Sorun bebeğim

Canım Allah yardımcın olsun oğlum 2.5 yaşında ve ben 2.5 yıldır uykusuzum uyumayan çocuğa ne yapsan zor anacım johansans baby bedtime ürünlerini al ve dene belki sizde işe yarar bizde yaramadı ama

Benim kizimda ayniydi ışık tv ne varsa kapatıyorduk sifir ses ve gürültü bu sekilde alistirdik önce 9 buçuktan önce uyumuyordu simdi cok şükür en gec 8de uyuyor. Ha bir de biz mecbur kaldik kundakta sallamistik bir süre aman siz alistirmayin baya zor unutturduk

7 aylık bir oğlum var ama gece uykusu hiç yok sabaha kadar en fazla 2 saat uyuyabiliyoruz o da aralıksız değil demem o ki benim gibi bebeği olan ve uyutmayan anneler var mı? :olamaz: varsa nasıl bir çözüm yolu bulabilirim :KK51:
Benim oğlum da asla uyumazdi Dr biyolojik saati ters hiç bir şey yapamazsın dedi 3_4 yaşından sonra normale döner dedi su an 4,5 oluyoruz yeni yeni düzeldi o da en erken 12_1 oluyor :(

Canım Allah yardımcın olsun oğlum 2.5 yaşında ve ben 2.5 yıldır uykusuzum uyumayan çocuğa ne yapsan zor anacım johansans baby bedtime ürünlerini al ve dene belki sizde işe yarar bizde yaramadı ama
Bebe yağları bebekler için çok zararlı bilginiz olsun. Petrol türevleri içeriyor. Zeytin yağının nesi var. Bebe yagi sonuçta özel mucizevi birşey değil kimyasal.kullanmayın. saf zeytinyağı kullanabilirsiniz

Gündüz uykuları olmadığı için gece uyumuyor sakın az uyutmayın ben zamanında çok araştırdım, gündüz uyanıyordu bende alıyordum hemen uyandı diye, sonra tekrar uyutmayı denedim ve uyudu, gündüz ne kadar uyursa gecede o kadar rahat uyur

Gunduz uyumayan cocuk gece cok zor uyuyor ve uyku saatini kacirdikca sapitiyor. Gunduz uykularini duzenlemekle ise başlayabilirsiniz

Bu sorunuzun binlerce sebebi ve yanıtı olabilir.
1)Alerjik bir bebek olabilir. Çocuğunuzun bağırsak ve cilt tepkilerini inceleyerek bunu eleyebilmeniz mümkün.
2)Kolik bir bebek tir. Yani bebeklere has bir gaz sancısı diyelim. Onun için de uyku rutini ni deneyin . Yatmadan önce banyo, masaj ve ninni veya bir masal sizin sesinizden.
3)Huzursuz bir bebektir. Ki bu durumda işiniz zor. Çünkü uyumadigi her ani ağlayarak geçirir. Bunun için de 2 maddedeki tavsiyeler uygulanabilir.
Maddeler çoğaltilabilir ben aklıma gelenleri yazdım. Öncelikle çocuğunuzun alerji vs hastalıkları olmadigindan emin olun. Sonrasında eğer bir hastalığı yoksa gün içinde bir sling almanızı tavsiye ederim. Gezmeyi seviyorlar ya hiç değilse siz işinizi yaparken o da gezmiş olur. Başkaca faydaları da var tabi lafı uzatmaya gerek yok.
Bir de uyumadan bebek büyütmek çok zor. Allah yardımcınız olsun. Uykusuzluk insanı psikolojik olarak da yıkıyor çünkü. Ben sabaha kadar memede uyutuyordum bazen. Uyumak için vakit olmuyordu çünkü. Geçecek merak etmeyin. En sinir olduğum cumleydi ama geçecek gerçekten :anne:

7 aylık bir oğlum var ama gece uykusu hiç yok sabaha kadar en fazla 2 saat uyuyabiliyoruz o da aralıksız değil demem o ki benim gibi bebeği olan ve uyutmayan anneler var mı? :olamaz: varsa nasıl bir çözüm yolu bulabilirim :KK51:
allah kolaylık versin. Benim kardeşimle aramda 13 yaş var oda hiç uyumazdı halada öyle şuan 10 yaşında ama gece en son o uyur hergece aynı olay uyumucam sabahta 7.30 gidiyor ama biz uyu demesek aklına gelmez hiç uykuyu sevmiyor bebekliğinden beri.

Bemce o bebeğin bir sıkıntısı var. Bebeğinizi gözlemleyin iştahından tutun kakasına kadar. Kkada mukus var mı? Rengi ne, ne kadar sıklıkla yapıyor, cıvık mı katı mı ? Bunlar çok önemli. Karnı aç bile olabilir. Susuz olabilir. Bebeğin bu kadar az uyuması hiç normal değil. Yedirdiklerinize bir bakın. Belki dokunan bir şey vardır. Aç olma ihtimalini göz önünde bulundurun. Sık yıkayın . Pamuklu ve rahat kıyafetler giydirin. Annelerin bebeklerini çok çok iyi gözlemlemesi lazım. Bebekler inat olsun diye veya keyiflerinden huysuzluk yapıp uykuya direnmezler. Muhakkak fark edemediğiniz bir sıkıntısı olmalı

benimki de böyleydi, çok da uzun sürdü.
uyku öncesi banyo, masaj iyice uykusunu kaçırırdı.
bitki çayları da işe yaramazdı, bide kolik olurdu ağla ağla mosmor.
dr dan da hiç bir sorun çıkmadı. huyuyla doğdu yani.
Allah kolaylık versin.

Başlık biraz tuhaf olmuş... Neyse benim bebeğim de pek uyumaz fakat ben gündüz çok uyutmamaya çalışıyorum. Uyku saatlerini kısa tutuyorum

yanlış sordunuz eğer çözüm bulmak istiyorsanız "bebeğini uyutmayı başarmış,gece uykuları tam olan anneler var mı"diye sormanız size daha çok yardımcı olacaktır :):) tonlarca bebeğnii uyutamayan ve çözüm yolu arayan anneler var malesef.benim kızım da 7 aylık olmasına az bir süre var.uykularını 2.5 aylıkken oturttum okuduğum kitap sayesinde.bebeğin uyumama sebebi tamamen bizim.bizim ona edindirdiğimiz alışkanlıklar.gündüz uykularının olmaması,çok youlması,geç uykuya yatırmamız(o uyumasa bile yatış zamanını öğrenince daha az direnecek ve sonunda uyuymaya başlayacaktır) ve daha bir sürü neden.uyutma yöntemi yatır/kaldır yöntemini öneriyorum.ama bundan önce tüm gününü düzenlemeniz yaptığınız hataları yapmamanız gerekiyor.kalıcı bir çözüm için bu gerekli.

Back
X