Sonunda aranızdayım.........

HaceR1984

мєLєкLєя&#1110
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009
109
1
96
Denizli
uzun zaman oldu giremeyeli nete...çünkü evimde internetim yoktu..hamileliğimde vardı çünkü hamileliğimi yatarak geçirdim canım sıkılıyordu hergün buralardaydım...ve artık kızlarımdan vakit olursa hep buradayım..çok yaramazlarda...3 yaşına gircek ikiz kızlarım..NİSA ve ERVA.....SORULARINIZ OLURSA HER TÜRLÜ KONUDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM......

hoşgeldin,ama tam ne zaman doğum yaptın,ben pek hatırlayamadım seni buralarda,
benim de iki yaşını geçen kızlarım var..

hoşgeldin,ama tam ne zaman doğum yaptın,ben pek hatırlayamadım seni buralarda,
benim de iki yaşını geçen kızlarım var..

hoşbulduk...24.04.2009 da doğum yaptım canım.baya oldu yani.benim kızlarımda nisanda 3 yaşına girecekler.

benim kızlazrım da 24.09.09 doğumlu,5 ay var aralarında,maşallah
nasıl gidiyor,ay ay değişimleri gelişimleri nasıl,
birbirlerine göre gelişim durumları nasıl?

benim kızlazrım da 24.09.09 doğumlu,5 ay var aralarında,maşallah
nasıl gidiyor,ay ay değişimleri gelişimleri nasıl,
birbirlerine göre gelişim durumları nasıl?

kızlarımın arasında 1 kilo fark var.birinin boyu 2cm kadar kısa..başka belirgin bi gelişim değişikleri yok canım.biri fazla yaramaz diğer kızım uslu sayılır.sadece çok sık hasta oluyorlar.senin kızlarında nasıl farklılıklar var gelişimleri nasıl?hasta oluyorlarmı sık sık?benimkiler hasta olunca hiç çekilmiyorlar bu aralar neredeyse 15 gündür hastalar şimdide öksürüğümüz var.hasta olmamaları için ne yapıcağımı bilmiyorum.doğru dürüst bişey yiyip içmiyorlar zaten.durmadan süt içseler..seninkilerin yemeleri nasıl..nasıl besliyorsun onları canım..o kadar çok sorunum var ki anlatmaya zaman yetmez..kızlarımın sayesinde nete fazla giremiyorum anca uyuduklarında girebiliyorum gece.gündüz uykumuz yok zaten..

hmm canım kolaylıklar dilerim önce,öyle yada böyle Allah bağışlasın kızlarımızı bize,
yani bizimkilerin şu ana kadar bir kızım hep kilo ve boy olarak geriden geliyordu,
ama şimdi kilo olarak gerideki diğerini geçti,fakat boy olarak 2 cm. bizde de fark var,
yemeleri konusunda hiç ısrar etmiyorum inan,koşamadım da peşlerinden açıkçası yesinler diye,ama herşeyi yiyiyorlar diyebilirim,
dün tutturdu anne bana havuç ver,yada işten gelirken bana pekmez al,yada bugün köfte yap falan der,sanırım çok aç bırakıyorum muahhaha
bir kızım diğerine göre hep geriden geldi,alerjk astımı olur kışları,çok ağır geçer hastalıkları,yürümesi bile 2 yaşını doldurduktan sonra oldu,
ama gerek genetik,gerek metabolik çok araştırmasını yaptırdık,herhangi bir hastalık teşhisi koyulmadı,
hala bir kızım diğerine göre daha hareketli,konuşkan,çığırtkan,dağıtkan falandır,
kardeşini çok itiyor,beğenmediğinde vuruyor,oyun çadırına şunu bana getirirsen seni buraya alırım falan diyor mesela,
öbürü de sürekli titilip kakılmaktan mütevellit sinirli,elinden bi yuncağı alınsın bi saat bağıran cinsten bi çocuk oldu çıktı,
ne kadar ikisinin de haklarını korumaya çalışsan da hepsi karakterine göre hareket eidyor onuçta işte..
çok acaip şeyler görüyorum onlardan,
ikisi de yaramaz denemez ama yaşının getirdiği 2 yaş sendromu içindeler sanırım..

Hasta olmamaları için kış aylarında her akşam meyve sıkarız,
ceviz badem,kuruüzüm tarzında besin değeri yüksek gıdaları az da olsa yedirmeye çalışırım,yemiyorlarsa saygı duyarım
onun dışında pekmez veriyorum,kurallarım yok,ne zaman isterlerse o zaman,
akşamları biz ekinezyalı yada kuşburnu yada ıhlamur çayı işini adet edindik,onlarda ballı olarak içerler bizimle beraber,
daha ağır kış zamanlarında zencefil ve bal karışımından her sabah bir çay kaşığı veriyorum,
bol su içiriyorum,
yoğurt yada kefir gibi gıdaları kendim yapmaya çalışıyorum
ve hala aptamil Juniorla besliyorum açıkçası,bağııklık için faydalı olduğunu düşünüyorum,
kaldı ki ne zaman inek sütü versem kabız olup tıkanıyorlar akşamına..

falan..

başka?

senin kızların yine iyi ve kötü yiyorlar canım..benimkiler nerde asla yemek istemiyorlar sadece süt istiyorlar..öyle ihlamur ada cayı falan nerde asla ağızlarına sokmuyorlar..devamlı sevenseas vitamin veriyorum ama faydası yok herhalde..gerçi onu doktorumuz umminoloji uzmanı hiç bırakma dedide..ondan kullanıyorum.kızımın birinin bağışıklık sistemi düşük çıktı ankaraya umminoloji uzmanına gidiyoruz 6 ayda bir..çok sık hasta olduğu için çocuk doktorumuz hemen götürün demişti.denizlide malesef yok..ne zaman kurtulcaz bakalım hastalıklardan.gerçi allah beterinden korusun ya bazen çok bunalıyorumda(ikiz annesi olmak ne kadar zor demi canım ama çokta güzel ya allah sağlıklarını versin..ben hala aptamil junior süt kullanıyorum bende bağışıklık için faydalı olduğunu düşünüyorum ve bırakmayıda düşünmüyorum daha..ben devamlı giremiyorum nete canım geç cvp veriyorum kusura bakma.

bayyaaa geç gerçekten,Allah yardımcımız olsun,
ben de eve pc götürmüyorum,çalışırken yazıyorum arada..
düzenli bu şurubu mu ver dedi doktorunuz,hmmm,
of ben hiç şurup veremiyorum düzenli yaaa,ama işte pooofff..
ikiz annesi olmak çok güzel çok özel yaa,çok zor ama çok güzel gerçekten,
bu haftasonu el ele tutuşup kutu kutu pense oynamaya çalışıyorlar dı,içim eridi,oturdum ağladım onlara bakarken resmen,
tabi biri dğeri kadar hızlı dönemeyince yine öbürü itip düşürdü ve yine ağlama seansı başladıysa da güzel yani
sizin oyunlarınız,oyuncaklarınız yada klasik tekerlemeleriniz varmı,
bu konuda neler seçip,nelere zaman ayırıyorusunuz mesela?

Son düzenleme:

bayyaaa geç gerçekten,Allah yardımcımız olsun,
ben de eve pc götürmüyorum,çalışırken yazıyorum arada..
düzenli bu şurubu mu ver dedi doktorunuz,hmmm,
of ben hiç şurup veremiyorum düzenli yaaa,ama işte pooofff..
ikiz annesi olmak çok güzel çok özel yaa,çok zor ama çok güzel gerçekten,
bu haftasonu el ele tutuşup kutu kutu pense oynamaya çalışıyorlar dı,içim eridi,oturdum ağladım onlara bakarken resmen,
tabi biri dğeri kadar hızlı dönemeyince yine öbürü itip düşürdü ve yine ağlama seansı başladıysa da güzel yani
sizin oyunlarınız,oyuncaklarınız yada klasik tekerlemeleriniz varmı,
bu konuda neler seçip,nelere zaman ayırıyorusunuz mesela?

Evet allah tüm ikiz annelerine yardımcı olsun..bide üçüz annelerini düşünemiyorumBenim kızlarımda bayılıyor kutu kutu pense oynamaya ama tabi her oyunumuzun sonu ağlayarak bitiyor o ayrı konubenim kızlar genelde pepe izliyorlar pepenin yaptığı şeyleri yapıyorlar mesela pepe annesine şarkı söylüyor onlarda bana gelip şarkı söylüyor canım kızlarım benim aynısını beceriyorlarda ve anne ağla diyorlar,çok bilmişler.tabi ben zaten dayanamayıp ağlıyorumbide küçük kurbağa,küçük kurbağa kuyruğun nerede derler dururlar...ben bütün gün onlarla herşeyi deniyorum mesela bebeklerini alıyoruz hasta oluyo bebekleri,bebeklerine iğne yapıyorlar uyutuyorlar falan.sonra resim çiziyoruz salıcak,kedi,köpek falan..tabi herşeyde hemen sıkılıyorlar..saklambac oynuyoruz.sayıları öğrettim onlara 10 kadar sayabiliyorlaryapboz oynamayı seviyorlar..anlayacağın canım ben herşeye zaman ayırmaya çalışıyorum ama onlar birbiriyle didişmeyi daha çok seviyor.
tabi bazen bende sıkılıyorum ama napayım onlar mutlu ve sağlıklı olsunlarda yetiyor bana

aynı şeyleri bizimkiler de çok ilginç
uçları tutmaçlı olan tahta yapbozları koyuyoarlar yerlerine,kağıtları muhafaza edemiyorum,
bebekleri ayıları var,uyutuyor,yediriyor,iğne yapıyor aynı,emziriyor,sarıp uyutuyor,öpüyorlar
biri diğerinin üstüne atlıyor bu ara hep,
ben kontrol ediyorum,alttaki de bayılıyor bu heyecana sanırım,çok hoş onları izlemek,
çok uzun sürmüyor bizimkilerin işleri de tabi
bir de kitaplardan hikayeler uyduruyoruz,ogünün gündem konusuyla alakalı,
Bir varmış bir yokmuş ikiz kızkardeşler varmış,Hale Sareye vurmuş,Sare ona küsmüş,anne çok üzülmüş,
Hale Sareden özür dilemiş bilmem ne
bakıyorum sonra kendi kendilerine bıdır bıdır uyduruyorlar bişey kitap okur gibi..
hayvanları,meyveleri,araçları falan çalışıyoruz,
haftasonları otobüse yada vapura biniyoruz,bir hafta boyunca anlatıyorlar sonra,
bu ara biz de bir şarkıya takıldık
"minik ördek suda nasıl yüzüyorr,nasıl yüzüyorr,
vak vak da vak vak,vak vak da vaaaakk

ne güzel ya ikiz annesi olmak..ikizlerin ilk çocukların mı?canım.ne kadarlık evlisin..benim ilk bebişlerim ikizlerim.10 yıllık evliyim..galiba sen çalışıyorsun..ikizlerine kim bakıyor..çok meraklıyım galiba:44:

bence de çok güzel,Allahım olmayanlara da lutfetsin inşallah..
benim ilk çocuklarım tabi,tüp bebekle oldular,
sonrasın da bi de tekim olsa diye çok da istiyorum aslında,ama bu kez tedavi olamam tekrar,
6 yıllık evliyim canım,İstanbuldayım,
Eylül ayından itibaren çalışmaya başladım,Özel bir okulda 1.sınıf öğretmeniyim,
kızlara da annem bakıyor ama o bu işten pek memnun sayılmaz,
yani ay ne güzel ikiz annesi olmak demiyor malesef

inşallah allahım tek bir evlat daha verir tedavi olmana gerek kalmadan canım..benim iki düşükten sonra oldu prenseslerim..tedaviyle olmadılar ama hamilelik boyunca yattım..benim için çok zordu allahıma şükür ki sağsalim dünyaya geldiler..10 yıllık evli olduğum için hep tüp bebek mi derlerdi bide ikiz ya..bende bazen evet tüp bebek ne olmuş onuda allah vermiyor mu derdim..bende tek bitane daha olsun istiyorum ama bida ikiz olursa diye korkuyorum..çünkü benimde eşiminde ailesinde ikiz çok var.inşallah tek olur diyorum.tabi önce sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil ama tek olsun ya..yoksa ben çıldırırımallah annene kolaylık versin canım:)

Bizde de İkiz Çok..
Eşim Sürekli İçime Doğuyor Bizim de İkiz Olacak Deyip Duruyor..
Korkutuyor Beni..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…