Sonumuz çok yakın

Semese

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2012
199
0
26
- Yurtdışı
Bugün güzel bir cumartesi diye kalktığım yatağıma daha çok geçmeden aglayarak geri dondüm hersey okadar biriktiki nokta kadar şey bile beni tasiriyor artık sorun parayla herseyi cozebildigini ve herseyi yanliz kendinin bildigini zanneden görümcem ve sesi çıkmayan beni anlamayan esim hamile oldugum günden beri ev çıksın diye umud ediyorum evim olsun bebeğimin beşiğini aliym duzenliyim kızıma güzel bı oda hazırlama hayalim vardı ilk bebeğim heves ediyorum aslında esim ev ha çıktı ha vukudan derken ben dogum yaptım kv ile oturuyorum oda küçük biz zor sığıyoruz bekle dedi esim bende hep dogum yaklaştı bari bı beşik alalım diye didindim durdum kendi basıma velhasil kızım doğdu yavrumun yatacagi beşiği bile yoktu bı hafta sonra ben çıkamadığım için esim arkadaşıyla gidip beşik aldı neyse dedim gönlüme kustum diğer eşyalarını alırım kendi zevkime göre dedim bu seferde görümcem çıktı biz
begenip alırız evin çıkmasını bekliyoruz abla dediğim halde gidip ana kucağı oyun minderi gibi bise puset kendi kafasına göre almış bunu duyunca çıldırdım esime söyledim ben kendi cocuğumun eşyalarını beğenip almanın zevkini yasayamicakmiyim diye ben napiym almış dedi yarı siritarak sabır dedim bugün sabah o eşyalar geldi bu sefer esimin babası başladı halası düşünür alır size bise bırakmaz nası iyi hala falan görümcem gecende bize sormadan baskalarına kızımın resimlerini göndermiş postayla binada deli oldum nasıl bı sormaz benim kızım hakkında nasıl böyle danışmadan hareket eder diye esim haklısını dedi sadece kendi cocuklarına laf söyleyince esime sen karışma diyo kendi ama bize gelince yaptıkları düşünceli oluyo ve ben artık dayanamıyorum kv yemek yapmıyorum diye laf söylüyor doğumdan önce evdeki her ise koşardim dogum yaptıgım gün camları silmiştim bunun üzerine sancı tutmuştu şimdi hem bebeğe hem islere yetişemiyorum kızımı ona vermediğim için isler ona kalıyor ve arkamdan ben duya duya söylüyor artık onlarla aynı yerde nefes almak bile istemiyorum kararım ne mı suan içimden gecen tek şey esimle konuşmak ve eğer ev olmuyosa benimde olmayacağımı söylemek belki size basit bı neden gelcek ama başka çarem yok ki beni bu duruma o yitti ne kızımın eşyalarını hazirlayabildim kendi zevkime göre ne kendime ait bı evim var nede huzurum kızımı emzirirken ağlamak kızım uyurken ağlamak bütün gün yapabildiğim tek şey kendimi tutamıyorum çünkü... İstediklerimin hiç biri olmuyor gecen esime dayanamıyorum evi yapmicaksan ben gidicem annemin yanına evi yapınca söylersin dedim tek basına git dedi bana gülerek aklında saka yaptı bende bu cocuğun kime ihtiyacı olduğunun ikimizde farkindayiz dedim bise demedi kızımı bana karsı kullanma onu hiç birakmiyacagimi biliyosun dedim bende... Şimdi gitti telefonunu parasını kartlarını almadan gitti

Son düzenleme:
öncelikle kızınızı Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olmayı nasip etsin, adıyla yaşasın.

loğusa dönemindesiniz hala sanırım olaylar da birikince siz daha da kötü olmuşşsunuz yapmayın bunu evladınız var o da etkilenir, sütünüz kesilir ,güçlü olmaya çalışın.

ama yanlış anlamayın ben ev üzerine ev kurulmaz mantığındayım. siz sanırım kayınvalideniz ile aynı evde kalmayı kabul ederek evlenmişsiniz ya da ev yapcaz simdilik bizle oturun tarzı birsey olmuş. keşke eviniz olana kadar erteleseydiniz.

eşinizi biraz gamsız gördüm ben . ya da çocuğunuz da oldugu icin bunalımdadır belki kendini toparlayamamıştır.

görümcenize eşiniz söylemiyorsa pekala kabaca olmadan açık açık kendiniz konuşabilirdiniz. eşinizi araya sokmadan. güzel güzel kızınıza yapmak istediklerinizden,almak istediklerinizden.. her zaman eşinizi araya koyamazsınız. erkek mantığı hazır alınmış gelmiş mantığı ile yaklaşıyordur. ya da bu tarz masraflar benden çıkmadı diye sevinmiş de olabilir. sonuçta çocuğun masrafları vs de eklendi.(hoş kendi evladı insan özenir ama bazılarında bu olmuyor maalesef)

güzel güzel sakin bir şekilde kırıcı olmadan konuşun lütfen. dilin kemiği yok sonra geri dönüşü olmayan çıkmazlara girmeyin.

canım çok zor bi durum,,eşinn senin yanında olmaması dahada kötü ,,genelde görümce ve kv ler,,bölr hrşeye burnunu sokarlar,sanki mutlu olmanı istemezler gibi,bendede kv ve görümce sorunu var,sesini çıkar eğer susarsan eziolar,alltta kalma,,gerekerse git annene kızında al bi hafta kal kafanı dinle..

Allah yardımcın olsun , bazen birilerinin birseyler alması sinir eder insanı senin şu anki durumun gibi.Ben de olsam kızardım yani herseye mudahale edilmesine , en azından annesi olarak sana söylemeliler hani almayı düşünüyoruz ama nasıl birsey olsun diye.
Kayınvalidenin yaptığı ayrı sacmalık , bilmiyorum ben bu konularda sabırlı biri değilim pire için yorgan yakarım yani , o ortamda gercekten mutsuzsan eşinle iyice konus ya biran önce aksiyon alsınlar ya da dediğin gibi huzurlu bir ortam olacaksa bir süre annenin yanına git ikinizde biraz rahatlayıp düşünün iyice eminim iyi gelecektir oradan uzaklasmak.

öncelikle kızınızı Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olmayı nasip etsin, adıyla yaşasın.
loğusa dönemindesiniz hala sanırım olaylar da birikince siz daha da kötü olmuşşsunuz yapmayın bunu evladınız var o da etkilenir, sütünüz kesilir ,güçlü olmaya çalışın.

ama yanlış anlamayın ben ev üzerine ev kurulmaz mantığındayım. siz sanırım kayınvalideniz ile aynı evde kalmayı kabul ederek evlenmişsiniz ya da ev yapcaz simdilik bizle oturun tarzı birsey olmuş. keşke eviniz olana kadar erteleseydiniz.

eşinizi biraz gamsız gördüm ben . ya da çocuğunuz da oldugu icin bunalımdadır belki kendini toparlayamamıştır.

görümcenize eşiniz söylemiyorsa pekala kabaca olmadan açık açık kendiniz konuşabilirdiniz. eşinizi araya sokmadan. güzel güzel kızınıza yapmak istediklerinizden,almak istediklerinizden.. her zaman eşinizi araya koyamazsınız. erkek mantığı hazır alınmış gelmiş mantığı ile yaklaşıyordur. ya da bu tarz masraflar benden çıkmadı diye sevinmiş de olabilir. sonuçta çocuğun masrafları vs de eklendi.(hoş kendi evladı insan özenir ama bazılarında bu olmuyor maalesef)
güzel güzel sakin bir şekilde kırıcı olmadan konuşun lütfen. dilin kemiği yok sonra geri dönüşü olmayan çıkmazlara girmeyin.

Gorumceme daha önce ben söyledim ama umrunda olmamış anlaşılan yaptığına göre bana söylemiyor aldım diye annesine söylüyor benim karşılık vereceğimi sanırım biliyo ve bana direk söylemiyor 8 aydır ev cikicak diye bekliyorum ha bugün ha yarın esimin ustunede gitmeyim bunaltmayim diye sabrettim bekledim ama ben onu düşünürken onun beni hiç düşünmediğini farkettim

Lohusalik stresli gecicekti biliyodum ama bütün bunlar ve fazlası beni çok yordu sutum kesilcek diye bende çok korkuyorum ama bütün bunlar etrafımda yaşanırken daha fazla sabır diyemiyorum çok zor gercekten ilk sorunda pes edecek biri değilim ben çok çabaladım kv sözlerini duydum neyse dedim sınavım bu benim sabrediym ben kazaniym dedim ama şimdi bebeğim var kendimle ilgili herseye dayanabilirim ama soz konusu kızım olunca yapamıyorum onun bu psikolojiyle büyümemesi gerek tek çabam bu ve sadece ev istiyorum tek oda bile olur yeterki huzurum olsun

canım çok zor bi durum,,eşinn senin yanında olmaması dahada kötü ,,genelde görümce ve kv ler,,bölr hrşeye burnunu sokarlar,sanki mutlu olmanı istemezler gibi,bendede kv ve görümce sorunu var,sesini çıkar eğer susarsan eziolar,alltta kalma,,gerekerse git annene kızında al bi hafta kal kafanı dinle..

Annemler Türkiye'de ben burdayim esim gidemeyeceğimi sanıyor ben istemeden gidemezsin hicbiyere diyor yanımda olsalardı şimdiye coktan gitmiştim

Allah yardımcın olsun , bazen birilerinin birseyler alması sinir eder insanı senin şu anki durumun gibi.Ben de olsam kızardım yani herseye mudahale edilmesine , en azından annesi olarak sana söylemeliler hani almayı düşünüyoruz ama nasıl birsey olsun diye.
Kayınvalidenin yaptığı ayrı sacmalık , bilmiyorum ben bu konularda sabırlı biri değilim pire için yorgan yakarım yani , o ortamda gercekten mutsuzsan eşinle iyice konus ya biran önce aksiyon alsınlar ya da dediğin gibi huzurlu bir ortam olacaksa bir süre annenin yanına git ikinizde biraz rahatlayıp düşünün iyice eminim iyi gelecektir oradan uzaklasmak.

Âmin.. Lohusayim diye yattığımı falan sanmayın kızlar kızımın uyuduğu heran yemekti isdi elimden geleni yapıyorum yimese yaranamiyorum gercekten mutsuzum evet yildirdilar beni ben normalde de isime karisilmasini sevmem kendi annem bile olsa şimdi bide bunlar bu kadar müdahale edince ben sevmiyorum esime bakıyorum alışmış yeralte 30 yıldır ailelerinde herkes herkese bişeyler söylüyor
İste ailem uzaktaya nası gidicem bilmiyorum

zor durum gerçekten...
eşinin sana destek olmamasıda en kötüsü....
konuş eşinle ciddi ciddi böyle yapamadığını söyle...
kavga ederek tartışarak değilde daha sakin daha ılımlı konuş...

canım benim öyle üzüldümki durumunaa, allah gönlüne göre versin inşllh canım. eşine anlayış sanada sabır diliyorum. doğum olacağı gün cam silmek ne demek?? kusura bakmayın kızlar ama bazen biz kendimiz kaşınıyoruz. silmeseydin camları kafana silahmı dayadılar arkadaşım, gelen mana bulacaksa sen zaten hamilesin sana bulmazlarki, evdeki kayınvalide yada o çok yardımsever halaya bulsunlar mana. ne diye cam silmeye kalkarsın? sen silicem desen bile engel olmaları lazım gören olmadımı hiç? ahh içimden nasıl küfürler ediyorum böyle insanlara.. haytta hiç birşey senden önemi değil bunu sakın unutma. kafan nerde ve nasıl rahat olacaksa öyle yaşa. hiç kimse vazgeçilmez değil, dünyaya bir kere geliyoruz. al bebeğini git görsünler dünya kaç bucak. gözyaşıyla büyüteceğine annenin evinde sıcacık sevgi ile büyütürsün. biz kadınlar yuva kültürünü gözümüzde çok büyütüyoruz. aman yuvam yıkılmasın aman millet ne der bilmem ne sonra dert sahibi oluyoruz. ailen destekse hiç durma derim.

zor durum gerçekten...
eşinin sana destek olmamasıda en kötüsü....
konuş eşinle ciddi ciddi böyle yapamadığını söyle...
kavga ederek tartışarak değilde daha sakin daha ılımlı konuş...

Denedim arkadasım çok denedim kimi zaman ağlaya ağlaya sakın herseyi anlattım hissettiklerimi onu anladığımı ona çok anlattım bı süre sonra o tartışmaya ses yükseltmeye donderdi sustuğumda oldu karşılık verdigimde hala bı arpa boyu yol alamadık

canım benim öyle üzüldümki durumunaa, allah gönlüne göre versin inşllh canım. eşine anlayış sanada sabır diliyorum. doğum olacağı gün cam silmek ne demek?? kusura bakmayın kızlar ama bazen biz kendimiz kaşınıyoruz. silmeseydin camları kafana silahmı dayadılar arkadaşım, gelen mana bulacaksa sen zaten hamilesin sana bulmazlarki, evdeki kayınvalide yada o çok yardımsever halaya bulsunlar mana. ne diye cam silmeye kalkarsın? sen silicem desen bile engel olmaları lazım gören olmadımı hiç? ahh içimden nasıl küfürler ediyorum böyle insanlara.. haytta hiç birşey senden önemi değil bunu sakın unutma. kafan nerde ve nasıl rahat olacaksa öyle yaşa. hiç kimse vazgeçilmez değil, dünyaya bir kere geliyoruz. al bebeğini git görsünler dünya kaç bucak. gözyaşıyla büyüteceğine annenin evinde sıcacık sevgi ile büyütürsün. biz kadınlar yuva kültürünü gözümüzde çok büyütüyoruz. aman yuvam yıkılmasın aman millet ne der bilmem ne sonra dert sahibi oluyoruz. ailen destekse hiç durma derim.

Laf söylediğini duyunca bende lanet olsun yeter diyip o sinirle sussun artık yeter diye sildim camları o gunün akşamında sancım tuttu direk hastaneye... Yapmasam yapmazdim evet sırf sussun artık diye yaptım onun sesini duymaya tahammülüm yok çok sukurki annemler arkamda mesleğimde var ama gidemiyorum turkiyeye sorun o

Aynı evde ve gurbette yaşamak doğal olarak çok bunaltmış sizi.
Birde üstüne lohusalık eklenince daha hassaslaşmışsınız.
Bu yüzden en ince noktalara takılır olmuşsunuz.

Görümcenizden haz almıyor olabilirsiniz ama sizi düşünüp almış alacaklarını ne güzel işte.
Beğenmediğiniz olursa değiştirmesini rica edersiniz.
Fotoğraf yollama konusunda ise zaten bir süre sonra bebeğinizin fotoları her yerde dolaşacak. Siz yollayacaksınız, yolladıklarınız yollayacak bir yerlere v.s

Bunları bu kadar dert etmeyin. Bakın ne güzel ayrı eve çıkma durumunuz var geçte olsa.
Bir mucizeniz var kucağınızda, birçok insanın belkide yıllarca beklediği.
Ona odaklanın. Eşinizin üzerinede çok gitmeyin bence.
Lohusalığın etkisini fazla görmeden hareket etmek gerekiyor.

Aynı evde ve gurbette yaşamak doğal olarak çok bunaltmış sizi.
Birde üstüne lohusalık eklenince daha hassaslaşmışsınız.
Bu yüzden en ince noktalara takılır olmuşsunuz.

Görümcenizden haz almıyor olabilirsiniz ama sizi düşünüp almış alacaklarını ne güzel işte.
Beğenmediğiniz olursa değiştirmesini rica edersiniz.
Fotoğraf yollama konusunda ise zaten bir süre sonra bebeğinizin fotoları her yerde dolaşacak. Siz yollayacaksınız, yolladıklarınız yollayacak bir yerlere v.s

Bunları bu kadar dert etmeyin. Bakın ne güzel ayrı eve çıkma durumunuz var geçte olsa.
Bir mucizeniz var kucağınızda, birçok insanın belkide yıllarca beklediği.
Ona odaklanın. Eşinizin üzerinede çok gitmeyin bence.
Lohusalığın etkisini fazla görmeden hareket etmek gerekiyor.

Bütün bunları görmezden gelsem peki ya arkamdan söylenenler bunları duya duya aman neyse diyebilirmisiniz siz yada kim diyebilir ki 2 senedir bütün bu karışmalara laf çakmalara göz yumdum kendi evimde is yapmayan ben kayınvalidemin evinde herseye kostüm bütün bunların karşılığı arkamdan atmalarımı olacak yaslarının adamı olup büyüklüklerini gösterselerdi daha fazlasını yapardım inanın şimdi yapmiyomuyum hayır yapıyorum yine kızım uyuyunca yemekti temizliğin bı ucundan tutuyorum peki bunlara karşılık bu mü
Çok mü şey istiyorum annesi olarak kızımın eşyalarını dizmek konusunda aslında biliyomusunuz gorumceminde kv minde herseye benim yerime karar vermek istemeleri beni deli eden benimde aklım fikrim var konuşabiliyorum çok şükür kararlarımıza verebiliyorum esim bana soru sorar ben cevap vermeden kv cevap verir bütün bunlar tek basına küçük ama birleştiğinde kocaman oluyolar arkadasım İnan bana

Hayırlısıyla doğumunuzu yapmış,prensesinizi kucağınıza almışsınız.Allah uzun ömürler versin kızınıza.
Aynı evde yaşamanın zorluklarını Türk halkı olarak hepimiz az çok biliyoruz.Kendinizce çok haklısınız.
Fakat bile isteye bir araya gelindi sanırım..Klasik bir tavsiye,işede yaramaz belki ama,keşke en baştan aynı evde oturmasaydınız.

Benim sinirlendiğim ve sizi çok iyi anladığım şey görümcenizin sizin en güzel,en masum heveslerinizi elinizden alması.
Kendi çocuklarına karıştırmayıp,daha lohusa olan bir kadının en masum zevklerini elinden alması çok bencil ve düşüncesizce bir davranış.
Lafta ne söylesek boş,görümcenizin aldıklarını 'istemiyorum' deseniz siz suçlu çıkacaksınız.

'görümce iyilik yapıyor,gelinin yaptığına bak' diyip laf sahibi olacaklar şüphesiz..

Keşke,keşke,keşke en başından tavrınızı koysaydınız.Az çok huylarını biliyorsunuzdur..
Mesela,'kızımın herşeyini kendim seçeceğim' falan diye uyarsaydınız..vs

Artık olan olmuş diyelim,en azından kızınız sağ salim kucağınızda.
Bundan sonrası için biraz daha açık gözlü olup,kimseyi hayatınıza karıştırmamayı deneyin.
Allah çok mutlu etsin.Üzülmeyin,kızınızı emzirirken ağlamayın.
Şöyle düşünün ona bakarken,'bir bebeğe sahip olamayan aileler var,ama benim şu anda kucağımda bir prenses var,Hamd olsun Allah ım.Bugünlerede şükür deyin ve gelecekte kızınıza herşeyini kendi zevkinizle yapmanın tesellisini edinin.

Son düzenleme:
kendi evinize çıktığınızda daha farklı olur her şey..biraz daha sabretmelisin sanırım.

kaynana yanında kalınıyor diye neden beşiğinizi gidip almadınız.ya da bu kadar hevesliyken neden ana kucağını,pusetini almadınız.beraber yaşasanızda bunlar bebek için gerekli.gidip doğumdan önce alsaydınız.ayrı eve çıkınca farklı olmayacak değil mi bu eşyalar.üstelikte var olanı görümcen de alamayacaktı o zaman:34:

İnsan aynı evde yaşadığı annesiyle kardeşleriylede anlaşamıyor tartışıyor yeri gelince.Tabi kayınvalideyle görümceylede ters düşmek tartışmak normal.Ama tabi insan kendi ailesiyle aynı sorunları yaşasa bu kadar dert etmiyor çünkü kendi canı..

Ev ev üstüne olmuyor evet..İlk hatanızı aynı evi kabul etmekle yapmışsınız siz..Lahusasınız hassassınız bunu ne kayınvalideniz ne görümceniz gün gelir anneniz bile düşünmez..Sizden hep beklentiler olacaktır sizin halinizin olmadığı durumlar olacaktır.Sürtüşeceksiniz.Hep aynı şeyler aslında...

Görümcenizin bebeğiniz için aldığı eşyalara tepkinizi anlıyamadım aslında..Oda hala bir yerde durumuda iyiyse yeğenine bişeyler almak istemiştir.Bende halayım yeğenimin tüm ihtiyaçlarını ben görmüştüm zamanında.Eğerki yeğenimin beğendiği şeylerse aldım ama annesi babasının beğendiklerinden ziyade kendi beğendiklerimi aldım.Çünkü onlar benim hediyelerim..Kullanmak yada kullanmamak onların bileceği şeydi ama demekki beğendiler kullandılar..Bende her gördüğüm beğendiğimi aldım yeğenime..Bu konuda haklısınız diyemiyecem lahusa olmanıza buna bağlı hassaslığınıza veriyorum..

İnşallah tez zamanda eviniz çıkar ve istediğiniz hayatı kurarsınız.Allah bebeğinizi size bağışlasın

İnsan aynı evde yaşadığı annesiyle kardeşleriylede anlaşamıyor tartışıyor yeri gelince.Tabi kayınvalideyle görümceylede ters düşmek tartışmak normal.Ama tabi insan kendi ailesiyle aynı sorunları yaşasa bu kadar dert etmiyor çünkü kendi canı..

Ev ev üstüne olmuyor evet..İlk hatanızı aynı evi kabul etmekle yapmışsınız siz..Lahusasınız hassassınız bunu ne kayınvalideniz ne görümceniz gün gelir anneniz bile düşünmez..Sizden hep beklentiler olacaktır sizin halinizin olmadığı durumlar olacaktır.Sürtüşeceksiniz.Hep aynı şeyler aslında...

Görümcenizin bebeğiniz için aldığı eşyalara tepkinizi anlıyamadım aslında..Oda hala bir yerde durumuda iyiyse yeğenine bişeyler almak istemiştir.Bende halayım yeğenimin tüm ihtiyaçlarını ben görmüştüm zamanında.Eğerki yeğenimin beğendiği şeylerse aldım ama annesi babasının beğendiklerinden ziyade kendi beğendiklerimi aldım.Çünkü onlar benim hediyelerim..Kullanmak yada kullanmamak onların bileceği şeydi ama demekki beğendiler kullandılar..Bende her gördüğüm beğendiğimi aldım yeğenime..Bu konuda haklısınız diyemiyecem lahusa olmanıza buna bağlı hassaslığınıza veriyorum..

İnşallah tez zamanda eviniz çıkar ve istediğiniz hayatı kurarsınız.Allah bebeğinizi size bağışlasın

ben de yakınlarımın neyi eksikse almaya çalışırım,çünkü ihtiyacı görülsün maksat.hediye aldığım şeyide kendime görre alırım tabiiki.bence de konu sahibinin görümcesi bunu yapmış.kendince eksikleri tamamlamış:34:

Back
X