Sorulardan bıktım artık

Birazcık hassas olmak ve insanların özleine saygı duymayı bilmek gerekiyor bence.

Önemli olan sizin hazır hissetmeniz..Gerisi konuştuğuyla kalır.

Benim anlamadığım bunu soranlarında yaşı oldukça büyük ve bu insanlar ne cüretle bu kadar özele burun sokabiliyorlar onu anlamıyorum

bi tanesini seçip herkesin ortasında güzelce cevabını verip oturtcaksın bak bakalım başkası cesaret edip sorabiliyor mu

aynı taksım meydanı muhabbeti gibi olacak :)

adını deliye çıkartmak bazen yarıyor aslında insanlar istedikleri gibi davranamıyorlar öyle olunca sağın solıun belli olmaz diyerek temkinli yaklaşıyorlar.

bizim millet hakikaten çok meraklı böyle şeylere önce konu olsun laf açılsın diye bi olaya giriyorlar sanırım ama sonra iyice onların haddine düşüyormuş gibi triplere giriyorlar.Allah sana akıl fikir vermiş,uygun olduğunu düşündüğünde doğru zamana sen karar verirsin,sırf çocuk doğuruyosun diye hayatına sihirli değnek dokunduracak değil! öyle olsaydı hiçbir çocuk sokaklarda aç yatıp kalkmazdı.Hani onların rızkları??Böyle cahil konuşmalarla insanları gaza getiriyorlar,ama yarın bigün ihtiyacın olsa yardım istesen hiçbiri de telefonuna çıkmaz.bak sinirlendim ama şimdi!

evet bu konuda kesinlikle haklısınız..soruların ardı arkası kesilmiyo..
ben evleneli daha 1 sene dolmadan bunun çocugu olmuyomus lafını bile duydum..o kadar sinirlendimki bir kaşık suda boğasım geldi akraba bozuntusu..
ya hayır birde olmuyosa düşünsene hadi yap hadi yap bekleme..yarasına neden tuz basıyosunki sanane ya..çok istiyo ama olmuyoda olabilir..
ben şimdi hamile kaldım hepsinin çenesi kısmende olsa kapandı..şimdide bebek ne zaman doğcak oda alıcakmısın..ismini ne koycaksın kızmı istiyosun erkekmi..gereksiz saçma sapan sorular..hee çok duyuyorum bide şunu aşeriyomusun laf laf laf..kuru laf..dedikodu alma telaşı başka bişi değil..
düşünmüyoruz oldugu zaman size haber veririz de..kapat çenelerini..

herkesin basinda ayni dert herhalde hamile kalsan daha dogurmadin mi? ne zaman dogacak filan derler...bitmez milletin sorusu..

birde kimisi oylesine sorar kimiside sirf fesatligindan laf sokma baabinda sorar.

soyle bir yontem buldum kendimce..ne zaman biri bana birsye sorsa hemen topu ona cevirip onun ozel yasantisiyla ilgili birseyler soruyorum..dolayisiyla hem konu degisiyor..hemde ben kivranacagima karsidaki kivraniyor

Büyük büyüklüğünü bilecek,küçük küçüklüğünü...

Büyük büyüklüğünü bilip susmuyorsa,sen de susmayacaksın.

Lafın iyisi şakayla söylenir,der babam.

Hiç sıkma canını,söyle içinden geçeni.

Millet ne meraklı vajina bekçiliğine yaaa.

Geçenlerde samimi olmadığım bir arkadaş face den yazıyor:
-Nasılsın?
-İyiyim sen nasılsın?
-Çocuk yokmu çocuk

Yine yakın bir tanıdığım çocuk sordu (en son 1 hafta önce sormuştu) dayanamayıp hamile haline bakmadan haşladım. Dedim ki: Sen benim neden hamile kalmadığımı biliyorsun (eşim askere gitmedi daha okuldan sonra kısa dönem gidecek inş.) bunu en iyi sen biliyorsun, defalarca konuştuk, konusu defalarca geçti. Daha önce de defalarca bizzat söyledim. E hala niye soruyorsun? Farklı ne cevap bekliyorsun?... Dellendim artık napiyim. İsteyipte çocuğu olmayan bacılarıma buradan bol bol sabır diliyorum. Meğer neler çekiyormuşsunuz öyle? Ha birde kocana bakma hapı yutmeyiver mecbur kabullenecek demeler (çocuklu bir asker karısı olmaya çok meraklıyım tabii), yaşlanıyorsun vakit kalmadı demeler... Yaşlı anne olacakmışım. 5. çocuğu 40'ında yapınca yaşlı olmuyor ama belki ilk çocuğu o yaşta yapmak istiyorumdur hı?

Bir kerede yaşlı teyzenin biri sordu yine (fix menü) kızım çocuk yapmıyor musunuz siz?
-Ne biliyim teyze olmuyor işte biz yapamıyoruz.
-O işi yapmadan önce şunu şunu yap (zırvaladı birsürü) o zaman olur.
-Hangi işi?
-O işi işte canım gece yapıyonuz ya
-Aaa biz hiç bişey yapmıyoruz kiii yoksa ondanmı olmuyor? Annemde dediydi ben bişey anlamadım demek oymuş.
Teyze:

kocana bakma hapı yutmayıvermi

leylek çocuk edindirme merkezine başvurduk, leyleyimizi bekliyoruz deseydin

bu teyze çok fazla olmuş valla

biz 3-4 yıl çocuk yapmadık, bi de endometriyosizden ameliyat oldum mu, çocuğu olmuyo diye dedikodular başlamıştı, almış yürümüştü hatta, belki çocuk istemiyoruz hiç yapmıcaz, millete göre asla böyle bi ihtimal olmaz.

Son düzenleme:
Amaaan bu dış kapının dış mandalları
Her şeye konuşuyorlar ben de delleniyorum. Ben bu sene üniversite tercihi yaptım herkes kendi fikrini söylüyor.
Size ne oluyor yahuu. Çok seviyor herkes maydonoz olmayı dedikodu yapmayı.
İnsanlar hep kusur arar olmuş.
En güzeli duymamak, takmamak vallahi :)

sorular sorular...
ben de hesap sorulmasından ve hesap vermekten hiç hoşlanmam ama cevap vermeyince de adın saygısız terbiyesiz olur ya da nolcak cevap ver kurtul olur
okula başlıyorsun : büyüyünce ne olcan?
sınava giriyorsun: hangi liseye gideceksin?
lisede okuyorsun: hangi bölüm, sözel mi sayısal mı?
lise sona geçtin: hangi dershaneye gideceksin? dershanenden memnun musun?
össye girersin: eee nasıl geçti? bir yere yerleşirsin herhalde o kadar çalıştın?!
sonuçlar açıklanır: kaç puan aldın, nereyi yazcan?
bir yere yerleşirsin: aaaa 2 yıllık mı neden 4 yıllık değil? kazanamadın mı? o uni nerede hiç duymadım? keşke daha iyi bir uni olsaymış.... vs vs
uni okursun: eee dersler nasıl? yurtta mısın evde mi? şöyle şöyle yap diye alakasız insanların tavsiyelerini dinlersin
okul biter: eeee işe girmedin mi?
kpssye hazırlanırsın: kaç puan aldın? atanamadın mı yoksa? eeee demek ki yeterince çalışmamışsın
sonra evlilik düşünmüyor musun yok mu birisi? işte filancanın oğlu şöyle böyle... yakıştırmalar başlar
nişan yaparsın : damat çok uzun/kısa, yaşı da varmış hani, ay çok yakışıklı değilmiş vs vs
düğün olur : takılar kimde kalcak, kayınvalide mi kız da mı?
biraz zaman geçer: çocuk düşünmüyor musunuz?
1. olur: 2.yi ne zaman düşünüyorsunuz? hadi bi daha dene belki kız/oğlan olur... bu soru 3. çocuktan sonra genelde biter tabii 3 kız/oğlan varsa bi daha deneyin muhabbetleri de olabiliyor
sonra kreşti okuldu, çocuğun geleceği, ev alma, araba alma, kayınvalide dertleri...
dedikodu dedikodu...
hep sorular hep sorular ardı arkası kesilmez
ben mesela hem 2 yıllık okudum örgün hem de açıktan 4 yıllık okudum yani 2 uni.liyim
okul biteli 2 yıl oldu
memur olmaya çalışıyorum bir sonraki atamaları bekliyorum işte...
hala sorarlar eeee iş yok mu? yok deyince haaaa hayırlısı olsun ya da bir yere girseydin sekreter ya da tezgahtar olarak...
layık gördükleri o... (asla küçümsemiyorum sadece kendilerine en iyisini sana en kötüsünü layık bulurlar sorun bu...)
şu an evdeyim soru sorulmasından hoşlanmasam da sanane diyemiyorum ben desem annem babama soruyorlar onlar benim yerime cevaplıyorlar sağolsunlar
ben ona bile karşıyım, bilmesinler kardeşim onlara ne? ben ki hiç soru sormam nereye gittin naptın diye ama onlar sorma hakkını kendilerinde buluyorlar
diyeceğim o ki, ben de sinir olurum ama yapılacak pek bişey yoktur ağzı olan konuşuyor soruyor boş muhabbet belki ama adam gibi muhabbet edecek konuları yok ki... kim anlar ekonomiden, siyasetten, modadan, sağlıktan???
maksat laf olsun torba dolsun....
sen de sallama... boşver...
şu an çalışıyor kariyer yapıyorum çocuk düşünmüyoruz de geç, neden derlerse böyle karar aldık de boşver....

Ohooo, güzelim sen bunlara alış şimdiden, duyma bile. Ben 1 yıllık evliyim, evlendiğimin 1. ayı sonnuda insanlar bebe kvar mı diye aramaya başaldılar:))) Küme küme geldiler üstüme. En sonunda dellendim, dedim ki birine " doğurunca siz mi bakacaksınız, ne kadar meraklıymışsınız yatak odama dedim sert bir ses tonuyla. kesiliş o kesiliş:))

Arkadaşım iyi senin annen ve kayınvaliden sormuyormuş, benim onlarda soruyor, hatta o da yetmiyor annemin iş yerine gelenler soruyor annem de bana yetiştiriyor,

annem: bilmem kim hanım geldi bugün sordu senin kız çocuk düşünmüyor mu diye
ben : tasası ona mı düşmüş anneeee
annem : ben zaten dedim bizimkiler tembel, rahatlarına düşkün daha yapmazlar diye
ben : sağol anne

Kaynanam zaten ayrı bi alem her hafta mütemadiyen bebek yok mu daha der

biz seninle aynı dönemlerde evlenmiştik sanırım. haziran 2011 gelinleri:)

walla bir isteksizlik var bu haziran gelinlerinde anlamadım gitti.

bizde düşünmüyoruz çocuk. ama soranlar gerçekten çok can sıkıcı.

ben aslında çok istiyorum bebeğimiz olmasını ama farklı sorunlar iş madddiyat olarak hazır değiliz malesef

soran çok oluyor ben de biz daha yeni evliyiz, 5 yıl içinde değerlendireceğiz diyip geyiğe sarıyorum.
bir kere de eşimin tarafından alakasız bir kadın sordu.
bu bizim karar vereceğimiz birşey HERKESLE konuşmak zorunda değilim diyip lafı ağzına tıktım.
kadın pek bozuldu ama hiç üzülmedim iyi oldu.

bebek rızkıyla gelir diyen oluyor onlara ayrı sinir oluyorum.
nikahta da keramet vardı ama düğünün ertesi günü borçlarımızı ödeyen olmadı diyorum, mecburen susuyorlar.

yani özetle sen o kırılmasın, bu yanlış anlamasın diye düşündükçe kimse seni düşünmüyor.
bir gün bir tanesine ters bir cevap ver gör bak bi daha kimse soruyormu.

bu gibi sorulara yapabileceğiniz hiç bir şey yok çünkü emin olun sadece size sorulmuyor
ben yaklaşık 1.5 aydır nişanlıyım insanlar düğün ne zaman diye soruyor ardından ohh 1 yıla çocuğu da yaparsın diyorlar
hemen düşünmüyorum diyorum aaa olur mu hemen hemen yap çocuğu bir tane olsun ondan sonrakini ne zaman isterseniz yaparsınız diyorlar
sanki ben ne zaman yapacağımı millete soracağım
maksat laf olsun işte
hiç kafanızı takmayın bence. Ağzı olan konuşur kime ne diyeceksiniz ki

valla bana da dediler dediler en son hamile kaldım düşürdüm bu sefer herkes sustu soranada gerçi sormuyolardı çok dedikoducu bir millet olduğumuz için herkesin herşeyden haberi oluyodu ee sen düşük yapmıştın ne oldu başlayıp hemen hamile kalırsın diyenmi istersin 2 sene çocuk yapma rahim anca temizlenir ay üzülme gene olur diyenmi beni boş boş teselli edipte daha çok bunalıma sokmaya çalışanlarmı istersin. en son bigün bunalmışım ay yeter konuşmayın iice bunaldım konuşmak istemiyorum dedim. herkes sustu sonra ben tekrar hamileyim ee ben çok etkileniyorum dedim die kimse üstüme gelmiyor

dusuncelerıme anck bu kadar tercuman olabılırdınız.bende bır senelık ewlıyım tıpatıp hıc eksıksız soruları aynı sekılde bende hergun duyuyorum..ya ınanabılıomusunz ıdrar yollarım da ıltıhap var bu yuzden kadın douma gttım ve hastanede onune gelen tanıdık yoksa bebek mı var aa hadi hayırlı olsun! hasta olamazmıyım gerızekalı hem olsa sananee ..daha neler neler kızlar ya

etrafında gereksız cok fazla ınsan var demekkı canım ...
senın yerınde olsam terslerım onları gerekırse kırıcı olurum bn uzulecegıme onlar uzulsun

Seni çok iyi anlıyorum bana da gına gelmişti artık aynı sorulardan,önüne gelen herkes çocuk ne zaman,yap artık yaşın geçiyo vs.diye diye dellendirmişlerdi beni..Kendilerini ne ilgilendiriyorsa.

3 yıldan sonra karar verdim bende şu an hamileyim ama ne duysam beğenirsin

2.çocukta şöyle yaparsın,2.çocukta şunu bunu halledersin çığlık atasım geliyor artık yaaa,durun bi doğurayım yaa 1 çocuk düşünüyorum dediğim zaman bir ayaklanmalar,bir muhalefetlikler..

kısacası insanların ağzını kapatamıyorsun canım,en iyisi he deyip geçmek çok sinir bozucu çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…