Sonunda doğurdum ama.....

86deliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
8.935
10.664
248
38
Kızlar selam herkese;
Ben problemli iki gebelikten sonra,sağlıkla bebeğimi 3.de kucağıma aldım şükürler olsun 7 kasımda sezeryanla....
Ama gelin görün ki ,ağrım acım olmasada hala dikişler kasılıyor hala rahatca oturup kalkamıyorum ,bebeğim ağlayınca kucağımda pozisyon değiştirince iç dikişlerde kasılma ve acı oluyo.iki haftayı geçti bnlar normal mi?
Doktorum herşey normal biraz zaman gerekli dedi.
Ama bebeğime hala bakamamak beni mahvediyor.Annem olmasa neyapcaktım bilmiyorum.
İyileşme bukadar geç mi oluyor
Pskolojim bozuldu ya.

İlk sezeryanımda bende aynen sizin gibi oldum. Hatta çakmakla dikişimi akıyorlarmış gibi bi acı oluyprdu biraz fazlamoturunca. Her işimi kendim yapan, kolay kolay yardım istemeyen biri olarak bebeğim ağlayınca kucağıma hemen alamamak çok zoruma gidiyordu.
Annemde o dönem çok hasta olduğu için kaynanam yanımdaydı, çok iyi baktı banada bebeğime de sağolsun ama psikolojik olarak çok kötü hissetti kendimi.
Şimdiki aklım olsa o kadar üzülmezdim ama, sonuçta geçici bi dönem. Bunu düşünmek lazım bence geçecek, bir kaç hafta sürecek en fazla. Sonra istemesenizde bebeğinizin herşeyiyle siz ilgileneceksiniz inşallah:))

Ben kalkıp yürümeye başladıktan sonra sadece yataktan kalkarken yardıma ihtiyaç duydum 1 hafta kadar

Tamamen iyileşme süreci 6 hafta. Halk arasındaki "40i cikmak" da bu yüzden söylenmiş.
Ya arkadaşlarm sen daha iyileşemedin mi deyince kötü hissediorm.doktorum herkesin iyileşme süreci farklıdır diyor.zaten yürürken sağa sola dönerken kasılan dikişlerden başka derdim yok şükür.ama ordaki gerginlik geçmedi.seseryan sonrası hemende kalktm yürüdüm ,sanırım canım tez,hemen hoplayıp. Zıplamak istiom

Bu arada bence dr.eli denen bişey var. Elin hafif dr, ağır dr. İlk sezeryanımda dr.um çok iyiydi dikil izi belli belirsizdi ama o kadar acı çektim, 2.de çok kolay kalktım yürüdüm. Baya fark vardı arada.
Evet olabilir bu dediğiniz.doktorum alanında uzman birisi zaten riskli gebelik uzmanı kendisi ama eli hafif değildi demekki.gerçi başka hiç bir problemim yok şükür , ben gebelik öncesi başka bir doktora dış gebelik ameliyatı olmuştum ondada geç iyileştim,sanırım bünyemde hassas biraz

Canımm inşAllah dört gözle bekliyorum rahatca hareket edip ,bebeğimi evirip çevirebilmeyi

Bende sezeryandan 3 gun sonra ayaktaydim ve rahatca oturup kalkiyodum. Ama herkesin farkli cunku daha oncede cok arastirmistim iyilesme surecini, o yuzden siz caninizi sikmayin. Bebeginize odaklanin ve moralinizi iyi tutun bebeginiz icin cok onemli. Simdiden gecmis olsun, Allah anali babali buyutsun .

İki haftada tamamen iyileşti benimki, arada hafif sızlıyor ama ilk günkü gibi değil
Kendini üzme , bebeğine bakamadığını düşünme , herkes aynı yollardan geçiyor, normal bunlar, birde lohusalık saçma sapan , sıkıntılı bir dönem, en iyi şekilde depresyona filan girmeden atlatmaya çalışmak en iyisi

Daha çok Yeni Doğum yapmışsın normal canım
Bende sezeryanla Doğum yaptım
Sen yürü evde bol bol iyi gelir.
Bende iki haftada iyileşmiştim

Bana iyileşme sürem uzun geldi ama demekki herkeste farklı gerçekten.bazı arkadaşlarım 3.gün gayet rahattı.ondan biraz sinirlerim bozuldu.doğru diosun illaki herkes yaşıyo bişiler..

Ameliyattan 3 gün sonra otobüsle bebeğimi sarılık için hastaneye götürmüştüm ve tek başımaydım.....Sonraki günlerde sağlık ocağına yürüyerek gidip geliyordum....Ama benim durum yani metanetim, sanırım zorunluluktandı....En az 2 haftaya düzelmesi gerek diye biliyorum....

Bana iyileşme sürem uzun geldi ama demekki herkeste farklı gerçekten.bazı arkadaşlarım 3.gün gayet rahattı.ondan biraz sinirlerim bozuldu.doğru diosun illaki herkes yaşıyo bişiler..
Herkesin bünyesi farklı canım üzme kendini :)
İyileşirsn yavaş yavaş kırkın çıksın daha iyi olursun :)

Ben ameliyattan 2 gun sonra bebegimi emzirmeye hastaneye arabada hoplaya hoplaya hastaneye gidiyordum o an bebegimin dertleri yuzunden acimi hissetmiyordum sonra bebegim taburcu oldu dikislerimin hala acidigini farkettim 2 hafta gecmesine ragmen, hatta suan bebegim 3 aylik bazen yaramaz birsey yiyip gaz yaptiginda dikislerim sizliyor. Sanirim ameliyatsiz oldugu donem gibi olmuyor hic bir zaman

Bnde sütüm gelmeyince ikinci gün falan pompa ile sağcam die zorladım,doktorum ona bağladı birazda.valla pişmAn oldm normal yapmadgma

Kötü değilim ama sanırım hiç ameliyat olmamış gibi hissetmeyi bekledim hemen,ondan böyle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…