Sorumsuz insanlar ve pandemi süreci

Kurallara uymayan otobüs, minibüs vb araçları ihbar etseniz toplum sağlığı kurallarına uymamak suç değil mi sonuçta?
Başkalarının sorumsuzluğunun sonuçlarına siz neden katlanasınız ki?
Şu bir karış maskeyi takmamak için herkesin bir bahanesi var nedense, kimi sıcakta zor oluyor diyor, kimi evde unuttum diyor, bunun adı sorumsuzluk başka bir şey değil, bizler neden unutmuyoruz?

ben direkt sesimi çıkartıyorum, tersliyorum.hatta eline telefonun kamerasını hazırla görüntü alıp şikayet ediceğini söyle mırın kırın ederse.
Yapmayın böyle şeyler, izinsiz kimsenin videosunu çekemezsiniz, ayıptır. Usulünce uyarırsın, takmıyorsa uzak durmasını istersin, uzaklaşmıyorsa lanet olsun der uzaklaşırsın.

Belediyeye şikayet dilekçesi yazdık mail attıık, etkisini görmedik.
İnsanlar para cezasından başka bir şey anlamıyorlar bence zorunlu olarak direk para cezası verilse korkarlar.sağlıkları umrunda değil aman paramız gitmesin diye.

Yapmayın böyle şeyler, izinsiz kimsenin videosunu çekemezsiniz, ayıptır. Usulünce uyarırsın, takmıyorsa uzak durmasını istersin, uzaklaşmıyorsa lanet olsun der uzaklaşırsın.
Otobüsler o kadar dolu oluyor ki mesai saatlerinde kimse uzaklaşamıyor herkes dipdibe. Ben kaç kere inip yürüdüm akşam vakti evime.

yoo toplu taşıma içerisinde toplum sağlığını tehlikeye atan insanı çekerim, çekemezsem de toplu taşıma içlerinde kamera var zaten.Onun yaptığı ayıp değil de benim yaptığım mı ayıp oluyo? Kendini hastalansın ölsün sorumsuz ama o halde toplu taşımaya binemez.Ben uzaklaşsam nereye uzaklaşıcam istanbulda toplu taşımaların hali belli, zaten ortama o virüsü salıcak bi kere.orda kaç kişinin hayatını tehlikeye atıyor.Onun yaptığı benim gözümde cinayete teşebbüs! Onun yaptığı suç benim yaptığım değil

Ben de öğretmenim. Bizim yaş grumuz büyük. Tez görüşmelerinde falan çok dikattliler yani dışardaki insanlardan daha duyarlılar mesela. Herkes böyle olsa tamam dersiniz .
Yaş grubu büyüdükçe risk azalıyor. Ama birinci sınıflarla okulu açmaya başlayacaklar. Mendil olarak kolunu kullanan minikler bunlar. Sosyal mesafe, hijyen, maske üçlüsünü uygulamaları çok zor.

Metrodaki videoyu izlediniz mi? Çeken kişiyi dövmüşler. İnsanlar yaptığı yanlışı savunacak kadar haysiyetsiz bu ülkede.

Maalesef haklısınız, sağlıktan ziyade para cezası korkusu oluyor insanlarda, halbuki bu salgından korkmaları lazım, kime nasıl etki edeceği belli olmayan bir virüsten bahsediyoruz, kronik hastalığı olanlarda daha riskli deniyor ama hiçbir sağlık sorunu olmayanlarda ölüyor, yani nerede ne şekilde ne kadar virüse maruz kaldığımızı bilemiyoruz ve bizi öldürecek mi, iyileşsek de ardında kalıcı hasarlar bırakacak mı hiçbir fikrimiz yok, ki birçok uzman röportajı da okuyorum, bazılarının ciğerlerinde bazılarının da kalbinde kalıcı hasar bırakabiliyormuş.
Pandeminin başından beri akrabalarımdan bazıları korona oldu, içlerinden ölenler var, tedavi sürecini atlattıktan sonra sağlığına kavuşan da var ama bir akrabamın kalbinde hasar bırakmış, kalp ilaçları kullanmaya başlamış.

He ama şunu diyebilirim, o akrabalarım çok da masum değildi sorumsuz insan kategorisindelerdi, maskesiz önlemsiz haldır huldur dolaşan tiplerdi, olan bulaştırdıkları insanlara oldu, bir tanesinin yüzünden annesi öldü, karısı ölümün kıyısından döndü, karantina kurallarına bile uymayanları olmuş, ya bunlar kendi ailelerini bile umursamayan insanlar, insan yeni doğmuş torununu lohusa kızını bile düşünmez mi?
Düşünmüyorlar işte, o yüzden sokakta onlar için herhangi biri olan sizleri önemsemelerini beklemeyin, maalesef toplumun bir kesimi için diğerlerinin sağlığının hiçbir önemi yok.

Metrodaki videoyu izlediniz mi? Çeken kişiyi dövmüşler. İnsanlar yaptığı yanlışı savunacak kadar haysiyetsiz bu ülkede.
onu gördüm, birkaç tane de tam aksine sorumsuzluk yapanı döveni de gördüm.herkes birbirine girdi artık

Geçen hafta bisikletle, bisiklet yolunda sürüyordum ve biraz ilerde iki tane Afrikalı kadinlar ve en azında 6-7 çocuk, cocuk arabalarının etrafında, bisiklet yolunda yürüyorlardi. Önce zile bastım hiç umursamadilar, sonra bağırdım, ona da reaksiyon göstermediler, sonra çok fena öksürüp ve hapşırmaya başladım, iki saniye içinde, yolu bosalttilar. Artık bunu her yerde yapıyorum. Maskesi çenesinin altında olanların, tam yanına gelince, bir öksürme geliyor uzerime, biraz da burnumu çekiyorum, maskeleri hemen çekiyorlar ağızlarına ve burunlarını. Öksürme En iyi taktik. Yada telefonda sanki birisi varmış gibi konuşuyorum ve anlatıyorum, cok fena hasta olduğumu , atesimin yükseldiğini, boğazımın ağrıdığını. Bir bakıyorum, hepsi kaçıp gitmişler.

Bunları okudukça iyi ki şehrin baya dışında oturuyorum dedim. İstesem de kimseyle temas edemiyorum. Toplu taşıma son durak olduğu için boş oluyor. Otobüste dört kişi filan oluyor. Ama okullar açılınca nasıl olacak bilmem

Endisenizi anliyorum ama bu hastalik bizim bi parcamiz olucak grip gibi dusunun zamaninda ilk grip ciktiginda insanlar nasilsa su an bizde oyleyiz. Tasiyici olabiliriz hastalik belirtisi gostermeden maske takin yada surekli elinizi yikayin fark etmez. Evinizin camini aciyorsunuzdur havadan gelir sizin eve girer. Belkide coktan atlatmisizdir kim bilir onlem almayanlara gercekten bende kiziyorum ama birazda abartmamak lazim. Bagisiklik kazanmak gerekiyor diye dusunuyorum bundan bi kac sene sonra grip kadar normal gelicek bu hastalik bize.

Mune abla ne uyarısı kimse kimseye ses çıkarmıyor markete giriyorsunuz maskeler çenede erkek kadın bu böyle market çalışanları uyarmiyor pazarda otobüste yani heryerde uyaranlarada saldırıyorlar şikayet etseler ne olucak ifade alınıp bırakılıyor Allah'a emanet yasiyoruz

Magandayız da desenize, böyle konularda toplumun bir kesimini eleştirince tüm halkı kötülüyor gibi oluyoruz, başka ülkeler örnek gösteriliyor, falanca ülkede de yok mu deniyor fakat biz bu toplumda bu ülkede yaşıyoruz, elin x ülkesi beni zerre ilgilendirmiyor, onlar kendi sorumsuz vatandaşlarını eleştirsin, ben benimkileri eleştiriyorum, kimse kusura bakmasın ama her konuda hep duyarlı olan insanlar müstesna, bizim toplumda maalesef biz Türküz bize bir şey olmaz diyenler çoğunlukta olmuştur hep.

AIDS patlaması olmuştu bir dönem, bize bir şey olmaz diyenler fırladı, o dönem AIDS sosyal deneyleri yapılmıştı, erkeklerin çoğunun verdiği tepki bize bir şey olmaz biz Türküz he he he.

Grip salgını olur, küçük bebeğimiz vardır veya hasta anne babamız, gripli insanı kabul etmek istemeyiz, hak vermek yerine kırılırlar aman sende ne kadar pimpiriklisin denir hastalık hastası ilan edilirsiniz.

Kişisel hijyen kurallarına uyup maske takarsınız marslı görmüş gibi bakarlar, zaten hepimiz bir gün öleceğiz modundalar, öleceğiz ama kusura bakmasınlar yürüyen virüslerin sebep olmasını da istemiyoruz, bu resmen bilerek kasten adam öldürmekle eşdeğer, ha gidip birini silahla vurmuşsun ha virüsünü saçıp öldürmüşsün.

Bunlar anca kendileri hasta olup can boğazlarına dayanınca 3,5 atmaya başlıyor, gerçekten özür dilerim ifadelerim için kusuruma bakmayın lakin halk adına artık isyan eder oldum, bunları para cezası falan da paklamaz, hepsini toplayacaksın atacaksın bir yere oradan çıkamayacaklar, ilk zamanlar herkes Çin'de insanların kapılarının tahtalarla kapatılıp zincirlenmesine insanlık dışı uygulama diyordu ama ben artık hak veriyorum.

Testi pozitif çıkanlar düğünlerde.

Ben böyle sorumsuz insanların kapılarını pencerelerini kaçamasınlar diye üstlerine kilitlerim, zalim miyim? Belki ama en azından toplumun sağlık kurallarına uyan bireylerini böyle sorumsuzlardan korumuş olurum.

O kadarına da cesaret edemezler bizim burada ama serbest tabiatlı tabii ki var ya

Mune abla yazdiginin her kelimesine katılıyorum insanlar düğüne gidiyor oynarken maske çenede 5 dakika fotoğraf için yine maske çenede biz beceremiyoruz bu işi hiç bir zaman maskemi indirmedim düğün sektöründe çalışıyorum çift maske takıyorum hiç umudum kalmadı ben dikkat etsem ne olur karşımdaki bana dikkat etmiyor

Kız kardeşim soğuk algınlığı geçirdi o bile eldivenle gezdi tüm gün. Oturduğu yerleri sildi kolonyayla insanlar güldü. Böyle olunca bir deli biz miyiz diyorum
Gecmis olsun.Soguk algınlığını nasil ayirt ettiniz coronadan? Dr mu söyledi? Bu mevsimde soguk alginligi pek olmaz da..

Millet uyarmaktanda korkuyor cünkü insana saldiranlar var. Gecenlerde bizim kücük sehirde bile market calisanina saldirip adami yaraladilar, sirf maske takmadan giremezsiniz dedigi icin.

Gecmis olsun.Soguk algınlığını nasil ayirt ettiniz coronadan? Dr mu söyledi? Bu mevsimde soguk alginligi pek olmaz da..
2 günlük bir şeydi bitti . Uzun sürmedi.
Yanlış biliyorsunuz asıl bu mevsimde olur dışarısı sıcak diye evvde klima açıyoruz pencere açıyoruz soğuk içiyoruz soğuk suyla duş aldım ben mesela vs haliyle cereyanda kaldı. Yazın son demlerinin handikapı yani.

En çok çalışanlar için zor ve tehlikeli, ben evdeyim çalışmıyorum, haliyle her dakika dışarıda olmama gerek yok, alışverişten alışverişe dışarı çıkıyorum, düğün, herhangi bir toplantı, kutlamaya da katılmıyorum, üstelik hem yüzölçümü hem de nüfus yoğunluğu olarak çok küçük bir yerdeyim, toplu taşıma kullanmama gerek yok, yürüyerek her işimi hallediyorum lakin şehirlerarası yolculuk serbest kalınca, havası temiz küçük yerlerde virüs yoktur denerek o kadar çok insan geldi ki, Mayıs ayından itibaren ne marketlerde pazarlarda ne de sokaklarda adım atacak yer kalmadı, üstelik her gelen virüs getirdi, tek tük olan hasta sayısı yükselmeye başladı, ben de artık çift maske takmaya başladım, buranın yerleşik halkından da umursamaz tipler vardı ama korona var diye büyükşehirlerden geçici olarak gelenlerle sorumsuzluklar artmaya başladı, mesafe maske hepsini unuttular, burada virüsten hastaneye kaldırılanları bile duymamışlar, oysa defalarca koronadan dolayı kapatılan marketler oldu, pazar esnafından Büyükşehir'e tedaviye götürülenler oldu, ki hep yazdım burada, biz küçük yerlerde yaşayan insanlar hem şanslıyız hem şansızız, zira İstanbul Ankara vb gibi yerlere göre vaka sayımız daha düşük ama öte yandan hastanemiz yok, şehire götürülmemiz gerekiyor, o da pandemi hastanesinde yer bulabilirsek, çoğu vaka başka şehirlerdeki pandemi hastanelerine sevk edildi mecburen, yani kapana kısılmış gibiyiz, sonradan gelenler sokaklarda sorumsuzca dolaşırken biz kendimizi evlere kapattık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…