- 7 Kasım 2014
- 659
- 400
- 33
Ayy ne kadar saçma birşey dimi :/ yani tamam durumun olmaz saklarsın belli etmezsin hakkında konuşmazsın herkese, ama sırf hava atmak için ballandıra ballandıra anlatmak için düşüncesizlik etmek aileni zora sokmak neden. Özele gidiyorsun borç harç bari havasını atma git sen yine özel doktoruna ama dillendirmenin maksadı ne. İnsanlar çok gösteriş meraklısı ve bu hiç hoş değil. Mütevazi olmak her zaman iyidir keşke farkında olsalar canım.
herşey dışardan göründügü gibi degildir, kimi çiftler birbirini öyle çözer ki nerde ne diyecegini ne tepki verecegini hatta cümleye hangi kelimeyle başlayacağını bilir.
ignelenmek laf sokulması baskıcı tavır emir cümleleri falan erkekler sezmez (istisnalar vardır illaki) erkegin huyuna gidilirse yönetimi ele alırsınız, anne cocuk ilişkisini düşün, anne yemek yemek ister o oyun oynamak anne ne yapar uçak geliyor deryemegi oyuna çevirir, işte kadın zekası, yaratıcılığı budur. ilişki ve evliliklerde olması gereken bu, zamanla erkek bu duruma öyle alışırki artık sizin fikrinizi direk sorar ve uygular karar verme mekanizmasını elinize alırsınız
veya
tartışıyorsunuz diyelim sizin rahatsız olacagınız istemediginiz birkaç hakaret çıktı agzından, yapmanız gereken sadece şu
=>
''bu kelimelerini bana söylüyorsun ama ben senin partnerin/eşin/nişanlınım farkındamısın ? bunları söylerken kendinden demi utanmıyorsun ? buna çok kırıldım ve üzüldüm, bu kadar kaba olabileceğin hiç aklıma gelmezdi''
ne yapmış oldunuz, kendini sorgulamasını, sizi tekrar kafasında tanımlamasını ve utanmasını sagladınız
konu sizin istediginiz tarafa gelmiş olduve o sorunsuz ve şahane görünen ilişkilerdeki kadınlar veya erkekler bunu yapıyolar
ama siz ''sen bana nasıl öyle şeyler söylersin sen kimsin'' dediginiz anda artık ipler kopar konu büyür iş karşılıklı küfüre gelir
bu sadece bir örnekti
Sosyal medyanın bilinçsiz kullanımından hiç hoşlanmıyorum zaten. Resmen toplumun yeni yarasıGösteriş işte sanki parası benim cebimden çıkıyor ya da benim harcadığım onun cebinden çıkıyor. Garip ya bir şey diyemiyorum. Sosyal medya da insanlar üzerinde çok etkili, evde oturup Türk kahvesi içen bile aşkımla kahve keyfi deyip paylaşıyor sanki biz evde kahve içmeyi bilmiyoruz hiç içmiyoruzGerçek hayatta görsen kahve bitene kadar ağızlarını açıp da iki laf etmiyorlardır
Aslında olması gereken hata yapanın hatasını anlamasını sağlamak ama bunu yaparken kişi daha beteri bir tavırla yaklaşırsa, ki genelde böyle yapıyorlar bu sefer o haksız duruma düşüyor haklıyken. Kavgalarda böylece boşuna büyüyüp kötü noktalara geliyor.
Mükemmel bir tespitHerkes cok mutlu herkes cok asik..herkes hic sorunsuz hayat yasiyor..mesela evlenirken hep karsisinda ki fedakarlik yapti.10 senelik arkadasim cocugun neler yaptigi ortada ama gıkı cikmadi ben de saf saf her seyimi anlatirdim mesela..en son siddetli bir kavgam oldu hayatimdaki insanla kendime baktim bana o birak,kestir at diyenler yillarca alttan alarak yuruttu iliskisini nisanlandi evlendi..anladim ki hicbir erkek karisinda dirdirci surekli hatalarini yuzune vuran birini istemiyor cok sevse bile.ilk kez farkli hissediyor ve davraniyorum ben de.dirdiri biraktim laf sokmalarimi biraktim 1 haftadr oyle iyiyiz ki ..kotu olunca telefonlarimi bile acmak istemeyen adam simdi kendisi ariyor..yine kavga etsek yine kapatir gunlerce cunku bizim gibi degiller cabuk pes edip yoruluyorlar.
cogu kadin bunu ogrenmis disariya esi ya da sevgilisi ustune dusuyor gibi yapip ozunde her seyi yutan, gururuna dokunacak seyleri bile yutan tipler..
Herkes cok mutlu mu evlendi ? kavga gurultu yasayip evlilikte mutlu olan yok mu? (saygiyi yitirmeden tabi ) herkes sahiden boyle mutlu asık mi??
Emin ol kavga gürültüyle evlenenler, evlendikten sonra mutlu olmuyor sadece mutlu görünüyor. Evet tespitlerin doğru, kadınların çoğu senin anlattığın gibi ama sen olma. Sırf evlenmek için evlenilmez. Eğer senin tabirinle dırdır yaptığın konularda haklıysan, asla ve asla sırf karşındaki mutlu olsun diye haklıyken susup alttan alma. Hata yüze vurmak her ilişkide kötüdür ama hataları görmezden gelmek daha da kötüdür. Karşındaki insanın hatalarını yüzüne vuracağına güzel bir dille anlatıp, düzeltmesi için yardım et. Ama asla ve asla sırf ilişkim yürüsün, sırf evleneyim diye gururunu onurunu ayaklar altına alma. O zaman karşındaki adam evlendikten sonra senin o ayaklar altına aldığını gururunu millete daha da paspas yapıyor.Herkes cok mutlu herkes cok asik..herkes hic sorunsuz hayat yasiyor..mesela evlenirken hep karsisinda ki fedakarlik yapti.10 senelik arkadasim cocugun neler yaptigi ortada ama gıkı cikmadi ben de saf saf her seyimi anlatirdim mesela..en son siddetli bir kavgam oldu hayatimdaki insanla kendime baktim bana o birak,kestir at diyenler yillarca alttan alarak yuruttu iliskisini nisanlandi evlendi..anladim ki hicbir erkek karisinda dirdirci surekli hatalarini yuzune vuran birini istemiyor cok sevse bile.ilk kez farkli hissediyor ve davraniyorum ben de.dirdiri biraktim laf sokmalarimi biraktim 1 haftadr oyle iyiyiz ki ..kotu olunca telefonlarimi bile acmak istemeyen adam simdi kendisi ariyor..yine kavga etsek yine kapatir gunlerce cunku bizim gibi degiller cabuk pes edip yoruluyorlar.
cogu kadin bunu ogrenmis disariya esi ya da sevgilisi ustune dusuyor gibi yapip ozunde her seyi yutan, gururuna dokunacak seyleri bile yutan tipler..
Herkes cok mutlu mu evlendi ? kavga gurultu yasayip evlilikte mutlu olan yok mu? (saygiyi yitirmeden tabi ) herkes sahiden boyle mutlu asık mi??
Valla kimse de herşeyi yutmuyor.Hayat bu.Yeri gelir kavag da edilir yeri gelir can ciğer olunur.Ama sürekli kavga sürekli laf sokma sürekli trip..ben bile kaldırmam bırak erkeği.Herkes cok mutlu herkes cok asik..herkes hic sorunsuz hayat yasiyor..mesela evlenirken hep karsisinda ki fedakarlik yapti.10 senelik arkadasim cocugun neler yaptigi ortada ama gıkı cikmadi ben de saf saf her seyimi anlatirdim mesela..en son siddetli bir kavgam oldu hayatimdaki insanla kendime baktim bana o birak,kestir at diyenler yillarca alttan alarak yuruttu iliskisini nisanlandi evlendi..anladim ki hicbir erkek karisinda dirdirci surekli hatalarini yuzune vuran birini istemiyor cok sevse bile.ilk kez farkli hissediyor ve davraniyorum ben de.dirdiri biraktim laf sokmalarimi biraktim 1 haftadr oyle iyiyiz ki ..kotu olunca telefonlarimi bile acmak istemeyen adam simdi kendisi ariyor..yine kavga etsek yine kapatir gunlerce cunku bizim gibi degiller cabuk pes edip yoruluyorlar.
Benim ki tam tersi bogmayacaksin.sakin biridir bizim kavgalar benim onun duzlugunu elestirmemle baslar gunlerce konusmamamla son buluyordu baktm ki gercektn yormusum en son kafama koydum gitmeyi fln dedi kurtaramazmiyiz bende cabalyim dedim toparlamaya calisiyorm.isten geliyorm telefonu acmk bile istemiyorum tartscaz diye diyor (uzak iliski sendromlari )Bizim eşimle olan kavgalarımız dillere destandı. Nerelerde rezil olmadık ki. 50 kere yüzük attım ama ortada aldatma şiddet küfür falan hiç olmadı hep kıskançlık kavgalarıydı. Bende de sıfır kıskançlık tabi bu sefer de sevmediğin için kıskanmıyorsun diye kavga ediyordu. Kadın sevdiğini çok belli etmeyecek gösterecek ama ne dırdır edecek ne kıskançlık yapacak. Bunu gördüm eşim hala söyler beni az sevdiğini düşünüp hep kavga ettim ama cıvık dırdırcı kıskanç bi kadın olsaydın ben seni bu kadar sevemezdim diye. Bunları görmek yaşamak istiyorlar ama yapınca da soğuyorlar demekki.
Spora yazıldı eşim ilk gün akşam oradayken nedem hiç aramamışım merak etmemişim spor salonunda ne var ne yok diye tartışma çıkarıp bozuldu. Beraber yazıldığı arkadaşının nişanlısı 10 dakkada bir aramış rahat vermemiş. O ilgisizliğimden şikayet eden adam eve gelip teşekkür etti. Yani çocuk gibiler aslında çok boğmamak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?