Sonunda bunuda duydum:(

Senin zaten canin yanacagin kadar yanmis hala ortalik kotu olur falan diye onumu dusunuosun birak sen gayet te sabirli davranmissin ustelik kumar hakaret dayak bile varken iyiki bu cocuk olmamis yoksa perisan olurdu kararliysan ailen arkanda olcaktir zaten yok bosanamam diosan bu lafi soledigine pisman et onu sonucta bizim istememize bagli değil bu olay Allah verirse olur...

Sadece bunun için mi yaşıyorsunuz
Ben daha bişi demiyorum size.
Umarım çabalarınıza değer ve sonradan pişman olmazsınız.......
yani hep öyle yaptım sabret düzelecek
bitecek bu kötü günler diye diye telkin ettim hep kendime
bu defa işin rengi başka
her sorunda aklıma getirmediğim boşanma fikrini düşünmeye başladım artık
ama öfkeyle yanlış kararlar da almak istemiyorum
bir süre bekleyeceğim sonra sağlıklı bir karar vericem gerekirse uzman yardımı alıcam canım

sizin çocuğunuz var mı bilmiyorum
yada çocuğunuz olsun diye ne kadar tedavi görüp ilaçlar iğneler kullanıp gözyaşları döktünüz
siz anlayamazsınız hanımefendi
evet hiç bir hakareti bunun kadar acıtmadı canımı çünkü o benim en hassas olduğum nokta

Önceden de hakaret işitip ısrarla çocuk yapmaya çalışmayı anlamadım evet. Üstelik ailenizin de durumu iyi.

nikah düşmesinin şartları var ona baksın.3 kez boş ol demekle olmuyor.öyle kolay değil karı boşamak tövbee tövbee

Önceden de hakaret işitip ısrarla çocuk yapmaya çalışmayı anlamadım evet. Üstelik ailenizin de durumu iyi.
Onuda açıklamıştım
yine açıklayayım tamamen çocuk olursa daha iyi olur mu düşüncesinden dolayı çok istedim.
sonra zamanla o düşüncede gitti benden kendim için istedim yanlız büyütebileceğim ihtimalini bile göze alarak istedim ama olmadı herşeyde bir hayır varmış..

evet diyecek laf bulamıyorum bende. ilk mesajınıza istinaden öyle yazmıştım. ama ara mesajları okuyunca şok üstüne şok

sizin adınıza çok ama çok üzgünüm...

o dayaktan da anlamaz ki
gücü sadece bana yeter onun
hatalarını örtmek için kaç tane adam karısına iftira atar isyan kaç tanesi

birçok kişi canım emin ol..
o kadar senin yaşadığını yaşayan kadın varki...
çoğu susuyor..
utanıdıından korktuğundan susuyor..
susmamak lazım..
senin arkanda baban var kızımm..
hiç susma sustukça bu adam edepsizleşiyor

neee 3 kez boş olmu demişşş...
birde bunuda yapmışş..
dinen bu lafı sölediğin anda biter o iş..
evlilik biterr...

bunu ikinci yapışı ilkinden sonrada öyle nikah falan kıydırmamıştık
şuan onu düşünecek durumda da değilim zaten

bu laftan sonra size asla akıl vermeye çalışmayacağım.

İnsanlar dini nikah kıyıyorlar bunun manasını araştırıp okumuyorlar. Bizler bir şeyleri anlatmaya çalıştıkça onu düşünecek halde değilim diyor konu sahibi.
Sizin dünyanız ahiretinizden çok daha önemli ben onu anladım.
Eşlerimizi mutlu etmek-mutluk olmak için varız EVET. Ama küfür dinlemek, hakaret dinlemek için yokuz hayatlarında biz.

Gırtlağınızı sıktığında yarın eşiniz umarım iş işten geçmiş olmaz.

neee 3 kez boş olmu demişşş...
birde bunuda yapmışş..
dinen bu lafı sölediğin anda biter o iş..
evlilik biterr...
biterse bitsin isyan umrumda değil inan ki
onca iğrenç şey duydum ondan bu söylediği umrumda bile değil
keşke ne yapmam gerektiğini bilsem
sizler beni cesaretlendiriyorsunuz güç veriyorsunuz sağolun ama bu yetmiyor
aklımda bin türlü soru var..
nasıl olacak bilmiyorum..

saçmalamayın lütfen bunu nerden çıkardınız
onu görmüyorum bile
nikadım düştüyse oturup bunun için yas tutacak halim yok
bunu kim söylediyse o düşünsün
sanki nikahım düşmemiş olsa akşam gidip beraber olacağım eşimle
başka taraf çekmeyin konuyu
sıkıntım bana yetiyor zaten

Öncelikle çok çok daha iyilerini hakediyorsunuz. Peki çok çok daha iyilerini hakeden başka kim var biliyor musunuz? Gelecekteki bebekleriniz. Bir anne çocuğunu herşeyden daha çok sever derler. Bir anne çocuğu için en iyisini yapar derler. Bir anne yemez yedirir giymez giydirir derler. Bu durumda siz çocuğunuza bu kötülüğü neden yapıyorsunuz? Kendinizi dayaktan koruyamazken çocuğunuzu koruyabilecek misiniz? Buna bütün kalbinizle inanıyor musunuz? Pek çok kadın anne olmayı ister. Bir kısmı anne olmayı her şeyden çok ister ama anne olmayı bebeğinin geleceğini düşünmeden istemek sağlıklı değil.

Kocanızın psikolojisini sallayın. Başlarım onun psikolojisine. Siz kendi psikolojinizi düşünün. Çünkü mevcut psikolojinizle evet bir bebeğe dünyanın bütün sevgisini verebilirsiniz ama bebeğin ihtiyacı sadece sevgi değil. Ona bir çok değeri, doğruyu yanlışı, hayatı öğreteceksiniz. Siz şu anda öğrenilmiş çaresizliğinizle başa çıkamıyorsunuz. Siz ekonomik özgürlüğünüz varken dayağı, küfrü kabulleniyorsunuz, en sonunda en incineceğiniz şeyi duyduğunuzda bile barışma ihtimaliniz daha ağır basıyor. Yetişkin bir kadın olarak istediğiniz hayatı seçmekte özgürsünüz ama anne olmayı planlıyorsanız çocuğunuz için daha iyi bir hayatı seçmeniz gerekiyor. Küçücük bir bebek kendi seçimi olmayan bir hayatı yaşamak zorunda bırakılmamalı.

Bir de ben inanmayan insanlara çok saygı duyarım. Her türlü inanca da saygım var. Nüfus cüzdanında islam yazıp da hiç umrunda olmayana da saygım var. Ama dini nikah ne gelenekler böyle diye yapılması gereken bir şey, ne de 3 kere boş ol demek bu kadar hafife alınması gereken bir şey. Hatta hiç dini nikah yapmasa bile insanlar, o kadar şahitin önünde yapılan resmi nikahla da Allah katında evli oluyorlar ama 3 kere boşoldan sonra evli olunmuyor malesef. Eğer inanıyorsanız dini açıdan evli olmadan çocuk yapmaya çalışıyorsunuz. Ama inanmıyorsanız sıkıntı yok.

bir evladım olmasına rağmen resmen hönküre hönküre ağlayasım geldi
Allah eşini ıslah etsin.
aldatma kadar büyük bir olay olsa bile söylenmeyecek bir şey demiş.

bunu ikinci yapışı ilkinden sonrada öyle nikah falan kıydırmamıştık
şuan onu düşünecek durumda da değilim zaten

Bunu daha önce de yaptı demediniz mi? O zaman da düşmüş zaten nikahınız işte. Dediğim gibi inanmıyorsanız saygı duyarım sizin için önemli olmamasına ama inanıyorsanız aslında en çok önem vermeniz gereken nokta bu.

canım kolaymı tabiki değil..
şimdi biraz sakin ol..
otur düşün..
sen bu evliliği devam ettirebilecekmisin..
bu laflar sözler hakaretlerin sonu gelcekmi..
dediğim gibi keşke burada olsan bende kalsan kafanı dinlesen..
yada eşin gitsin ona biraz yalnız kalmak istediğini düşünmek ve karar vermek istediğini söyle canım..
bence en uygunu bu..

seni anlıyorum. bende bebek istiyorum çünkü.... olmadı mı da olmuyor biliyorum...

ama ilk başta çok hafif oldu yorumum. tam içeriğini bilmiyordum.... boşamalar.. hakaret küfür dayak. herşey var eşinde.

üstelik aile apartmanındasın ailen üst katta. olup biteni bir şekilde duyuyorlardır.

Düzenim bozulur, hayatım altüst olur diye korkma!
Nerden biliyorsun, hayatının altının üstünden daha iyi olmadığını?
Şems.

bu sözü ciddi olarak düşün....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…