Sorun Dayım

Blackdestiny

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2019
61
43
3
Merhaba hepinizi iyi günler. Sorunum dayım arkadaşlar.Şöyle ki benim genelde akrabalarım hiç biriyle sorunum yok hepsi de özünde iyi insanlar.Ama bu dayımın sözleri beni çok rahatsız ediyor artık.Mesela ben çok kitap okuyan biriyim , dayımda öğretmen ilkokul öğretmenim dayıma sormuş black destiny hala çok okuyor mu diye , kadına dediği şu “çok okuyor ama boş okuyor”.Güya ben fantastik roman falan okuyorum arada diye boş okuyo oluyorum ki başka türlerden de okurum mutlaka ,illa onun dediğini okumam gerek.Ya da örneğin diyo ki tüm ailenin içinde ben bu black destiny nasıl evlenecek bilmiyorum elinden hiçbir iş gelmiyor, tutuldu bi okuma sevdasına ne ev işi ne birşey biliyor diyor, bu kadınlar taktı güçlü olmaya diyor , böyle böyle aile yapısı bozulmuş bilmem ne.Ben hep yatılı okudum o yüzden haklı olabilir, açıkçası çok yemek yapmayı denemedim ama annem babam karışmıyor sanane benim evlenmemden , yemek yapmamdan değil mi ? Üstelik denemdim belki denesem elimden gelecek .Hep bi kendi kızını övme şöyle çay demler şöyle yemek yapar.Yani ne güzel aferin ama bunları yapmayanlar vasıfsız mı ?Hoş öyle de olsa sanane.Arkadaşlar çok büyük bir dert değil farkındayım ama okuyup ev işi yapmamam ona batıyor kısacası.Sorum şu sizce nasıl tepki vermeliyim, seni ilgilendirmez mi demeliyim , tavır mı almalıyım, onun olduğu ortamlardan uzak mı durmalıyım ? Nasıl çözebilirim bu sorunu tavsiyenize ihtiyacım var.Teşekkürler şimdiden.

Himm evlilik de yemekle temizlikle oluyor sanki. Belki de insanların karakteri bozulmustur. Hatta gördüğüm kadarıyla bunları yapmayanin kıymeti daha çok biliniyor. Öyle arada yapınca değerli oluyor:) Sürekli yapınca görevin ondan:) aslında kendi kendine konuşuyor dayiniz. Bırakın konuşsun.

Vah vah bide ogretmen bu dayi oyle mi? Yaziklar olsun zihniyetine
Siz okumaya devam edin , yemek yapmak her yasta ogrenilen birsey
Evlenmek icin yasamayin , kendiniz icin yasayin
Dayina agzinin payini anne babaniz versin , ha onlar vermiyorsa siz acik acik soyleyin , yemek yapmakla insan bir mertebe edinmiyor ama okuyarak ediniyor diye

Dayın ne kadar geri kafalı. 150 yaşında olsa gerek!!

Ver tepkini, kayıtsız kalma.

Evlilik çok matah birşey sanki. Evlen, çocuk doğur, temizlik yap, bi yandan işe git. Hayat bundan ibaret sanki. Bende evlenip iki çocuk yaptım ne var bunda. Çok da elzem birşey sanki.

Sen oku, okumaya devam et.

Dayina agzinin payini anne babaniz versin , ha onlar vermiyorsa siz acik acik soyleyin , yemek yapmakla insan bir mertebe edinmiyor ama okuyarak ediniyor diye
Bu da öğrenci yetiştiriyor bir de, ne günlere kaldık.

Anneme söyledim zaten dayım bir daha böyle birşey söylerse sen tepki göster lütfen dedim .

Merhaba hepinizi iyi günler. Sorunum dayım arkadaşlar.Şöyle ki benim genelde akrabalarım hiç biriyle sorunum yok hepsi de özünde iyi insanlar.Ama bu dayımın sözleri beni çok rahatsız ediyor artık.Mesela ben çok kitap okuyan biriyim , dayımda öğretmen ilkokul öğretmenim dayıma sormuş black destiny hala çok okuyor mu diye , kadına dediği şu “çok okuyor ama boş okuyor”.Güya ben fantastik roman falan okuyorum arada diye boş okuyo oluyorum ki başka türlerden de okurum mutlaka ,illa onun dediğini okumam gerek.Ya da örneğin diyo ki tüm ailenin içinde ben bu black destiny nasıl evlenecek bilmiyorum elinden hiçbir iş gelmiyor, tutuldu bi okuma sevdasına ne ev işi ne birşey biliyor diyor, bu kadınlar taktı güçlü olmaya diyor , böyle böyle aile yapısı bozulmuş bilmem ne.Ben hep yatılı okudum o yüzden haklı olabilir, açıkçası çok yemek yapmayı denemedim ama annem babam karışmıyor sanane benim evlenmemden , yemek yapmamdan değil mi ? Üstelik denemdim belki denesem elimden gelecek .Hep bi kendi kızını övme şöyle çay demler şöyle yemek yapar.Yani ne güzel aferin ama bunları yapmayanlar vasıfsız mı ?Hoş öyle de olsa sanane.Arkadaşlar çok büyük bir dert değil farkındayım ama okuyup ev işi yapmamam ona batıyor kısacası.Sorum şu sizce nasıl tepki vermeliyim, seni ilgilendirmez mi demeliyim , tavır mı almalıyım, onun olduğu ortamlardan uzak mı durmalıyım ? Nasıl çözebilirim bu sorunu tavsiyenize ihtiyacım var.Teşekkürler şimdiden.
Pes! Bir eğitimcinin taşıdığı zihniyeti ilkokul mezunu babam taşımıyor!!!
Bence okumuş cahilleri kafaya almayın. Cevap versenizde üzülürsünüz. Kendi kızını kocaya versin hemen çay demliyorsa iş tamam zaten. Hey allahım!!

tek dayi boyle ise bence sanslisin,
su guzelim ulkemizde kadinin nasil yasayacagini dert etmeyen erkek yok,
sorsan adam nasil olunur diye mirin kirin ederler,
sanane kardesim, ister okurum ister okumam,
ister kus sutu eksik sofra kurarim, ister peynir ekmek yerim,
herkes kendine baksa olmuyor cunku.

tek dayi boyle ise bence sanslisin,
su guzelim ulkemizde kadinin nasil yasayacagini dert etmeyen erkek yok,
sorsan adam nasil olunur diye mirin kirin ederler,
sanane kardesim, ister okurum ister okumam,
ister kus sutu eksik sofra kurarim, ister peynir ekmek yerim,
herkes kendine baksa olmuyor cunku.
Aynen iyiki sadece o böyle o yönden şanslıyım. Ve çok haklısınız sadece kadın erkek değil herkesin başkasının hayatı hakkında fikri var , size ne yani ister yemek yaparım ister yapmam sonuçlarına katlanacak benim sonuçta

Benim de patavatsız bir dayım var. Annem arada diye sabrederdim ama artık laf babama hakarete kadar gelince bende saygımı bozdum açtım ağzımı yumdum gözümü. Kaç yaşındaki adamı ağlattım.
Değişti mi o günden sonra... bana karşı evet. Fikrini önemsemediğim insan bir yerden sonra çizgiyi aşıyorsa bozarım. Çok da rahatım artık.

Back
X