Ne güzel yazıyorsunuz keşke herkese anlatabiilsek. Bence siz biz bu kadar dikkatliyiz diye geriye kalan kesim bu kadar rahat. Kendini koruyan korusun korumayanı ellemeyin gibi bir kanı var şuan toplumda.En çok çalışanlar için zor ve tehlikeli, ben evdeyim çalışmıyorum, haliyle her dakika dışarıda olmama gerek yok, alışverişten alışverişe dışarı çıkıyorum, düğün, herhangi bir toplantı, kutlamaya da katılmıyorum, üstelik hem yüzölçümü hem de nüfus yoğunluğu olarak çok küçük bir yerdeyim, toplu taşıma kullanmama gerek yok, yürüyerek her işimi hallediyorum lakin şehirlerarası yolculuk serbest kalınca, havası temiz küçük yerlerde virüs yoktur denerek o kadar çok insan geldi ki, Mayıs ayından itibaren ne marketlerde pazarlarda ne de sokaklarda adım atacak yer kalmadı, üstelik her gelen virüs getirdi, tek tük olan hasta sayısı yükselmeye başladı, ben de artık çift maske takmaya başladım, buranın yerleşik halkından da umursamaz tipler vardı ama korona var diye büyükşehirlerden geçici olarak gelenlerle sorumsuzluklar artmaya başladı, mesafe maske hepsini unuttular, burada virüsten hastaneye kaldırılanları bile duymamışlar, oysa defalarca koronadan dolayı kapatılan marketler oldu, pazar esnafından Büyükşehir'e tedaviye götürülenler oldu, ki hep yazdım burada, biz küçük yerlerde yaşayan insanlar hem şanslıyız hem şansızız, zira İstanbul Ankara vb gibi yerlere göre vaka sayımız daha düşük ama öte yandan hastanemiz yok, şehire götürülmemiz gerekiyor, o da pandemi hastanesinde yer bulabilirsek, çoğu vaka başka şehirlerdeki pandemi hastanelerine sevk edildi mecburen, yani kapana kısılmış gibiyiz, sonradan gelenler sokaklarda sorumsuzca dolaşırken biz kendimizi evlere kapattık.
Olabilir tabii ama şu sürecte bazi pozitif vakalar hafif atlatmis böyle anlattiginiz gibi.Herkesin bünyesi farkli tepki veriyor diyorlar ya. Bulas olmasin sizlere de ,emin misiniz diye sordum.Cok gecmis olsun tekrardan .2 günlük bir şeydi bitti . Uzun sürmedi.
Yanlış biliyorsunuz asıl bu mevsimde olur dışarısı sıcak diye evvde klima açıyoruz pencere açıyoruz soğuk içiyoruz soğuk suyla duş aldım ben mesela vs haliyle cereyanda kaldı. Yazın son demlerinin handikapı yani.
Biz de ayni durumları yasiyoruz .Bodrumda ayni anlattiginiz gibi.Surekli yasayanlar olarak cok tedirginiz zira gelenler cook tedbirsiz ve şuursuzca dolaşıyorEn çok çalışanlar için zor ve tehlikeli, ben evdeyim çalışmıyorum, haliyle her dakika dışarıda olmama gerek yok, alışverişten alışverişe dışarı çıkıyorum, düğün, herhangi bir toplantı, kutlamaya da katılmıyorum, üstelik hem yüzölçümü hem de nüfus yoğunluğu olarak çok küçük bir yerdeyim, toplu taşıma kullanmama gerek yok, yürüyerek her işimi hallediyorum lakin şehirlerarası yolculuk serbest kalınca, havası temiz küçük yerlerde virüs yoktur denerek o kadar çok insan geldi ki, Mayıs ayından itibaren ne marketlerde pazarlarda ne de sokaklarda adım atacak yer kalmadı, üstelik her gelen virüs getirdi, tek tük olan hasta sayısı yükselmeye başladı, ben de artık çift maske takmaya başladım, buranın yerleşik halkından da umursamaz tipler vardı ama korona var diye büyükşehirlerden geçici olarak gelenlerle sorumsuzluklar artmaya başladı, mesafe maske hepsini unuttular, burada virüsten hastaneye kaldırılanları bile duymamışlar, oysa defalarca koronadan dolayı kapatılan marketler oldu, pazar esnafından Büyükşehir'e tedaviye götürülenler oldu, ki hep yazdım burada, biz küçük yerlerde yaşayan insanlar hem şanslıyız hem şansızız, zira İstanbul Ankara vb gibi yerlere göre vaka sayımız daha düşük ama öte yandan hastanemiz yok, şehire götürülmemiz gerekiyor, o da pandemi hastanesinde yer bulabilirsek, çoğu vaka başka şehirlerdeki pandemi hastanelerine sevk edildi mecburen, yani kapana kısılmış gibiyiz, sonradan gelenler sokaklarda sorumsuzca dolaşırken biz kendimizi evlere kapattık.
Keşke ama anlatabilseydik ya da anlattıklarımızı biraz dikkate alsalardı, bugün hala 1000 küsür vaka sayısı olmaz, virüsten ölenler kısmı boş kalırdı, sizler endişelerinizi dile getiren konular açmazdınız, benim gibi sizin endişelerinize ortak olanlar yorum yazmazdı ama geldiğimiz nokta ortada, işin daha da vahimi bu sorumsuzlukla sonbaharla birlikte çok kötü bir 2. dalga yaşayacağız, virüs mutasyona da uğramadı bence, hala ölümcül hala çok riskli, felaket tellalı gibiyim ama bu kış geçtiğimiz Mart ayından beter olacak, zira Mart-Haziran arası yasaklar vardı, 2,5-3 ayda bile perişan olduk, şimdiyse Kasım'dan itibaren yaz mevsimine kadar sürecek uzun bir dönem geçireceğiz, maddi manevi Allah hepimizin yardımcısı olsun.Ne güzel yazıyorsunuz keşke herkese anlatabiilsek. Bence siz biz bu kadar dikkatliyiz diye geriye kalan kesim bu kadar rahat. Kendini koruyan korusun korumayanı ellemeyin gibi bir kanı var şuan toplumda.
Biz de ayni durumları yasiyoruz .Bodrumda ayni anlattiginiz gibi.Surekli yasayanlar olarak cok tedirginiz zira gelenler cook tedbirsiz ve şuursuzca dolaşıyorBen de cift maske takiyorum ama karsi taraf hic takmiyorsa umarim ise yarar bir tedbirdir bu..
Şoförün kendisi bile takmıyor ki çenesinde geziyor bu insanların IQ sü maksimum 30 durKollarına takıyorlar geçenlerde biri uyardı sallamasyon takar gibi yaptı şöför.
Kapıya 24 kişi oturacak 12 kişi ayakta şeklinde afiş asmışlar ama gelin görün otobüs tıklım tıklımdı yaşadığım yerin merkezinde birde bu olay. Küçük yerlerdeki sorumsuzlukları düşünemiyorum. Böyle şeyler görünce gerçekten sinirleniyorum tepki versem abartıyorsunuz diyorlar sağlık bu nasıl abartmayayım? Pandemi sürecindeyiz çalışmayalım oturduğumuz yerden para gelsin diye bir lüksümüzde yok. Resmen gece aklıma geliyor yarın nasıl otobüse binip insan içine karışacagım diye. Durakta otobüse binmeden önce sigara içen var, maskeyi çıkarıp tüküren var
Aminn insallah.Bizdeki devlet hastanesi normalde de cok yetersizdi zaten.Iki tane de özel hastane var ama onlar pandemi hastanesi degil .Bizde surekli ya milas a ya mugla ya ,ya da izmir e sevk ederler acil durumlarda.iki gün önce Bodrum kent tv de bur haber gördüm ; izmir de bir kadina eşi siddet uygulamis.Kadin yogun bakimlik olmus ve izmir de bir tane yogun bakim yatagi bulamamışlarKeşke ama anlatabilseydik ya da anlattıklarımızı biraz dikkate alsalardı, bugün hala 1000 küsür vaka sayısı olmaz, virüsten ölenler kısmı boş kalırdı, sizler endişelerinizi dile getiren konular açmazdınız, benim gibi sizin endişelerinize ortak olanlar yorum yazmazdı ama geldiğimiz nokta ortada, işin daha da vahimi bu sorumsuzlukla sonbaharla birlikte çok kötü bir 2. dalga yaşayacağız, virüs mutasyona da uğramadı bence, hala ölümcül hala çok riskli, felaket tellalı gibiyim ama bu kış geçtiğimiz Mart ayından beter olacak, zira Mart-Haziran arası yasaklar vardı, 2,5-3 ayda bile perişan olduk, şimdiyse Kasım'dan itibaren yaz mevsimine kadar sürecek uzun bir dönem geçireceğiz, maddi manevi Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Sizde hastane var ama yoğun bakım üniteleri yetersizSezonla birlikte çok yığılma da olmuştur, Allah yardımcınız olsun, maske mesafeyi korursanız koronadan korunmanıza yardımcı oluyor, çift maskeli ama insanlardan kaçarak dolaşmanız lazım, ne hale geldik Allahım
Maske takmayana 900 TL para cezası yok muydu? Tabi ne kadar uygulandığını da gördük zaten.Belediyeye şikayet dilekçesi yazdık mail attıık, etkisini görmedik.
İnsanlar para cezasından başka bir şey anlamıyorlar bence zorunlu olarak direk para cezası verilse korkarlar.sağlıkları umrunda değil aman paramız gitmesin diye.
Ege bölgesine güneş- kum-deniz üçlüsü için gelenler bilmezler, bilselerde ne kadarı umursuyor bilemem ama bu bölgede asıl hastaneler şehir merkezlerinde, tüm bölgenin yerleşikleri ameliyat, yoğun bakım ihtiyaçlarında o hastanelere gitmek zorunda, Muğla dediniz mi, bunun Bodrum'u var, Marmaris'i var, Datça'sı var, köyleri var, İzmir keza öyle, Aydın öyle,Aminn insallah.Bizdeki devlet hastanesi normalde de cok yetersizdi zaten.Iki tane de özel hastane var ama onlar pandemi hastanesi degil .Bizde surekli ya milas a ya mugla ya ,ya da izmir e sevk ederler acil durumlarda.iki gün önce Bodrum kent tv de bur haber gördüm ; izmir de bir kadina eşi siddet uygulamis.Kadin yogun bakimlik olmus ve izmir de bir tane yogun bakim yatagi bulamamışlaroglu araç ile Bodrum daki özel hastaneye getirmis 3 saat lik yol .Burda özel hastanenin yogun bakiminda vefat etmis Durum icler acisi.Cok kalabalik bu sene buraya daha da cok geldiler. Valizini ceken Maskesiz Bodrum a iniyor görüyorum pazara vs ciktigimda.Allah iyi etsin hepimizi ,feraha kavustursun
Mune hanım, ben Manisalıyım. Daha yeni döndüm sayılır memleketten. Ciddi bir vaka artışı var oralarda tatilcilerden dolayı. Kıyı ege ve Akdenizi zor günler bekliyor.Ege bölgesine güneş- kum-deniz üçlüsü için gelenler bilmezler, bilselerde ne kadarı umursuyor bilemem ama bu bölgede asıl hastaneler şehir merkezlerinde, tüm bölgenin yerleşikleri ameliyat, yoğun bakım ihtiyaçlarında o hastanelere gitmek zorunda, Muğla dediniz mi, bunun Bodrum'u var, Marmaris'i var, Datça'sı var, köyleri var, İzmir keza öyle, Aydın öyle,
Yaz sezonu 3'e 5'e katlanan nüfusları da hesaba katarsak, bizi biz anlarız da bizi anlayan olmaz, böyle yollarda oradan oraya taşınırken ölürüz, ne diyeyim sağ olsunlar, biz ölürüz sorun yok.
Duygularimi ifade etmişsiniz,cok yoruldum artik bunlari anlatmaktan ben .. Bir an önce bu virüsten tüm dünya olarak kurtulmayi diliyorumEge bölgesine güneş- kum-deniz üçlüsü için gelenler bilmezler, bilselerde ne kadarı umursuyor bilemem ama bu bölgede asıl hastaneler şehir merkezlerinde, tüm bölgenin yerleşikleri ameliyat, yoğun bakım ihtiyaçlarında o hastanelere gitmek zorunda, Muğla dediniz mi, bunun Bodrum'u var, Marmaris'i var, Datça'sı var, köyleri var, İzmir keza öyle, Aydın öyle,
Yaz sezonu 3'e 5'e katlanan nüfusları da hesaba katarsak, bizi biz anlarız da bizi anlayan olmaz, böyle yollarda oradan oraya taşınırken ölürüz, ne diyeyim sağ olsunlar, biz ölürüz sorun yok.
Aynen bende dışarda biri dibimde yürüyünce öhö öhö yapıyorumKızlar malum hala şu illet bitmedi ve iş gereği otobüs kullanmak zorundayız. Örneğin Geçenlerde maskeliyim oturdum boş koltuğa her yere dokudum diye elimi kolonyalıyorum . Millet sanki anormal bir şey yapıyormuşum gibi bakıyor. Sonra yanıma bi adam oturdu ama cidden yakınıma oturdu bacağını ayıra ayıra yayıla yayıla maskesini cenesine indirmiş zaten çoğu da koluna takıyor . ben de rahatsız oldum öksürdüm Allahtan başka yere geçti. Sırf böyle insanlar yüzünden geçmiyor ve ciiddi anlamda sinirlerim bozuldu. Sürekli hasta olursam nolur diye düşünmeye başladım.Geçen duş aldım mesela burnum tıkandı resmen kendimi hasta hisseetim ateşim çıktı hemen aklıma bugun şuraya dokundun elimi yıkamış mıydım? Acaba şu insan yanıma oturdu ondan mı geçti diyerek uyuyamadım sinir stresten. Ben mi abartmaya başladım yoksa hepimiz aynı mıyız? Ayrıca Toplum içinde sorumsuz davrananlara tepkiniz ne oluyor?
İşyerinde camsil kutusuna kolonya doldurup vatandaşa doğru sıkıcam ama olay çıkar diye korkuyorum.Aynen bende dışarda biri dibimde yürüyünce öhö öhö yapıyorum. Bende kolonyayla geziyorum. Kapalı bı yere girdiysek çıkar çıkmaz hemen kolonya sıkıyoruz ellerimize. Kimin ne düşündüğü umrumda değil.
Mune hanım, ben Manisalıyım. Daha yeni döndüm sayılır memleketten. Ciddi bir vaka artışı var oralarda tatilcilerden dolayı. Kıyı ege ve Akdenizi zor günler bekliyor.
Duygularimi ifade etmişsiniz,cok yoruldum artik bunlari anlatmaktan ben .. Bir an önce bu virüsten tüm dünya olarak kurtulmayi diliyorum
Ben de atm kullandiktan sonra,markete giris cikista,paraya,karta dokundugumda mutlaka yanimdaki kolonyayi cikarip ,ellerimi yikarcasina dezenfekte ediyorum.Tuhaf bakanlari görüyorum.Arabanin direksiyonundan bakan mi ararsınız, motor üstünden mi ,dolu :) Sanirsiniz ki ben marstan geldim ve bizim oralarda böyle yapiyorlar :) o denli degisik bakiyorlar ki ,bunu hissediyorsunuz artik :) Umurumda asla değiller .Rahat insanlar bilsinler ki cok fazla kul hakki aliyorlar.Aynen bende dışarda biri dibimde yürüyünce öhö öhö yapıyorum. Bende kolonyayla geziyorum. Kapalı bı yere girdiysek çıkar çıkmaz hemen kolonya sıkıyoruz ellerimize. Kimin ne düşündüğü umrumda değil.
Açıkçası ben ana okulu ve ilkokul 1 ve 2. Sınıf öğrencilerine daha çok güveniyorum. Onlara ne yap dersen aynen uyguluyorlar. Pandemi için okullardan tatil olmadan son hafta, ana okulunda okuyan kızımın sınıfında öğretmen ellerin nasıl yıkanacağını anlatmış, müdür her sınıfı tek tek gezerek içinizden 20 kadar sayıp ellerinizi yıkacaksınız demiş, bizden daha çok dikkat ediyor. Avm ye girer girmez, hemen maskeyi takıyor. Sürekli site bahçesinde oynayan çocuklar, babalarının pozitif çıkmasından sonra, dışarı çıkma isteğinde bulunmadılar, Siteden kovarlar bizi diye korkuyorlar. Sokağa çıkma yasağı olduğunda, küçük çocukların polisten ne kadar korktuklarını gördük. Öğretmen ne derse yaparlar, maske takmayan, elini yıkamayan okula gelmeyecek dense, aynen uyarlar. Teneffüste kontrol etmek zor olur, özellikle erkek çocukları.Okullar açılırsa çocuklar sayesinde eve eninde sonunda gelecek bence. Öğretmen olarak o kadar endişeliyim ki, çocukların maksimum dikkat süresi 5 dk.
Yurt dışı tatilleri, kongreler düğünler, oteller eylülden itibaren kapatılmamalıYa insanlarla ugrasmak o kadar zor ki. Birde durmadan yalan söylüyorlar. Her yerde corona kurallari yaziyor. Giriste yaziyor. Hem yalan söylüyor gelme sebepleri hakkinda, hemde calisanlara iftira atiyorlar "ben buna söyledim telefonda" diye. Ama öyle birsey yok. Muayenehaneye kanser tedavisi gören cocuklar da geliyor. Enfeksiyon riskini mümkün oldugu kadar yok etmek gerekiyor, ama insanlar iste böyle duyarsiz. Insan kafasini duvara vurmak istiyor bazen. Bu sene yurtdisi tatilleri yasaklamalari gerekirdi. Bu aile mesela ispanya tatilinden dönmüs.
Kapatılmamalı derken?Yurt dışı tatilleri, kongreler düğünler, oteller eylülden itibaren kapatılmamalı
Yurt dışı tatilleri, kongreler düğünler, oteller eylülden itibaren kapatılmamalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?