• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun bende mi anlamadım.

konudan anladığım kadarıyla düğün. yani kadın erkek birlikte oynadıkları bir eğlence. adamlar sap gibi ne işleri var tek başlarına. erkeklerin düzenlediği altın günü değil ki.

düğün değil nişan demiş konu sahibi.. muhtemelen arkadaşlarıyla bir araya gelmek belki biraz kaynatmak istemişler kendi kendilerine.. belki de o yüzden herkes eşini getirmiyor.. altın günü olması gerekmez, eşlerin birbirlerine alan bırakmaları gerekir.. altın gününe katılmak istese tamam mı diyeceksiniz mesela?

Hayir yani neden bu kadar ic icesiniz? Ornegin duzenlediginiz güne eşiniz de mi katiliyor? Ya da birlikte agda mi yapiyorsunuz? Hali sahalara da cikiyor musunuz?

ne ilgisi var ki onlarla. sadece ortak aktivite olan düğünden(nişan) bahsedilmiyor mu konuda. evet düğünleri sevdiğim için eşimle giderim. arkadaşlarıyla buluşmasında yada benim arkadaşlarımla buluşmamda sıkıntımız yok. gündüz haberli olmak kaydıysa istediğimiz yerlere gidebiliriz.

düğün değil nişan demiş konu sahibi.. muhtemelen arkadaşlarıyla bir araya gelmek belki biraz kaynatmak istemişler kendi kendilerine.. belki de o yüzden herkes eşini getirmiyor.. altın günü olması gerekmez, eşlerin birbirlerine alan bırakmaları gerekir.. altın gününe katılmak istese tamam mı diyeceksiniz mesela?

bizim burada erkeklerde gün düzenler. gece... sadece erkekler olur.

Hayir yani neden bu kadar ic icesiniz? Ornegin duzenlediginiz güne eşiniz de mi katiliyor? Ya da birlikte agda mi yapiyorsunuz? Hali sahalara da cikiyor musunuz?
ben alakayı anlayamadım
arkadaş kahvede pişpirik oynamaya götürmüyor beni eşim demiyor ki
eşlerle gidilebilecek bir ortamda neden kendisiyle beraber olmak istemediğini sorguluyor

tamam işte, sizin orada öyle yapıyorlar, burada da konu sahibinin eşi arkadaşlarıyla nişanda bir araya gelmek istemiş demek ki..

nişan salonda yapılmıyor mu?

ya sizi bilmem ama burada eşimin iş ortamında (benimde) bazı erkek tipleri var. kaynaşalım vs. diye gitmezler. erkekler ya egolarını tatmin etmek için yalnız geldim imajı verirler. biz hanım köylü değiliz derler. hatta sabah kahvaltıları için gururla "biz kahvaltımızı evde yaptık, evde kedi beslemiyoruz ki" derler... eş evde çoluk çocuğa bakacak, höt dedimi susacak, ezilecek...

amaç keşke sizin dediğiniz gibi takılmak olsa....

Mezunlar günü veya arkadaş,iş yemeği olsa anlarım ama nişan bu.Arkadaşı nişanlanıyormuş.
Bu da demek oluyor ki erkek arkadaş grubuna bir gelin daha geliyor.
Sosyalleşmek açısından,erkeklerin eşlerini kaynaştırmaları daha yerinde olur.
Yeni gelini eski gelinlerle tanıştırmak açısından nişanda hazır bulunmaları daha mantıklı bana göre.

nişan salonda yapılmıyor mu?

ya sizi bilmem ama burada eşimin iş ortamında (benimde) bazı erkek tipleri var. kaynaşalım vs. diye gitmezler. erkekler ya egolarını tatmin etmek için yalnız geldim imajı verirler. biz hanım köylü değiliz derler. hatta sabah kahvaltıları için gururla "biz kahvaltımızı evde yaptık, evde kedi beslemiyoruz ki" derler... eş evde çoluk çocuğa bakacak, höt dedimi susacak, ezilecek...

amaç keşke sizin dediğiniz gibi takılmak olsa....

açıkçası sizin dediğiniz gibi de olabilir tabi ama benim liseden beri görüştüğüm kız arkadaşım nişanlandı, sadece kızlar toplandık, güldük, eğlendik.. ama düğünde hepimiz eşimizle geldik.. zaten nişana eşimle gitsem sıkılırdı, ciddi bir ortam olmadı kız kıza kalınca..

o yüzden bu konuda eşi adına empati yapabiliyorum.. muhtemelen o yüzden kimse eşini getirmiyor.. hani herkes eşini getirip konu sahibi gitmiyor olsa dediğiniz gibi düşünebilirim, ama şu an kendi örneğim gibi düşündüm.. o yüzden doldurmasın kendisini dedim..

Merhaba arkadaşlar. Nerdeyse iki senedir evliyim eşimle çok şükür arada ufak tefek sorunlarımız olsada mutlu bir evliliğimiz var. Ama eşim yapı olarak hesap vermeyi sorgu suali sevmeyen biri bende tam tersi onunla ilgili herşeyi merak ederim. Arkadaşımin nişanina gidicem dedi bende beraber gidelim dedim ben kendim gitmeyi uygun görüyorum senle gidersek ben ayrı masada oturucam senle öylede olmaz dedi ve ben sorun çıkarsam daha çok aramız bozuluyo ne yapicam bilemedim ben çok mu sık boğaz ediyorum acaba ):

ben buradan höt höt bir erkek tipi olabileceğini düşündüm açıkçası.
eşi muhtemelen sizin gibi düzgün ifade edebilseydi. eşi de tabi git aşkım, derdi.
bu nedenle de arkadaşın eşini ikna edebileceğini düşündüm...

açıkçası sizin dediğiniz gibi de olabilir tabi ama benim liseden beri görüştüğüm kız arkadaşım nişanlandı, sadece kızlar toplandık, güldük, eğlendik.. ama düğünde hepimiz eşimizle geldik.. zaten nişana eşimle gitsem sıkılırdı, ciddi bir ortam olmadı kız kıza kalınca..

o yüzden bu konuda eşi adına empati yapabiliyorum.. muhtemelen o yüzden kimse eşini getirmiyor.. hani herkes eşini getirip konu sahibi gitmiyor olsa dediğiniz gibi düşünebilirim, ama şu an kendi örneğim gibi düşündüm.. o yüzden doldurmasın kendisini dedim..

Olur mu öyle şey Ya Hû?
İnsan esas bu tür yerlere eşiyle gider. Ailesiniz neticede, abes geldi bana.
Biz eşimle nişanlıyken bile arkadaşlarının nişanına-düğününe birlikte gidiyorduk, hem karşıdaki şahsa da daha hoş gelecek bir misafirlik bence. Kıymet verip eşle birlikte gitmek daha büyük bir jestmiş gibi geliyor bana.
Bir de tek bayan ben olmama rağmen arkadaşlarıyla aynı masada da oturduk, muhabbet de ettik. Saygılı, terbiyeli insanlar neticede.
Eşiniz sizi arkadaşlarından mı kıskanıyor diye düşündüm ama arkadaş neticede, onlarla aynı masada oturmanızda bir sakınca bana göre yok.
Neyden imtina ettiğini sorgulamanızda fayda var, bilmek bal gibi de hakkınız.

Neden ayri masalarda oturacaksiniz ?
Anlamadim...

Hayir sende sorun yok , Esinde sorun var sanirim.

Insan neden esiyle nisana gitmesinki sacmalik.

Valla benim baban annemi yanına yakıştırıp da arkadaş düğünlerine götürmediği için, kimse eşini getirmiyor diyip de annem sağdan soldan aslında bir çok kişinin eşini getirdiğini öğrendiği için, konu sahibinin eşi de ben öyle uygun gördüm dediği için bende filmler koptu. Çiftlerin birbirlerine yaşam alanı bırakması taraftarıyım ama düğün-nişan gibi törenlerde ben eşlik etmek isterim. Halı saha maçları olur, akşam arkadaşlarla buluşçaz olur, ayrı hobiler olur ama düğün nişan bana o alanlardan gelmedi. Üstüne bir de gelmek isteyen bir eş varsa gelme demek, nişana davet gelince eşe bir kere bile sormadan arkadaşlarla plan yapmak (nerden anladım ayrı masada otururuz demiş ki çotan nişan sahibine biz şu şu şu geliyoruz denmiş) Bence çiftler nasıl bir karşılık görmek istiyorlarsa öyle davranmalılar birbirlerine.

Diğer erkekler eşlerini getirmiyorsa (doğruysa) bence sizin gitmeniz gereksiz olur onlar erkek erkeğe muhabbet etmek isteyebilir. Eş oldugunuz için her yere beraber gitmeniz gerekmiyor. Kişilerin kendi alanları da olmalı.

Geçen benim eşim de düğüne gitti is arkadaşının hiç bişey demedim çünkü onlarda bizim düğüne erkek erkeğe geldiler eşimde onlardan birinin düğününe gitti.
Siz fazla bunaltiyorsunuz eşiniz de biraz ben ne dersem kabul et havasında gibi geldi

Siz gitmek istemeseniz onun ısrar etmesi gerekir diye düşünüyorum.
Nişana,düğüne eş götürmemek ne kekoca bir anlayıştır.
Adam olan eşiyle beraber hazırlanır,misler gibi kokular sürer,takar koluna eşini gururla götürür.

Back
X