SONUNDA GIDIYORUM.

valla doktor değilim
sadece kendi tecrübemden yola çıkıp söyleyebilirim
babamla çok sorun yaşıyorduk, ilaç desteği aldığım dönemde dediklerine "yav he he" moduna gelmiştim :)
Bende aksine herkeze içimi doksem ilac kullanırsam. Rahatlasam ne iyi olur

Ablacim mesafe koyduğum için dedi böyle zaten. Diyorum ya takma ama olmuyor. Daha dün eşime , gelecektim de hastayim demiş. Sanki davet ettim. Lan daha evleneli 1 ay olmuş vicdansiz. Gelip ne halt yiyecen demedim. Azıcık düşünce olsa demez.
Ayy ben napiyim ben kafayı bozmayimda kim bozsun.
Neyse gerekirse ilaç kullanırım salak gibi dolanirim ama şunlar aklıma gelmesin de.
Benim cozumum hep eşimde abla. O kadar çok şey icimde kaldı ki eşim benim yerime ailesine benim ıcimdeki herşeyi dokse ben bu tedavi gormeyede gitmezdim.

Madem gelecekmiş bir zahmet arasın gelmek istiyorum desin,gerçi bunuda yaparmı yapmaz herhalde..
İşte burada eşe çok iş düşüyor,aradaki mesafeyiiyi dengelemesi lazım..
Bunu yapabilirse ne ala,biraz zaman ver eşinede daha çok yeni evlisiniz.
Birbirinize alışma dönemleriniz daha..

Peki ilaç kullansam kilo alirmiyim. almamam lazım. Ne gibi etkiler yasarim. Ilaç bitince yine eski halime döner miyim

Şuan ilaç kullanıyorum.
Kilo almadım.
İlaç kilo yapmıyor pskyatri doktoruna ilk sorduğum soruydu.
Sadece sorunları askıya alacağın için yediklerinden keyif alacaksın öyle çok yersen alırsın demişti.
Yeme düzenim aynı sadece uyku yapıyor biraz.
İlaca göre bünyeye göre değişkenlik gösteriyor tabiki.

Psikiyatrist telkin vermez, konuşmaz. Şikayetlerinizi dinler ve tıbbi bir boyutu varsa onlarla ilgilenir. Yani cok kilo verme veya alma, ciddi uykusuzluk, çarpıntı vs gibi. Bunlara ilac verir, somut seylerle ilgilenir. Sonra da psikologa yonlendirir

Madem gelecekmiş bir zahmet arasın gelmek istiyorum desin,gerçi bunuda yaparmı yapmaz herhalde..
İşte burada eşe çok iş düşüyor,aradaki mesafeyiiyi dengelemesi lazım..
Bunu yapabilirse ne ala,biraz zaman ver eşinede daha çok yeni evlisiniz.
Birbirinize alışma dönemleriniz daha..
Ay gelmesin niye geliyor.
Neyi hak ettiki geliyor?
Evimde bir çöpü mu var ? Beni bi it yurduna mi koydu ki geliyor.
Eşim bişey dememis. Amaaan demiş. Bu kadar. Gelmeyecek dedim gelmez dedi

Psikiyatrist telkin vermez, konuşmaz. Şikayetlerinizi dinler ve tıbbi bir boyutu varsa onlarla ilgilenir. Yani cok kilo verme veya alma, ciddi uykusuzluk, çarpıntı vs gibi. Bunlara ilac verir, somut seylerle ilgilenir. Sonra da psikologa yonlendirir
O zaman beni psikologa yonlendirir. Öyle isterim.

Şuan ilaç kullanıyorum.
Kilo almadım.
İlaç kilo yapmıyor pskyatri doktoruna ilk sorduğum soruydu.
Sadece sorunları askıya alacağın için yediklerinden keyif alacaksın öyle çok yersen alırsın demişti.
Yeme düzenim aynı sadece uyku yapıyor biraz.
İlaca göre bünyeye göre değişkenlik gösteriyor tabiki.
Peki ilaci bırakınca sorunların askidan inmeyecek mi .

Peki ilaci bırakınca sorunların askidan inmeyecek mi .

Açıkcası şuan kullanmaya devam ediyorum.
Zaten doktor gözetiminde bırakıcam.
Doktor düzeldiğime karar verdiği an yavas dozlarla bırakıcam.
En önemlisi doğru doktoru bulmak.
Özel hastanelerde sgk anlaşması da oluyor.
Güzel araştırmalarla başlayabilirsin.
Gittiğinde doktor karar verir kullanıp kullanmamana.

Açıkcası şuan kullanmaya devam ediyorum.
Zaten doktor gözetiminde bırakıcam.
Doktor düzeldiğime karar verdiği an yavas dozlarla bırakıcam.
En önemlisi doğru doktoru bulmak.
Özel hastanelerde sgk anlaşması da oluyor.
Güzel araştırmalarla başlayabilirsin.
Gittiğinde doktor karar verir kullanıp kullanmamana.
Peki şimdi ben devlete gideceğim. Acaba devlet ilgilenip dinler mi ?
Bide şeyi merak ediyorum ben sikintilarimi böyle böyle oldu diye anlatacak. Miyim .?
Yok sa hani doktora dersin ya filan yerim ağrıyor oda ilaç yazar öyle mi olacak . ?

Arkadaşlar

Bugün psikiyatriye gidiyorum.
Ilk defa.

Inanin ne konusacagimi bilmiyorum.
Her sıkıntımı anlatacagim.

Ilk olarak kendim için,
şu yalan dünyada rahat nefes almak için,
Her güne güven duyarak başlamak için,

Eşime artık daha fazla eziyet etmemek için,
Eşimi Mutlu ugurlayip mutlu karşılamak icin,

Attığım her adımda pozitif enerji saçmak için,

Evliligimin ilk aylarını cicim ayi değil; verdigimiz son nefesi huzurlu yillarimiza degerek vermek icin,

En önemlisi de ;

5 yil önceki o masum düşünen, masum bakan gozlerim icin gidiyorum.

BEN ARTIK BEN OLMAK ISTIYORUM...

KENDIMI MUTLU EDEREK: ESIMI MUTLU ETMEK ISTIYORUM ...

AKAN GOZYASLARIMA YETER ARTIK ...
BEN DEGISMELIYIM ARTIK " BEN " OLMALIYIM
Cok guzel yazmissin. Cok guzel bir karar. Ayni kendim yazmis gibi hissettim birebir her satirini. Benim de cok ihtiyacim var gitmeye, düzelmeye.
O konuyu baslatir, bi bakmissin sozcukler dokuluvermis senin dudaklarindan. Hatta belki aglayiverirsin, rahatlatiyor, ilk gorusmemde doluluktan aglamistim..
Gerek görürse ilac yazar, gerek görürse psikologa yönlendirir. Hayirli olsun. Umarim kisa zaman sonra toparlanirsin.

Peki şimdi ben devlete gideceğim. Acaba devlet ilgilenip dinler mi ?
Bide şeyi merak ediyorum ben sikintilarimi böyle böyle oldu diye anlatacak. Miyim .?
Yok sa hani doktora dersin ya filan yerim ağrıyor oda ilaç yazar öyle mi olacak . ?

Canım zaten ilk buraya seni getiren nedir diye soruyolar.
Sonrasında dinleyip sorular soruyor.
İlaç yazılıp yazılmama kararı alıyor.
Devlete hiç gitmedim ama ilgi alakasından anlarsın.
Baktın kafasına göre hemen ilaç yazıyor almazsın başkla doktora gidersin.
Önemli olan sorununla yüzleşip ne yapmaya karar verdiğin sakın erteleme git.

Şunu unutmayın, ne psikiyatrist ne de psikolog size sihirli degenekle dokunmayacak. Kayinvalidenize insanlık, merhamet yuklemeyecek, kalbini yarıp içine sizin sevginizi koymayacak.
Yani bir anda her şey değişecek umuduyla gidip husrana ugramayın. Söylediklerini yapın mutlaka. Amaan nefes al ver al ver ne saçma demeyin. Size tahammulunuzu yukseltmeyi, bazi seyleri gormemeyi, bazi seyleri duymamayi öğretecek. Öğrenmeye açık olun. Ama kv de şöyle yaptı diye tekrarlamayin surekli, terapistinizin söylediklerini icsellestirin, düşünün, doğruluğunu kabul edin. Sürekli savunma modunda olmayin, bırakın kendinizi.
Ilacli bir tedavi gorurseniz asla kafaniza göre birakmayin ilacı ve kontrolleri aksatmayin. Psikologa giderseniz de seansların arasını açmayın, birden gitmekten vazgeçmeyin. Hic birseye istikrarsiz ulasamayiz

Cok guzel yazmissin. Cok guzel bir karar. Ayni kendim yazmis gibi hissettim birebir her satirini. Benim de cok ihtiyacim var gitmeye, düzelmeye.
O konuyu baslatir, bi bakmissin sozcukler dokuluvermis senin dudaklarindan. Hatta belki aglayiverirsin, rahatlatiyor, ilk gorusmemde doluluktan aglamistim..
Gerek görürse ilac yazar, gerek görürse psikologa yönlendirir. Hayirli olsun. Umarim kisa zaman sonra toparlanirsin.
Inşallah güzel dileklerin için teşekkür ederim.
Bu anlattigin psikiyatri diyor demi. Sonra psikologa yonlendiriyor. Normalde psikiyatr ilaç yazıp yolluyor muş

Canım zaten ilk buraya seni getiren nedir diye soruyolar.
Sonrasında dinleyip sorular soruyor.
İlaç yazılıp yazılmama kararı alıyor.
Devlete hiç gitmedim ama ilgi alakasından anlarsın.
Baktın kafasına göre hemen ilaç yazıyor almazsın başkla doktora gidersin.
Önemli olan sorununla yüzleşip ne yapmaya karar verdiğin sakın erteleme git.
Canım teşekkür ederim. Zaten doktor ilgilenmeden ilaç yazarsa lafimi sokar çıkarım. Dayanamam. Ama inşallah dinler. Teshisimi koyar

Şunu unutmayın, ne psikiyatrist ne de psikolog size sihirli degenekle dokunmayacak. Kayinvalidenize insanlık, merhamet yuklemeyecek, kalbini yarıp içine sizin sevginizi koymayacak.
Yani bir anda her şey değişecek umuduyla gidip husrana ugramayın. Söylediklerini yapın mutlaka. Amaan nefes al ver al ver ne saçma demeyin. Size tahammulunuzu yukseltmeyi, bazi seyleri gormemeyi, bazi seyleri duymamayi öğretecek. Öğrenmeye açık olun. Ama kv de şöyle yaptı diye tekrarlamayin surekli, terapistinizin söylediklerini icsellestirin, düşünün, doğruluğunu kabul edin. Sürekli savunma modunda olmayin, bırakın kendinizi.
Ilacli bir tedavi gorurseniz asla kafaniza göre birakmayin ilacı ve kontrolleri aksatmayin. Psikologa giderseniz de seansların arasını açmayın, birden gitmekten vazgeçmeyin. Hic birseye istikrarsiz ulasamayiz
Teşekkür ederim güzel tavsiyelerin için.
Yeter ki kendim ve yuvam huzurlu olsun da ben kendimi birakirim doktora. Gidiyorsam teslim olmak zorundayım.

Ama kaynanam la ilgili mevzuyu nasıl yapacağım bilmiyorum

Yok sen git psikiyatriste anlat derdini. De ki 'Ben konuşmak derdimi anlatmak, akıl almak istiyorum sadece ilaçlarla olsun istemiyorum. beni yönlendirir misiniz?' de. O seni yönlendirir. Psikologla sohbet edersin, psikiyatristle de edersin ama iyi bir psikiyatrist değilse ilaç verip yollamanın peşindedir.
Bunu da söyle evet. E elmas gzl

-konu dışı, Elması görünce aklına gırgır gelen tek kişi ben miyim ahahah-
kilo takıntısını çözmek adına spora başlasan psikolojin de düzelir. Kaynana yerine spor koy, koşu bandında hıncını al. Şu "it yurdu" ne biçim tabir ya yılanların öcünden fırlamış gibi. /Kocan ağaç kovuğunda meydana gelmedi anası neticede. Ya huyu çekecek ya suyu çekecek ya bakışı benzeyecek, ilerde de evinize gelecek, sen ailene o kadar kinlendin de ne oldu bi yerde affettiriverdiler.

Back
X