- Konu Sahibi Tarcinli12
-
Valla bende öyleyim kis mevsimiden olsa gerek diyorum nolur ne olmaz diye haftaya kan verecegim bu sürecte Balik yagi mi icsek diyorumBende eli kolu kalkmayanlar kervanına katılabilir miyim acaba? Enerjim bitmiş gibi hissediyorum bu aralar. Baş ağrısı klasik arkadaşım zaten.Havalardandir diye kendimi teselli ediyorum.
Vallah ben haftada 1 kez yapiyorum veya 2 haftada 1 kez canim istemiyor ya hele camasirlar deyince ruhum duruyorBende aynı durumdayım, hemde 4 yıldır. Üstelik şuanda da hamileyim.
Çok bahane buldum kendimce, okulum var, yorgunum, b12'm eksik, sinirliyim bugün, yarın yaparım, haftaya kalsın, aman sanki herkes temiz mi, ev çok büyük, bi kendime geleyim vs vs vs dedim de dedim. O kadar vitamin takviyesi vs yaptım. Yok canım en sonunda kabul ettim. Bu üşengeçlik isteksizlik tembellik alışkanlık karışımı birşey. farklı bir sendrom.
Uzadıkça erteledikçe böyle gidiyor.Evin şu an halini bi görsen.
Şimdi çocuk olacak; eşşek gibi temizlik yapmak zorundayım.
Valla en son 5-6 ay önce perdelerimi yıkamıştım. Oturduğumuz odanın tozunu 2 haftaya bir alıyorum ama salon felan berbat. Çamaşır sepeti dolu. Mutfak dolapları yağ içinde. Balkonlar feci.Vallah ben haftada 1 kez yapiyorum veya 2 haftada 1 kez canim istemiyor ya hele camasirlar deyince ruhum duruyor
Kesinlikle bizimde camasir sepetimiz doldu 2 perde yikancak diye 4 aydir bekliyor ne yapalim hepsini birden yapma azar azar yap zaten, caliscam zaten ev alcam diye bu evi boyatmiyorum bile tasincaz diye bazi eksiklerimizde var ama ne yapalim ki bu eve fazla temiz tutamiyorum bi de Allahtan esim yardimci oluyordu ben okula giderken de simdi ev hanimiyim ya 11 saat uyudum bugun sabah 6ta uyandim daha da uyamadim biraz daha toparlanmis gibiyim gene de idare ediyor, bende azar azar yapiyorum bugun camasirlar asilcak daha beklemede kahve ictim ama hala ayniyim böyle bize enerji getirecek bi icecek veya ilac olamaz mi acaba?Valla en son 5-6 ay önce perdelerimi yıkamıştım. Oturduğumuz odanın tozunu 2 haftaya bir alıyorum ama salon felan berbat. Çamaşır sepeti dolu. Mutfak dolapları yağ içinde. Balkonlar feci.
Camlar silinecek. Halılar yıkamaya gönderilecek. vs vs
Düzenli temizlediğim tek yer; tuvalet banyo.
Bunların hepsini şu 1 ay içinde halletmem gerekiyor.
Bence bizim durumumuz ne kadar kabul etmesek de; tembellik üşengeçlik erteleme hastalığı..
Yalnız insan uyudukça sersemleşiyor ve uykusu geliyor. O zinciri kırarsanız 6 saat uykunun çok enerji verdiğini göreceksiniz.Iyi ki cocuklarim mi yok desem zaten ne bileyim halsizlik yorgunluk agir uyku dün 7te uyudum bugun 6ta uyandim 11 saat uyudum hemen hemen almanyada yasiyorim saatler farkli oluyor keske ilkbahar gelse
Ben henüz okulu da bitiremedim, uzadı maalesef. B12, d vitamini eksikliğim vardı. Birçok vitamin ilacı denedim ama faydasını göremedim. Şuan hamileyim zaten. Birçok ilacım var.Kesinlikle bizimde camasir sepetimiz doldu 2 perde yikancak diye 4 aydir bekliyor ne yapalim hepsini birden yapma azar azar yap zaten, caliscam zaten ev alcam diye bu evi boyatmiyorum bile tasincaz diye bazi eksiklerimizde var ama ne yapalim ki bu eve fazla temiz tutamiyorum bi de Allahtan esim yardimci oluyordu ben okula giderken de simdi ev hanimiyim ya 11 saat uyudum bugun sabah 6ta uyandim daha da uyamadim biraz daha toparlanmis gibiyim gene de idare ediyor, bende azar azar yapiyorum bugun camasirlar asilcak daha beklemede kahve ictim ama hala ayniyim böyle bize enerji getirecek bi icecek veya ilac olamaz mi acaba?
Calismiyorum simdilik ev hanimiyim okulum da bitti ama ev isleri yapmaya üseniyorum öyle bi bikkinlik geldi halsizim sürekli basimda sürekli agriyor bi seylere tutacak halim kalmadi o derece kocam calisiyor, ama Allah razi olsun gene yardim ediyor sonucta bu sefer askim ben calismiyorum bu sefer yardimina ihtiyacim olmaz simdilik ben calisana kadar dedim bugun ev isleri halletmedim tek esimin kiyafet dolabini ellemiyorum yoksa benim koydugum kiyafetleri bulamiyor o yüzden kendi yapiyor, bugun temizlik yapmam lazim ama hic halim yok türk kahvesi nescafe bana artik etki de etmiyor sürekli uyumak istiyorum o hale geldim bende saglik acisindan bi sorun mu var yoksa bu üsengeclik midir? Sürekli uyumak istiyorum hergün her saat o hale düstüm bu aralar
Ayol bu ne hal?Valla en son 5-6 ay önce perdelerimi yıkamıştım. Oturduğumuz odanın tozunu 2 haftaya bir alıyorum ama salon felan berbat. Çamaşır sepeti dolu. Mutfak dolapları yağ içinde. Balkonlar feci.
Camlar silinecek. Halılar yıkamaya gönderilecek. vs vs
Düzenli temizlediğim tek yer; tuvalet banyo.
Bunların hepsini şu 1 ay içinde halletmem gerekiyor.
Bence bizim durumumuz ne kadar kabul etmesek de; tembellik üşengeçlik erteleme hastalığı..
Ayyyy icim kımıldan dı mutfak dolaplari yag içindeymişAyol bu ne hal?
Gerçekten tembellik bu.
Ben,çalışan bir kadın olarak,evinin işini veya yemeği yapmaya üşenmeyi, boşvermeyi hiç anlayamıyorum.
Mümkün değil uyuyamam evim bu halde olsa.
Gözde büyütülecek bir şey değil ev işi,
bazı püf noktalarına dikkat edip,elinizi hiç çekmezseniz tertemiz oturursunuz,
hem de fazla vaktinizi almaz.
Benim size ve sizinle aynı durumda olanlara tavsiyem şu;
Yapamıyorsanız yaptırın,düzenli yardımcı alın eve.
Maddi durumum müsait değil diyenler başka şeyden kıssın,yine yardımcı hanım çağırsın.
Sağlık sorunu veya hamilelik-lohusalık olmadığı sürece yok kan değerim düşük,yok havalar karanlık,yok canım istemiyor hepsi boş bahaneler bence.
Benim demirim ve b12'im hep düşüktür,
bu ne işte, ne evde sorumluluklarımı yerine getirmeme engel.
Haklısınız, ben kabul ediyorum zaten. O yüzden bahane bulmuyorum yani. Üşengeçlik ve erteleme var.Ayol bu ne hal?
Gerçekten tembellik bu.
Ben,çalışan bir kadın olarak,evinin işini veya yemeği yapmaya üşenmeyi, boşvermeyi hiç anlayamıyorum.
Mümkün değil uyuyamam evim bu halde olsa.
Gözde büyütülecek bir şey değil ev işi,
bazı püf noktalarına dikkat edip,elinizi hiç çekmezseniz tertemiz oturursunuz,
hem de fazla vaktinizi almaz.
Benim size ve sizinle aynı durumda olanlara tavsiyem şu;
Yapamıyorsanız yaptırın,düzenli yardımcı alın eve.
Maddi durumum müsait değil diyenler başka şeyden kıssın,yine yardımcı hanım çağırsın.
Sağlık sorunu veya hamilelik-lohusalık olmadığı sürece yok kan değerim düşük,yok havalar karanlık,yok canım istemiyor hepsi boş bahaneler bence.
Benim demirim ve b12'imi hep düşüktür,
bu ne işte, ne evde sorumluluklarımı yerine getirmeme engel.
Yavrucum,çiçekleri eşine sulatma,sulayacaksa da camlara sıçrattığı suları hemen kurulat.Haklısınız, ben kabul ediyorum zaten. O yüzden bahane bulmuyorum yani. Üşengeçlik ve erteleme var.
Evet, büyütülecek birşey değil. Benim zaten kendi adıma sorunum; temizlikten öte düzen tutturamamak.
Temizlikçi alıyorum zaten. Olay bu değil bizde. Dip köşe bucak eşimle temizlik de yapıyoruz ama devamı gelmiyor. Üşengeçlik erteleme vs herneyse. Devamı gelmeyince de bir etkisi kalmıyor.
Eşimle ikimizin ortak sorunu bu. Bunun için kendimizce kalıcı yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz. Çocuk doğana kadar 2 ay vaktimiz var artık.
En başından riskli bi gebelik geçirdiğim için zaten şu 6 ayda düzenimiz daha da gitti.
Mesela cam silsem; eşim çiçek sularken camları kirletiyor. Evimizde perde olduğu yerde kalmıyor, eşim fütursuzca yamuk yumuk çekiyor perdeyi. Mutfakta o kadar havlu, rulo vs olmasına rağmen pat diye yağlı elleriyle dolaplara dokunuyor. Çoraplarını sepete atmaz ben toplarım arkasını. Büyük bir kütüphanemiz var, birini alır birini koyar tüm sıralama gider. O düzen bozulunca sinirlenip, bende işi tembelliğe vurup devam ettiriyorum tabi.
Biz eşimle evlenmeden önce ünivde öğrenci bekar evinde kalıyorduk. Eşim bundan süre gelip kaynaklandığını düşünüyor.
Teşekkür ederim. :)Yavrucum,çiçekleri eşine sulatma,sulayacaksa da camlara sıçrattığı suları hemen kurulat.
Mutfak dolaplarına post-it yapıştır,
'kirli elle dokunmak yasak' yaz üzerine.
Kütüphaneye not yapıştır yine 'aldığını yerine koy' diye.
Kirliye atmadığı çoraplarını çöpe atacağını söyle ve bunu gerçekten yap,çorapsız kalınca aklı başına gelir.
Paraya kıy kaliteli bir elektrik süpürgesi al,Dyson var bizde tek geçerim.
Mutfakta da Fakir marka dik süpürgem var,her akşam yemeğinden sonra mutfağı süpürmeyi adet edin.
Kendine düzen kurmak istiyorsan haftalık çizelge yap,her gün ne iş yapılacak yaz,yaptıkça çiz üzerini.
Yıkanan çamaşırları bekletme,hemen katla kaldır,üç parça bile olsa ütüle ütü isteyenleri.
Haydi çocuğum başla bir yerden,eşini de teşvik et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?