadi bana yaptiklarini o tavirlarini asla unutamiyorum.
Benim durumum gibi seyler yasanlar varsa ne olur birseyler soyleyin bana. O dönemi nasil atlattiniz?
Herkese merhaba uzun zamandir takip ediyorum burayi, evet yeni üye oldum ama fake degılim arkadaşlar sadece bir çıkmazdayim bunu sizlerle konusmak istedim.
1 yıllık evliyim ama sonumuz belli. Birbirimizi seviyoruz ve ben kocama gerçekten aşığım. Ama ailesi ile problemler yasadim ve aylardir görüsmuyorum onlarla. Esim baslarda bana hak veriyordu ve asla baski yapmadi onlarla gorusmem icin ama son zamanlarda sanirim aklina girdiler sorun cikmaya basladi. Dun aksam da cok fena kavga ettik. Ben artik farkindayim bu evlilik yurumez belki 1 ay belki 1 yil. Ailesiyle ve hatta akrabalariyla artik gorusmem mumkun degil. Ne sorun yasadin derseniz, cok ciddi kultur farkimiz var, onlara dogru gelen bana yanlis geliyor bana yanlis gelen onlara dogru. Asla yuzleri gulmez, tesekkur, lutfen , kusura bakma gibi sozleri duyamazsiniz onlardan, birbirleriyle bugun kavga edip yarin hicbirsey olmamis gibi oturup baskasinin dedikodusunu yaparlar. Kizlari asla okutmazlar hatta erkek cocuklari bile okumasa olur onlara gore. İşin özü çok cahiller. Sakin yanlis anlamayin benim annem babam da ünv. Mezunu değil yani kastettiğim eğitimsizlik değil görgüsüzlük ve cahillik. Nice ilkokul mezunlari vardir son derece kibar ve görgülüdür ama nice ünv. mezunlari vardir oturup kalkmasini bilmez. Neyse umarim kendimi doğru ifade edebilmisimdir.
Ben ailesiyle görüşmediğim zamanlarda oh çok rahatim da demedim asla çünkü ben insan canlisi biriyim ve isterdimki yeni bir aileye gireyim güzel insanlar taniyayim vs. Olmadi yani.
Beni şu an düşundüren şey şu, tamam boşandık diyelim ama sonrasi nasil geçiyor, insan nasil atlatiyor o dönemi? Düşündükçe deliriyorum. Eşimi aşığim. Diyeceksiniz ki madem o kadar seviyorsun ailesine katlan. Olmadi kizlar gerçekten denedim ama olmadi bana yaptiklarini o tavirlarini asla unutamiyorum.
Benim durumum gibi seyler yasanlar varsa ne olur birseyler soyleyin bana. O dönemi nasil atlattiniz?
Hayir istemiyor esim su an halinden memnun o konuda ama onunda ne dusundiu biraz geri planda kaliyorbu durum onları değil eşini bağlar.eşinde mi öyle yaşamak istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?