sorumsuz eş...

eylulum_88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
64
2
98
35
Çanakkale
Merhaba, daha önce bi konu açmıştım eşim çalışmıyor diye.Gerçi hala işsiz ve 31 yaşında...Şuan da kafam çok karışık ne yapmam gerektiğini ne hissetmem gerektiğini bilemiyorum.Eşim 1 yıldır işsizdi ve iş aramıyordu.Ben çalışıyorum.Bulunduğumuz yer çok küçük olduğundan iş yok bahanesi falan vardı.Eşim 45 gün önce istanbula gitti.mesleğiyle ilgili kursa başladı.yıllardır gitmesini istediğim kurs bu.boşanıcam dediğim için artık sanırım kursa başladı.Ama hala işsiz ve kurs parasını harçlığını herşeyi ailesi karşılıyo.Ben vermiyorum çünkü ben dolu şey ödüyorum onları nasıl ödediğimi nasıl yettirdiğimi sormuyo.Aslında zoruma gidiyo onun böyle beş parasız hali.Ailesinden para alması.Ama bu sadece benim zoruma gidiyo sanırım çünkü adam geçicide olsa bi işe girmedi 1buçuk aydır..İş arıyo arıyorum diyo.Evde ders çalışıyo sözde.Bütün gün evde oturuyo kurs dışında.Ve ben ona hiç güvenmiyorum hiç inanmıyorum.Önceden herşeyi her planımı ona anlatırdım şimdi herşyi kafama göre yapıyorum.Böyle bi evlilik sürermi sizce..Sevgi varmı yokmu bilmiyorum.Özlemiyorum mesela hiç..Ona asla sırtımı yaslayamam kocam diye artık..Evliliğim devam ederse sırf evlendim diye devam edecek gibi geliyo..Böyle işte..Bi fikir bi yorum..ne yapmalıyım ben…

sen iyice soğumuş bence canım eşinden yani senin suçun değil onun hareketleri soğutmuş...

Son düzenleme:
Önceden gözüm ondan başkasını görmezdi ama artık vazgeçilmez değil benim için...Ama o hala seviyorum ölüyorum deyip duruyor.Seven adam 1 senedir bu kadar nasıl rahat olabilir anlayamıyorum.

Is bulamiyormu, yoksa tembelmi? Hani arayipta bulamiyosa, cok kötü bisey tabiki
Bir erkek icin, kendini kötü hissediyordur.
Ama kisilik olarak tembelse ve uzun süredir calismiyrsa özür gecmez böyle.

Is bulamiyormu, yoksa tembelmi? Hani arayipta bulamiyosa, cok kötü bisey tabiki
Bir erkek icin, kendini kötü hissediyordur.
Ama kisilik olarak tembelse ve uzun süredir calismiyrsa özür gecmez böyle.

1 sene boyunca hiç doğru düzgün aramadı benim zorlamalarımla başvurdu bikaç yere o kadar.Zoruna gitmedi benim çalışıp onun çalışmaması.Artık ben çıldırınca iş aramaya başladı ama bende çok şey bitti...

eşin ev işi yapar mı?

şu anda sen çalışıyorsun o evde ya,işlerin hepsini yapması gerekir diye düşünüyorum

şuan yanımda değil ben işim gereği başka bir ildeyim o başka bir yerde.45 gündür böyle yani.ev işinde sıkıntı yok söylediğin herşeyi yapar sesi çıkmaz.rolleri değiştik sanırım biz.

şuan yanımda değil ben işim gereği başka bir ildeyim o başka bir yerde.45 gündür böyle yani.ev işinde sıkıntı yok söylediğin herşeyi yapar sesi çıkmaz.rolleri değiştik sanırım biz.

neyse bu da iyi
daha önceleri bir üye konu açmıştı.eşi hem çalışmıyormuş,hem de işten gelince karısının ev işi yapmasını bekliyormuştu

Sogumakta haklisin. Calismayan erkege ben de tahammul edemiyorum. Is arayip da bulamayana degil, evde oturup, calismaya niyeti olmaya adamlara yani.
Peki kendisiyle konustun mu bunlari? Konusmussundur diye dusunuyorum. O ne diyor? Planlari neymis? Zoruna gitmiyor mu, ezilip buzulmuyor mu karsinda?
Bir de ne kadar suredir evlisiniz? Daha onceleri calisiyor muydu?

31 yaşında bir adamın evlendiyse evinin sorumluluğunu alması gerekir, almıyorsa bence oturup kırk kere düşünmeniz gerekmekte. Sanırım çocuğunuz da yok. Sorumsuzluk büyük dert. Planı var mı? Ya da herhangi bir amacı, hedefi? Çalışıp ta gerçekçi sebeplerle işsiz kalsa anlayacağım ama bir insan 1 yıl boyunca işsiz dolanabiliyor ve karısının sırtından geçiniyorsa bu işte bir yanlışlık var diye düşünürüm.

Benim eşime hep dediğim bişey vardı.İşsiz kal ne kadar olduğu önemli değil ama çabala gayret et, ben gayretini göreyim seni herkese savunurum arkanda olurum derdim.İşte eşim bunu yapmadı.İşsizlik hiç zoruna gitmedi.Bekarken çektiği kredi vardı işten ayrıldığında onu bile nasıl öderim diye düşünmedi.Ben düşündüm nasıl ödeyelim kredimi çekelim altınmı bozduralım diye..Eşim evde maddi olarak hiç sormluluk almamış onu görüyorum artık düşündükçe.Şimdide ne planı var bilmiyorum yani öyle hayata dair bir plan yaptığınıda sanmıyorm.Şuan sadece kursa gidiyo iş arıyo.Mesleğimi yapıcam diyo (önceden sevmiyorum yapmak istemiyorum diyodu.1,5 senelik evliyiz.Çocuk yok nasıl olsun ki böyle bi adama güvenip nasıl yaparsın ki..Evliliğin ilk 6 ayına kadar çalışıyodu.Bir gün geldi ben ayrıldım işten dedi ve bende ozamn çalışmıyodum.Bide en çok zoruma giden ben onunla evlenebilmek için babamı karşıma aldım ikna etmek için ne çektim ben bilirim.Babam onun gayretsiz biri olduğunu söyledi ama ben anlayamadım bu kadar olduğunu.Şimdi babama karşı beni öyle bi hale soktu ki.Doğru düzgün konuşamıyorum babamla utancımdan..

Bu durumda isin zor, umarim hemen degisir ve sorumlulugunun farkina varir.
Her kadin ister, is gücü olsun esinin, kadin gibi hissetsin

Bu durumda isin zor, umarim hemen degisir ve sorumlulugunun farkina varir.
Her kadin ister, is gücü olsun esinin, kadin gibi hissetsin

Bir kadın ne kadar maddi manevi güçlü de olsa güvenebileceği bir liman arıyor, işte ben bu evlilikte onu hissetmiyorum aksine kendimi evin erkeği gibi hissediyorum.

Sevgi taşımaz sorumsuz bir kocayı. Taşırsa bir yere kadar, sonra yorulan sen olursun.
İş kursa mesela en azından bahanesi kalmaz.
Aileden iş bulması için birileri yardım etmiyor mu?
Hiç mi yok tanıdığınız falan?

Şimdiden yoruldum zaten.İş kurmak için birikim gerekli yada iş olmazsa çektiğin krediyi ödeyebileceğin bi güvence.O da eşimde yok.Ben kredi çekebilirim ama şu saatten sonra olmaz çünkü ne olacağımız belli değil.Zaten güvenmiyorum da kendi işinde nasıl olur.Babamın dükkanı var 1 hafta oraya gittikten sonra şikayet etmeye başlamıştı sıkıldım yoruldum diye.Ailesi bulucaz edicez diyo bakalım bu sene bulamadılar 2-3 seneye bulurlar artık.Benim tanıdıklarım iş için uğraştı olmadı zaten eşimde hiç peşinde koşmadı olsun diye.Bende artık kimseden yardım olmadan bişeyler yapsın istiyorum.Oda yok tabii...

[ı][sıze=3]sorumsuz eş çok zaordur eminim
sizin maaşınız peki evi geçindirmeye nasıl yetiyo
bence memeur falan diilseniz (ama çocukta varsa zor olu)çıkın işten diycem aklı başına gelsin
size yaslanmış ohhh ahh tatarım tatrım sen çalış ben yatarım hesabı
adamın keyfi yerinde
böle hayat geçmez emin olun[/sıze]
[/ı]

Sızlanması çok kötü. Ailesi hiç yormamış sanırım. İşte küçükken çocuklarına yaptıkları en büyük kötülük. Faturasını kaç kişi ödüyor.
Eşinin sorunu çalışmayı sevmemesi.
Çocuğun var mı bilmiyorum ama ömrünün sonuna kadar bu şekilde olmaz.
En azından küçük bir büfeyle falan başlasa..ya da baban varmış ne güzel hazır iş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…