Kaç yıllık evliler? 3 4 senelik sanırım şimdi cicim zamanları geçer merak etme.
Sen bi çocuk daha yaptıklarında gör. Nası mumla arıcaklar sizi.
Çok rahatsız olduysan abinle konus canım ben senin kardeşinim de.
el kızı hep tatlı oluyor zaten ama nedense evin kızı değiliz de hizmetçileriyiz
tatlım yerinde olsam bende abimle konusurdum... hatta benim dilim sivridir dayanamaz yengeme de laf atardım... ayrıca ben işten gelmişim yorgunum yani birz da siz bişeyin ucundan tutun derdim...
iyi sabrediyosun... sadece yemek yemeye gelmeleri ve yengenin elini işe surmemesi abinin onu kayırması falan cok ayıp sen hizmetçi degilsin soucta
hadi misafir dicem ama misafir de degiller evin insanları onlar...
Eğer siz mutfakta çalışıyorken yengenizde yardıma gelmişse ve abiniz sen niye yapıyorsun, üşütürsün demişse eşine çok ayıp etmiş. Yalnız olsa o tepki belki yerinde olurdu ama sizde varmışsınız ve üstelik anneniz hastaymış.
Ben yengenizin yerinde olsam tepki verirdim.
Yengenizde değil abinizde hata.. Böyle davranırsa kendinede zarar verir farkında değil.
Gelip gitme konusuna birşey diyemiyorum.Bundada abinizin payı var. Sadece sofra paylaşımlarında gelmeleri yanlış size.
Eğer sık sık gelmelerini isteyip bunaltmıyorsanız, torununu özlemişse bir babaanne, anneanne gelmelerini istiyorlarsa evlatlarından ret etmek hiç doğru değil.
Keşke gördüğünüzde selam verip birşey demeden geçseydiniz.Yani kendinizi gösterseydiniz.
Ne olursa olsun bunlar sizin içinizde kalsın.Ne annenizle paylaşın nede içinizde büyütün ; aksini yaparsanız kaybeden siz olursunuz.
Zamanla değişirler.
yanımdayken dedi evet bişey demedim ben duymamış gibi yaptım..
benim annemde babamda çok sessiz mülayim insanlardır birisine bişey dicem diye ödleri kopar o derece annem ve babam hayatta bişey diyemezler
bizdende aynı şeyi bekliyolar.ama benimde bi sabrım var..annem çok düşüncelidir kayınvalidesi gibi degildir.aramadan evine gitmez yigenimi özleyip gittiginde de 1 saati geçmez eve gelir. market alışverişimiz birdir bize ne alınırsa onlara alınır yigenimin herşeyini ben alırım.eve ne alsam annem hediye onlara da alırım..
umarım bi an önce eski halleerine dönerler de kurtulurum bu durumdan
:) Ne garip denge..Böyle ailelere farklı gelinler, farklı ailelere böyle gelinler geliyor aileye..
Cümle biraz tuhaf oldu, ama mesaj anlaşılmıştır sanırım. :)
Yapacak birşey yok.
Bir yandan da böyle hanımlarını koruyan eşler gördüğüm zaman gurulanıyorum.Allah bozmasın mutluluklarını.
Yengeniz biraz dengeyi kurmaya çalışmalı sanırım.
6 sene az buz da değilmiş canım ya.
Abinin psikolojik sorunları yoktur umarım. çünkü bu kadar üstüne titremesi kendi ailesinden bile kayırması normal değil.
Atalarımızın dediği bişiy var bişiyin üstüne çok titrersen ya osurur ya s.. o hesap olmasın da
Yengeninde ses çıkarmaması ayrı bir sorun zaten.
Ben kendi teyzemin babaannemin evine gittiğimde asla oturamam mutlaka temizliktir yemektir hiç olmadı bulaşık yıkarım.
Hoşlandığımdan değil tabi ama yine de nezakettir.
Ne diyim ki sen takma ve muhattap olma araları iyiyse sorun yok boşver..
yengemde rahatsızlanıyo arada bünyesi zayıf onun için üstüne titriyo..ama etrafına yaptıklarının farkında degil sadece bende dayımlara amcamlara gittigimde oturmam ama abimlere gittigimdede son zamanlarda ben iş yapmamaya başladım 3 tür gittigimde hiç bişeye dokumuyorum yigenimi seviyorum ssadece..
yoksa yengemide kendimizden hiç ayırmadık...herşeyi yaptık ama onlar bize bunu yapıolar daha arada okadar çok şey varki takmamaya çalışıyorum umarım başarırım...
canım hiç takma kafana sen de iş yapma ne onlarda ne de size gelince sıradan ev ahalisi gibi davran yeri geldiğinde makarna bile koyabilirisin sofraya sen ne kadar üstüne titrersen o kadar şımarırlar. boşver abin karısını hoş tutabilir ama aynı şeyi senden ya da ailenden bekleyemez. sen tavrını koy ama hiç laf sokmalar ya da konuşma durumuna getirme aynen onların taktiğini kullan... sanki araya koyduğun mesafenin ya da umursamazlığın farkında değilmişsin gibi davran abinde seni bozmaya çalışırsa şaka yollu dokundur.... nihayetinde herkesin anlayacağı bir dil var. benim de küçük kardeşim başka ilde yaşıyorlar karısı sınava geldi ankaraya daha yolda bizim ki telefon etmiş anneme anne eşim gelince kahvaltısını hazırlayın yatağını da açın yol yorgunu olacak diye sanki annem bilmiyor mu hiç mi misafir ağırlamadı? üstelik annem 57 yaşında ne ayıp ama hiç yüzüne vurmadık zaten kırk yılda bir geliyor diye sustuk bir de annem geçen kış onlara gitti gece yatacakları zaman yine kardeşim anneme diyormuş ki anne eşim sabah aç gidiyor sen 6 da kalk ben çay makinasını ayarladım sen düğmesine bas çalışır kahvaltılarda buzdolabında oaradan koyarsın demiş annemin çok zoruna gitmiş belki uyanamam demiş ve sinrinden kalkmamış ne mek ya hatun hep aç gidiyormuş zaten ya aynen devam etsin ya da bi zahmet kendisi kalksın hazırlasın iyi ki uzaklar bize yoksa ben iyi bir ayar çekerdim kardeşime ne demek ya anneme emir vermek tabi annnem anlatmadı bana bu olayları öteki kızkardeşim söyledi yazık kadın bir de içine atıyor anlatamıyor yani diyeceğim hiçte taviz verme .......
Canım ya cok iyi anlıyorum seni.
Zaten bu erkekler ya eşine ya ailesine düşkün oluyorlar.Arasını tutturabileni görmedim bugüne kadar.
Benim kardeşimde de var buna benzer durumlar.Sevgilisi var 5 yıllık.Bazen annemlere gelir kız, yemek yerler film falan seyredeler.Sonra kız gittiğinde arkasaından annem ya da ben bulaşık sofra falan topluyoz.Kardeşime de bikaç defa şaka yollu takıldım bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ben öğreteyim ona bulaşık makinesine nasıl bulaşık yerleştirilir nası sofra toplanır diye ama bozuldu kardeşim zoruna mı gitti bikaç tabak yerleştirmek diyekızdı bana .bende daha gitmedim üstüne.Bir de sevgili gelinimiz hep anlatır evde şöyle iş yapıom böyle iş yapıom diye.
Evlenince annemin üstünde oturcaklar takılıom bende anneme bizim evi temizleyince yukarı kata da el atarsın diye.Ki bende öle kız dedğin şöyle iş yapcak böyle temizl yapcak kafasında insan değilim ama kızın yaptığı da saygısızlık gibi geliyo.İnsan rahat olcaksa kendi evinde olmamalı kayınvalidesine görümcesine arkasından bulaşık toplattırmamalı ayıp gbi geliyor bana.
valla okurken bi an kendimi koydum da sizin yerinize baya sabırlıymışsınızben olsam işten çıkış saatim belli bilmem ne dediğinde benimde belli 50 tane kolum yok kalk yardım et o zaman derdim yengenize bişey diyemem de abinizinde böyle abartılı davranması saçma hasta olsa bişey olsa tamam da bi salata yaparken kimse ölmez soğuk bile olsa Allah sabır versin size de sizinde onlarda misafir gibi davranmanız çook iyi olmuş ayrıca konuşsanızda abinizin sizi anlıcağını sanmıyorum sizde söyleyin içinizdekileri madem ama! usulünce ben pek beceremiyorum ama güzellikle laf sokmayı becerebilenlere de imrenmiyo değilim yani
ben yengede bi hata göremedim. gelmiş hemen mutfağa girmiş salat yapmaya koyulmuş. abiniz yapma dese de yok olmaz demiş.daha ne yapsın yani.sizin abinizle konuşup sorunlarınızı çözümlemeniz gerekir.
canım yalnız değilsin.
böle örnekler çok .benim erkek kardeşim de evli bende. evde bekar bi kıoz kardeşimiz var o da bu tarz sorunlar yaşıyor.
ama bişey desen walla kimseye bişey söyleyemiyoruz adımız görümce olmasın diye.
senin yengen saygılıymış yine.
hergün anneme geliyolar yemeğe.birgün yengem daha önce gelmiş annemin evine arkasından erkek kardeişim gelmiş balık aldım eve gidelim evde yiyelşim demiş :))))
ne diyebilirsin ki seslerini çıkarmıyor bizimkiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?