hmm canım kolaylıklar dilerim önce,öyle yada böyle Allah bağışlasın kızlarımızı bize,
yani bizimkilerin şu ana kadar bir kızım hep kilo ve boy olarak geriden geliyordu,
ama şimdi kilo olarak gerideki diğerini geçti,fakat boy olarak 2 cm. bizde de fark var,
yemeleri konusunda hiç ısrar etmiyorum inan,koşamadım da peşlerinden açıkçası yesinler diye,ama herşeyi yiyiyorlar diyebilirim,
dün tutturdu anne bana havuç ver,yada işten gelirken bana pekmez al,yada bugün köfte yap falan der,sanırım çok aç bırakıyorum muahhaha

bir kızım diğerine göre hep geriden geldi,alerjk astımı olur kışları,çok ağır geçer hastalıkları,yürümesi bile 2 yaşını doldurduktan sonra oldu,
ama gerek genetik,gerek metabolik çok araştırmasını yaptırdık,herhangi bir hastalık teşhisi koyulmadı,
hala bir kızım diğerine göre daha hareketli,konuşkan,çığırtkan,dağıtkan falandır,
kardeşini çok itiyor,beğenmediğinde vuruyor,oyun çadırına şunu bana getirirsen seni buraya alırım falan diyor mesela,
öbürü de sürekli titilip kakılmaktan mütevellit sinirli,elinden bi yuncağı alınsın bi saat bağıran cinsten bi çocuk oldu çıktı,
ne kadar ikisinin de haklarını korumaya çalışsan da hepsi karakterine göre hareket eidyor onuçta işte..
çok acaip şeyler görüyorum onlardan,
ikisi de yaramaz denemez ama yaşının getirdiği 2 yaş sendromu içindeler sanırım..
Hasta olmamaları için kış aylarında her akşam meyve sıkarız,
ceviz badem,kuruüzüm tarzında besin değeri yüksek gıdaları az da olsa yedirmeye çalışırım,yemiyorlarsa saygı duyarım

onun dışında pekmez veriyorum,kurallarım yok,ne zaman isterlerse o zaman,
akşamları biz ekinezyalı yada kuşburnu yada ıhlamur çayı işini adet edindik,onlarda ballı olarak içerler bizimle beraber,
daha ağır kış zamanlarında zencefil ve bal karışımından her sabah bir çay kaşığı veriyorum,
bol su içiriyorum,
yoğurt yada kefir gibi gıdaları kendim yapmaya çalışıyorum
ve hala aptamil Juniorla besliyorum açıkçası,bağııklık için faydalı olduğunu düşünüyorum,
kaldı ki ne zaman inek sütü versem kabız olup tıkanıyorlar akşamına..
falan..
başka

?