Sonunda bunuda duydum:(

daha öncede oldu ama nikah düşmedi dediler bizde üstünde durmadık
eşim bu konularda çok gevşek
dini nikahı önemsemiyor sanırım
öyle olacak ki 2. kez bu cümleleri kullandı

Bu topikte kaç kere okuduk bebek kötü giden evliliklere asla çözüm olmuyor hatta hemcinslerimiz artık bebek var boşanamam deyip her türlü acıyı çekmeye devam ediyorlar bunu kendine yapma konu sahibi iyi düşün kendine değer ver bu adam seni hak etmiyor.

kocanda olsa anan babanda olsa insanlar bazen gerçekten çok acımasız olabiliyor

keşke sende kalabilseydim uzaklaşabilseydim herşeyden ama mümkün değil
onu görmek istemiyorum
evden kovsam buda çözüm değil ki
hem bunu yaparsam şimşekleri üzerime çekerim
herkes sorar geçen sefer ki gibi
o yüzden diyorum ya ne yapacağımı bilmiyorum
tek çözüm şuan için beklemek zamana bırakmak diye..

böyle ahlaksız adamdan çocuğunuz olmuyordur. Allah koruyor sizi. bu dayakçı, küfürbaz, saygısız, kıskanç, psikopat, kıymet bilmez, merhametsiz (yazıyorum ki bir daha görün nasıl bir adam) adamdan kurtulunca inanıyorum ki moraliniz düzelecek, hormonlarınız rahatlayacak ve karşınıza çıkan iyi, merhametli; çocuklarınızda onun huyunu görmek istediğiniz adamdan olacak yavrularınız.

eğer o nickinizdeki 1988 de doğum tarihinizse eğer ve siz bu gencecik yaşta bu adi adama katlanmaya direniyorsanız yazık, Ananıza babanıza yazık...

o zaman canım yemeğini ayır..
yatağını ayır..
ondan ayrı bir düzen kur evinde..
biraz burnu sürtsün bakalımm..
hoş sen bunları denedin zaten ama..

başkalarının hayataları hakkında hüküm vermek dışardan kolaydır biz bişeyler söyleriz ama sizin için bambaşkadır.bende dışardan anlattıklarınıza göre bakacağım..muhakkak sizinde hatalarınız olmuştur ben bu noktaya gelen bi evlilikte hatanın sadece erkekte olduğuna inanmam.hata kimde olursa olsun yapılmış ve evlilik toparlanmaz hale gelmiş bence.insan bu hayatta ne için yaşar ailesi ve gururu için varsa eğer çocukları için.ailenize hakaretler ediyor sizin gururunuzu zaten çoktan hiç etmiş.geleceğe dair umudunuz yok bence de olmamalı yeterince düzeltme şansı vermişsiniz.peki sizi bu evliliğe bağlı tutan ne?sevgi olmadığını görüntü olarak da uyumlu olmadığınızı söylemişsiniz.hadi seviyosunuz gözünüz bişey görmüyor desem.daha yaşınız genç sizinde hayatta ıkıncı bı sansınız olabilir.bi başkasıyla ewlenip mutlu ve çocuklu olabilirsiniz.belki eşinizin size verdiği sıkıntılar stres sebebiyle çocugunuzun olmasını engelliyor.çevremde boşanıp hayat buymuş yalnızken herşey çok daha güzel diyen insanlar var sırtında bi yük atmış gibi..bence sizde onlardan olursunuz.kurtarılacak bi evliliğiniz yok siz kendinizi kurtarmaya bakın..

3 talakla boşayınca Erkek olan kişi malesef nikah tazelemekle olmuyor. hanımefendi bi başka adamla gerçek manada evlenip ayrılmış olması gerekiyor ki tekrar eski eşiyle evlenebilsin.

oo desenize bu daha kötüymüş
ya bu kadar basit şey mi 3 defa boş ol demek
oyuncak mı bu !!
öyle değil mi

sizin tek yaşayacağınız ömür bu, niye bunu bu adamla ziyan ediyorsunuz. bakın daha önce de yapmış, bunu sindirseniz yine yapacak, sizi yine kıracak. bazı yasak cümleler vardır, insanın haysiyetine, onuruna dokunan hani deriz ya kavgada bile söylenmez ve de çırpınan çabalayan birinine. öfkesine deli gibi yenilmiş, sizi böylesine derin yaralayan birine hem de şahit birine, gözyaşınıza yazık. gerçekten söylediği affedilecek gibi değil. rabbimin bildiği vardır.

kelimesi kelimesine katılıyorum size
tamda böyle bir adama koca diyorum ben
kendisi benden 11 yaş büyük ne yanıma yakışır ne de benim gibi birine layık değil ama işte oldu bir kere keşke hiç olmasaydı
az bile yazdım buraya onun bana yaşattıklarını
bi defa boşanmayı denedim olmadı
korkularım var cesaret edemiyorum
konu tamamen bu
yoksa zerre inancım kalmadı
onunla bir ömür mutlu bir hayat yaşayabileceğime dair..

geniş konular kızgınlık anında söylenmiş pişman olunmuş ise hüküm nedir bilmiyorum araştırmak lazım

Allah'ın boşanma hakkını erkeğe vermesinin bir sebebi var. Sebebi nedir diye sorulduğunda hep kadının hassas ve gemileri yakan ruh hali gösterilir. Aynı evlilikte bunu iki kere yapıyorsa insan bir düşünmek lazım.

daha öncede oldu ama nikah düşmedi dediler bizde üstünde durmadık
eşim bu konularda çok gevşek
dini nikahı önemsemiyor sanırım
öyle olacak ki 2. kez bu cümleleri kullandı

Ama bunun vebalinden sadece eşiniz sorumlu değil ki. O önemsemiyorsa siz önemsemiyor musunuz? Size kim bir şey olmaz dedi bilmiyorum. Hoca falansa belki benden daha iyi biliyordur ama sanmıyorum. Normalde inanın üzerime vazife olmayan şeylere yorum yapmam ama 3 kere boş ol demek bana çok ağır geldi.
Normalde insanlara da sadece daha iyilerini hakettiklerini söyler geçerim ama bebek planlıyorsunuz, o çocuğa çok üzülüyorum. Aile içi şiddet ve küfür onun normali olmamalı. İlerde babası sürekli annesine küfür eden döven birisi olursa. o çocuğun annesine saygısı kalır mı sanıyorsunuz? Babasından sürekli dayak yiyen annenin koyduğu kurallara uyar mı sanıyorsunuz? Bir gün oğlunuz olsa onun da ilerde sinirli ve sinirlendiğinde gözü dönen biri olma ihtimali içinizi acıtmıyor mu? Dayak olan evde büyüyen çocukların yüzde kaçı kendisi dayak atan biri haline dönüşüyor biliyor musunuz?
Açıkçası ben barışacağınızı ve bir şans daha vereceğinizi düşünüyorum. Ama bunun olabilecek çocuğunuz için ne kadar büyük bir haksızlık olduğu içimi parçalıyor.Lütfen bebğinizi sadece bir bebek olarak düşünmeyin, onu bir çocuk, bir ergen bir yetişkin gibi de hayal edin. Onu bir birey olarak düşünün. Sonra da evinize bakın. Ona bu ortamı layık görüp görmediğinizi düşünün.Babası sinir nöbetlerine tutulduğunda annesine sarılıp ağlayan bir çocuk portresi size ne kadar iç açıcı geliyor. Evet size yoldaş olur. Evet size dert ortağı olur, evet yalnız ve mutsuz hayatınıza ışık olur o bebek. Ama bunun karşılığında siz ona ne sunuyorsunuz? Onu evinizde ne bekliyor? Dayakçı bir baba, küfür, hakaret, ağlayan bir anne.

bu konunun sonu yine yok yapamam seviyorum olur.bakın görün.biz boşa konuşuyoruz

ellerine sağlık canım ne güzel anlatmışsın bravo sana

o kadar güzel yazmışsınız ki
hiç bişey düşünemiyordum
yol gösterici bir mesaj olmuş okurken bile ağladım
çok haklısınız çok
ne diyebilirim ki..
zaten artık aile olacağımıza dair inancımı kaybettim ben
dini nikah konusuna gelince
3 ay ayrı kaldığımız dönemde bu cümleleri sarfetmişti
ama tekrar barıştığımızda nikah tazelemedi eşim tüm ısrarlarıma rağmen
sonra sordum bir yere resmi nikah varsa sıkıntı olmuyormuş dedi.
bende o dönemde bursaya gitmiştim orda müftülüğe sormuştum nikahınız hala geçerlidir demişti olay bu işte..
şimdi tekrar söyledi nikahın akıbetini bilmiyorum artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…