• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soru içinde soru

dertli45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
243
73
28
34
Kızlar selam yazdıklarım uzun ona göre :)

Görümcemişe başladı.
Kayınpederim aradı hepimizin adına bir çiçek gönder ben sana parasını veririm dedi
Bende parası önemli değil dedim. Bu arada görümcem bekar bizimle altlı üstlü oturuyor. (Kayınvalidemle kayınpederim başka ilçedeler) Doğum iznine çıktım son 2-3 haftam kaldı Doğuma.

Birinci sorum :

Görümcemi her gün yemeğe çağırmalı mıyım? ( ben çalışrken arada fazla yemek yaptığı oluyordu, ama genelde eşimle beraber yapıyorduk yemeğimizi)
Eşimde sen düşünme onları diyor bizde yemek varsa yer diyor ama bende kendimi ona hizmet etmek için adamak istemiyorum açıkçası Çünkü görümcem azıcık dengesiz, bir işim olduğunda koşar sağolsun ama değişik biri.
bi kendimize göre yemek hazırlamak var bide üç kişiye göre.
Görümcem özünde iyi biri fakat birşey olduğunda hemen suratını asan trip atan bir tip. Mesela bayramda beraberdik kayınvalidelerde çoğu işi o yaptı hizmetçi miyim ben vs diye sayıkladı. Eşim senle ilgisi yok o hep öyle biliyorsun de se de öyle olmuyor.
İnsan alınıyor sonuçta
Neyse son gün kahvaltı yaparken komşu var bi tane damadı ve kızı her bayram yanında kalıyor. Kuzenim gelmişti bende komşuyu söyledim bak damada her bayram burda dedim.
Bizimkiler bir gün gidiyor dedim.
Eşimde kayınpederi damada iyi bakıyor dedi benim kayınpeder o kadar bakmıyor dedi gülerek , görümcemde sigara istiyor sigara getiriyor kayınpederi ne isterse yapıyor dedi.
Kayınvalidem dedi ki bi tane oğlum var olmaz dedi.
Ben de eşime dedim ki ama babamda sana çalışan kız verdi dedim gülerek :)
kayınvalidem de demesin mi 1,5 sene çalıştın tamam ama dedi güldü,( 2 senedir çalışıyprum Doğum iznine çıktım bu arada 50 bin tl biriktirdim. Araba aldık şuan eşim kullanıyor arabayı da. )
Eşimde anne deme öyle sonra dertli45 tartışıyor sonra benle dedi.
Kayınvalidemde dilimi arı soksun bişey demicem dedi.
Bende eşime sen de kayınpederinin yanında ayrılma sanada baksın dedim,
Görümcem gülerek dedi ki şimdi kavga edecekler hahaha yaptı
Bende kavga eden yok dedim .

Görümcem bu sefer araba alıcam ben kaç yılda alırım falan Gülmeye başladı , kayınvalidem de dedi ki abine bir hışımla aldım sanada alırım bak dedi.( eşimde yavaş al anne dedi) çünkü bizim eski arabanın 3 te 1 ini biz evlenmeden daha kayınvalide vermiş parasını . Ama eşim geri ödedim diyor. Görümcem de sürekli anne sen abime kaç para vermiştin diyip duruyor bende sinir oluyorum sizce abartıyor muyum?

2. Sorum böyle bir kişiye bir tane aile adına çiçek mi göndermeli , yoksa anne ve babası adına ayrı , bizim eşimle adıma ayrı çiçek mi göndermeli düşüncelerinizi bekliyorum :)

Görümcen iyimi kötümü bi karar vermelisin önce..

Sorun yokken sorun yaratıyosunuz gerçekten..

Sen kendinize göre pişir yemeğinizi, kadin zaten bana yemek yap dememişki.

Soyisimleriniz aynı nasılsa, gösterişli tek bi buket yeterli olur bence..

hiç üstünde bile durma aile adına bir tane gönder .. para muhabbeti yapmak çok acizce geliyor bana

2 kişiye yemek yapmakla 3 kişiye yemek yapmak arasında ne fark var anlamadım. Kimseye hizmet etmek zorunda değilsin ve 1 çiçek yeter.

Bir cicek yeterli.
Aile ortaminda kiyaslamalara girmeyin kucuk dusersiniz.
Yemek varsa gel dersiniz dengesizligi sizin sahsiniza degil.

Yemek vs işine girmeyin

Geldiğinde yemek yiyecekseniz sen de ye dersiniz de özellikle onu her akşam sofraya beklemeyin

Çiçeği bilemedim ben ayrı olmasını tercih ederdim sanırım

Benim anladigim alingan oldugunuz. Konuda bi sorun goremedim ben. Yemegede her aksam cagirmaniza gerek yok. Gelirse ne varsa onu yer.

Cicek de 2 tane yollayin. Biri esinle sizin adiniza, digeride kayinpederin ve kayinvaliden adina.

Bence şu hala aranızda sindirelememiş para muhabbetini açmayın. Kavga sebebi olacak gibi..
Sen karnın burnunda işe gidip gelirken kv ye ve diğerlerine laf düşmez.

Ayrıca kimseye işe başladı diye yemek yapmak zorunda değilsin. Zaten çocuk doğduktan sonra senin daha çok ihtiyacın olacak :)

Tek çiçek yeterli.Üstüne .....ailesi diye yazdırırsınız.
Ha 2 kişilik yemek yapmışsınız, ha 3 kişilik.Ne fark eder çok mu zor.
Abartmayın bence.

Cicegi.mutlaka.yolla.

Yemek olayina sakin girme.

Bastan girersen sonra kurtulamzsin karsi taraf hergun bekler. (Tecrube konusuyor)

Ayrica ha 2 kisi ha 3 kisi diyenlere sesleniyorum..kusurabakmayin 2 kisi baska hergun hergun 3.kisiyi dusunerek yemek planlamak baska.

O dediginiz ilk zamanlar koymuyor da sonra caniniza tak ediyor hic de oyle disardan gorundugu gibi degil.

Back
X