• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorum evli bayanlara..

Sız kavgayı gecmıssınız bardak kırmak nedır yahu? Once kendınıze saygı gosterın. Şahsen eşim kavga netıcesınde bıseylerı kırıp dokuyosa ben onu asla kaale almam ve psıkolojık yardım alması gerektıgını soylerım. Bence sızınde ofke kontrolu ıcın yardım almanız gerekıyo. Kavga edılır her evlılıkte okey ama hıcbır adamda kendınden daha baskın cıkan kırık doken bı kadınla aynı yatakta yatmak ıstemez.

Benım eşim çok dik biri ve cok inatcı. Evlenince değiştirebilirim sandım. Ben böyleyim diyip işin içinden çıkıyor. Biraz daha yumusasın biraz alttan alıcı olsun istiyoruö güzellikle de konusuyorum. Mesela dün. Telefonda annemle konusuyorum o arada baska birşeye küfür etti yanımda. Telefonu kapattıktan sonra dedim ki annemle konustugumu biliyorsun neden yanımda küfür ediyorsun ayıp kadın duymasın dedim. Ben değişemem ben annemim yanında bile küfür ediyorum demeye basladı. Ne ben senin annenin yanında ne de sen benim annemin yanında küfür edemezsin dedim. Ederim etmem derken kavga böyle başladı. Halbuki bana deseydi ya canım haklısın ağzımdan kaçtı bidahakine dikkat ederim diye iş bu raddeye gelmezdi. Benmi abarttım eşim mi beni bi tarafına takmıyor anlamıs değilim

Benım eşim çok dik biri ve cok inatcı. Evlenince değiştirebilirim sandım. Ben böyleyim diyip işin içinden çıkıyor. Biraz daha yumusasın biraz alttan alıcı olsun istiyoruö güzellikle de konusuyorum. Mesela dün. Telefonda annemle konusuyorum o arada baska birşeye küfür etti yanımda. Telefonu kapattıktan sonra dedim ki annemle konustugumu biliyorsun neden yanımda küfür ediyorsun ayıp kadın duymasın dedim. Ben değişemem ben annemim yanında bile küfür ediyorum demeye basladı. Ne ben senin annenin yanında ne de sen benim annemin yanında küfür edemezsin dedim. Ederim etmem derken kavga böyle başladı. Halbuki bana deseydi ya canım haklısın ağzımdan kaçtı bidahakine dikkat ederim diye iş bu raddeye gelmezdi. Benmi abarttım eşim mi beni bi tarafına takmıyor anlamıs değilim
Yaşların önemi var bu durumda kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bana kalırsa sizin birbirinize karşı inadınız var tek taraflı değil bence tabi ama tavsiyem şu erkek asla geri adım atmaz kadın attırtır yani onun annenizin yanında küfür etmesini istemiyorsanız bunu siz yaptırın nasıl mı güzel dille tatlı dille Altan alarak İnan’ın erkekler nu konuda bizden daha saf çabuk değişiyorlar geri vites geri vites iyi gelecek sizi

Evliliklerin geneli kadınların alttan almasiyla devam ediyor. Yukarıdaki yorumlardan anlayabilirsiniz. Siz de alttan almayi ogreneceksiniz. Alttan almayanlar ise ilk bir iki yılda bosaniyor. Maalesef duzelir diyemiyorum. Nasil baslarsa öyle gidiyor.
Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Esiniz uzerinize hukumranlik kurmaya çalışıyor. Normalde evliliğin ilk zamanları canım cicim aylarıdır. Eşlerin koşa kosa eve gelmesi gerekir. Hele borç, sıkıntı da yoksa insan niye kavga gürültü çıkarsın. Demek ki çok uyumlu bir cifç degilsiniz.

Yani kavga sebebini söylemişsiniz ,ben derim ki madem eşinizin bu inatçı dik biri olduğunu anladınız ya ha işte tam orda iş yine size düşüyo, edemezsin yapamazsın gibi konuşmak onlara karısından emir alır gibi algıladıkları için sen canimli cicicmli konuşarak onu ikna yoluyla huyunu değiştirmeye çalış. Bak benim eşim uysal sayılır fakat ona haklı olduğum halde bile yapamazsın edemezsin dersem eşimin bile hoşuna gitmez. Hep de der bana benim altımdan girip üstümden cik diy3 yani ikna ederek bundan kastım. Sen bak konuşmanı değiştir eminim çok daha iyi okur aranız. Ilımlı ol

Saolun tavsiyeleriniz için. sanırım yolun cok daha basındayım. öğrenecek yaşanacak çok şey varmış ..:(

Daha çok yenisiniz ve bu ayları kavga ederek geçirmeyin derim. Mesela inatçı ve dik başlı diyorsunuz siz neden küfür ediyorsun dediğinizde size ben değişemem mi dedi tamam hayatım diyin değiştirin bulunduğunuz odayı. Ama küsmeyin sıcağı sıcağına tartışmaya girmeyin normal konuşmanıza devam edin. Sonra muhabbet ederken aranız iyiyken açın konuyu ama ben diliyle suçlayarak değil aşkım ya geçen hani annemle konuşurken küfürlü konuşuyordun ya yanımda annem duymuş çok üzülmüş bi sıkıntınız mı var falan dedi de mesela bir dahaki sefere daha dikkatli olalım falan de ve uzatma. Böyle böyle alıştırmış olursun hem.
Dediğim gibi az çok kavga neden çıkar biliyorsunuz ve ona göre davranın inanın belli bir süre sonra eşinizde alttan almaya başlayacaktır. Birde en önemlisi şu zamanlarda arada şiddet vs yoksa gurur yapmayın ve ayrı uyumayın. Koltukta mı uyuyor gidin sıkıştırın kusura bakma burda böyle rahat rahat uyuyamazsın diye. Sarılın uyuyun.

Aynen benim de öyleydi hatta hala öyle biraz azalma var ama Çok az Eğer ben her söylediğine he dersem kavga etmeyiz evliligimn ilk ayları cehennem gibiydi allahım.ben naptım diyorddum evden çıkıp gidesim geliyordu yüzlerce kez boşanma kararı aliyorduk çok korkunctu

Merhaba arkadaşlar.
2 aylık evliyim.. sanırım daha alısmıs değilim. çoğu zaman kavgalı ve konusmayarak geçiyor günler. sizlerde de böyle olmusmuydu. şuan bocaladıgımız ıcın mı böyle onu da anlayamıyorum. yanlız her evlenen böyle midir. bazı seyler oturana kadar kavga olur mu yada bizmi evliliği beceremedik..?
Hayır cnm her evlenen tabiki böyle değil ayrıca her gün kavgaya hır gürle bir ömür geçer mi ben 9 yıllık evliyim daha eşimle hiç kavga etmedik tabi tartışmalarımız olmuştur o da çok nadir sağolsun eşimde benim gibi kavgayı, gürültüyü hiç sevmez gayet saygı çerçevesinde çok şükür çok iyi anlaşıyoruz

Aynen benim de öyleydi hatta hala öyle biraz azalma var ama Çok az Eğer ben her söylediğine he dersem kavga etmeyiz evliligimn ilk ayları cehennem gibiydi allahım.ben naptım diyorddum evden çıkıp gidesim geliyordu yüzlerce kez boşanma kararı aliyorduk çok korkunctu
aynısını yasıyorum bende. zamanla geçer inşallah

uzun evlilikler yaşayan ablalarından öğreneceğin ilk şey kocanı sevgililik dönemindeki gibi ciddiye almayıp kendi hayatını yaşaman evliliğin doğasına aykırı ama böyle yapanlar kazanıyor zaten kendini önemsediğinde kocan seni önemsemiyorsa ve özellikle bin defa uyardığın halde hala emir olarak algılıyorsa. annesinin eteğine geri dönsün.

Evlilikte elbette kavgalar olur. Küsülür, barışılır. Ama sürekli kavgalı/küs olunmaz.

Bir taraf sinirliyken, diğer taraf alttan almalı. Sorun olan şeyleri netleştirir ve çözüme odaklanırsanız da tekrarlanmaz diye düşünüyorum. Dışarıdan söylemesi kolay tabi. Zamanla geçedebilir. Daha çok yenisiniz. Genelde ilk sene her şey oturur. Biraz daha gözlemleyin.

Merhaba arkadaşlar.
2 aylık evliyim.. sanırım daha alısmıs değilim. çoğu zaman kavgalı ve konusmayarak geçiyor günler. sizlerde de böyle olmusmuydu. şuan bocaladıgımız ıcın mı böyle onu da anlayamıyorum. yanlız her evlenen böyle midir. bazı seyler oturana kadar kavga olur mu yada bizmi evliliği beceremedik..?
mrhb kavgan uz neden oluyur bilmiyorum âmâ hiç umursamayın bazı şeyleri görmezden gelin bende 1yil 1aydır evliyimve yaşım daha on sekiz eşimde 25 yaşında ben evlendigim gece yani gerdek gecemde ilk kavgamiz olmuştu kavganın nedeni ise sut kardeşim ile bir resmim vardı oda kıskandığı için silmek isteyince bende izin vermeyince tartistik sonra konuşmadık âmâ sonra tekrar barıştık bizde ilk eğlendiğimiz zaman cok tartışıyorduk evlendikten 1 ay sonra 3haftalık gebe olduğumu öğrendim çok sinirlenmiş idim sürekli düşük yapmak için uğraşıyordum ama bir türlü gitmedi ve buz de halâ sürekli tartışıyoruz bu arada sonuçta alışma evresi ve zaman ilerledikçe düzelmeye başla dik sizde evliliginizin sürmesi için bazı şeyleri görmezden gelin altan alın bişeyleri kirmak birşey fayda etmez sabirli olun ve rabbinize dua edin duzelecektur ve şimdi de tartışmalarımız oluyur ve yine barışıyoruz çok dırdır da ise yaramaz bunu da unutmayın...ve şuan 4 aylık bir oğlum var ve iyi kötü evliliğimi çok güzel sürdürdüm ve eşimi de oglumuda çok seviyorum kendimide tabi bu arada eşim çok anneci biri gerisinde siz düşünün artik☺

Merhaba arkadaşlar.
8 yıllık evliyiz. Bizim de ilk aylar çok sıkıntılı geçmişti. Hala da arada tatsızlıklar oluyor ama ilk aylar kadar çok değil. Alıştık, yuvarlanıp gidiyoruz artık.

Back
X