Sorumsuz insanlar ve pandemi süreci

Aylar sonra ilk defa bugün avmye girdim eşimle. Gezmeye değil, artık mecburi oldu. Çocuğun doğum günü, hediyeyi sipariş ettik netten (Buruk geçirmesin kimse yok biz bizeyiz, bari hediyesi tam olsun bayramda da bir yere çıkılmadı, bayramlık alınmadı filan, bi hediye zamanı geldi yani) gelmedi yetişmedi ve iki üç gün de geçti. Eh bi oyuncak mağazasından alalım dedik, üzülecek.

Tıklım tıklım ya içerisi, her yer. Elini kolunu sallaya sallaya geziyor herkes, işi yok alacağı yok, bön bön mağaza izleyerek geziyor ya millet, bildiğin kuru kalabalık. Bizim hedef belli, alacak belli girdik oyuncakçıya alacağımızı aldık, dibimize burnumuza sokulup duruyorlar. Ya bekle işte 1 dakika ya, bir dakika bekle alacağımızı indirsinler yukarıdan gideceğiz sana kalacak işte full o reyon. Ne alıyoruz neye bakıyoruz diye dibimize giren insanlar mı dersin, çoluk çocuk oramıza buramıza sürtüneni mi dersin, kasada sosyal mesafenin ırzına geçeni mi dersin... Ya ben anlamıyorum gezilecek yer mi ya avm? Ya da dükkanda varken zaten 5-6 kişi, süre versinler çıkarsınlar sonra yeni müşteri alsınlar filan.. Ben anlamadım böyle hastalık asla kontrol altına alınmaz. Bugün şahit oldum ben avmlerin haline, kal geldi.

Ben de çok şeyi anladım da avm gezmesini anlayamadım şu memlekette. Gezme dediğin eylem açık havada olur yahu. Avm, alışveriş yapıp, yemek yenilecek bir yer. Daha fazlası değil. He, bi de oyun alanı falan var çocuk eğlemek için. Hiç avm gezemiyom ben de. İşimiz bitse de gitsek fikri hep canlı kalıyor o mekanda. Bi bana mı boş geliyor avm gezme işi diyordum, yalnız değilmişim.

Tıklım tıklım ya içerisi, her yer. Elini kolunu sallaya sallaya geziyor herkes, işi yok alacağı yok, bön bön mağaza izleyerek geziyor ya millet, bildiğin kuru kalabalık.
Yazın böyle ise yağmurlu günleri ve kışı düşünemiyorum bile... Korkunç.

Çocuklar daha çok söz dinler eminim ama bilinçsiz olarak yanlışlar yapacaklardır. Elbet unutup arkadaşına sarılacak, zaten bir sınıf içinde 40 çocuk olması başlı başına risk. Tenefüste, kantinde, tuvalette sosyal mesafe mutlaka unutulacak, çalıştığım köyde marttan beri çok fazla ölüm oldu, bunun üzerine yarın düğün var yeniden, seminere gitmeye bile korkuyoruz, malesef bazı insanlar asla anlamıyor. 5 lira defter parası vermeyen veli zaten imkansız maskeye para vermeyecek bu gibi yerlerde. Velimin eşi ve kv si koronadan vefat etti, halen beni arıyor okul ne zaman açılacak diye. Düşünün cehaleti. O yüzden evet çok öğretmen pozitif olacak, ya da çok çocuk hasta olacak. Kaybettiklerimiz de olacak mutlaka. Ama eğitimin bir yıl dondurulması çok daha mantıklıydı. Dediğiniz gibi sınıflar sürekli karantinada olacak. Branş öğretmenleri bütün sınıfları gezdiği için lisede bütün okul karantinaya alınacak muhtemelen sürekli. Keşke okulların açılmasına sebep olan maaşlarımızın yarısını kesseler de, sağlıklı bir yıl yaşasak. Eğitim bir yıl donarsa herkes için eşitlik sağlanmış olur, ölümüne eğitim aşkı için can daha kıymetli bana göre.

ben direkt sesimi çıkartıyorum, tersliyorum.hatta eline telefonun kamerasını hazırla görüntü alıp şikayet ediceğini söyle mırın kırın ederse.

Ülkede tehlikeli çok insan var, öyle yapmaktan korkarım ben.

Yeni izledik haberlerde ; çakarla yolu kesmiş , kamera var olmasına rağmen beş yerinden bıçaklayıp kaybolmuş.

Çok yakınlarım eve misafir kabul etmiyorum diye bana şizofrenmisim gibi davrandı. Sanki herşey güllük gülistanlık. Ben paronoyagim.

Tüm mesajları okumadım ama şunu belirtmek isterim. Devlet, İSDEM (il/ilçe sağlık denetim merkezi) adlı ihbar hattı oluşturdu. Şikayetlerinizi oraya bildirin ki denetimleri yapılabilsin.

İyi de her donem böyle öğrenci birikecek? Geçen yıl yazılmayan öğrenci bu yıl okula yazılacak bu yıl yazılmyanlar seneye derken daha çok birikme olucak? Bu da öğrencinin yılını çalmak değil mi?
Biz nasıl üniversite öğrencilerine kayıt yaptırmayın vs diyemiyorsak sizde diyemezsiniz .

Tüm mesajları okumadım ama şunu belirtmek isterim. Devlet, İSDEM (il/ilçe sağlık denetim merkezi) adlı ihbar hattı oluşturdu. Şikayetlerinizi oraya bildirin ki denetimleri yapılabilsin.
İlk defa duydum. Umarım faydasını görürüm teşekkürler

İlk defa duydum. Umarım faydasını görürüm teşekkürler

Evet , bende şimdi baktım ; 112 ,155 ,156 hatları üzerinden ihbarlar değerlendiriliyor.

HES uygulamasi üzerinden video ve fotografla desteklenmesiyle ihbarlar daha etkiliymis ..

Aklıma takılan acil yardım destek hatları buna dahil edilmemeliydi.. Bosyere meşguliyet fazla olacak.

Ayrı bir hat açılması daha uygun olmaz mıydı ?

Ben kayıt yaptırmayın diye bir şey söyleyemem, siz de söylemezsiniz. Görevimiz buysa gideceğiz zaten. Forumda yeni bir öğretmen düşmanlığına cevap verecek mecalim yok kusura bakmayın. Öğretmenler ve öğrenciler diğer ülkelerdeki gibi ölmeye başladığında, bunların hiç anlamı kalmayacak. O yüzden kendimi açıklamalar için yormak istemiyorum. Bize şehit öğretmen der geçerler ama öğrenciler için Allah yardım etsin. Rusya aşıyı ilk öğretmen ve öğrencilerine vurdu, öyle açacak okulları. Çünkü 3 hafta açık kaldığı süreçte yüzlerce çocuk öldü. Çocuğum olsa hayatta göndermem ama öğrencilerim için çok korkuyorum. Biraz mantık. Elbet aşısı, ilacı bulunacak ama eğitim aşkıyla dolu ve işsiz mezunlarla dolu ülkemizde en önemlisi o sınıfa girmek haklısınız, ucunda ölüm de olsa. Son mesajımdır, diğer konular da da cevap vermekten yoruldum.

Yaptığımız anayasal suç hanımefendi yoo suç değil ayıp değil demeniz hiç bir şeyi değiştirmiyor. Kameralar var zaten otobüslerde gerekli durumlarda usulünce şikayette bulunursunuz ama kimseyi izinsiz çekemezsiniz

Açık havada maske takmayabilirler ama taktiginiz iyi ama keske acik havadaki insanlara yapmasaniz

Gecen gun sofor bi yolcuyu uyardigi icin seyir halinde dayak yedi.

Maalesef eğitimsiz bir toplumumuz var pandemiyi geçtim normal zamanda bile öyle bacak ayıra ayıra oturulmaz.

Biz basta yakalanmama korunma yontemini sectik. Halk cahil halk umursamaz artik devlet bile sürü bagisikligi yontemine gecti. Sehirlere bakin iki hafta once kismi yesil cok az kirmizi alandan su an kipkirmizi noktasina gecti. Sehrimde bulundugum ilce sorumlu insanlar vardi kac aydir cok kucuk noktalar etkilenmis gorunurken simdi alli morlu her taraf ki cidden belli duzeyde okumus insanlae cok ora bile oyleyse dusunun ulkenin halini.

Kız kardeşim soğuk algınlığı geçirdi o bile eldivenle gezdi tüm gün. Oturduğu yerleri sildi kolonyayla insanlar güldü. Böyle olunca bir deli biz miyiz diyorum
Kis boyu hasta olcaz ama..
Bu covid olmak zorunda degil, nezle grip, domuz gribi, bronsit vs..
Tedbirli olmak cok iyi ama azcik sakinlik sizin psikolojiniz icin daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…