- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi deniz_1988
-
Ama bunun vebalinden sadece eşiniz sorumlu değil ki. O önemsemiyorsa siz önemsemiyor musunuz? Size kim bir şey olmaz dedi bilmiyorum. Hoca falansa belki benden daha iyi biliyordur ama sanmıyorum. Normalde inanın üzerime vazife olmayan şeylere yorum yapmam ama 3 kere boş ol demek bana çok ağır geldi.
Normalde insanlara da sadece daha iyilerini hakettiklerini söyler geçerim ama bebek planlıyorsunuz, o çocuğa çok üzülüyorum. Aile içi şiddet ve küfür onun normali olmamalı. İlerde babası sürekli annesine küfür eden döven birisi olursa. o çocuğun annesine saygısı kalır mı sanıyorsunuz? Babasından sürekli dayak yiyen annenin koyduğu kurallara uyar mı sanıyorsunuz? Bir gün oğlunuz olsa onun da ilerde sinirli ve sinirlendiğinde gözü dönen biri olma ihtimali içinizi acıtmıyor mu? Dayak olan evde büyüyen çocukların yüzde kaçı kendisi dayak atan biri haline dönüşüyor biliyor musunuz?
Açıkçası ben barışacağınızı ve bir şans daha vereceğinizi düşünüyorum. Ama bunun olabilecek çocuğunuz için ne kadar büyük bir haksızlık olduğu içimi parçalıyor.Lütfen bebğinizi sadece bir bebek olarak düşünmeyin, onu bir çocuk, bir ergen bir yetişkin gibi de hayal edin. Onu bir birey olarak düşünün. Sonra da evinize bakın. Ona bu ortamı layık görüp görmediğinizi düşünün.Babası sinir nöbetlerine tutulduğunda annesine sarılıp ağlayan bir çocuk portresi size ne kadar iç açıcı geliyor. Evet size yoldaş olur. Evet size dert ortağı olur, evet yalnız ve mutsuz hayatınıza ışık olur o bebek. Ama bunun karşılığında siz ona ne sunuyorsunuz? Onu evinizde ne bekliyor? Dayakçı bir baba, küfür, hakaret, ağlayan bir anne.
kelimesi kelimesine katılıyorum size
tamda böyle bir adama koca diyorum ben
kendisi benden 11 yaş büyük ne yanıma yakışır ne de benim gibi birine layık değil ama işte oldu bir kere keşke hiç olmasaydı
az bile yazdım buraya onun bana yaşattıklarını
bi defa boşanmayı denedim olmadı
korkularım var cesaret edemiyorum
konu tamamen bu
yoksa zerre inancım kalmadı
onunla bir ömür mutlu bir hayat yaşayabileceğime dair..
canım gerçekten onu düşünemiyorum şuanda bu konuda ki mesajlar da saçma geliyor bana bu kadar sıkıntı varken bir tek konuşacak nikah mı kaldı allah aşkınabence denizin taktik deneyecek vakti ve hali yok
çünkü zaten bu zamana kadar bir çok şey yaptı
buarada deniz bildiğim kadarıyla siz kapalı bir ailesiniz ailen eşinin boşol demesine karşı çıkmıyormu
misal biz açığız annem türbanlı değil ama bizde çok önem verilir dini nikaha. mutlaka habersiz yapılır mutlaka büyükler arasında nikah vekaletle kıyılır , zira küçüklerin sorunu oldugunda büyükler aklı selim araya girsinle vs vs diye. biliyorsun biz göçmeniz , yani nikahın düşüp düşmemesi mühim olmalıdır bana göre ama , anlıyorum suanda çok üzgünsün fakat bunuda araştırırsın bir ara
işte dışardan gören gözAma bunun vebalinden sadece eşiniz sorumlu değil ki. O önemsemiyorsa siz önemsemiyor musunuz? Size kim bir şey olmaz dedi bilmiyorum. Hoca falansa belki benden daha iyi biliyordur ama sanmıyorum. Normalde inanın üzerime vazife olmayan şeylere yorum yapmam ama 3 kere boş ol demek bana çok ağır geldi.
Normalde insanlara da sadece daha iyilerini hakettiklerini söyler geçerim ama bebek planlıyorsunuz, o çocuğa çok üzülüyorum. Aile içi şiddet ve küfür onun normali olmamalı. İlerde babası sürekli annesine küfür eden döven birisi olursa. o çocuğun annesine saygısı kalır mı sanıyorsunuz? Babasından sürekli dayak yiyen annenin koyduğu kurallara uyar mı sanıyorsunuz? Bir gün oğlunuz olsa onun da ilerde sinirli ve sinirlendiğinde gözü dönen biri olma ihtimali içinizi acıtmıyor mu? Dayak olan evde büyüyen çocukların yüzde kaçı kendisi dayak atan biri haline dönüşüyor biliyor musunuz?
Açıkçası ben barışacağınızı ve bir şans daha vereceğinizi düşünüyorum. Ama bunun olabilecek çocuğunuz için ne kadar büyük bir haksızlık olduğu içimi parçalıyor.Lütfen bebğinizi sadece bir bebek olarak düşünmeyin, onu bir çocuk, bir ergen bir yetişkin gibi de hayal edin. Onu bir birey olarak düşünün. Sonra da evinize bakın. Ona bu ortamı layık görüp görmediğinizi düşünün.Babası sinir nöbetlerine tutulduğunda annesine sarılıp ağlayan bir çocuk portresi size ne kadar iç açıcı geliyor. Evet size yoldaş olur. Evet size dert ortağı olur, evet yalnız ve mutsuz hayatınıza ışık olur o bebek. Ama bunun karşılığında siz ona ne sunuyorsunuz? Onu evinizde ne bekliyor? Dayakçı bir baba, küfür, hakaret, ağlayan bir anne.
defalarca teklif ettim tedavi olmasınızaman geçiyor.... kararını çabuk alman lazım... iyi yada kötü. ileride keşke daha önce adım atsaydım dememek için... gençliğin gitmeden.
biliyormusun adam eksik senden. sen geçsin eminim güzelsin de. eksikliklerini seni bastırarak kapatmayı deniyor. senin güvenini kırarak, sindirerek te amacına ulaşıyor....
devam etmek istediğini görüyorum. eğer gerçekten devam edeceksen de o adam tedavi olmalı. ama öle psikiyatri ilaçla vs gibi değil. adam akıllı klinikte yatacak kadar iyi bir tedavi. yoksa unut onu....
deniz_1988st: 37301220 .!.:Eşimle geçtiğimiz hafta sonu kıskançlık meselesi yüzünden tartıştık,konu uzadıkça uzadı.
Cumartesi akşamından dün akşama kadar ara ara kavgalarımız devam etti.
eşimin bana ettiği hakaretler,küfürler,saldırılar bir yana kurduğu tek bir kelime canımı o kadar acıttı ki anlatamam.
Bütün emeklerim boşaymış,bütün çırpınışlarım gözyaşlarım.
ellerim titriyor yazarken bile
bunu söyleyen o olamaz diyorum kendi kendime;
tartışma sırasında bana 'kısır eşşek' dedi.
Hala aklım almıyor.
benimle hastanelerde bekleyen,hep destek olan moral veren eşim nasıl bunu söyler...
bence asıl üzerinde durulması gereken konu bucanım gerçekten onu düşünemiyorum şuanda bu konuda ki mesajlar da saçma geliyor bana bu kadar sıkıntı varken bir tek konuşacak nikah mı kaldı allah aşkına
zaten nikah düştüyse bi daha tazeletme zahmetinde bulunmayacak kimse
Araştırmadan yazmam hüküm belligeniş konular kızgınlık anında söylenmiş pişman olunmuş ise hüküm nedir bilmiyorum araştırmak lazım
banada öyle geliyor şu durumda evde kalmak yanlış nikah düşsede düşmesedebence asıl üzerinde durulması gereken konu bu
bu bir fırsat bence
ondan ayrılmak,uzak durmak için bir fırsat
ben olsam ya ben giderdim yada onun gitmesini teklif ederdim
bu durumda aynı çatı altında yaşamazdım o insanla
biraz uzaklaşmanız gerekiyor ileriyi görebilmek için
belki pişman olur dersini alır, belki siz yalnız kalıp sakin kafayla düüşnünce boşamaya karar verirsiniz
belki o gider dava açar
ama uzaklaşmak şart, geçerli sebebi de ortada
o kadar güzel yazmışsınız ki
hiç bişey düşünemiyordum
yol gösterici bir mesaj olmuş okurken bile ağladım
çok haklısınız çok
ne diyebilirim ki..
zaten artık aile olacağımıza dair inancımı kaybettim ben
dini nikah konusuna gelince
3 ay ayrı kaldığımız dönemde bu cümleleri sarfetmişti
ama tekrar barıştığımızda nikah tazelemedi eşim tüm ısrarlarıma rağmen
sonra sordum bir yere resmi nikah varsa sıkıntı olmuyormuş dedi.
bende o dönemde bursaya gitmiştim orda müftülüğe sormuştum nikahınız hala geçerlidir demişti olay bu işte..
şimdi tekrar söyledi nikahın akıbetini bilmiyorum artık..
Hicbir zaman buyuk konusmak istemem ama yazmadanda duramadim Rabbim yardimcin olsun o sozu hic unutamayacaksin ama Rabbim vermiyorsada bir bildigi var demek ki kim soyleyebilir hangi vicdan sahibi insan sarfedebilir o sozu ablacim Allah islah eylesin esinizi ve hayirli vicdanli bir evladiniz olsun inşAllah ama babasi akillansinda size dua edecegim..Eşimle geçtiğimiz hafta sonu kıskançlık meselesi yüzünden tartıştık,konu uzadıkça uzadı.
eşimin bana ettiği hakaretler,küfürler,saldırılar bir yana kurduğu tek bir kelime canımı o kadar acıttı ki anlatamam.
Hala aklım almıyor.
benimle hastanelerde bekleyen,hep destek olan moral veren eşim nasıl bunu söyler...
onun akrabalarıyla otursanız daha mı iyi olacaktı?banada öyle geliyor şu durumda evde kalmak yanlış nikah düşsede düşmesede
burada asla yazamayacağım tarzda söyler sarfedildi
son sözler söylendi sanki evde kapılar kapalı oturuyoruz odalarda savaşıyoruz birbirimizi görmemek için böyle evlilik zaten olmaz
ama iste benim dezavantajım akrabalarımla beraber oturmak
herşey daha kötü olabilir.
Eşimle geçtiğimiz hafta sonu kıskançlık meselesi yüzünden tartıştık,konu uzadıkça uzadı.
Hala aklım almıyor.
evet haklısın ben aptalım
aptalım ki evliliğim için için yaptı bi çok ahlaksızlığı görmezden geldim hazmettim
üzerime yığdığı borçlar
arabamı gidip başkalarına satması
devrinin hala bende olması üstelik aldığı parayı harcayıp beni aylarca ayakta uyutması
bense hala bankalara onun borçlarını ödeyeyim..
çok aptalım zavallıyım ben
evet tek suçum iyi bir eş yuvasını koruyan bir kadın olmaktı..
biliyor musun
herşeye rağmen hiç bişey beni bana kısır eşşek demesi kadar yaralamadı.
kısırım belki allahın takdiri ama o benim içimi yaktı dilerim allah bunun hesabını sorar ona..
Sayamadım canım kaçıncı buAllah yardimcin olsun dusuncelerimi biliyorsun az cok denizcim
Sakin ol
Sakin dusun
Zaman sana ve ona iyi gelecek
Ama bu adam degismeyecek sen ne kadar ugrasirsan ugras bu kacinci biliyorsun
Kiyamam sanaSayamadım canım kaçıncı bu
bana yaptığı yaşattığı herşey için nefret ediyorum ondan
yüzünü görmek sesini duymak istemiyorum.
beni hak etmeyen bir adama yeterince fedakarlık yaptım sende biliyorsun
hepsi boşunaymış..
keşke herşey bir çırpıda bitseydi ama olmuyor işte
korkuyorum,üzgünüm şaşkınım
psikolojim çok bozuk
bana dua edin lütfen
Sayamadım canım kaçıncı bu
bana yaptığı yaşattığı herşey için nefret ediyorum ondan
yüzünü görmek sesini duymak istemiyorum.
beni hak etmeyen bir adama yeterince fedakarlık yaptım sende biliyorsun
hepsi boşunaymış..
keşke herşey bir çırpıda bitseydi ama olmuyor işte
korkuyorum,üzgünüm şaşkınım
psikolojim çok bozuk
bana dua edin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?