Sorsan ?

Kısmen haklı,kısmende haksızsın. Bikere kesinlikle hepsi gurursuz değil. Alttan almak değilde çiftlerin birbirini idare etmesi diyelim. İstemediğin şeyleri uygun dille anlatma,yerine göre tamam canım diyebilme evlilik bunları gerektirir zaten. Herkes burnun dikine gidince olmuyor bu işler.. ee tabi kavgalarda oluyor bazen.. sonrasında hatalı tarafın özür dileyebiliyor olmasıda sevginin parçası bence..

Çok güzel anlatmışsın :) Herkes birbiri ile %100 aynı olamaz ki, illa bir noktada idare etme olacak dediğin gibi. Bu dengeyi iyi tutturan, farklılıklarına saygı duyan ve ortak yolu bulmaya çalışsan çiftlerin ilişkisi uzun vadeli oluyor zaten.

Kadının her yaptığına evet diyen,yada tam tersi olan bi ilişki düşünsene ? Zaten yoktur olsada ben saygı duyamam heralde.. herkesin fikirleri farklı önemli olan ortak noktada buluşabilmek.. eğer seviyor ve sevildiğini biliyorsan ilişkin için,karşındaki adamı yada kadını mutlu etmek için çabalıyorsun zaten..

O kadar karşısındakini her istediğini yapacak kadar ezik bir tiple nasıl yaşanır bilemedim cidden şimdi :/ Ama gerçekten her iki tarafta sevip de aşırı uyumsuzluk varsa o da kurtarmıyor durumu. İdare edilen şeylerinde bir dozu olmalı, bir yere kadar sevgi için alttan alır insan. Nihayetinde emeksiz hiçbir şey olmayacağı gibi huzurlu bir ilişkide olmaz kanımca çok haklısınız

Aşırı uyumsuzluk olan bi ilişkim olmuştu,haklısın olmuyor :) sonuç olarak başkasıyla evliyim :))
Zaten ilişkiler bunun için yaşanmıyor mu ? Doğru insanı arama çabası.. doğru insanda aşkıda bulabiliyorsan eğer tadından yenmiyor işte:)

İnsan kendi yaşadığını anlayamiyor başka ilişkileri anlamak mümkün/ gerekli değil.. her evliliğin dinamikleri farklı.. siz nasıl mutlusunuz nasıl mutlu ediyorsunuz sizin bileceginiz iş..

Dırdır yapmayan kadın gurursuz da olmuş ya Züğürt tesellisi midir nedir.
Dırdır yapmam. Makina gibi tekrarlamam. Bağırmam. Gerçek trip atmam. Sen şöylesin annen şöyle şuyun şöyle buyun böyle klasik kadın dırdırını yapmışlığım yoktur. Rahatsız olduğum şeyi insan gibi kavga çıkarmadan söylerim. Çok şükür eşim de kavga etmeden iletişim kurabilen biri.
Karşılıklı dırdırsız kavgasız geçinip gidiyoruz.

Evet kesinlikle tadından yenmiyor :)) Mutluluklar dilerim size de :)

herkesin fıtratı bir mi yahu . Alttan alınca gurursuz mu olunuyor. ( aldatma şiddet vb hariç ) Ne saçma bir düşünce. Bu gün bir şeyi alttan almak kişiyi gurursuz değil yapıcı yapar . Sen karşındakinin kişiliğini kavrayıp ona göre hareket edersin olur biter . Bu kafadan kurtulun milleti gurusuz ilan etmek size düşmüyor

erkekler dırdırcı kadın sevmiyor diye dırdır yapmayan kadınlar var sanıyorsunuz.

hayır aksine, sevgilisinin çok iyi davrandığı bu yüzden dırdır yapma ihtiyacında olmayan kadınlar var.

ayrıca kadınlar da dırdırdan nefret edebilir, kendine dırdır yapmayı yakıştırmıyor olabilir, bu yüzden de karşısındaki erkek ondan bıkmayıp, ihtiyaçlarını ve isteklerini dikkate alıyordur.

aslında bu kadar basit.

neden sürekli insanları azarlama ihtiyacı içindesiniz? bu normal değil. bu ihtiyaçtaysanız ya sizde ya karşınızdakinde sorun vardır.

Tek tarafın alttan almasıyla yuruyen iliski, mutlu bir ilişki degildir. Alttan alıncak zaman var alınmicak zaman var ve iki kiside ustune duseni yapmalı. Eğer evliligimi yurutmem icin surekli alttan almam gerekseydi mutsuz olurdum. Ömür boyu karakterimi bastıramam sonuçta.
Sizin gibileride anlamakta zorlanıyorum. Bir insan karakterini nasil kolayca degistirebilir ki? Böyle olunca koca bulamadım bari şöyle olayimda koca bulayim.

Cidden bazen fevriyim, agresifim, mukemmel degilim, belki bazi huylarim yuzden sorunlar yasiyorum ama nereye ceksen oraya giden bir karakterimin olmasindan cok daha iyidir.

Siz çok yanlış anlamışsınız mevzuyu. Dırdır etmemek ya da biseyleri karşıdaki insanın yüzüne vurmamak alttan almak ya da gurursuzluk demek değildir. Herşeyin bir yolu yordamı var.

Siz ilişkinizde baskın olmaya çalışmışsınız elinizde patlamış. Şimdi mutlu olanlara çamur atma çabasına girmişsiniz. Normal ve doğru olan, olması gereken iki tarafın da birbirine ve fikirlerine saygı duymasıdır. Bunu başarırsanız bir gün sizin de mutlu bir birlikteliğiniz olabilir.

Son düzenleme:
Bayanların eşim üzerime çok düşüyor demesiyle bitmiyor anlaşılıyor zaten Mutlu kadın.Evde eziyet çekip dışarıda Mutlu gözüken kadın kendini üzer ve anlaşılır da.Ama herşey karşılıklı Ada'm öfkeliyse kadın da daha tuz biber ekerse erkek hatasını anlamaZ ve o an kavga kıyamet kopar unutulmayacak sözler söylenir hakaretler edilir.O kavgayı 3. Kişilere aktarmamak gerekiyor haliyle.Yeri gelir erkek susar yeri gelir kadın susar ama dışarıya mutluyuz der normali de budur.Kimseyi ilgilendirmez karı koca arasındaki şeyler.Kimsenin ağzına laf vermeye gerek yoktur.

Bence iki kişi arasındaki sorunları veya mutlulukları arkadaşlarla paylaşmamak gerek. İlişki bu, özel birşey. Kavga da etsen, mutluluktan ölsen de çok dillendirmemek lazım. Herkesin herşeye farklı bir yorumu var. Senin içinde ne hissettiğini, neler yaşadığını dışardaki kişi en yakın dostun bile olsa bilemez. Ki ben zaten genel olarak kendi derdimi paylaşamam, yapımda yok. Dinleyici tarafımdır çoğu zaman.

Herkes mi mutlu bir şekilde evlendi demişsiniz, bence cevabı evet. Pozitif ve negatiflikleri tarttığında negatiflikler ağır bassa kimse o kişiyle evlenmez çok mecbur değilse, extrem bir durumu yoksa bence. Yani birinin kavgasını anlatmış olması aslında hep mutsuz olduğunu da göstermez o kişiyle.
Sonuç olarak, şu kişiye bak ne kavgalar ediyordu ama evlendi gurursuzluğundan demek yanlış. Aynı zamanda şu kişi ne kadarda mutluydu ama ayrılmış yok yere demek de yanlış. Kimin neler yaşadığını asla bilemezsin. Çok takmamak gerek kısacası :)

Ben burda eşimin bana tutumu ile ilgili bir konu acmistim başlığı bile yazamıyorum benim için o kadar zor ağzıma almak.ama çok zor zamanlar atlattıktan sonra gerçekten mutlu bir evliliğim var.ama benim için bu alttan almak ya da kabullenmek değildi öyle oldu artik kabulmenemeyecegim bir zamanda herşey düzeldi.bir tarafin herşeyi kabullenip alttan alicam diye istemeye istemeye sessiz kalarak suren ilişkiler doğru değil bence.iki taraf da kişiliğini korumalı bir taraf silik olmamalı.oyle gitmez ilişkiler.tabi bağırıp çağırmak sizin tabirinizle dır dır yapmak da değil karşıdaki insana öyle konuşulmalı ki bir kulağından girip bir kulağından cikmamali.

Benim de çevremde var böyle tipler bazen şaşırıp kalıyorum. Bir arkadaşımın isteme fotoğraflarına bakıp üzülmüştüm keşke benimki de böyle olsaydı falan dedim meğerse sonradan zor durumda kalıp anlatmak zorunda kaldı eşi kendi isteğiyle değil de kızın zorlamasıyla kavgayla gürültüyle yapmışlar. Sonra arkadaşım eşi çocuğu ve biz ailecek tatile gittik, arkadaşımın eşi kızı hiç takmadı hep uyudu çocuklarıyla hiç ilgilenmedi sanki tatile tek gelmiş gibi davrandı benim eşime de hadi şöyle yapalım böyle yapalım deyip toplu şekilde oturduğumuz ortamdan koparmaya çalıştı. Tatil boyunca suratları asıktı kavgalıydılar bu konu yüzünden sonra facelerine bi baktım aşkla mükemmel tatil, aşkla gezmeler, ailecek mükemmel tatil. Benim eşimle aramdaki ufak şeyleri yaaa bana öyle yapsa ben dayanamam şöyle yaparım böyle yaparım beni dolduruşa getirmeye çalışmalar. Oysa ki eşimle aramdaki ilişkiye bakıyorum şükür hiç onlar gibi sorunlarımız yok ama orada burada da seviyorum bitiyorum fotoğrafları paylaşmayız.

İşte bende buna bitiyorum kime kendilerini "mükemmel" gösterip kıskandırmaya çalışıyorlar. Çok fazla gösteriş yapana da inanmıyorum o yüzden içlerine girince hiç öyle olmadığını görüyorsun.

Aynen öyle ben de anlamıyorum. Eşimin kuzeni hamile ben de hamileyim aramızda 1-2 hafta var. Ben özel hastaneye gidiyorum ben özel şunu aldım ben hep orijinal ürünler alıyorum ben özelde doğum yapacağım falan fistan deyip duruyor ben de devlet hastanesinde çok beğendiğim bir doktora görünüyorum ona muayene oluyorum bence gayet başarılı bir kadın. Geçen eşimi onun eşi aramış kuzenin batırdı bizi kredi kartı maaş kartı hep ekside en ufak karnı ağrısa özele gidiyor boğazımıza kadar borca battık falan demiş. Sen özele gidince benim cebimden para çıkmıyor ki mutluysan yetiştirebiliyorsan için rahat ediyorsa tabi git ben mutlu olurum ama gelip de boğazına kadar borca batık haldeyken iyi bir şeymiş gibi anlatmak ne bileyim ya garip insanlar. Bazen şeytan diyor böyle yapanların yüzlerine yüzlerine gerçekleri çarp sonra diyorum amannn bana ne

Ayy ne kadar saçma birşey dimi :/ yani tamam durumun olmaz saklarsın belli etmezsin hakkında konuşmazsın herkese, ama sırf hava atmak için ballandıra ballandıra anlatmak için düşüncesizlik etmek aileni zora sokmak neden. Özele gidiyorsun borç harç bari havasını atma git sen yine özel doktoruna ama dillendirmenin maksadı ne. İnsanlar çok gösteriş meraklısı ve bu hiç hoş değil. Mütevazi olmak her zaman iyidir keşke farkında olsalar canım.

herşey dışardan göründügü gibi degildir, kimi çiftler birbirini öyle çözer ki nerde ne diyecegini ne tepki verecegini hatta cümleye hangi kelimeyle başlayacağını bilir.

ignelenmek laf sokulması baskıcı tavır emir cümleleri falan erkekler sezmez (istisnalar vardır illaki) erkegin huyuna gidilirse yönetimi ele alırsınız, anne cocuk ilişkisini düşün, anne yemek yemek ister o oyun oynamak anne ne yapar uçak geliyor der yemegi oyuna çevirir, işte kadın zekası, yaratıcılığı budur. ilişki ve evliliklerde olması gereken bu, zamanla erkek bu duruma öyle alışırki artık sizin fikrinizi direk sorar ve uygular karar verme mekanizmasını elinize alırsınız
veya
tartışıyorsunuz diyelim sizin rahatsız olacagınız istemediginiz birkaç hakaret çıktı agzından, yapmanız gereken sadece şu
=>
''bu kelimelerini bana söylüyorsun ama ben senin partnerin/eşin/nişanlınım farkındamısın ? bunları söylerken kendinden demi utanmıyorsun ? buna çok kırıldım ve üzüldüm, bu kadar kaba olabileceğin hiç aklıma gelmezdi''

ne yapmış oldunuz, kendini sorgulamasını, sizi tekrar kafasında tanımlamasını ve utanmasını sagladınız

konu sizin istediginiz tarafa gelmiş oldu ve o sorunsuz ve şahane görünen ilişkilerdeki kadınlar veya erkekler bunu yapıyolar

ama siz ''sen bana nasıl öyle şeyler söylersin sen kimsin'' dediginiz anda artık ipler kopar konu büyür iş karşılıklı küfüre gelir

bu sadece bir örnekti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…