Sorun bende mi

ben bir daha onlardan istemem de allah ta beni zor durumda bırakmasın

Nasıl geldi insanoğlu bu duruma, "komşun açken tok yatan bizden değildir" diyen bir peygamberin ümmeti bu hale nasıl geldi anlamak zor. Geçenlerde dünyanın adaletinden bahsettik, bir tarafta rüya gibi hayat yaşayanlar diğer tarafta açlar, ihtiyaç sahipleri...Sonra bir karar vardık "var olan elindekini paylaşmayı bilse aslında kimse sıkıntıda olmazdı" diye....Yani dünyanın adaleti falan değil mevzu, insanların vicdanı....Sonra da bankalardan dert yanıyoruz, eskiden paylaşmak vardı, eskiden olan olmayana destek olurdu. Şimdi "git çek kredi" diye çevremizdekileri zorla bankaların kucağına atıyoruz. Ama tabi eskiden verilen sözler tutulurmuşta, ya da camilerde ihtiyaç sahipleri için para toplanır sepete konurmuş, ihtiyacı olan sadece ihtiyacı olduğu kadarını alırmış. Değiştik, çok değiştik...Vicdanımızı, değerlerimizi kaybettik.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin bu yaşadığımız dönemde. Konu sahibi, sizde üzmeyin kendinizi bazen en zor durumlarda emin olun Hızır yetişir, zamanında yaptığınız iyilikler karşınıza çıkar. İnşallah atlatırsınız bu sıkıntılı dönemi.

Amin
amin inşallah öyle olur sağolun yazdıklarınız için

evet dediğiniz gbi borç vermek çok güzel bir şey esasında, ama sözünde durmak gerek! bakın inanın ilk maaşımdı daha arkadaşım kredi kartı ödememin son günü faiz gelmesin sen yatır ben yarın bankadan çekip getireyim diye 600 tl mi iç etti, ne yarını ne haftayası ne parası oldu.. istedim vermedi üstelik! unutulup gitmedi de.

başka bir arkadaşım mezun oldu giderken kendine kaban aldı benim kredi kartından çekti ben sana işe başlayınca göndericem dedi, 250 tl öyle gitti...

öbürü daha yeni 4-5 ay önce 300 tl istedi senetleri icraya gidecekmiş vs, verirken hibe niyeti ile verdim güya 3 gün sonra veriyordu geri oldu sana 4 ay, para nerde ? yok şaşırdık mı hayır...

olan paylaşsın tamam ama olmayan da milleti enayi yerine koymasın madem...

Yok zaten eleştirim genel anlamdaydı, yani olupta vermeyene , alıpta söz verdiği gibi geri vermeyene....Dedim ya eskiden cuma günleri camilerde ihtiyaç sahipleri için para toplanır sepete konurmuş. İhtiyacı olan , sadece ihtiyacı olan kadarı alırmış. Ama şimdi olsa vicdansızın biri çıkar sepeti toptan götürür. Alan elde, veren elde kaybetti vicdanını ve güvenini..

öyleleri de var dediğininz gibi benim sizin anlattığınız tarzda bir kişide 1000 tl alacağım var 5 ay oldu hiçbir şekilde konusu geçmiyor ama ben kaç kez istedimse yok denildi bana kimse vermedi 1 kes olsun vermediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…