Sonunda aile evinden gideceğim, ama iş bulamıyorum

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Merhabalar,

sizden fikir almak için geldim. Aile evinde yaşıyorum ve ailemle hiç anlaşamıyorum. 30uma yaklaştım. (Yargılamadam, aman aile gibisi var mı demeden lütfen eski konularıma bakın ya da yargılamayın. Bir süredir şehir dışındaki ilanlara başvuruyorum. Birisi olsun da taşınayım diye. Bulunduğum şehirde tek başıma kalmak çok maliyetli ve bu şehirde ailem biz burdayken ayrı eve neden çıkasın dediği için burada iş bakmıyorum. Kötü bir cv yok. Ama dönüş yok. Denizli,Aydın genelde bu şehirlerde baktım. Dönüş konusunda şansımı arttırmak için ne yapabilirim? Bir de sizce başka hangi şehirler tek başına bi kadın için güvenilir?

aile evindeki anlasmazliklariniz ufak tefekse onlarin rizasi olmadan biryerde yasama fikri yada calisma fikrini pek onermiyorum hayat sartlari zor.hem destek alamazsiniz bir sıkıntı yasasaniz .bence ailenizin rizasini alin guzelce ikna edin cazip bir is plani koyun onlerine o sekil il disi yasayabilirsiniz .ben egede ispartayi makul gordum yada afyon

Ne mezunusun ,mesleğin var mı?kiralar malum,yalniź yaşamak için en az 20-25 bin kazanacaksın ki zar zor yaşayasın..ev arkadaşı desen o ayrı bir dert..evinde ayrı bir odan varsa şanslısın,yaşadigin yerde çalışsan daha iyi..

Mesleğim var. Şu an istanbulda o verdiğiniz aralıkta alıyorum ama İstanbulda bu maaşlarla çok zor.

Bunda yargılanacak bir şey yok yetişkin her insan tek yaşamak isteyebilir ama bu ekonomide mi o insanı düşündürüyor bir ev bulup tutmak kafadan zaten evin kirası neyse 3 le çarpın , açılışları ekleyin bir de ev bulana kadar kalacağınız masraflar vs derken eğer köşede min 50-100 bin gibi bir paranız yoksa maalesef hayal kalıyor.
Ispartayı da değerlendirebilirsiniz şehir olarak

Merhaba, uzun süredir aklımda olan bi şey olduğu için biraz birikimim var. Ispartayı tutucu bir şehir sandığım içim hiç aklıma gelmemişti

Denizlili ve Denizli de yaşayan biri olarak ev kiralarından şikayet ediyorum. Şuan 8bin tl kira ödüyoruz ama eş değer evler şuan 20 bin tl olmuş.. 1+0 ya da 1+1 gibi bir apart tercih ederseniz de en az 6bin gözden çıkarın ama garantisi yok, fiyatlar resmen gün gün artıyor.
Ev konusu dışında şehrimi seviyorum, mimli bir iki semt hariç olaysız, sakin, stabil hayat. İnsanları yardımseverdir, sokakta her görüşten ve görünüşten değişik yaşam tarzına sahip insan görebilirsin. Kimse kimseye birşey demez.

30 yaşında aile yanında yasamayı daha çok anormal görmeliyiz gelişmiş ülkelerde bu şekildedir..
Kararınız çok doğru..
Meslek varsa daha küçük bir şehirde başlanabilir yeni hayata gayet güzel..
İlk başta ev arkadaşı olarak eşyalı ev bakabilirsiniz.
Meslek varsa yurtdışı düşünmez misiniz peki? Çok daha iyi olur

valla bu ekonomi artık anormal bulduğumuz şeyleri de normal bulmaya mecbur bırakıyor insanı
alıştıkça kabullenmek de daha kolay oluyor veya çaresizlik yüzünden saçmalıkları normal karşılamak zorunda kalıyoruz
30 yaşındayım, 3-4 sene öncesine kadar ya 30unda aileyle mi yaşanır yuh falan derdim
ama 2 senede öyle uçtu ki ev kiraları, artık insanın kendi evi kendi düzeni hayal olmaya başladı
çok abuk sabuk bi düzene doğru gidiyoruz, allah sonumuzu hayır etsin
gelişmiş ülkelerde böyle diyoruz, adı üstünde gelişmiş ülke. ekonomisi buna müsait
biz her geçen gün gerileyen bir ülke olarak ekonomi bunlara müsade etmiyor artık
bu konu benim de çok canımı sıkıyor
işim var birikimim var ama asla cesaret edemiyorum şu dönemde

Aranız iyi olsa bile bir yaştan sonra insan kendi düzenini oluşturmalı diye düşünüyorum. O sebeple kendinizi daha iyi hissederek evden ayrılın. Umarım çok rahat, keyifle çalışabileceğiniz bir iş uygun, huzurlu, mutlu olacağınız da bir ev nasip olsun.

Merhaba, uzun süredir aklımda olan bi şey olduğu için biraz birikimim var. Ispartayı tutucu bir şehir sandığım içim hiç aklıma gelmemişti
yok hayır değildir aslında öğrenci şehri eskişehirin küçüğü gibi düşünün binalar apt değil öğrenci yoğunluğundan apart şeklinde olduğu için bence fiyatlar da uygundur ayrıca güvenlidir yani Tr en güvenilir şehirler listesinde

Mali müşavir olucam 2 dersim kaldı. Maalesef yurtdışında yapmam çok zor. İşin içine sınavlar va giriyor yine :)

Zeynones eski arkadaşımı görmüş gibi sevindim şu an bi ara çok eski konularını hatırlıyorum dershanede çalışmaya başlamıştın galiba, kpss için çalışıyordun :))

Bu şekilde bakmamıştım,iş olanaklarına bakıp ordan da başvuru yapayım :) Çok teşekkür ederim

Zeynones eski arkadaşımı görmüş gibi sevindim şu an bi ara çok eski konularını hatırlıyorum dershanede çalışmaya başlamıştın galiba, kpss için çalışıyordun :))

Kpss yalan oldu araya pandemi girdi bir tane öğretmenlik için değil ama başka mülakata girdim olmadı, yeniden çalışırım dedim hamşleyken çalışır bebek 1 yaşına gelene kadar atama beklerim demiştim hamilelik sürecim öyle kötüydü ki bir yaprak bile açamadım. Şimdi özel okulda köleliğe devam bu yıl karar verdim ama iş güç demeyeceğim akşamları yeniden devlet için çabalayacağım. Sen neler yapıyorsun? Burada birbirimizi hiiiç görmeden eski arkadaşlar edinmiş gibi oluyoruz ne güzel bir şey.

Niye yargılansın ki? Ben aksine erken yaşta aileden ayrı yaşamayı destekliyorum. Tabi iş bulmuş ve az çok olacakları hesaplamış bir şekilde. Aileyle çok iyi anlaşsan bile belli bir süre sonra istemsizce sıkıntı çıkıyor. Hem zorluklarla tek başına başa çıkabilme şansın da azalıyor. Siz önce gideceğiniz şehre karar verin. Şu şehirde daha çok iş vardır demek zor.. İş olur ama size denk gelmez ihtimalleri göz önünde bulundurun. Sonra birkaç iş başvurusu yapın görüşmeler çok önemli çünkü. Farklı bir şehirden gideceğinizi bilsinler. Bir taraftan da apart araştırın. Bence en önemlisi ilk olarak ev çünkü kalacağın yer olmadan iş bulmak zorlaşıyor adam işine uzak bir yerde oturuyorsan istemeyebiliyor ben Antalya'da okuduğum dönemde çok iş buluyordum ama iş yerinin olduğu semtte kalmam isteniyordu. Siz evi bulun işi bence mutlaka bulursunuz önemli olan kararlı olmak. Hayırlısı olur umarım :)

Yaaa ben baya geride kalmışım, o dönem nişanlıydın galiba nişanlında kpss için çalışıyordu baya stolk yapmışım ahahahah ben dikiş tutturamadım iç huzurumu sağlicam derken olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…