Sorgusuz Sualsiz Pat Diye Gelen Komşular!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi newlife
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
8 yıl önce şimdi oturduğumuz eve taşındığımız gün. Tam nakliyeciler gitmiş ve biz kutular, eşyalar dağınık ve yorgun ve de aç bir halde, bisküvi falan atıştırmaya çalışırken birden zil çalmış ve bir komşu eve dalmıştı. Biz iki şaşkın:1shok::1shok:

kadın izin istemeden girdi, oturdu, masaya baktı, bisküvi falan görünce beğenmez bir tavırla istemedi yemek (neyse ki) ve başladı konuşmaya. Nefes almadan tüm apartmanın dedikodusunu yaptı ve çıktı gitti.

biz annemle kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı şeklinde kala kaldık ve o kadına karşı çok dikkatli olmamız gerektiğini anladık. Gayet mesafeli, ciddi tavırlarla kadını evimize sokmadık bir daha. bir ara bir komşunun annesi kalıyordu, olur olmadık zamanda çat ben geldim yapıyordu. yaşlı maşlı dedik ama annem baktı 1-2 sonu yok. açmamaya başladık. zil çalar durur, asla ama asla istemediğim zaman o kapı açılmaz. kapıyı açıp bahane söylediğinde anlamıyor bu tipler, zaten anlayacak tipler olsa öyle habersiz çat kapı yapmazlar.

aah ahhh, çocukluğumun geçtiği apartman. saygı vardı komşular arasında, gün evvelden ya da 4-5 saat öncesinden, çocuk gönderilir ya da kapıdan bizzat sorulurdu, şu gün şu saatte müsaitseniz kahve içmeye gelmek isteriz, diye. aaah aahhhh

Ben de uygun değilsem kapıyı açmam... Uygunsam ve keyfim öyle istiyorsa yine açmam... Gelen habersiz çat kapı gelmeye utanmıyorsa, ben de rahatsız olmam... Sonradan evdeydin... ışığın yanıyordu zile bastım açmadın diyenlerede, duştaydım, uyuyakalmışım... vs. gibi şeyler söylüyorum... Hiç hoşlanmam habersiz gelenlerden....

benim gibi kapı açmayan da varmış kaydirigubbakcemile3
müsait değilsem acmam valla :dilcikar:
telefon diye bi icat var
arar sorarsın müsaitmiisin gelicem dieee
patt die gelmekte neymişşş

ahh canimsin derdimi destin valla olmazmi kiz haftanin 5 gunu bende.kendime ait ozel hayatim kalmadi vallahi birseyde diyemiyorsun ya bir insanin evine hergun gelinizmi benimde yeri geliyor disari cikip gezmek istiyor canim.kadin ariyor sana gelcem diyor musaitmisin sumu bumu yok neyse bazen telefonu acmiyorum birde bakmisim kapi caliyor ayni derttenim valla bugun sinirden agladim resmenya bu kadar olmaz konustuklari sey hep ayni konular.dun cok uykusuzdum 1 bucuk saatle aksami ettim aksam erken yatar uyurum diye dusunurken cat kapi geldi laf arasinda soyledim dunden uykusuzdum diye insan anlar demi ama 7 saat oturdu yemin ederim kalk git demeye az kaldi hergunya hergun gorusyorsun zaten ustelik okula gidiyorum saat gece 1 e kadar bende demiyorki bu kizin okuluda var erken kalkiyor hic dusunmuyoraslinda severim misafir ama bunu zaten hergun goruyorum ayip denen birsey var. allah sabir versin cumlemize.

Son düzenleme:
sizinki de dert mi yani, işten eve parmaklarımın ucunda gelirdim, kapıyı çaldığında duymazlıktan gelir açmazdım, eve gelir gelmez cep telefonumu kapatırdım aramasın diye, akşam eve gelince eşimin telefonundan arar yine yapacağını yapardı.. çok şükür ordan taşındım bir haftadır kafa dinliyorum...

üstelik de söylerdim, habersiz misafir sevmem, haftada bir bilemedin iki kere görüşülmesi benim için yeterli oluyor, fazla bile geliyor diye.. ama nerdeeeee tıııın.. hiç bir laftan anlamaz, üstüne de alınmazdı.. böyleleri de var, ben çektim, allah sizin karşınıza çıkartmasın.

bizimde bi karşı komşumuz var bütün dedikodularda onda olurmirmirmirmir ve yalnız bi bayan günde 2/3 kapımızı çalar:bbo: artık kapıya bakmaktan nefret eder oluo insan ya zaten ben evde teksem kapı çalınca açmamnaniknanik birazda ben keyfini çıkarayım dimikaydirigubbakcemile3

Ben burda fazla yaşamıyorum o sorunu aslında fazla değil hiç yaşamıyorum.Etrafta komşularım var elbet yok değil.Hepsinin de çoluğu çocuğu var,ben diyorum hatta buyrun gelin diye beni rahatsız edecekleri korkusuyla çocuklarının yüzünden gelemiyorlar fazla.Anlıyorum çünkü çocukları inanılmaz yaramaz.Samimi olduğum bir komşum var,samimi olmamıza rağmen mutlaka ararız birbirimizi haber veririz,ya olur ya insanlık hali,eşimiz evde olur,duşa girmemiz gerekir,müsait olmayabiliriz,evimiz dağınık olabilir,herşey olabilir...
Benim benzer dertten müzdarip olduğum başka bir kişi vardır genelde..Eşimin yengesi(amcasının eşi) aynı binadayız.Bazen o gelir bir yere gelirken giderken uğrar.Moralim bozuk olduğu zaman,ya da kimseyi o an için görmek istemediğim zaman kapıyı açmam.Evde olduğumdan şüphelenir akşam arar,bahane üretirim.Bahane mi yok canım...-tatlicadiarzu-
Benim annecim kayseride oturuyor.Bir kızkardeşim vardır sadece.Onlara da zırt pırt gelirler kapı komşuları.Ama bir görseniz şaşarsınız.Haber vermeden.Tamam belki kapı komşusu olduğu için kadın telefonla arayıp gelceğini haber veremez belki ama o sıklıkla da gelinmez ki ama.Kahvaltı edices saat sabahın 10 u kızı sigara içmeye geliyor neymiş annesinden gizli içiyormuş da bilmem neymiş.Hadi dedim bikaç kere bişi demeyim.Canı sıkkındır içer vs yapar.Ama sadece sigara içip gidiyo artı benim annemde astım var rahatsız oluyo tıkanıyo işte.neyse ben dedim güzellikle birdaha içme mümkünse canım vs anlattım tamam kusura bakma dedi.Aradan bikaç gün geçti geçmedi pat zil,kimo...Baktım gene bu aynı saatlerde sigara için.....Aaaaaa dedim artık pes ya anlamıyor ya ben anlatmakta zayıf kalıyorum nedir bu canım dimi ama...Bazı çocuklara bile lafı birkez söylersin pat diye anlayıverirler ama kız 30yaşında tık yok maşallah...
Bazen sabahın köründe dedikodu taşımaya gelirler,sabah 9 civarı olabilir bu saat,yani bu saatte başlar bizim ayaklı dedikodu makineleri -tatlicadiarzu-
Bunun kızına nolmuş,nereye gitmişmiş,buluştuğu çocuk evliymiş,karısından ayrıymış,kocası dövmüş,aldatılmış..Neler de neler...
Tamam bunlar normal şeyler ama hemen birinin birine diğerinin ötekisine yetiştirmesine ne gerek var.Milletin evini böyle saçma sapan şeylerle meşgul ediyosunuz canım ,aaaaaa -tatlicadiarzu-

bırakın yabancının komşunun evine insan akrabasının, yakının evine bile gitmez telefon açmadan haber gondermeden bu ınsan calısıyordur, yorgundur, evi dağınık müsait değildir veya o gun evınde ailesiyle yalnız zaman geçirmek isteyecektir bu tur insanları oncelikle uyarmak daha da anlamıyorsa daha sert bir dille anlatmak gerekecektir arkadaslardan bır tanesının astımlı annesının evini gaz odası olarak kullanan 30 yasındakı densiz kız gibilere madem anlamıyor anlayacagı tarzda haddini bildireceksin...

Bizim alt komşumuz da sağolsun; türünün son örneği-tatlicadiarzu-
5 dakika kapıdan uğradım diye gelir en münasebetsiz zamanda ortalama 2 saat oturur, aralıksız konuşur ve daha kötüsü çok kıskanç ve nazarı çok değiyor. Anneannem kendine ne alsa aynısından gidip alır, ev eşyalarına bi bakar dik dik, cam çerçeve çatlatır.
Allahın gücüne gitmesin ama hiç hazetmem kendisinden:1ninca:

komşuluğu yeri gelince severim bende..ben nasılsa gitmek istediğim yere önce tel açıp soruyorsam müsaitlilik durumunu , karşımdanda aynı davranışı beklerim........olması gerekende budur...bana kalsa kaınız çaldığında uygun değilseniz açmayın olsun bitsin canım......................ayıp değil..sizi olmadık yere rahatsızlık verene ayıp.....................a.s

Düşüncesiz habersiz misafiri ben de sevmem. Müsait olduğun zaman oluyor olmadığın zaman oluyor. Bir de misafirlik biraz sıralı olur sen birine gittin mi onun da sana gelmesini beklersin. Hep tek taraflı misafirlik olur mu? Bir de benim eşimin kötü bir huyu var. Alır eline telefon herkesi bize çağırır ama bana söylemeyi unutur. Aaa kapı çalınır bir dolu misafir ne yapacağımı şaşırıyorum. Neyse ki artık yapmıyor pek.

bende yıldııım .ne yapacağımı şaşırdım..kapıyı açmamak mümkün degil çünkü 4 yaşındaki oğlum zil çalınca kapıya koşuyor.

Bende de malesef öyle bir tane komşu çocuğu var.
Hani bir ara Türkan Şoray ve Haluk Bilginer'in oynadığı Tatlı Hayat dizisi vardı.
Bunların kapsını günde 3-4 defa çalan pat diye içeri girip bir sürü soru soran Can adında bir çocuk vardı.
İşte o çocuk gerçek hayattaki versiyonu benim komşumun oğlu..
Fenalık getirdi artık eşime de banada..

misafiri severim ama,gercekten anlatılanlar insana gına getirir.
benim eve gelenlerde gitmek bilmez.gecenin bi yarısı olur.hala otururlar.artık karşılarında esner dururum
birde üstüne demezlermi ;
- sen bu gece uyumamışsın.
bende kafa sallarım.
-hıı biraz öyle
ama nerde anlamamakta ısrar ederler.otururlar daha
hele birinde.dedim ;
yatak acayımmı,evinizde su cıktıysa felan yaptım.şakaya vererek.
şaka belliki yerine ulaştıda artık fazla oturmuyorlar.

delı edıyor benı boyle komsular:mymeka: bekarken okadar bıkmısımkı boyle zırtpırt gelen komsulardan annemın evının kapısını ıptal etsek yerıydı yanı herzaman mesafe olacak bence komsularla aranda

Nefret ederim ben böle yüzsüz insanlardan,açmayın bayanlar kapıyı flan,müsait deildim dersiniz soğuk bi edayla olur biter,24 saat densiz komşularınızın kahrını çekmek mi zorundasınız,ev halidir yani evinizde o an birini istemio olabilirsiniz arada gelir de hani devamlı devamlı,açmayın 1-2 gelir sora bırakır

bazıları hiçbir bahaneden anlamıyorlar ve yarım saat oturup kalkacağız deyip saatlerce oturuyorlar..ne yapsak boş..açıkca anlatmak lazım sanırım ..

Bendede vardı patavatsız bir komşum evime yeni taşındım kadınla sadece merhabalaştık ve ertesi sabah saat 9da zil çaldı ben uyuyorum o komşu kahvaltıya gelmiş resmen bir şok yaşadım tabi bişey diyemedim ve daha sonra 1sene boyunca her sabah geliyor ve eşim işten gelinceye kadar oturuyordu kadın resmen psikolojimi bozmuştu kapıyı açmıyodum 1 saat zile basıyordu telefonla arıyordu nerdeysen eve gel sana geldim diye çıldıracaktım en sonunda olmadık birşeyden küstüm ve öyle kurtuldum.şimdi başka bir yere taşındıda temelli kurtuldum Allah ordaki komşularına yardım etsin.:lepi:

bendede aynı dert arkadaşım çat kapı geliyolar
müsaitmisin değilmisin demek yok uykumdan uyandırıyolar
ha bide bitanesi kapıyı dinleyip ses gelirse kapıyı çalıyomuş
ne ince düşünce değilmi özrü kabahatinden beter
bide bana niye gelmiyosun bize diyor arkasındanda
gerçi fırsatta vermiyorum ama diyor
çat kapı çay içmeye geliyolar sanki benim evim kahvehane
hadi neyse bunlara katlanıyorumda akrabalarım veya arkadaşlarımda
gelince geliyolar sinir oluyorum belki ben özel konuşucam
belki dertleşip ağlayıp gülücem ama ne gezer
ama bir gün komşumun akrabaları geldi ben hayatta çıkmam
neyse akrabaları gitti bu yine çat kapı geldi bana niye gelmedin
dedi bende niye geliyim insan akrabalarıyla özeli vardır dertleşeceği
şeyler vardır dedim oda biz dertleşip konuşmayız ki dedi
bende ama biz dertleşip konuşuruz dedim ve dışardan kimsenin gelmesini
istemeyiz rahat edemeyiz dedim
ve o gündür anladı artık akrabalarım gelince gelmiyo yerimseniben
sende bi yolunu bulup söyle arkadaşım yoksa baş edemessin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…