- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
- Konu Sahibi Queen of the North
-
sen evliliğinde mutlu musn ona bak
napıcan milletin ne dediğini
tek derdin bu olsun
Mahalle baskısına bir örnek de bu olsa gerek.
İnsan ister istemez merak ediyo aslında evet ama cidden bazende ölçüyü kaçırabiliyo işte böyle.
Allah yardımcın olsun ne diyeyim.:44:
klasik türk insanı işte
keşke sorularla kalsa cevap verirsin gene de tatmin edemezsin kimseyi..
(birçoğu dinlemez bile seni:)
sürekli bi muhalefet yargılama memnun olmama eleştirme anlayışı
hepimiz yaşıoruz takılma bu kadar.......
5 yıldır flört nişanlılık derken 1 sene önce evlendim,nişanlanmadan önce sevgilin var mı soruları,nişan yaptıktan sonra düğün ne zaman soruları evlendik bebek ne zaman yapıcaksın soruları...artık gına geldi, bu sorulara her maruz kaldıgımda cinlerim tepeme çıkıyor hatta olayı biraz daha abartıp yoksa cocugunuzmu olmuyor ya da fazla korunma sonra cocuk için uğrasırsın diyenler...
ne kadar meraklı bu insanlar anlamıyorum cocuk yaparım yapmam kime ne ? bende isterim bebek sahibi olmak cocugu dogurmak mesele değil bakabılecek zemini hazırlamam gerekiyor benım hazır olmam gerekiyor ama nedense insanlara bunu anlattıgımda ''allah rızkını verir'' diyip daha beter sinirimi bozuyorlar..allah şüphesiz rızkını verir ama şartlarımı olgunlaştırmadan böyle bir sorumluluk alamam diye düşünüyorum..
bu sorularla nasıl başa cıkacağımı bilmiyorum ,kimsenin kalbi kırılsında istemiyorum ama bazen sabrım cok zorlanıyor..gülüp geçemiyorum artık..abarttıgımı düşünebilirsiniz ama her gün 2 kişiden bu lafları duyuyorum diyebilirim. Fikrimi bildikleri halde ne diye sorarlar onuda anlamadım.. okudugunuz için teşekkür ederim ...
5 yıldır flört nişanlılık derken 1 sene önce evlendim,nişanlanmadan önce sevgilin var mı soruları,nişan yaptıktan sonra düğün ne zaman soruları evlendik bebek ne zaman yapıcaksın soruları...artık gına geldi, bu sorulara her maruz kaldıgımda cinlerim tepeme çıkıyor hatta olayı biraz daha abartıp yoksa cocugunuzmu olmuyor ya da fazla korunma sonra cocuk için uğrasırsın diyenler...
ne kadar meraklı bu insanlar anlamıyorum cocuk yaparım yapmam kime ne ? bende isterim bebek sahibi olmak cocugu dogurmak mesele değil bakabılecek zemini hazırlamam gerekiyor benım hazır olmam gerekiyor ama nedense insanlara bunu anlattıgımda ''allah rızkını verir'' diyip daha beter sinirimi bozuyorlar..allah şüphesiz rızkını verir ama şartlarımı olgunlaştırmadan böyle bir sorumluluk alamam diye düşünüyorum..
bu sorularla nasıl başa cıkacağımı bilmiyorum ,kimsenin kalbi kırılsında istemiyorum ama bazen sabrım cok zorlanıyor..gülüp geçemiyorum artık..abarttıgımı düşünebilirsiniz ama her gün 2 kişiden bu lafları duyuyorum diyebilirim. Fikrimi bildikleri halde ne diye sorarlar onuda anlamadım.. okudugunuz için teşekkür ederim ...
ohooo daha dur, çocuğun erkek olursa sünnet ne zaman, iki yaşına gelince ikinci çocuk ne zaman, türk milleti olarak başkalarının özel hayatını pek bi merak ediyoruz, valla ben benzer posizyonda helede kalabalık bi yerse ortaya öff böyle böyle sorup duruyolar ne garip insan size ne ya diye söyleniyorum aksi aksi, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibisinden yani, bende işe yarıyodu valla, en azında o ortamda bulunan insanlar artık sormayı bırakıyodu, sormaya meyli olanlarda vazgeçiyodu muhtemelen
ohooo daha dur, çocuğun erkek olursa sünnet ne zaman, iki yaşına gelince ikinci çocuk ne zaman, türk milleti olarak başkalarının özel hayatını pek bi merak ediyoruz, valla ben benzer posizyonda helede kalabalık bi yerse ortaya öff böyle böyle sorup duruyolar ne garip insan size ne ya diye söyleniyorum aksi aksi, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibisinden yani, bende işe yarıyodu valla, en azında o ortamda bulunan insanlar artık sormayı bırakıyodu, sormaya meyli olanlarda vazgeçiyodu muhtemelen
Bende evlenir evlenmez hamile kaldım ama ALLAH nasip etmedi 8 haftalıkken bebeğimi kaybettim.Sonrada hem fiziken hem psikolojik olarak toplanalım,tatilimizi falan yapalım diye düşünerek bebek fikrini rafa kaldırdık.
Sizin durumunuzda bile ne kadar bunalıyorsunuz değil mi?
İnsanlar benim bebeğimi kaybettiğimi bile bile,hatta bir tanesinin kızıda benimle aynı kaderi paylaşıp üstüne 1 yılda hamile kalamamasına rağmen duyduğum cümleler canımı çok yakmıştı.''Birdaha çocuğun olmadı sanırım'' diyenler mi ''korunuyormusunuz yoksa olmuyor mu'' diyenler mi ararsınız..Hepsini yuttum sabırla.
Koca koca insanlar saygı göstermeyi bilmiyor madem ben saygısızlık yapmayım diye çok tuttum kendimi.
Tabi birde kaybetme sürecinde yaşananlar var...
''Çok kusuyordun onsan beslenemedi bebek herhalde''''Sende bir hastalık mı vardı da bebek gelişemedi diyenler oldu''
Şimdi yine bebek düşünüyoruz ama bu sefer bir fark var çok yakınlarım dışında kimse bilmeyecek..
Benim canımı acıtmaya kimsenin hakkı yok çünkü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?