Sorun benim sanrm

drydeniss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
2.186
10
116
39
Diğer
aslında bir sorunum yok karşıdan bakıldığında...
bir kızım beni seven bir kocam iyi bir işim var...
gelelim soruna yada sorunlara . aslında bir sorun var ama nerede bilmiyorum..
ya ben dağınık bi insanım.. tabiki bunun sebepleri var...
haftanın 6 günü çalışıyorum. akşam yemeğine kayınvalideme gidiyoruz.. kızıma o baktığı için. yemek ye bulaşık yıka vs derken ordan kalkıp eve gitmemiz saat 10 u buluyor. eve geldiğimizde kızımla ilgileniyorum çünkü çok özlüyorum onu.. saat 11 gibi yatar kızım.. onun üstünü değiştir mama yedir buhar tut _ buharla ilaç veriyoruz sabah akşam_ derken vakit geçiyor. ve ben yorgun olduğum için yatıyorum.. sorun burda başlıyor aslında..
bir pazarım var onuda kızımla geçiriyorum derken ev işini yapmaya vaktim kalmıyor..
kendi işim olmasına rağmen eve erken gidip doğru dürüst iş yapamıyorum. iki haftada bir anca eve erken gidip toplamaya çalışıyorum..
sonuçta ev dağılıyor.. çamaşırlar birikiyor.. orası burası dağılıyor.
bende hepsine yetişemiyoum. ütülencekler beni bekilyor sürekli.
evde yatak odasında bi dağınıklılık söz konusu oluyor.
kızın odasıda oyuncak dağıntısı oluyor..
çoğu zaman çamaşırları katlayıp koyamıyorum bile. dolap kızın odasında çünkü.. uyanmasın diye hiçbirşey olmuyor. geneldede ben hep yorgun olduğum için sallıyorum. eşim sağolsunda hiç yardımcı olmaz. çıkardığı çıkardığı yerde kalır. bi kıyafet denese beğenmese kaldırıp yerine koymaz..
yada ev temizlerken diyorum ki kanepeleri kaldır bana yardım et etmez.. yapmam diyor..
ben hepsine yetişemiyorum.. diyorumki yardımcı alalım onada gelmiyor.
sözüm ona bizim ev saldım çayıra mevlam kayıra..
nefret ettim artık evimden kendimden. bıktım yani..
bende insanım hepsini nasıl düzenli şekilde yapabilirim bilmiyorum.
sinirlerimbozuluyor eve girdikçe.. heryer dağınık.. heryer pis gibi geliyor.
çok evde durmuyoruz zaten yatmadan yatmaya evdeyiz. haftada bi temizlik yapabiliyorum anca. bazen 15 günü buluyor..napacağımı bilmiyorum..
sonra evde herşey problem... yok çamaşırlar ütü değil,yok dürülü değil, yok şunu giymek istedi canım neden yıkanık değil. neden bu kadar dağınıksın..
bu sorunu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum kızlar.mafoldumben
ayrıca daha çok şeyler var her evlilikte olan.. ailem başka şehirde onlara 4 ayda anca bir gidip geliyoruz. annem geliyo sürekli. şimdi babamda inat etti göndermiyorum seni diyormuş anneme. bak kızının altında arabası var o bile gelmiyor.
ee onlarda haklı. buradaki akrabalarımada götürmüyor beni eşim. annemelerede gitmek istemiyor.. oysa kendi ailesiyle sürekli iç içeyiz.
idare etmeye çalışıyorum hep. artık bunaldığımı hissediyorum. hem akrabalarımla anamla babamla az görüşüyorum hem sürekli dırdır söylenip duruyor eşim.. doluyorum..
sorun benim sanırım diyorum. ama düşünüyorum kendime hak veriyorum ister istemez..
birazkarışık oldu ama aklıma geldikçe anlatım işte :gitme:
nasıl düzelcek bütün bunlar bilmiyorum.
bunalıyorum kendimi mi değiştircem nasıl olcak hiç bilmiyorum
nasıl düzelebilirim hatanın çoğu bende demi kızlar ya?
bunca sıkıntı dert varken benimki dert değil tabi Allah dert verip derman aratmasın ama
bana göre beni derdim bu... ve artık başa çıkamıyorum. çoğu zaman ağlamaklı melankoliğim...

yaptiginiz is cok mu yorucu ?

cocugunuzuda eve alip gelebilirsiniz saat onlara kadar kaynananizda kalicaginiza evinizde biseyler yapip yiyebilirsiniz

yada eve iki haftada bir temizlikci cagirabilirsiniz

ailenizde hakli bir yönden arabaniz altinizdaysa bir tatil gununuzu onlara ayirabilirsiniz

esinizin gelmesi sart mi canim arabaniz ehliyetiniz varsa

canım haftada bir gün temilikçi alacaksın madem karı koca çalışıyorsunuz haftada 50 milyon koymaz size her hafta temizlet ütület yerleştirt güzelim.tanıdık vasıtasıyla bul yada ilanlara bak.

canım hata neden sende olsun ? seninde dediğin gibi sen hangi birine yetişeceksin ? iş,ev,cocuk,koca ....yani çalışan bayanlarda zaten ev olayı bitiyor... bende çalışırken bıkmıyordum artık hergun cocuk koca ev işi yemek temizlik.... bi suru sey seni cok iyi anlıyorum ...kocandan yardım etmesini bekleme etmez bu erkek milleti ... sende hata falan yok canım hiç kafanı takma oyle ... yani eger herseye bahane buluyorsa beyfendi bi yardımcı tutsunda sende oda rahat edin... konusurken hep konusurlar zaten... bu kadın hangi işi yapsın demezler....

lmaz:

Kolay değil haklısın canım,insanın canı o saatten sonra iş yapmak istemez
Bir programa soksan işlerini,madem eşin yardımcı almanada karşı çıkıyor,haftalık bölsen işleri
Ne bileyim bir gün ütü,bir gün toz almak gibi,belki sisteme oturtursan zamanla daha kolay gelir sanada.
Başkada bir fikir gelmiyor açıkcası aklıma
Allah yardımcın olsun.

canim bi yandan sende haklisin ama esinde hakli! sonucta kendi isin biraz daha erkenden cikip evini toparlayabilirsin canim. kizin bi yandan oynarken bir yandanda sen camasirlarini katlayabilirsin yada makinaya atabilirsin mesela. yorgun oldugum icin salliyorum diyorsun ha desemki haftanin birgünü bossun amennahh...ama baska zamanin yokki anca eve gelince yorgun olsanda birseylerin ucundan tutman gerkmiyor.mesela evini süpürmesen silmesen bile, evin toplu dursun canim.olabilir ansizin biri cikip gelebilir, evinin toplu olmasina dikkat et canim! inan ben ayni anda kostur kostur kostur bi yandan oturma odasini topluyorum baktim orda bardak var hemen mutfaga götürüyorum bakiyorum mutfagi toparliyorum ordan yatak odasina... birde kendine sart koy su zaman icinde bitirmeliyim de. cünkü uyusuk uyusuk yapilinca sen bitiyosun halin kalmiyo kafamçokkarıştıama bakmissin daha hala ev toparlanmamis. tempolu calis bi bakimaalkisalkisalkis

benim doğmuş bir çocuğum yok henüz, bir tanesi yolda.
hadi temizlik yapalım dediğim zaman birimiz siler birimiz toz alırız eşimle.
cumartesi, pazar çalışmam. hafta içi de en geç 18:30 da evde oluyorum.
bütün bunlara rağmen evim hafta içi dağınıktır, hatta bazen pistir.
hafta içi yiyecek sıcak yemek yoktur, yapamıyorum.
yani sizin yanınızda evine bakmayan bir kadınım ben.

ama ben sizin eşinizde çok hatalar gördüm.
biraz da sizde tabii..
eşiniz -tabiri caizse- ne eğere geliyor ne semere..
hem yardım etmeyi bırak arkasını toplatacak hem de yardımcı almaya itiraz edecek.
hem de yetişemedikleriniz için söylenecek.
elin altını taşın altına sokmadan herşeyi sizden bekleyecek.
siz de ağırlığınızı koyun biraz.

ayrıca akrabalarınıza gitmek için neden götürülmeyi bekliyorsunuz.
alın kızınızı gidin, ya da kızınızı eşinize bırakıp gidin; ama gidin.
lütfedip götürmesini beklemeyin bence.

biraz hissettirin varlığınızı..

yaptığım iş çok yorucu değil canım. ama yapım gereği mi bilmiyorum üzerimde sürekli bir yorgunluk var sürekli uyku hali. dr gtitim ama bir sonuç alamadım.. birde kendi ailemin sorunları var onları düşünüyorum hallerine üzülüyorum.sanırım tipik depresyon hali ama bunu kimseye anlatamıyorum..
temizlikçi olayını sevmiyor. boşa para veriyorymuşuz bizim evimizin nesi varmış... ki bu devirde yanlışanlaşılmasın ama ev hanıları bile yardımcı alıyorlar kendilerine.. ki ben çalışıyorum ...
ehliyetim var ama araba kullanamıyorum. kalabalık trafiğe çıkamam en son refüje çıktım o günden sonra güvenimi yitirdim canım...birde benim kızla mümkün değil temizlik yapılmaz.. 3 kişi zor bakıyor benim cadıyaa ...

canım haftada bir gün temilikçi alacaksın madem karı koca çalışıyorsunuz haftada 50 milyon koymaz size her hafta temizlet ütület yerleştirt güzelim.tanıdık vasıtasıyla bul yada ilanlara bak.
haklısın ama olmuyor işte tatlı cdı. biraz para biriktirelim ev sahibi olalım diye. inan herşeyimden kısıyorum. kendi ihtiyaclarımın hepsiniden kısıyorum. bazen diyorumsan apara harcayan kadın lazımmış. yaranamıyoruz sana diyorum.. öyle..
iki kişi çalışıyoruz evet ama serbest meslek temkinli gideyim diyorum. sonra diyorumki.. aman ne eziyet ediyorsun kendine diyorum... bilmiyorum

aynen öyle ya.. çok zor artık yardım etmesini beklemyiorum ben yapmaya çalışıyorum ama bu defa aheste diyor bana.. kaydirigubbakcemile3 ağır ağır yapıyorsun diyo. akşama kadar temizlik mi yapmanı ybekilcez diyo pazar günü.. ne ona ne buna geliyor.
bu daama nasıl davranacağımı şaşırdım.

pardon ama niye haklı?
hem kendi arkasını toplamakt n aciz olacak, hem yardım etmeyecek, hem yardımcı alınmasına izin vermeyecek.
sonra da haklı olacak..
neden haklı?

kadın nasıl çalışıp evin idaresine katkıda bulunup yardım ediyorsa, erkek de evin işlerine yardım etmek zorundadır.
etmiyorsa da şikayet etme hakkı ortadan kalkar..

evliliğinizde akşamları kayınvalidede yemek yemek saat 10 da kalkmak artık alışkanlık olmuştur eşinizde..

çok zor değiştirirsiniz bu alışkanlığı.

eşiniz ne derse desin yardımcı almanız şart.

siz alın. eşiniz akşam eve geldiğinde üütülenmiş pantolonları, toplanmış odaları görünce:" keşke daha önce alsaydık" der..

bazı erkekler yardım eder bazıları etmez. şansına etmeyen düşmüş. ama bu bir karamsarlık olmamalı.

Valla boyle bir durumda esi mesi takmam ben en titizinden bir yardimci edin kendine (madem yardimci olmuyor karismasin o halde)
ilk onerim isinden mumkunse biraz erken cik kendi evinde ye ic nasilsa kaynananin evinde de yemekten sonra toplamak, yikamak zorunda kaliyorsun bir kap yemek degil mi aksamdan yap is donusunde de kizini al evine gec ye,ic, toparla ne yaparsan kardir boylece bazi ev islerini duzene bindirirsin evinde pek zaman gecirmedgin icin de egreti gibi gorunuyodur evin sana...

Tamam cocugunla ilgilen ama evini de ihmal etme utu vs yetistiremiyorsan temizlikcine yaptir..
Bir sekilde duzene girer yani kendini toparla bir su rehaveti kaldir ustunden)

ehliyetim var ama araba kullanamıyorum. kalabalık trafiğe çıkamam en son refüje çıktım o günden sonra güvenimi yitirdim canım

ay buna koptum işte .... bende en son kaldırıma toslayarak tamponu indirdim ... ( ama heryer buzdu benim sucum yok ) odur budur daha arabanın direksiyonuyla yabancıyız araba şoforluk hayatım bitti ...

kaydirigubbakcemile3 :roflol: :roflol:

ehliyetleri açık artırmayamı cıkarsak ne :roflol:

ya tabiki esinin yardimci olmasi gerekiyo ama etmiyosa simdi zorla adamin bogazina yapismasimi gerekio yapcaksin diye. degistiremeyince degismiyo adamlar. e b durumda yine görev kadina düsüo...

Herzaman gorev biz kadinlara duser zaten
Katilmiyorum efenimlmaz:

geç gelince olmuyor. işte işin bu kısmanda sorun benim diyorum. çünkü planlayıp yapamıyorum o saatten sonra çook zor geliyor kızlar ya...

zaten önce çıkıp eve gitsem bir problem yok benim problemim eve gidememek .. eve erken gidemiyorumki toplayayım.. düzenleyim. en erken eve 10 da geliyourm.. bended var hata. şart koymak tempolu çalışmak bi düzen tutursam kendime.. ama banada yazık değil mi yaaa. herkes diyor çok veriyorsun kendinden.. bu kadar yıpratma kendini. eşimle tartıştık bi keresinde olmuyor diyorum olmuyor bu kadar yetişiyoum. dediki farkındayım yapmaya çalışıyorsun .. ama sonra unutuyor başlıyor tekrar drıdıra. diyorum ki ne dırdır söylenip duruyorsun şaka yapıyorum güllüümm diyo.. ne şakası diyorum yapma böyle şakalar bana.. her gün aynı dır dır

tabi bended hatalar var. vaktim az olsa bile kullanabilirim deneyebilirim ama o saatten sonra olmuyor kızlar. inanın yorgunluk basıyor. benim hatam düzenlı olamamak diyim..

akrabalarınızın yanına gitemk konusunda mecbur götürülmeyi bekleyeceğim çocuğu alıp gidememki saat 10 dan sonra bi yere. gitcem deyip diretincede aranızda problem oluyor. kapıyı kapatınca içerde ikimiz kalıyoruz. çok diretemiyorum da.
benim hatalarım var biliyorum. ipi çok koyuverdim hatta hepisini ona verdim. şimdi değiştiremiyorum

Çalıştığım dönemde eşim evdeki bütün işlere yardım ederdi. o zaman şehirden uzak bir yerde oturduğumuz için yardımcı alma şansım yoktu. Şimdi evdeyim ama en azından ayda bir yardımcı alıyorum. Şu anda eşimde yardımcıya sıcak bakmıyor ama ben restimi çektim. Sizin eşinizde ya yardım edecek, ya yardımcıyı kabul edecek, ya da söylenmeyecek ama her halükarda ağırlığınızı koymalısınız. çünkü dağınık bir evde bence stres nedeni en azından benim için öyle.

arkadaşım bi an okuduklarımı ben mi yazdım acaba dedim.bir zamanlar aynı durumdaydım.oğluma kayınvalidem bakıyordu akşam eve gelince yemek bulaşık çay derken saat 10 eve gel ama ev berbat.ben bu durumdan hiç memnun değildim.eşimle karar verdik peynir ekmek de yesek evde yiyelim diye.hem eşimle muhbbetimiz arttı hem evi toparlamaya zman arttı.2. çocuğum olunca 2 yıldır evdeyim bu yıl başlıcam çalışmaya ama her ay mutlaka evi temizleticem. yazık bize ya.kararlı ol sen kadın tut gelsin temizlesin bak o zaman eşininde hoşuna gidecek.evin düzenli olursa sen demutlu olursun. bir an önce yapıcı adımlar atmalısın.kolay gelsin.

evet bu bir alışkanlık nadir evde yemek yeriz. annesinin yaptığı yemeklere alışık. annesi hergün en az 3 çeşit yemek yapar çorbasıayrı salatası ayrı... bende o kadar bol yetenek yok -tatlicadiarzu-
diretip bi temizlikçi almak gerek. yalnız şuhaliyle görürse evi benim eve temizliğe gelen olmaz beaa kafamçokkarıştı

sağol canım yaa biraz biraz haklıyım diyoum kendi kendime.. evimde vakit geçirmediğim için hep eğreti gibi geliyor. yeni temizlesem bile...

benimde sol yan tampon çıktı :lepi: Allah tan kopmadı... kaydirigubbakcemile3

Herzaman gorev biz kadinlara duser zaten
Katilmiyorum efenimlmaz:

bende katılmıyorum kaydirigubbakcemile5 ama malesef..

kızlar verin gazı banaaa... bi temizlikçi bulam bari yaaa. böyle olmayacak . geriliyoruz sonra her gün her günn..
çalıştığım için normal dimi almam ya. bi anormallik yok. ablasıda çalışıyor ama cumartesi pazar evde o almayınca sanırmı benimde almamam gerektiğini düşündürüyor.. düşündürttürüyor...
aslında eltim çalışmıyor ve evine temizlikçisini alır. mis gibidir evi.. ama nedense her pazar bizdeyizdir... çok bilirim pazar günü bize misafir gelirdi arkadaşlar. ben temizlik yapıyor olurum. aşağıda sitenin bahçsinde vakit geçirirler sonra bize çıkarlar
ben elimde toz bezi.. onlar otururken orayıda yapayım burayıda yapayım
çok mu kasmışım kızlar kendimi yaaa -tatlicadiarzu-

ağırlık koymak.. umarım başarabilirim... evet evde ki dağınıklık eve girince stres nedeni...

inşallah canım. önce kendim bi girişmem lazım. yoksa kadın kapıdan kaçar geri delikafadulden

kesinlikle katılıyorum....

essmeralda sanırım aynı durumdayız şu anda....
yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…